Filmpje: Banana Pops!

Yaay, eindelijk weer eens een ‘Koken met Serena’ filmpje, alhoewel er dit keer eigenlijk maar weinig wordt gekookt. Vandaag heb ik namelijk een simpel recept voor jullie genaamd Banana Pops!

Banana Pops zijn stukjes banaan op een lollystokje, gedipt in chocola en besprenkeld met bijvoorbeeld nootjes, hagelslag of discodip (wat jij wilt). Het is een heerlijke zoete snack, leuk voor wanneer je visite op de koffie krijgt, leuk voor wanneer je een feestje geeft en ideaal voor je kinderen die moeten uitdelen in de klas.

Kijken jullie mee?

[do action=”ytr”][/do]

Ingrediënten;

  • rijpe bananen
  • (smelt)chocola
  • stevige lollystokjes (te koop bij o.a. kookwinkeltjes)
  • versiersels

Benodigdheden;

  • au bain marie opstelling
  • snijplank + mes
  • bakblik of platte schaal, bekleed met aluminiumfolie

Tip: haal de au bain marie opstelling van het vuur wanneer de chocola gesmolten is. Op deze manier blijft de chocola het langst glad en vloeibaar. Laat je het vuur aanstaan dan zal de chocola snel dik en brokkelig worden, waardoor het dippen erg moeizaam zal gaan.

Deze zoete snack is erg makkelijk, niet duur om te maken, snel klaar en superlekker. De combinatie banaan met chocola is gewoon heerlijk en dan met die knapperige bolletjes erop… hmmmm! En kijk dan hoe schattig het eruit ziet! Banana Pops zijn de perfecte snacks voor op feestjes, om te serveren aan gasten of om uit te delen in de klas. De feestdagen komen er weer aan dus laat je inspireren! Paar bolletjes ijs erbij en voila, een prachtig dessert.

Enjoy!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

101 Reacties

  1. Annick
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Als je de bananen eerst invriest (of naderhand met de chocolade er al omheen) zijn ze ook superlekker.
    Krijg je een soort bananen-chocolade iisje!!

  2. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Waauuwww!!! Zo simpel maar zoo lekker denk ik!! Ga het zeker eens proberen!!

  3. roos
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Hm too bad dat ik allergisch ben voor banaan. Met aardbeien lijkt het me trouwens ook wel heel lekker.

  4. Amanda
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Leuk! Wilde het al eens proberen met een appel, maar banaan lijkt me ook wel lekker.

  5. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    OMG ziet er zoooo lekker uit! Voor een persoonlijke touch zou ik het heel lichtjes besprinkelen met kaneel… Fruit + kaneel = heaven on earth 🙂

  6. Kirsten
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Ik heb zoiets wel eens op met ander fruit, zoals aardbei, ananas, meloen en kiwi. Ik denk wel dat banaan ontzettend snel bruin wordt, dus ik zou voor fruit gaan wat een paar uur lekker blijft.

  7. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Dit ziet er zooooo lekker uit! Heb hier echt zin in nu nomnomnom

  8. claudia
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    ziet er erg lekker uit:)

  9. Kiki
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Nu heb ik er zin in! Ik ga maar opstaan en pisang goreng eten en daarna chocola, haha :p

  10. tina
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Oja misschien kan je ze voor een feestje in zon schuimbol prikken. Ik moet woensdag trakteren bij kindjes. Jammer dat ik al wat had gekocht

  11. tina
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Jummie beetje bananasplit achtig

  12. Annika
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    hihi die zien er grappig uit! alleen ik hou niet zo van banaan… misschien probeer ik het een keertje met aardbei ofzo 🙂

  13. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    ah yum, dit ziet er zo lekker uit zeg!! En super vrolijk!

  14. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wat leuk dit! Het ziet er heel lekker uit en dat je die sprinkles er overheen doet maakt het nog wat leuker en feestelijker. Tof recept!

  15. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wat een tof idee en zo simpel! Ik zou zelf alleen de stokjes tijdens het drogen ergens insteken zodat ze geen platte achterkant hebben. Perfectionist hiero haha 😉

  16. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    suuuuperleuk! ik denk dat ik het een keertje ga maken haha 😀

  17. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Dat ziet er verrukkelijk uit!

  18. Ilse
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Hmm..dit moet ik echt proberen!! Ik doe het wel eens met marshmallows..je krijgt dan van die choko-spekken…ook heel erg lekker…knapperig van buiten een fluffy van binnen…nog een Tip: zorg dat je water niet kookt…dan word je chocola ook niet dik en brokkelig…voorkom ook altijd dat er per ongeluk water bij de chocola komt… Fijn koken iedereen!!! 😉

  19. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wauw ziet er heerlijk uit!

  20. antoinette
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    omg die schaal in de vorm van een eend ga ik echt snoeihard op 😀

  21. Auri
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wat een goed idee!!!! Dat gaat mijn dochter trakteren op school als ze jarig is, i.p.v. de inmiddels afgezaagde cupcakes, zakjes chips, en zakjes snoep, haha! En eigenlijk ook leuk voor als mijn zoontje straks geboren is, met blauwe sprinkles. Thanks dear!!!!

  22. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    ziet er erg leuk uit!

  23. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    superleuk & niet eens zo moeilijk , zo horen we het graag haha 🙂 xoxo

  24. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Omnomnom die zien er lekker uit en ga ik zéker maken!

  25. Stella
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wat een leuke tip en het ziet er zo feestelijk uit.
    Ik heb door je filmpje wat inspiratie opgedaan.
    Dank je wel voor dit gezellige filmpje. P.S. je ouders hebben een prachtige keuken en de gasfornuis is zo mooi.

  26. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Mmmm ziet er heerlijk uit. Misschien een idee om ze rechtop in een glas o.i.d. te zetten om uit te harden, dan krijg je die platte kant niet 🙂

  27. Saloua
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Super tof !

  28. Femke
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wil je een koelkast tour doen?
    Leuk filmpje,

    • Stella
      16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

      Bijzondere vraag!

    • Fonghwa
      16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

      Toevallig vroeg ik dit gister ook! Maar Serena zei dat haar koelkast niet bijzonder is 🙁 Maargoed, blijkbaar zijn er meer in geïnteresseerd, wie weet doet ze er toch iets mee!

  29. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wij doen weleens een chocoladefondue met fruit- ik vind dit ook een hele leuke traktatie. Jammer dat het kind al van de basisschool af is:)

  30. lot
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    een tip: roer niet met een ijzeren lepel door een ijzeren kom, hier krijg een vieze ijzer smaak van

  31. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Leuk, lekker en simpel. Daar houd ik van! 🙂

  32. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Aaaah, dat ziet er echt heel erg lekker uit! Wat Velaija zegt is ook tof, een fruitspies met bijvoorbeeld aardbeien. Dit lijkt me echt heel erg leuk om uit te delen als ik later kinderen heb voor de basisschool haha! Het is jammer dat ik geen bananen eet, :(. Het doet me een beetje denken aan de gekarmeliseerde appels! :p Voor versieringen denk ik dat je gewoon een beetje inspiratie moet opdoen bij Frozen Yogurt zaakjes haha!

  33. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wow die lijken me zo lekker. 🙂 Ik houd echt van banaan, ga het zeker uitproberen!

  34. Brenda
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Afgelopen zomer was ik in Duinrell en daar was een kraampje met die soort snacks, ook met appels en aardbeien. Erg lekker!

    • tina
      16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

      Jaaa is bij onze kermis ook altijd. Lekkerrrr

  35. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Oeh..wat een lekkere snacks. En zo simpel! Leuke tip Serena!

  36. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Ziet er lekker uit! Als ik thuis ben vanmiddag even het filmpje kijken, lukt me nu niet… En ik heb ook nog alle ingrediënten in huis! 🙂

  37. 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wat een briljant idee! Wel heel,erg machtig denk ik…. Maar ook heel lekker!

  38. Velaija
    16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

    Wauw, dat ziet er lekker uit zeg! Zou zoiets ook lekker zijn met verschillende fruitsoorten door elkaar? Dus spies 1 banaan, 2 aardbei en 3 appel?

    • 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

      Lijkt me wel! Ziet er heerlijk uit, Serena!

    • 16 december 2012 / zondag, 16 december 2012

      Dat lijkt me helemaal lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *