Movies part V

Door Nena – Met het winterse weer (althans dat viel dit jaar reuze mee, maar misschien krijgen we het nog) kijk ik graag een filmpje op de bank. Doordat ik de afgelopen maanden toch alweer een aantal goede films heb gezien werd het alweer hoog tijd voor een update. In dit artikel besteed ik aandacht aan vijf films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Van sommige films had ik hoge verwachtingen, maar vielen ze uiteindelijk toch tegen. En andere films vind ik echte aanraders! Let er op dat een trailer soms al het één en ander kan verklappen. Wilde je de film toch al kijken of spreekt het verhaal je hieronder aan? Dan zou ik nog even niet op de trailer klikken.

The Croods

The-Croods_(Family)Plot: De prehistorische Croods slijten hun dagen in een donkere grot, die ze alleen durven te verlaten om eten te vinden. Vader Grug wil zijn gezin zo veel mogelijk beschermen tegen  de mogelijke gevaren van de buitenwereld, maar dat is nogal lastig met een zeer avontuurlijke dochter als onderdeel van het gezin. Een hevige aardbeving zorgt ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis ontmoeten ze een zwerver wiens moderne ideeën over de toekomst in schril contrast staan met de traditionele waarden van Grug. De hele situatie wordt niet eenvoudiger wanneer zijn oudste dochter ook nog eens valt voor de charmes van de vreemdeling.

collage stemmen

Mijn mening: Bij elke nieuwe animatie film hoop ik weer dat het een ouderwets hoogstandje is. De tekenfilms van vroeger doen het bij mij toch het best, maar af en toe komen er hele grappige animatiefims uit. The Croods is er eindelijk weer eens zo één!  Een grappig verhaal die echt vól met humor zit. Naast dat dit een komische film is, wordt ook duidelijk dat dit een film over naastenliefde is. Een goede film met een mooie boodschap.

Geregisseerd door: Kirk de Micco en Chris Sanders
Genre: Animatie / Avontuur
Met: de stemmen van: Emma Stone, Ryan Reynolds en Nicolas Cage.
Speelduur:  98 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 7.3

About Time

abouttimePlot: De 21-jarige Tim Lake ontdekt na het zoveelste saaie, onbevredigende nieuwsjaarfeestje dat hij kan tijdreizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel de loop van zijn eigen leven. Hij besluit zijn eigen leven wat aangenamer te maken met het krijgen van een vriendin. Helaas blijkt daten via tijdreizen net zo lastig als het klinkt.

Mijn mening: Ik ben groot van van Rachel McAdams. Ze is bekend van bijvoorbeeld The Notebook, ook zo’n film die je eigenlijk gezien moet hebben! Ik kan echt genieten van een goede romantische komedie. En met een regisseur als Richard Curtis (bekend van: Notting HillLove ActuallyThe Boat that Rocked) mag je toch ook wel een leuke film verwachten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet direct enthousiast was, omdat er sprake is van tijdreizen. Maar de manier waarop deze film dat laat zien vond ik dan toch wel weer verrassend. Het levert voornamelijk komische situaties op, want hoe handig is het? Als je per ongeluk een gênante opmerking maakt die je weer ongedaan kunt maken door eventjes terug in de tijd te reizen?! Ik zou zeggen: Heb je deze film nog niet gezien? Dan zou ik hem zeker even gaan kijken!

Geregisseerd door: Richard Curtis
Genre: Komedie / Sciencefiction
Met: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams en Bill Nighy
Speelduur:  123 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 7.9

Carrie (2013)

carrie-remake-movie-trailer-viral-prankPlot: De verlegen middelbare scholiere Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt opgevoed door haar angstaanjagend religieuze moeder Margaret (Julianne Moore). Wanneer ze de puberteit bereikt, komt ze in aanraking met haar verwoestende telekinetische krachten. Wanneer haar klasgenoten vervolgens het eindejaarsbal gebruiken als excuus om haar te vernederen voor de hele school, besluit ze deze dodelijke krachten in te zetten.

Mijn mening: Als je een beetje een fan bent van het horrorgenre, dan kan deze klassieker van Stephen King je haast niet ontgaan zijn. Carrie is in 1976 al eens verfilmd, maar in 2013 is het verhaal nieuw leven ingeblazen met deze nieuwe versie. Met een 6,1 op IMBD (vrij hoog voor een horror) kon ik niet wachten tot de release van deze film! Vorige week was het dan zo ver. Vol verwachting keek ik de film samen met mijn vriend… Helaas, deze film vond ik werkelijk zonde van mijn tijd. Ik vond hem heel erg tegenvallen. Alle elementen uit de vorige film zijn wel precies zo overgenomen en misschien dat dat het juist was. Destijds in 1976 was het een geweldige film! Maar anno 2014 vind ik het verhaal en met name hoe dat deze keer gefilmd is zeer teleurstellend…

Geregisseerd door: Kimberly Peirce
Genre: Horror / Drama
Met: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore en Judy Greer
Speelduur:  100 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 6.1

Rush

rushPlot: Het waargebeurde verhaal over de rivaliteit tussen de onstuimige Britse Formule 1 coureur James Hunt en Niki Lauda, halverwege de jaren ’70, die ontaardt in een spannende race in 1976 tijdens het wereldkampioenschap. Hunt is een knappe, charmante coureur die het opneemt tegen de meer conservatieve en nederige Lauda. Een tragische wending tijdens de Grand Prix van Duitsland zorgt er voor dat Lauda’s seizoen bijna eindigt. Hunt levert ondertussen een strijd met zichzelf. Op en naast de baan.

Mijn mening: Je hoeft zeker geen fan te zijn van Formule 1 om dit een goede film te vinden! Mocht je vriend/ partner/ vader/ broer hier echter wel van houden, dan is het zeker geen straf om deze film met hem mee te kijken. Wauw, wat is dit een indrukwekkende film. Ik wil nog even benadrukken dat dit een waargebeurd verhaal is, waarbij het leven van Niki Lauda werkelijk zo gelopen is. Wat een held! Als je van een beetje actie houdt en een goed waargebeurd verhaal kunt waarderen, dan is deze film heel erg het kijken waard!

Geregisseerd door: Ron Howard
Genre: Actie / Drama
Met: Chris Hemsworth, Daniel Brühl en Alexandra Maria Lara
Speelduur:  123 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 8.4

Daglicht

daglichtPlot: Iris (Angela Schijf) is succesvol advocate en alleenstaande moeder van haar zoontje Aron. Haar Moeder Ageeth (Monique van de Ven) helpt Iris met de opvang van Aron. Wanneer Aron een week wordt geschorst, net terwijl Ageeth op vakantie gaat, besluit Iris samen met Aron in het huis van Ageeth te logeren. Bij oma wordt Aron altijd zo lekker rustig van het aquarium. Als er iets met een van de vissen is, besluit Iris de vissenman de bellen om Aron gerust te stellen. Wanneer deze langskomt en opmerkt dat Aron erg veel op haar broer lijkt, is Iris enorm verbaasd. Ze heeft toch helemaal geen broer? Als Iris erachter komt dat haar autistische broer Ray in een tbs-kliniek verblijft, besluit ze hem te helpen. Alleen dan blijken de familiegeheimen nog veel groter te zijn.

Mijn mening: Ik moet eerlijk zeggen dan ik Nederlandse films steeds beter ga waarderen. Net als Nederlandse series als Penoza en Overspel zitten er af en toe wat pareltjes tussen. Deze film is gebaseerd op het boek “Daglicht” van Marion Pauw. In het verhaal staan autisme en familiegeheimen centraal, waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op de spanningen binnen de familie. De film is hier en daar wat voorspelbaar, maar het goede acteerwerk van Fedja van Huêt maken een hoop goed. Een vermakelijk film die wel een beetje in het rijtje past van: De verbouwing, De eetclub en Loft.

Geregisseerd door: Diederik van Rooijen
Genre: Thriller
Met: Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huêt
Speelduur:  114 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 7.0

Ik hoop dat er één of meerdere films tussenzitten die je nog moet kijken. Of misschien heb je al één van deze films gezien en wil je me laten weten wat jij er van vond? Zo ben ik bijvoorbeeld erg benieuwd naar jullie mening over Rush of Carrie!

Welke film zou je graag nog willen zien?

Liefs Nena

Volg je me al op Instagram? Ook daar zie je regelmatig films en series voorbijkomen! En dit is mijn Twitter.

 

Volg:

89 Reacties

 1. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  About time & Carrie wil ik nog graag eens zien. 🙂

 2. pienee
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Hemel op aarde is ook echt een aanrader! Het is een nederlandstalige film die gaat over een jongen rond de jaren 90 en voor het eerst verliefd word… De film is limburgs en dr spelen onder amdere jeroen van koningsbrugge en huub stapel in! Leuke film en een aanrader om naar te kijken want hij is mooi!
  Verder wil ik nog even zeggen dat ik je echt een top wijf vind 😉
  Xoxo

 3. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Van dit rijtje heb ik alleen Rush gezien, tijdens de première, en beter had je het inderdaad niet kunnen omschrijven!
  Die staat voor mij zeker in m’n top 3 van 2013 😀

 4. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  About Time lijkt me een leuke film!

 5. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  De laatste klinkt wel heel leuk en spannend, ook al is ‘ie Nederlands 🙂

 6. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  The croods is inderdaad echt heel leuk!

 7. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  About Time lijkt mij zo leuk 🙂

 8. Jaimy
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  ik ben met 2 vriendinnen naar about time gegaan omdat we het steeds niet eens konden worden over naar welke film we zouden gaan en onder het mom van “een lekkere romcom, waarbij je niet teveel op hoeft te letten” kozen we deze maar, ik moet zeggen; ik was blij verrast. de film gaat dieper dan ik dacht en ik ben echt blij dat ik gegaan ben!

 9. Annika
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik heb een tijdje geleden The Croods in de bioscoop gezien. Erg leuk inderdaad! En dat beestje is zo grappig!
  Verder moet ik zeggen dat er niet zo veel bij zit wat mij aanspreekt. Ik heb de Verbouwing gezien, maar ik vond hem niet zo geweldig. Hoewel ik Nederlandse films vaak wel leuk vind. En series trouwens ook. Ik hoop nog steeds dat er een tweede seizoen van Volgens Robert komt.

 10. Helena
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Wist je dat ‘About time’ niet de eerst film over tijdreizen is waar Rachel McAdams in meespeelt? De andere heet ‘The timetraveler’s wife’, aanrader!

  • Nena
   Auteur
   16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

   Ja dat klopt! Ook een erg goede film 🙂

 11. Bo
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik had precies hetzelfde met “Carrie”, ik vind Chloë Grace Moretz geweldig, maar deze film viel echt tegen. Verder vond ik “daglicht” wel geweldig. Leuk stuk weer geschreven. -xxx-

 12. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ze lijken me allemaal wel leuk op ieder z’n eigen manier.

 13. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik wil Rush en About Time nog heel graag zien! The Croods heb ik ook gezien, echt een geinige film!

 14. Steph
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  The Croods vind ik zo’n leuke film!! Echt heel erg goed 🙂
  En Rush is een film die ook heel erg in de smaak viel. Ik heb mijn pap mee naar de bioscoop genomen voor deze film, omdat hij van Formule 1 houdt, en ik dacht: laat ik eens meekijken. Wat een indrukwekkende film zeg! Ik ben inderdaad geen fan van F1, maar deze film sprak me wel heel erg aan, wauw.

 15. Bo
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik vind daglicht voor een nederlandse film zeer geslaagd!!

 16. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik heb About Time ook gezien, dat vind ik ook echt een aanrader! Het is ook niet zo’n clichéverhaal, maar toch wel lekker veel romantiek en ook humor! Die thrillers hoeven van mijn nooit zo, maar een animatiefilm vind ik vaak wel leuk, als er tenminste lekker veel humor in zit!

 17. Lisan
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  The Croods, Carrie en Daglicht wil ik nog wel gaan kijken. Mijn beste film is The Wolf of Wallstreet, staat toch wel in mijn top 3 🙂

 18. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik ga About Time nu echt een keertje kijken. Hij staat al zo lang op m’n lijstje en nu MOET het gewoon hahaha. De Croods lijkt me ook leuk, Emma Stone vind ik ook zo’n tof mens dus dat moet wel goed komen denk ik:D

 19. Judith
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik heb about time gezien van dit lijstje! Was wel geinig, verstand op 0 film maar geen film die in mijn hoofd blijft hangen.
  Deze film moet je echt nog even zien en is dan ook jammer dat die niet in het lijstje staat om te tippen aan andere —> The secret life of Walter Mitty, is nu in de bios

  X

 20. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik had juist verwacht dat de Croods niet zo leuk zo zijn, op basis van de trailer.

 21. Charlotte
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  about time is echt een must-see! ik heb hem in de bioscoop gezien en zelfs mijn moeder, die niet van romantische comedies houdt, vond hem helemaal geweldig.

  Serena, doe je weer eens een outfit post?

 22. corine
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Leuke tips!
  ga er zeker een paar van kijken.
  Klopt het dat de trailers het niet doen?
  Of ligt het aan mijn laptop?

  • Charlotte
   16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

   bij mij werken de trailers ook niet!

 23. Nora
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Rush wilde ik kijken toen’ie uit kwam in de bios, heb nu toch wel spijt dat ik geen extra moeite heb gedaan om mijn vriendinnen over te halen (die er duidelijk niet enthousiast over waren), want ik hoor er alleen goede dingen over! Daglicht lijkt me ook een toffe film.

 24. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik wou Carrie echt super graag zien, jammer dat hij je tegen is gevallen. Ga hem alsnog wel kijken hihi. En de laatste 3 films lijken me ook wel wat! Leuk artikel weer!

 25. Evelien
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Rush wil ik al een tijdje graag zien! En ik doe niet aan remakes dus carrie skip ik sowieso maar.

 26. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  About me lijkt me echt een super leuke film zeg! Echt iets voor mij en mn vriend 🙂

 27. Adinda
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Carrie vond ik ook een enorme tegenvaller. Door de trailer had ik hoge verwachtingen, maar de film zelf was veel minder spannend. Vooral het einde vond ik flauw. Daglicht ga ik downloaden (oh, mag niet!), daar ben ik wel benieuwd naar!

 28. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Hmm, meerendeel gezien! Vond Daglicht zelf verassend leuk, wat ik niet had verwacht! About Time viel me wel erg tegen, want er was niet echt een clue in het verhaal, terwijl ik had verwacht dat ze met dat tjdreizen toch veel meer leukere dingen hadden kunnen bedenken. Wel een leuke film als je ziek bent & geen zin hebt ik lastige films waarbij je de hele tijd moet opletten.

 29. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  About time heb ik laatst ook gezien, maar de manier hoe de film ‘verteld’ werd vond ik een beetje vermoeiend. (of misschien was ik dat ook wel haha)

 30. Joëlle
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik heb Carrie laatst gelezen! Boek is goed opgebouwd dus ben nieuwsgierig naar de film. Klein verbeterpunt: ze heeft telekinetische gaven, gave om spullen te verplaatsen met haar geest. Telepatisch is wat anders 🙂

  • Nena
   Auteur
   16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

   Haha, je hebt gelijk! Ik heb het gelijk even aangepast 😉 Bedankt!

 31. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Daglicht wil ik nog wel een keer zien 😀

 32. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik vind the croods echt super leuk. Ik heb de film vandaag gezien. En hij is echt zo mooi!

 33. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Die eerste Carrie film heb ik vroeger gezien en vond ik fascinerend.
  Maar die nieuwe ziet er echt griezelig uit, zou ik dan nog wel durven slapen? 😉

  • Bianca
   16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

   ja dat is ook mijn probleem 😉

  • Naomi
   16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

   Ik ben 12 heb hem een week geleden gezien en ik dacht oog goddelijk daarna kan ik niet meer slapen maar viel best mee.

  • Nena
   Auteur
   16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

   Dat denk ik wel hoor, zo eng is hij niet…

 34. rooom
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Echt een goeie film die ik zeker aanraad is Prisoners! Goeie twists en goed verhaal 🙂 Het is een thriller

  • Serena
   16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

   Jaaaaa, heb ik gezien, echt een aanrader!

   • Frouke
    17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

    Die is zoooo goed!!

  • Nena
   Auteur
   16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

   Bedankt voor de tip! Ik ga hem binnenkort eens kijken 🙂

  • Rianne
   18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

   Jaaa inderdaad, Prisoners! Geweldige film!

 35. Petra
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Daglicht vond ik ook goed. Als je van Nederlandse films houdt, heb ik nog een tip voor je: App.

 36. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Carrie en daglicht lijken me beide spannend! <3

 37. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Alleen de eerste ken ik en vond ik erg grappig! Die andere komen op mijn “Must See” lijst!

 38. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  About Time vind ik echt een aanrader, één van de beste romantische films die ik ooit heb gezien!

 39. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  About time wil ik graag zien 🙂

 40. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik ben wel benieuwd naar Carrie! Rush lijkt me eigenlijk helemaal niks, zag er al een keer een trailer van en dat is echt niet mijn ding haha.

 41. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Carrie wil ik nog steeds zien, The Croods was echt een grappige film! En ik ben wel erg benieuwd naar Daglicht!

 42. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Jammer dat Carrie tegenviel, ik heb net het boek gelezen en had helemaal zin in de film 😉

 43. Marloes
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  About time is echt een goede. Als je op een gegeven moment naar een zwart scherm zit te staren en alleen maar hoort wat ze zeggen.. en je dan enorm moet lachen, dan weet je het al. Een echte aanrader.

 44. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Rush lijkt me erg leuk! Maar ik heb m nog niet gezien!

 45. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik moet ze allemaal nog kijken, dus ik heb wat te doen komende tijd 🙂

 46. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Er zitten goede films bij! Leuk om deze reviews te lezen 🙂

 47. Serena
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Bedankt Neen, Rush en About Time gaan op mijn ‘to watch’ lijstje. Ik vertrouw jou altijd 100% als het op films aankomt, ik weet dat je er veel kijkt en daarom als echte ervaringsdeskundige kunt optreden in het geven van je mening over films. Als laboratorium analist ben je ook nog eens kritisch dus als jij een film een aanrader vindt dan geloof ik je! Thanks voor deze tips!! 🙂

  • Nena
   Auteur
   16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

   Bedankt voor je lieve complimenten 🙂 Ik ben heel benieuwd wat je van Rush vindt!

  • 29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

   About time is zeker een aanrader als je van de Engelse komedie romantiek films houd. Ik heb hem gezien en het was een van de weinige films waarbij ik niet eens effe mijn telefoon tevoorschijn haalde om facebook berichten te checken.

 48. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Rush zag ik met m’n vriend, want hij is wel een groot fan 🙂 Maar inderdaad, het is gewoon wel een mooie film 🙂
  Carrie wil ik zeker ook nog zien. ik hou wel van een beetje spanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *