Wat te doen met een zweetschoen?

Nu het zo lekker warm is in Nederland lopen we op luchtige slippertjes, wedges, ballerina flatjes, espadrilles en gympies. Allemaal schoensoorten waar de meeste mensen zo met hun blote voeten instappen. Geen probleem natuurlijk, maar blote voeten + warm weer resulteert vaak genoeg in zweetvoeten én zweetschoenen. Bah, bah! Niet zo gek natuurlijk, want wist je dat je voetzolen per cm2 meer zweetklieren en zenuwuiteinden bevatten dan de rest van je lichaam? Lees snel verder voor een aantal van mijn tips & tricks om zweetschoenen te voorkomen of te genezen.

funny-pictures-cat-accuses-you-of-having-smelly-feet

Lekker laten luchten

De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk om je schoenen lekker te laten luchten. Dus kom je thuis van een harde dag werken en zijn de zooltjes van je ballerina's of gympies doorweekt? Hang ze buiten te drogen en trek ze pas weer aan als ze helemaal zijn opgedroogd. Wanneer je steeds met blote voeten in vochtige schoenen gaat resulteert dit uiteindelijk in riekend schoeisel en dat wil je juist voorkomen. Wissel je schoenen daarom het liefst elke dag even om, dus probeer schoenen waarin je snel zweetvoeten krijgt (of waar je geen sokken in draagt) om de dag te dragen en niet dagen achter elkaar.

hangende schoenen

Laat je voeten ademen

Een andere simpele tip is om je voeten gewoonweg te laten ademen door schoenen te kopen van materialen zoals linnen, katoen, leer en er bestaan zelfs kunstofsoorten die lucht doorlaten. En als je sokken draagt, elke dag schone sokken aantrekken scheelt al een hoop. Gebruik dan sokken gemaakt van een vochtopnemend materiaal zoals wol of microvezel. Wat ook helpt is je voeten even insmeren met talkpoeder (Lush heeft er eentje die ook nog eens lekker ruikt, namelijk T for Toes foot powder) voordat je je sokken aantrekt. Het talk neemt eventueel zweet op en de geur verdoezelt de zweetvoetenlucht.

lush foot

Speciale zooltjes

Er bestaan speciale zooltjes tegen zweetvoeten die je in je schoenen kunt leggen. Probeer bijvoorbeeld cederhouten zooltjes (een bekend merk is Zederna te koop bij o.a. NoSweat.nl) of zooltjes met een actieve koolfilter, die de geur absorberen.

zooltjes

Voetendeodorant

Verschillende merken hebben een speciale voetendeodorant of voetencrème die de voeten beter laat ruiken en zweet voorkomt, zoals Deoleen voetencrème of Scholl schoenendeo. Wat ik ook veel heb gelezen is het gebruik van Odorex Extra Dry (voor de oksels), maar dan op je voeten. Odorex Extra Dry is een vrij heftige deodorant die je slechts eenmaal per drie dagen hoeft te gebruiken. Ik gebruik deze deodorant nu ook sinds een tijdje en het is waar, het werkt écht goed bij hardnekkige zweters. Veel mensen met zweetvoetjes zweren dan ook bij Odorex voor hun voeten.

voeten deodorant

Azijn en bacterierdodende wasgel

Wanneer je een oud shirt hebt waar je die zweetlucht maar niet uit krijgt is er slechts één laatste reddingsmiddel (of poging tot) en dat is wassen met azijn. Volgens mij moet je dan 1 deel azijn met 3 of 4 delen water mengen en hier het zweetshirt in weken en vervolgens wassen in de wasmachine. Met zweetschoenen zelfde verhaal, maar dan alleen als ze van een materiaal zijn wat tegen water kan (katoen, linnen, synthetische stof). Even weken in een azijnmengsel en daarna handwassen met een bacteriedodende wasgel zoals Dettol. Zweetvoetenglucht wordt namelijk verspreid door aanwezige schimmels en bacterien dus die moeten we uitroeien!

Wat daarom ook een goede oplossing is bij zweetvoeten is een azijnbadje voor je voeten. Als je er best wel last van hebt raad men aan om driemaal per week een voetenbadje te nemen met een scheut azijn. Het doodt de bacterien en schimmels verantwoordelijk voor jouw zweetvoetenlucht!

azijn voetenbadje

Invriezen

Klinkt gek, maar het schijnt bij veel mensen te hebben geholpen. Stop je stinkschoenen in een plastic zak en leg ze een nacht in de vriezer. De kou schijnt de meeste bacterien te doden die verantwoordelijk zijn voor de zweetlucht. Het is het proberen waard!

schoenen in de vriezer

Vanillesuiker, zuiveringszout of koffiepoeder

Een ander huis-, tuin- en keukentrucje is om zakjes vanillesuiker in je schoenen te leggen (niet legen, maar gewoon de zakjes met papier en al in je schoenen leggen) voor 1 tot 3 dagen. De zoete geur van de vanillesuiker neutraliseert de zweetgeur. Hetzelfde geldt voor zuiveringszout (natriumbicarbonaat of 'baking soda' in het Engels). Schep wat zuiveringszout in een organza zakje of katoenen zakje en laat het een paar dagen in je schoenen staan.

Dat koffie neutraliseert weten we ook, want het ligt niet voor niets bij de parfumerie. Nadat je een aantal parfums hebt geroken kan je neus niets meer waarnemen (het is te verzadigd van alle geroken geuren). Als je dan even aan koffiebonen ruikt wordt je neus als ware gereset en kun je weer wat beter parfums waarnemen. Om dezelfde neutraliserende werking kun je daarom ook koffiepads (van Senseo bijvoorbeeld) in je stinkschoentjes leggen. Welk van de drie beter werkt durf ik niet te zeggen, maar je hebt vast wel iets in huis om het meteen uit te kunnen proberen.

anti zweetschoenen
Dit waren mijn tips om zweetschoenen te voorkomen en te genezen, ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad! Wil je trouwens weten of je zweetschoenen hebt? Laat het je kat testen en dan weet je het direct. Kat knock out? Dan weet je hoe laat het is.

81312716Mocht je nu echt hele erge last hebben van zweetkakkies dan is het – hoe voor schut het misschien ook is – toch echt het beste om contact met je huisarts op te nemen. De een zweet nu eenmaal wat meer dan de ander en het kan net zo goed een voetschimmel zijn die de stank verspreid en waar je dus alleen met medicijnen vanaf kunt komen. Huisartsen zijn echt wel wat gewend, dus schroom niet om contact op te nemen zou ik zeggen.

Wat zijn jullie tips bij zweetvoeten en zweetschoenen? Deel ze in de comments!

Until next time,

Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

77 Reacties

 1. me
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Gelukkig weinig of geen last van maar mijn broer kan de tips wel gebruiken en laat ik nou net baking soda in huis hebben…..

 2. Franka
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Bedankt voor de top tips! Mijn vriend heeft geen last van stink voeten maar van stink schoenen. Toen we een poos geleden bij zijn ouders waren, heeft één van de katten in zijn schoenen gepiest. Het waren net nieuwe werk schoenen en hij krijgt maar 1 keer per jaar nieuwe! Nou heb ik er al azijn in gegoten en doekjes met azijn er in gedaan. Maar de penetrante pies lucht blijft omhoog komen zodra zijn voeten warm worden. Heel naar! Ik ga maar is aan de slag met zuiveringszout, koffiepads en theezakjes, hopelijk krijg ik het er toch nog uit!

  • 8 augustus 2013 / donderdag, 8 augustus 2013

   Azijn werkt averechts bij kattenpis, ik raad je aan om Biotex te halen en daar de schoenen even in te weken. Biotex kan je in de supermarkt kopen (staat bij wasmiddel).

 3. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ik heb er gelukkig geenn last van met de schoenen die ik nu draag, maar ik snap dat het heel vervelen kan zijn!

 4. Suzanne
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Bedankt voor dit artikel! Ik heb dus het hele jaar door en natuurlijk in de zomer helemaal, Zweetkakkies!echt niet leuk! Gênant en noem maar op. Ik ga zeker het azijnachtig proberen. Deed al wel eens vanillesuikerzakjes in m’n schoenen, maar dat verdoezeld alleen maar even. Wat ook naar is, is dag bv m’n ballerina’s nadat ik ze gedragen heb, op m’n voeten vieze frutjes achterlaat, ik denk huidschilfers ofzo, maar dan nat. Ook erg gênant en vies. Zou je schoenen die je niet kunt wassen bv met een doek met azijn van binnen kunnen afnemen?

  Groetjes, Suzanne

 5. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ik draag vaak sokken in mijn sportschoenen, als je daar eenmaal in zweet met je blote kakjes dan is het over..ik krijg de geur er dan never meer uit. Verder elke dag je voeten wassen en goed afdrogen…talkpoeder strooien in je schoenen…meer zou ik ook niet weten. Het is vet lastig als je er erg last van hebt.

 6. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Wij hebben van die speciale spray (soort van deo) die je in je schoenen moet spuiten, waardoor ze lekker gaan ruiken… Maar deze tips zijn allemaal veel handiger!

 7. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  of een maandverband in doen! had gehoord dat het luchtjes absorbeert

 8. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Handig artikel! Op de azijn na, heb ik zowat alles wat je vermeld in het verleden al geprobeerd, maar tot op heden helaas zonder succes 🙁
  Alle hoop is dus op de azijn gericht 😀

 9. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Best handig! Ik heb zelf nooit last van zweetvoeten/schoenen, maar op de een of andere manier wel in mijn Birckenstocks? Terwijl die open zijn? Denk dat ik die maar eens in de vriezer ga gooien dan.

 10. Syl
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Toen ik in de VS was, heb ik met mijn voeten in water van Yellowstone gebaad. Uit zo’n geizer, laten afkoelen in een fles. Werkte trouwens ook erg goed tegen voetschimmel. Ik had alle zalfjes en antibiotica al geprobeerd en niets hielp. Maar na 2x baden in dat water was alles verdwenen. (wss vanwege de zwavel ofzo)

 11. Hana
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Dit is een tip die ik van een vriendin had gekregen: inlegkruisjes als ‘zooltjes’ leggen in je nieuwe schoenen (ik gebruik er 2) en daarop eau de cologne gieten en inlegkruisjes laten absorberen. Het is een beetje een raar gevoel wanneer je je voeten in je schoenen steekt, maar je wordt het heel snel gewoon. Je hebt dan geen stinkschoenen en ook je voeten ruiken heerlijk naar eau de cologne. Natuurlijk moet je het na enkele keer gedragen te hebben, de inlegkruisjes ‘verversen’. Wat ik heb gemerkt is om misschien de inlegkruisjes er niet in te plakken, want dat is wat moeilijker om er uit te halen en zo ben je genoodzaakt om altijd inlegkruisjes erin te steken.. Maar ik vind het wel handig!

 12. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Handige tips maar gelukkig heb ik er niet last van. Die plaatjes met die kat hahah hilarisch!!

 13. Aida
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Handige artikel!

 14. A.
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Handig artikeltje!

 15. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Oh, dit artikel komt net van pas!

 16. Samantha
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Hahaha super grappig artikel! Ik heb gelukkig geen last van zweetvoeten nooit gehad, dit heb ik van mijn vader want mijn moeder en broertje hebben wel altijd zweet voeten maar hun hebben indd de deo ! haha

  xoxox

 17. Roosjee
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ik gebruik in de zomer vaak odorex voor me oksels sinds een paar jaar geleden, het helpt echt tegen zweten. Als ik het 2 keer per week op doe, zweet ik een week niet. Maar vaak doe ik het maar 1 keer per week op. Het idee om het op de voeten te doen, vind ik ook wel een goed idee, wie weet dat ik dat ook ga doen.

 18. Michelle
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ik draag badstoffen inlegzooltjes en mijn (leren) ballerina’s. Ik was de zooltjes iedere week uit op de handwas, dan laat ik ze een paar dagen drogen en dan kan ik ze weer gebruiken. Ik heb meerdere paren tegen over elkaar.

 19. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Volgens mij heeft Ecco schoenen met ademende zolen. Maar goed, dan moet je dus met Ecco’s lopen -_-

 20. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Haha die kat 😀

 21. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  dat odorex anti zweet spul is echt ideaal!

 22. Jozefien
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Boorzuurschilfers zijn een wondermiddel tegen zweetvoeten!

 23. Inge
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Handig artikel!! ik heb er soms last van in goedkope ballerina’s, daar kan je niet goed in ventileren.
  Die gooi ik na 1 seizoen dragen dan ook altijd weg en koop ik weer nieuwe.

  Mijn kat is gek op schoenen waar een geurtje aan zit, het liefst kruipt ze er in en rolt ze er helemaal overheen ha ha te grappig!

  hoor ik mijn vriend weer: grmmblllll heeft die &&^^!! kat weer in mn schoenen gelegen!
  Sja.

 24. Charlotte
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Echt goede tips met mijn nikes kan ik ook flink gaan zweten.
  Alleen bacterien gaan toch niet dood in de vriezer ? Ze stoppen toch alleen met vermenigvuldigen ? Of heb ik niet goed geluisterd met biologie ?

 25. Marielle
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Goed en nuttig artikel!

 26. Annika
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ik heb 1 paar schoenen dat heel zweterig is. Want daar draag ik nooit sokken in. Maar als ik ze een paar dagen niet aan heb gehad, is de geur wel weer weg. Dus het valt geloof ik nog wel mee bij mij.

 27. Jessica
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Wat een superhandige tips met allemaal spullen die ik al in huis heb! Ik wilde er gelijk mee aan de slag gaan maar ik besefte dat ik eigenlijk amper last heb van zweetvoeten/stinkschoenen. Toch zal ik alle tips onthouden! (Het scheelt denk ik ook, dat ik elke dag een ander paar aanheb)

 28. Rowan Charlene
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Kattengrit in een katoenen zakje doen en in je schoenen doen. Weg met je stink kakken geur! Of een voetbadje van zwarte koude thee! En nee, niet stiekem opdrinken daarna iehh !

  • Serena
   Auteur
   6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

   Hahaha! Zou kattengrit met een geurtje (sommige hebben babypoedergeur) beter werken dan zonder geur? Ik ga het eens proberen!

   • Rowan Charlene
    6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

    Nou moe, mijn reactie is niet verstuurd.

    In iedergeval, ik heb geen katten en al 0 verstand van kattengrit. Dus ik was gaan googlen wat voor kattengrit goed was tegen nare geurtjes. Catsan Hygiëne Plus was 1 welke op een hoge plek naar voren kwam. Best een dure zak, maar hè, het is niet dat je elke week 1 voor je kakkes koopt ofzo. Bij mij helpt het prima. 1 keer in de maand om voor maatregelen te nemen.

    Om het inwendige probleem aan te gaan, helpt mijn zwarte koude thee heel goed. Doe dit minimaal 1,5 week elke avond elke maand/2 maanden (wat nodig is voor jouw voet). Ik doe dit inmiddels om de elke 2 maanden, en de kattengrit tip minimaal 1 keer in de 3 weken. 1 x in de maand is ook prima, maar ik wil liever de geur voor zijn dan de bacterie in mijn schoenen hebben.

    Sowieso even elke dag sochtends en savonds je voetjes wassen. En elke dag nieuwe sokjes aan en niet die van de vorige dag hergebruiken (ja, ik zie jullie, stelletje viespeukies 🙁 bah!!)

    Ik hoop dat het helpt, bij mij in ieder geval wel! 😀

 29. Marthe
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ballerina’s bij het nationaal Ballet moeten vaak in 1 kostuum verschillende voorstellingen optreden voor wel maanden lang. Dit kostuum gaat natuurlijk zweten en vaak is het kostuum zo kwetsbaar dat het amper gewassen of zelfs gestoomd kan worden. Wat ze dus achter de schermen daar doen is wodka over de kleding gooien als het nog nat is van het zweet. Dit werkt echt als een tierelier! Dus mocht je een shirtje hebbben die naar zweet stinkt, of nog zelfs nat is van het zweet: gooi er een scheut pure wodka overheen, succes gegarandeerd!

  • Serena
   Auteur
   6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

   Echt? Wow, wat een tip, serieus nog nooit gehoord (vast inside information hihi)! Maar als dat echt goed werkt dan is het zeker de moeite waard, even een fles hele goedkope vodka scoren dan anders is het zonde 😀

   • Serena
    Auteur
    6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

    P.S. dit werkt denk ik niet met oud zweet? Dus T-shirts waar de zweet al is ingetrokken?

  • B
   6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

   Ah, goeie! Klinkt wel logisch, alcohol over de zweetbacteriën heen gooien. 😛 Thnx

 30. diana
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  ik heb alleen zweetvoeten bij goedkope ballerina’s. goede tips!

 31. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Haha! Die laatste foto van die kat!

 32. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  ik heb hier eigenlijk niet echt problemen mee, wel fijne tips!

 33. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Leuk artikel! Heel grappig 🙂

 34. Sandra G.
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Lezers, laten we allemaal op Serena stemmen voor de ZALANDO’S BLOGGER
  AWARDS 2013!!

  Zalando organiseert dit jaar voor de eerste keer een Blogger Award avond waarbij er een Jury Award en een People’s Choice Award uitgereikt wordt. Voor de People’s Choice Award bepalen de stemmers zelf, jullie dus, welke blogger deze award wint. Ben jij fan
  van een blog en vind jij dat deze blog de People’s Choice Award
  verdient? Stem dan nu op deze blog en maak zelf kans op één van
  de vijf cadeaubonnen ter waarde van € 100! De vier blogs met de
  meeste stemmen worden genomineerd en gaan door naar de finale
  voor de People’s Choice Award.

  Stemmen kan via deze link:
  http://www.zalando.nl/blogger-awards-2013-nominatieronde/?wmc=OSM_un_hp_ma.un_ca_blogger_awards_registration_1l_580x530_30_nl.

  STEM ALLEMAAL OP SERENA!

  • Iva
   6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

   Hey grappig, ik heb daar onlangs al aan meegedaan en mijn favo blog is beautylab, dus heb dat ook al ingevuld 🙂

  • Serena
   Auteur
   6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

   Ah wat supersuper lief van je, dankjewel voor het stemmen! ^^

 35. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Leuke tips, gelukkig heb ik hier geen last van!

 36. ann
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Handig artikel.
  Laatste foto’s zooooo leuk ;D

 37. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Heel handige tips!

 38. Ditte
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Hahaha wat een leuke foto’s van dat katje! Ik had er vroeger last van en toen gebruikte ik een klein wit potje met blauwe letter van de schoenmaker. Perfect, binnen een week over.

  • Ditte
   6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

   *letters

 39. lieke
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Die laaste foto hahahahahahaha.

 40. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Oh handig dit zeg!

 41. Bianca
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Grappige foto’s van de kat, ben benieuwd of Coco en Clarence ook zo jouw schoenen beoordelen 😀

 42. Chantal
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  een Huisarts kan ook niet veel voor je doen tegen zweten. Ik heb last van hyperhydrosis palmaris en plantaris, op mijn handen en voeten dus. dit zweten zijn gigantische druppels tot wegdrijven in mijn schoen. ik kreeg verwijzing voor de dermatoloog die heeft 2 opties botox spuiten (voor eigen rekening, wordt niet vergoed kosten +/- 900,- per 10 maanden) of een laminectomie, je zenuwbaan omleggen. Nou iemand gaat hier niet aan opereren met een foutje of complicatie kan ik mijn beroep als fysio niet meer uitoefenen. bezoekje specialist 200,- ja gaat van je eigen risico. Alle smeerseltjes hebben voor geen ruk gewerkt. Paar dagen strand en zeewater heeft het beste effect. Dat is mijn tip 🙂

  • T
   6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

   Dat ligt natuurlijk aan je verzekering

   • Bregje
    7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

    Mijn broer had altijd last van dit probleem. Huisarts heeft de oplossing gevonden. Formaline ( heftig gif goedje ) en daarmee je voeten mee baden ( heel proces, ken ik niet uit me hoofd ) En dit werkt super goed! Hij was laatst naar de sauna en alles was aan het zweten behalve zijn voeten, heel gek! Blij dat ie er nu vanaf is want die geur van zijn voeten… ik kan het niet eens omschrijven zo erg. Hopelijk kan iemand hier iets mee 🙂

  • Laurien
   6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

   Ik heb hetzelfde als jij, echt heel vervelend en beschamend.
   Ik heb me wel laten opereren voor mijn zweethanden, dat heeft heel goed geholpen.
   Voor de voeten heb ik botox geprobeerd maar is heel pijnlijk en helpt alleen aan 1 kant van mijn voeten.
   Daar heb ik dus nog geen oplossing voor. Al deze middeltjes helpen dus niet genoeg voor mij jammer genoeg.

   • Serena
    Auteur
    6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

    Jeetje wat vervelend en ook dat het ‘grovere geschut’ ook niet eens werkt, echt balen! 🙁
    En alles gecombineerd werkt ook niet een beetje? Dus en zooltjes, en talk in je sokken en ademende (GEOX) schoenen en geurvreters en deo bij elkaar?
    Trouwens, wat een ritueel is dat dan.. wordt niemand blij van natuurlijk, maar als het gecombineerd wel helpt is het natuurlijk de moeite waard.

    • 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

     Anti transpiranten zijn echt heel erg slecht voor je oksels en al helemaal voor je handen en voeten.. Hoe naar zweten ook is.. Als je uit je mond stinkt doe je toch ook geen ducktape om je mond? Met die vergelijking kwam mijn huisarts toen ik bij hem aanklopte voor mijn overmatige zweeten.. Bij mij bleek dat het te maken had met hyperventilatie.. Gelukkig gaat het nu veel beter..

  • Lisa
   7 augustus 2013 / woensdag, 7 augustus 2013

   Chantal, je bent niet alleen! Ik zit met net hetzelfde probleem, handen én voeten. Vooral in de zomer heb ik er heel erg veel last van… Een aantal jaar geleden schaften we een Iontoforese apparaat aan, maar hier was ik niet zo tevreden over. Ik ging verder zoeken naar een andere oplossing. Ik heb reeds een operatie achter de rug voor mijn handen, maar helaas had het bij mij slechts enkele weken effect, het zweten kwam gewoon terug.. Mijn dokter wist verder geen raad, en de operatie nogmaals herhalen zou mogelijk voor hetzelfde resultaat zorgen en heb ik dus niet gedaan. Ik probeer zoveel mogelijk lederen schoenen te dragen en door deze post ben ik weer verder op het internet gaan zoeken naar oplossingen. Boorzuurschilfers zouden ook helpen tegen zweetvoeten, ga ik alvast binnenkort uitproberen!

 43. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Wat een handige tips !

 44. Troelala
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Leuke tips,in sandalen heb ik geen zweetvoeten.
  Gewoon theezakjes in je schoen stoppen helpt ook goed!

 45. Suus
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Hahaha, die kat!!!

 46. 6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Nooitecht last van maar handige tips

 47. KTHLN
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ik stop wel eens theezakjes in de achoenen van mijn vriend. De stank wordt hierdoor in het zakje opgenomen. Na 3 dagen is se stank echt weg!

 48. Linsey
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Oh oh oh… Wat ben ik blij dat ik geen zweetvoeten heb…

  Hihi die kat trouwens; hilarisch 🙂

 49. Rosamina
  6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

  Ik heb er ook last van in dichte ballerina’s enzo, maar ik heb nu ballerina’s waar allemaal gaatjes in zitten, waardoor m’n voeten kunnen luchten. Ik heb nog zweetvoet-geur geroken! Erg handig voor mij.

  • Kelly
   6 augustus 2013 / dinsdag, 6 augustus 2013

   Dit heb ik ook! Het ligt dus gelukkig niet aan mij 😉