Latest obsession: Timberlands

Ze zijn stoer, ze zijn stevig, ze zijn ietwat mannelijk, ze zijn sportief, maar oh… wat wil ik ze graag hebben. Timberlands. Wat ooit begon als de ultieme outdoor boot werd later de ultieme hiphop gangster/rapper boot. Vorig jaar kochten mijn vriendinnen Hester en Jacq een stel Timberlands en steeds als ik ze ermee zie lopen begint het bij mij ook te kriebelen.

Tegenwoordig spot ik steeds meer fashionbloggers en celebs met Timberlands aan hun voeten, dus ik voorspel een heuse trend!

Staan ze niet gaaf? Ik vind Timberlands bij meisjes gewoon iets badass hebben. Het staat een beetje rebels en stoer. Erg leuk met spijkerstof, ruitjes, mutsjes en zwarte skinnies voor een grungy look, maar ook heel fashionable bij de wat nettere en klassieke outfits. Deze stevige stappers geven je outfit meteen een ruig randje.

Er zijn veel verschillende modellen Timberlands, maar ik heb mijn zinnen gezet op de ‘Classics’, de 6-inch premium waterproof boot. De classics zijn er ook weer in verschillende uitvoeringen en kleuren, zoals White, Black, Wheat (geel) en Rust (lichtbruin). Zelf vind ik de kleur Rust het mooiste! De Classics in Rust zijn ook verkrijgbaar met een warm wolletje aan de binnenkant, perfect voor de winter!

Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik Timberlands met of zonder wolletje neem, maar dat ik ze ga kopen staat buiten kijf. Hoe vaker ik meisjes op straat met ‘Timbs’ zie lopen en hoe vaker ik plaatjes tegen kom op internet, hoe harder ik ze wil hebben. Ik loop er nu al een jaar mee in mijn hoofd en ik ga nu eindelijk de knoop doorhakken! Natuurlijk ga ik in Amerika op zoek naar een paar, want dat scheelt toch weer een paar tientjes. Hier in Nederland kosten ze namelijk €190,- en ik Amerika zal ik zo rond de $150 kwijt zijn.

Timberlands zijn vrij stevig en het schijnt dat het even duurt voordat je ze echt goed hebt ingelopen – en meestal gaat dit gepaard met blaren – ai! Maar, iedereen die Timbies draagt heeft me ervan verzekerd dat het echt de moeite waard is, dus ik ga het er gewoon op wagen.

Wat vinden jullie van Timberlands? Wat is jullie ervaring met het inlopen van deze stevige stappertjes?

Until next time,
Serena Verbon

bronnen: tumblr.com, modeamour.com, marie hauss

 

Filmpje: Ask me Anything #2
SuperTrash Sale!

Comments

  altijd welkom!

  *

 1. Wat is het verschil tussen jongens en meisjes timberlands?

 2. Winkeltje un amsterdam. Weet niet precies meer waar die ziet. orginele prijs €179,90 daar betaal je €65.

 3. Ilse de Jong says:

  Iemand tips voor nep timberlands?

 4. Aan de meiden die timberlands willen kopen!!
  Timberlands kindermaten gaan tot en met maat 40, dus veel meiden kunnen de Timberland schoen ook in kindermaat bestellen. Dat scheelt zo 80 euro! Daarnaast zijn ze ook wat lichter in gewicht. Het enige nadeel is dat de schoen iets minder lang mee zal gaan.

 5. Hallo

  Ik heb een vraagje waar zijn die timberlands te koop met de tijgerprint met studs ? Ik vind ze egt heel mooi en zou ze graag willen hebben.

  Groetjes . A

 6. Ik heb gister een paar gekocht in de timberlands winkel in maastricht. 30% korting liep er. Heb een nieuw model. is wat smaller en heeft een kleine verhoging in de hak. Uitlopen is het wel maar heb het er voor over. Ze waren 208 of 209 zoiets en met die 30% korting ongeveer 145. Meegenomen dus!

 7. ik heb net Timberlands gekocht op http://www.kindergoed.com

  ze geven daar gewoon 35% korting

  :-)

 8. hee,
  ik vind die ‘timbs’ met bont he-le-maal geweldig.
  Maar natuurlijk kan ik ze niet vinden…
  Waar in hemelsnaam koop je ze (internet mag ook natuurlijk).

  • Hee!
   Ik heb look a like timberlands gekocht bij een boetiekje in Den Bosch. Deze hebben echt bont en zijn echt super leuk! Lopen ook nog eens lekker ook. En guess what?? 28 euro!

 9. Hallooooow
  Waar kun je gewone Timberlands kopen in maar 37 voor ongeveer 100 euro?

 10. Hee ik weet dat deze post oud is maar waar kan je die zwart met goude halen ik zoek ze namelijk al een tijdje

 11. Heey
  Ik zoek nu al 4 weken naar die Timberlands met het bondje. Ik kan ze echt nergens vinden en ik wil precies die. Zeg het a.u.b
  Ciaooo

 12. Ik heb ze eens aangepast in de winkel en bij mij zagen ze er echt heel lomp uit! Maar ik heb hele stevige benen. Ik denk dat het sowieso het mooiste is bij vrouwen met slanke benen, anders wordt het geheel echt lomp denk ik. Wel jammer, want ik vind ze echt tof! :(

  • Ik ben ook wat gezetter, maar er zijn verschillende soorten. De normale stonden mij ook niet en nu heb ik een model gepakt wat wat smaller is. dit oogt meteen een stuk smaller en stonden bij mij erg goed. misschien ook een idee om te passen?

 13. Ik heb geen timbs, maar panama jack’s zijn ook hele fijne schoenen, ze zaten meteen goed!
  zijn in principe bijna hetzelfde ;)

 14. Ik vind ze echt super mooi ! Zelf heb ik een paar neppe gekocht bij de Scapino haha

 15. Ik heb gister timberlands gekocht en ik ben er echt super blij mee :D

 16. Hoi,
  De Timberlands met een bondje binnen waar kan je die kopen?
  Ook in winkels of alleen maar online?

  Groetjes

 17. Omg ik wil ze ook echt supergraag bik coach zijn ze nu voor 95 euro !

 18. IK WIL OOK ZO GRAAG TIMBERLANDS!!!!! ZE ZIJN ZOOOOO COOL EN GEWOON ZO MOOI!!!!:)

 19. marjolein says:

  i<3 my timbs!! ze zitten superlekker en ze staan onwijs stoer. ik vind ze geweldig:D

 20. Ik heb net me derde timberland gekregen maar kleur ik het moet aatrekken hebben jullie miss een tip want me andere droeg ik gewoon met bruin of zwart

 21. Heer ik heb een vraagje misschien weet iemand van jullie het ik wil heel graag Timberlands met studs alleen weet niet waar ik ze kan halen en ben al heel veel op internet aan het kijken alleen kan niks vinden xxxxx

 22. lynn de bree says:

  Ze zitten echt heel fijn ik deed er 4 dagen over toen ze naar mijn voeten vervormd waren ze zijn mischien wel 160 euro maar dat is zeker de moeite waardXx

 23. Ik heb de Timberlands die Hester aanheeft! Ik heb ze nu een week!
  Het is inderdaad even wennen, ik ben HUBS gewend, die na anderhalf jaar compleet doorgesleten waren, die hebben een heel lichte zool en zitten ongelofelijk ruim. Mijn Timberlands zijn nauwsluitend en hebben een stuk zwaardere zool (waardoor m’n hak omhoog komt)!
  Een leuke tip van de verkoper in de winkel, waar ik ze met vette korting gekocht heb: als er een trend is, koop altijd het origineel, dat zijn de beste qua kwaliteit! Dat ga ik hopelijk meemaken met deze toch wel dure Timberlands! En je ziet het ook wel bij de Uggs, de originele zien er na een tijd nog goed uit en de nepperds niet, iedereen loopt daarmee half naast de zolen omdat ze zo afgesleten zijn!

 24. duss, jullie vinden timberlands leuker als je de iedereen er mee ziet lopen?? daarmee bedoelen jullie dus dat jullie meelopers zijn het aleen aan doen als iedereen het aandoedt…..beetje raar die schoenen bestaan al lang,, jullie kunnen gewoon niks zelf bedenken. eerst vind je ze lelijk en dan ineens mooi omdat iedereen er mee loopt, beetje zielig weer dit

 25. Ik vind de timberlands helemaal te gek! Vooral die met studs maar ja, ik kan nergen vinden waar ik ze kan kopen weet iemand dit ? Stuur me even een mailtje – @xroeliborrenbergs@hotmail.com

 26. Hele toffe blog trouwens, looooove it xxx

 27. eerlijk is eerlijk, ik heb ze ook en ik haat bergschoen achtige schoenen maar hoe vaker ik ze zag met leuk gecombineerde kleding ben ik ze ook gaan kopen. Ik heb ze ingelopen zonder blaren of misschien heb ik ze dan blijkbaar niet goed ingelopen, maar de verkoper zei dat je er 5 jaar mee kan doen met die schoenen, ehm zullen ze dan nog in zijn hahaha