Welke oogschaduw past bij welke oogkleur?

Uit de comments van de laatste twee eyelook filmpjes maakte ik op dat er veel vraag is naar welke oogschaduwkleur het beste en mooiste bij welke oogkleur past. Laat ik als eerste voorop stellen dat er geen vaste regels bestaan over dit onderwerp. Of over make-up in het algemeen. Ik ben van mening dat iedereen alles kan hebben qua kleuren, al zal de ene kleur je iets beter staan dan de andere. Dat bruine oogschaduw blauwe ogen laat 'knallen' wil nog niet zeggen dat je de bruine oogschaduw moet laten staan als je ogen niet blauw zijn. Onthoud dus, hieronder geef ik enkel wat kleurtips, maar het zijn absoluut geen regels waar je je verplicht aan moet houden. De enige regel is: doe lekker waar je zelf zin in hebt!

Laten knallen
Om het accent op je oogkleur te leggen kun je een contrasterende kleur oogschaduw gebruiken waardoor je oogkleur des te meer opvalt. Heel lang geleden is er al vastgesteld welke kleuren contrasterend met elkaar zijn en dat hebben ze weergegeven in een zogenaamd 'color wheel'. Ik heb er eentje gevonden met meerdere tinten waardoor het makkelijk te zien is welke kleur oogschaduw bij welke oogkleur 'past'.


Afgaand op bovenstaand Color Wheel zou je kunnen zeggen:
– Bruine ogen knallen het meest met blauw/paarse oogschaduw
– Groene ogen knallen het meest met paarse en rood/bruine oogschaduw
– Blauwe ogen knallen het meest met bruine en oranje (roestkleurige) oogschaduw

Heb je groen/bruine ogen dan verschuift de nuance misschien iets,  dus van blauw/paars naar paars. Zoals je ziet passen grijze ogen niet echt in het straatje. Ik denk dat je goed moet kijken naar de andere kleuren in een grijs oog. Zitten er vlekjes bruin of groen in? Grijs is sowieso een wat 'koudere' oogkleur, dus ik denk dat hier hele warme kleuren prachtig bij staan. Ik denk dat je over het algemeen zou kunnen zeggen dat warmere oogschaduwkleuren een koude oogkleur (grijs, blauw, groen) laten knallen en dat koudere oogschaduwkleuren een warme oogkleur (bruin, hazelnoot) laten knallen.

Dat Color Wheel is leuk hoor, maar we gaan als blue eyed beauty toch geen oranje oogschaduw op onze ogen aanbrengen? Tenminste, niet voor elke dag. Afgaand op mijn beautyboeken en internetresearch heb ik daarom kleuren gevonden die zowel contrasterend zijn als 'bruikbaar'.


Blauwe ogen
Aardetinten laten je blauwe ogen stralen! Probeer ook eens oranjebruin (terracotta), roest/koper, bordeaux of roze. Kleuren als taupe, lila en paars staan ook in moo

i contrast met blauwe ogen.


Bruine ogen
Deze oogkleur kan veel kleuren hebben. Zelfs bruin- en aardetinten. Het enige waar je wel voor moet uitkijken is dat het een enigszins 'frisse' bruintint is, misschien met een gouden shimmer, anders kan het soms wat modderig en viezig uitpakken in combinatie met je bruine ogen. Kleuren die je bruine ogen extra laten opvallen zijn groen, paars, blauw en roze.


Groene ogen

Deze oogkleur laat je extra opvallen met paarse oogschaduwtinten. Als je wil dat ze opvallen op een subtielere manier kun je kiezen voor warme bruine aardetinten met een iets oranje ondertoon. Denk ook aan naturelkleuren met een gouden shimmer, chocoladebruin, mokkabruin, taupe en lila.


Grijze ogen

Dit is een lastige oogkleur, althans, ik kon er niet veel informatie over vinden. Mensen die zelf grijze ogen hebben raden de kleuren mosgroen, donkerblauw, zwart, antraciet en paars/violet aan. Ze gaan meer voor de donkere kleuren zodat de vaak doorgaans lichtgrijze ogen er echt uitknallen. Als je je grijze ogen meer blauw wil laten lijken kan je gaan voor aardetinten, burgundy, goud en andere warme kleuren. Wil je ze meer groen laten lijken ga dan voor (grijs)blauwe tinten.

Experimenteer!
Zoals ik al aangaf zijn dit puur richtlijnen waarmee je lekker kunt experimenteren. Niet alleen je oogkleur, ook de kleur van je huid en haren en zelfs je kleding bepaald welke oogschaduwkleur het beste bij jou past. En ook dat is natuurlijk gewoon een momentopname. Geen enkel oog is hetzelfde. Misschien heb jij wel gouden vlekjes, of bruine, blauwe, grijze of groene. En de ene kleur bruin is de andere kleur bruin niet. Nu je iets meer een idee hebt in welke kleurhoek je moet zoeken raad ik iedereen aan om te experimenteren. Maak je op, maak er een foto van, vergelijk de foto's en bepaal welke kleuren jij goed kunt hebben, welke kleuren jouw ogen laten sprankelen en welke kleuren je beter kunt laten liggen.

Welke oogkleur heb jij? En welke kleuren vind jij het mooiste bij jezelf staan, en waarom?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

139 Reacties

 1. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Leuk artikel! Ik heb heel donkerbruine ogen en gebruik vaak bruin, goud en roze oogschaduw.

 2. kim
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  ik heb blauw/grijs en doe vooral paars om mijn ogen te knallen :)

 3. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Oeh, handig! Ik heb bruine ogen (bijna zwart) en vind smokey eyes heel mooi staan. Het is dan heel erg intens bij mij. Maar (donker) bruine en (donker) paarse oogschaduw vind ik ook mooi staan bij mezelf.

 4. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb blauwe ogen en draag eigenlijk alles, ik houd me niet aan vaste regeltjes qua kleuren;) Ik draag veel bruin, goud, groen, paars.

 5. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb groen grijzige ogen en ik merk wel, met een paarse look vallen mijn ogen veel meer op! Maar ik hou me verder niet echt aan het kleurenwiel, ik smeer lekker elke kleur op mijn ogen ;)

 6. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Interessant artikel! Ik wist dit eigenlijk al wel, maar fijn voor de meiden die er in de comments om vroegen natuurlijk. Ik heb olijfgroene ogen en ik vind paarstinten inderdaad het mooist bij me staan. Ook bruin en goud draag ik graag.

 7. suzanne
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  ik heb zelf geen blauwe ogen maar ik vind een zwarte smokey eye er heel goed bij staan omdat het blauw er dan echt uit KNALT

 8. nathalie
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb een mengelmoesje van groen en blauw. Ik vind vaak paars mooi staan roze staat me totaal niet.

 9. tess
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  ik denk dat ik onder grijze ogen val wel. de ene keer lijken ze blauw of groen of grijs, soort rondjes zeg maar. dus ik heb me pupilen daarna een laagje groen, een laagje grijs en dan een dikke laag van licht naar donkerder blauw :) klinkt arpart he maar niks met spikkels ofzo. aardetinten, paars, zwart, roze en groen gaat nog net. mijn vriend vind het wel schattig. ik heb ook hele grote ogen 8)

 10. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb bruine ogen, en naar mijn mening staat mij alles. Het helpt ook dat een beetje een kleurtje heb en donker haar heb. Daarom experimenteer ik graag met verschillende kleuren.

 11. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb in eerste instantie bruine ogen. Maar er zit een vleug groen in. Als ik ze dus wil laten poppen dan passen paars, maar ook groen (dat brengt het groen naar boven) en turqoise/ teal-achtige kleuren er het beste bij. Wil ik de kleur complementeren dan ga ik voor aardetinten. Ik draag eigenlijk alleen blauwe oogschaduw als het bij een outfit past en dan alleen de donkerdere tinten.

  In goede make up boeken vind je trouwens ook veel informatie hierover. Dus zeker een aanrader om die eentje aan te schaffen.

 12. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb grijs/groen/blauwe ogen en ik vind het echt lastig om iets moois te vinden. Ik durf best te experimenteren en gewaagde kleurtjes te nemen maar ik kom eigenlijk nooit veel verder dan brons of donkerpaars, haha! En dat terwijl ik best wel eens van die ‘wow-ogen’ zou willen hebben ^_^’

 13. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Mijn ogen veranderen van kleur! hehe, Ik heb groene ogen met een grijs randje en zo precies een vlekje oranje. En hoe beter het weer hoe meer groen,hoe slechter het weer hoe grijzer, of andersom weet het niet meer, maar mensen zeggen soms wel eeh nu zijn je ogen groener of grijzer dan gistere ofzo.x

 14. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Handig artikel!

 15. Nuria
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb: blauw, grijs, groen , bruine ogen xD

 16. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb bruin/grijze ogen en eigenlijk let ik er nooit op of de kleur wel bij mijn oogkleur past. Ik draag gewoon kleurtjes die ik mooi vind.

 17. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Op zich handige tips, maar ik denk niet dat ik er rekening mee houd.. Ik baseer mijn eye looks meestal op me kleding.
  Zelf heb ik bruin/groene ogen :)

  Liefs

 18. Cynthia
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  leuk artikel! ik gebruik zelf wel eens een koperbruin kleurtje oogschaduw, is heel mooi, vooral op foto’s springen mijn ogen er echt uit! super blauw :)

 19. Akkelien
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb zelf bruin/groene ogen en vind de paars en goud hier heel mooi bij staan, maar zoals jij al zegt: in principe is alles mooi bij iedere oogkleur!

 20. joanne
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Leuke post!
  Ik heb groene ogen en ben het wel eens met wat daar hier over staat. Paars/rood laat ze echt knallen. Maar bruin met een gouden shimmer ook inderdaad.
  Nou houd ik niet zo van onnatuurlijke kleuren op mijn ogen dus meestal hou ik het bij de bruine tinten. Als ik paars doe, dan neem ik meestal een warme kleur paars zoals aubergine. Rode oogschaduw vind ik heel moeilijk te dragen dus dat laat ik meestal maar staan.
  Wat ik ook heb gemerkt is dat wat ik op mijn lippen doe, ook mijn ogen kan laten knallen.
  Een paars-rode lipkleur (berry) laat mijn ogen ook groener lijken. Daar ga ik dan meestal ook voor: naturel ogen met berry lips. :)

 21. Denise
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb zelf blauwe ogen die soms een beetje neigen naar groen.. maar ik heb ook een vlekje bruin boven m’n pupil! Hele rare ogen heb ik haha

 22. Anne
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb knal blauwe ogen. Dat altijd het eerste wat je ziet bij mij. Maar inder daad bruin kleuren enzo staan mij super mooi

 23. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  mijn ogen zijn een mengeling tussen blauw, grijs en nog een beetje goud/bronzig er in! vaak die ik idd aarde tinten op, blauw, nude en paars.

 24. Mirle
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Zelf heb ik bruine ogen, en gebruik ik vaak goud/bruine oogschaduwkleuren. Ik zou echt heel graag blauw/paars willen proberen. Maar hoe zorg ik ervoor dat het niet te overweldigend wordt. Een look voor overdag dus. :)
  Ik hoop dat je mijn vraag wil beantwoorden :D

  • Chiara
   14 december 2011 / woensdag, 14 december 2011

   Je kan eens proberen om i.p.v zwart een blauw lijntje te dragen! Gewoon in combinatie met je normale oogschaduw. Dit doet ik heel vaak, omdat het naturel is maar toch met extra ‘oomph’. Een hele mooie blauwe eyeliner is Prussian van MAC.

   • Mirle
    14 december 2011 / woensdag, 14 december 2011

    dankje Chiara voor de tip!
    Nu je het zegt lijkt me dat idd wel mooi staan ^-^.
    En toevallig ga ik zondag naar de MAC, en weet ik dus al wat ik ga inslaan, :D x

    • Anne
     14 december 2011 / woensdag, 14 december 2011

     Wooow dat is toevallig ik ga zondag ook naar de Mac met iemand die Mirle heet hihi . X

 25. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb groene ogen en ik gebruik vaak aarde tinten, goud met shimmers. Heb nog nooit paars of blauw geprobeerd, omdat me dat niet mooi lijkt staan.. Maar ik kan het altijd proberen natuurlijk.

 26. Layla
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik vind oogschaduw met oogkleur theorieën altijd een beetje ‘mwa’. Ik kijk liever naar m’n huidskleur.

 27. Laura
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb haast zwarte ogen maar bruin haar en een bruin huidje. Voor snelle look gebruik ik altijd een goud/bronze kleur, kan altijd wél. Het geeft ook een sunkissed look en daar hou ik van :)

 28. marloes
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb egt grijze ogen, hele lichte. Ik draag gewoon overdag het liefst aarde tinten, dit staat mooi. Maar als ik een feest ofzo heb graag ik graag smokey eyes, of gewoon met zwart en grijs tinten of met paarse tinten, laat mijn lichte grijze ogen echt knallen vind ik.

 29. Anne
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Zelf ben ik fan van m’n grond shimmer kleurtjes bruin/gouig en normaal vind ik dat echt een vieze kleur.. maar met m’n blauw/groene ogen valt groen of blauw/paarsig makkelijk uit alsof ik op me gezicht gemept ben.. dus ligt het er meer aan in combinatie met wat..

  Op school heb ik wel geleerd dat sommige kleuren wegvallen of anders overkomen in verschillend licht.. en met Daglicht zie je het ‘echte’ resultaat maar je kan dat resultaat bijv. wel gebruiken in avondlicht of onder TL licht wat rood erg wegvaagd :o

 30. Quinty
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb bruine ogen en ik vind paars / blauw het beste bij mij staan.

  Maar is de uitslag van de winactie (die van die pakketjes) er al of heb ik hem gemist?

  xxx

 31. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Wauw, ik zou eigenlijk nooit gedacht hebben dat paarse oogschaduw zo mooi kon zijn bij mijn groene kijkers. Al heb ik nogal speciale ogen; ze veranderen namelijk van kleur! Zelfs mijn eigen ouders geraken er niet uit of ik nu blauwe of groene ogen heb. Soms lijken ze eerder blauw, soms eerder groen en soms gewoon grijzig. Ik denk dat dat komt omdat ik in mijn ogen een soort vlekjes heb, die volgens mij het licht opvangen en dus naargelang het licht mijn ogen een andere kleur geven. Meestal zijn ze toch groen! (Klink ik nu als een freak?)

  • joanne
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Nee hoor dat hebben wel meer mensen! Volgens mij kunnen ze ook echt daadwerkelijk van kleur veranderen. Dat hebben die van mij in ieder geval wel gedaan. Ik heb nu redelijk fel groene ogen, maar vroeger waren ze helemaal chocolade bruin. Toen gingen ze een tijdje heen en weer tussen die twee kleuren en alles er tussen in (ik heb ook wel eens gehoord dat ik gele ogen had), en nu de laatste paar jaar zijn ze groen gebleven. Behalve 1 kwart van mijn linker oog, die is nog steeds bruin. Het is heel grappig om te zien ook op foto’s.

  • Annemiek
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Ik heb het ook hoor, dus je bent geen freak! (of we zijn het allebei haha) Mijn ogen veranderen tussen bruin en groen. Bij mij hangt welke kleur ze zijn onder ander af van het weer, oogschaduw (met paars zijn ze groen), en soms mn stemming (als ik boos ben, worden ze heel donkerbruin) En verder veranderen ze soms zonder reden van kleur :P

  • tess
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   haha ik heb het zelfde maar dan met laagjes ;)

  • Hawar
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Haha,.. helemaal niet gek hoor. Ik heb dat ook. Mijn ogen zijn bruin, maar als het licht erop valt dan zijn ze fel groen/geel. Ik heb ook vlekjes in mijn ogen rond de iris.

  • 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Wauw, wat ben ik blij verrast met jullie reacties :) Fijn te horen dat ik niet de enige ben met deze (vreemde?) oog-eigenschap! Een voordeel: wij kunnen elke kleur rocken op onze oogleden ;)

  • veerle
   14 maart 2012 / woensdag, 14 maart 2012

   ik heb dat ook alleen bij mij zijn ze iets meer blauw als groen

 32. anniek
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb een vraag. Ik heb Heterochromie ( twee verschillende oogkleuren) en heb dus 1 blauw oog en 1 bruin oog. Wat voor oogschaduw kleur pas hier het best bij?

  • Hin
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Ow wauw dat vind ik altijd zo pretty! Daar moet je lekker de nadruk op leggen met een dikke smokey in welke kleur dan ook :)

  • IsabelleLorin
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Ik denk bruintinten, maar dat is mijn advies.. Gewoon een paar kleurtjes testen en kijken welke het mooiste staat! ;)

 33. Maike
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb groene ogen en paars staat me inderdaad wel goed :) Toch grijp ik liever naar wat minder opvallende kleuren. Mijn ooglook is vaak warm, met bruine tinten. Maar voor een feestje vind ik paars wel leuk! Voor mijn kerstgala ga ik denk ik jouw paarse ooglook namaken Serena, die was zo mooi!

 34. Annika
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  ik heb best wel donkere ogen, echte pure chocola :D als ik wel eens oogschaduw op heb is het bruin, en dan ook niet echt heel opvallend, anders voel ik me zo onnatuurlijk… ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen maar ik word er wel onzekerder van.
  maar thuis vind ik het wel leuk om alle kleuren van de regenboog over elkaar heen te doen ofzo :P

 35. Josanne
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  ik heb bruine ogen en bij mij vind ik subtiel bruin mooi staan

  • Josanne
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   *grijze ogen*
   sorry, ik heb niet zo slimme bui vandaag

 36. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik hou me hier echt nooit aan maargoed lekker eigenwijs hahah

 37. Linn
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  En zwarte ogen dan? :O

  • Hin
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Ja! Die heb je ook nog natuurlijk :) Echt gitzwarte ogen bestaan volgens mij niet. Het is gewoon heel donkerbruin maar lijkt vaak zwart, tenzij het licht er echt direct op valt, dan zie je wel dat het bruin is. Ik heb dat zelf ook en ik vind het erg mooi, als je dat over jezelf mag zeggen. Beetje ‘doe eyes’ krijg je ervan. Ik ben het met Serena eens dat er geen regels bestaan in make up. Bovendien heeft de mate waarin een oogschaduwkleur je oogkleur laat ‘poppen’ ook wel met andere dingen te maken, zoals je huidskleur, en de kleur blush/ lipstick/-gloss die je kiest (warme of koude ondertoon). Ik vind dat bij hele donkere ogen een goeie zwarte winged liner vaak heel mooi staat. Echt zo’n klassieke Audrey Hepburn look, met een kale onderste wimperrand. Als oogschaduw werkt dan een simpel witgoud shimmertje altijd erg goed, verder hooguit je crease accentueren met een licht waasje grijs of bruin en een lekkere laag mascara en klaar is tante Truus.

 38. Lotte
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  heb zelf groene ogen, maar vind zo’n look als je in je filmpje (gister?) liet zien met groen ook super mooi. doe dat ook gewoon, maar vind het op dat soort momenten echt jammer dat ik niet van die donkere bruine ogen heb :) maar ben verder heel blij met mijn groene ogen

 39. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik zit me nog steeds elke dag af te vragen welke kleur ogen ik nou heb…
  Meestal denk ik blauw, maar dan een paar dagen later denk ik weer grijs en de volgende dag ben ik ervan overtuigd dat ze groen zijn! Met een bruine stip, haha.

 40. Manon
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  ik heb niet echt 1 kleur ogen, maar een groen randje om mn pupil en verder word het een soort mix tussen blauw & groen. ;p

 41. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Zelf heb ik lichtblauwe ogen en heel licht haar. Ik draag graag aarde-tinten maar moet zeggen dat een blauw lijntje mijn ogen ook al heel erg laat knallen :)

 42. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb bruine ogen en vind dat eigenlijk de meeste kleuren er goed bij passen.

 43. Anne
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Heey, interessant artikel, ik heb een vraagje ik hoor wel is op Amerikaanse blogs over hazel kleurige ogen. Wat voor kleur is dat dan?

  • 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Bruin geloof ik. je kunt altijd even googlen voor de kleur he :P

   • 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

    Oh blijkbaar iets van groen met bruin! (zie google :D)

    • Annemiek
     13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

     Hazel eyes (geen idee hoe het in het Nederlands heet trouwens) zijn ogen met bruin en groen. Bij de ene persoon zijn ze meer groen, en bij een ander meer bruin.
     Ik heb zelf ook hazel eyes Mijn ogen neigen meer naar bruin, maar ze zijn echt anders dan die van mn zusje, die wel echt bruine ogen heeft.
     En met paarse oogschaduw op, of met bepaalde lichtinval, lijken mijn ogen weer groen.

     • Annemiek
      13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

      Het hangt trouwens ook van het weer af of mijn ogen bruin of groen zijn

     • 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

      He, dan heb ik ook hazel eyes! In het licht lijkt het inderdaad al snel veel groener. Vind ik juist wel mooi. :)

  • evelien
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Hazel is een lichtbruine kleur.

 44. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  wat leuk zeg, ik heb blauwe ogen. Meestal gebruik ik aarde tinten, gewoon omdat ik het leuk vind;D

 45. 13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb blauwe ogen, maak meestal toch nude looks omdat ik die het mooiste vind, maar vind bijvoorbeeld opvallende koper/oranjeachtige accenten ook altijd mooi staan :)

 46. Axelle
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Erg handig artikel !

 47. Sanne
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Mijn oogkleur neigt naar blauw/grijs.
  Als ik oogschaduw opdoe doe ik meestal een bruinachtige kleur op :)

 48. Wieteke
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Zelf heb ik blauwe ogen met wat groen erin, ik houd het meest van bruine en donkere tinten. Dit latem je ogen echt knallen, verder zal bordeaux ook erg mooi staan maar daarmee krijg je denk ik al snel een ‘hoi ik heb net lopen janken’ look. Tevens ook een moeilijke kleur om te vinden!

 49. Brigit
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  ik heb groen (bruin)
  en doe oogschaduw op waar ik zin in heb
  vind het wel Leuk om te weten welke kleuren bij welk kleur ogen staan.. (;

 50. Evanlyne
  13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

  Ik heb blauwe ogen, maar bruintinten staan mij niet zo mooi, omdat ik zwart haar heb. Ik draag eigenlijk altijd alleen maar wat oogpotlood en mascara. Ik vind het nogal lastig om een mooie oogschaduwkleur te vinden die bij mijn haar en ogen mooi past. Misschien moet ik mijn haar maar eens verven!

  • malou
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Verf t niet! Blauwe ogen en zwart haar is geweldig! En probeer n zachte bruine tint en maak dan met een zwarte eyeliner een cateye! Dat is gaaahaaaf

  • Isabelle
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Inderdaad! Zonde als je je haar gaat verven! zwart met blauwe ogen is juist een van de zevenschoonheden!

  • hilal
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   wist je dat het een van de 7 schoonheden zijn !!!! dat je een gekleurde ogen en een donkerder haar heb als ik jou was zou ik just blij zijn !!! Dus Please niet verfen

  • Tiny
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Smokey eyes in grijs/zwart zouden bij jou prachtig moeten staan!

  • Jonna
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Ik heb ook zwart haar en blauwe ogen en idd ik vind zelf bruine oogschaduw ook niet zo mooi staan. Ik gebruik vaak paarstinten.
   Ik verf mijn haar trouwens wel, omdat ik al grijs word… Maar je kunt eigenlijk niet zien dat het geverfd is, want het is mijn ‘eigen’ kleur.

  • Wija
   13 december 2011 / dinsdag, 13 december 2011

   Ik heb ook zwart haar, maar bruintinten staan mij juist wel … Probeer eens goud met bruin (: