Zin in de lente!

Potjandosie! It’s true what they say; Maart roert zijn staart. Zo werden we voor het weekend nog lekker gemaakt met milde temperaturen en een zonnetje, zo zitten we vandaag diep triest uit het raam te staren. Regen, grauwheid, bewolking en zucht… nog meer regen. En ik kreeg juist net zo’n zin in de lente! Heerlijk. Fietsen door de stad. Hangen in het park. Tot lekker laat terrassen. Langzaam worden de lange broeken en dikke wollen truien ingeruild voor katoenen tops, jurkjes en shorts. Mijn winterboots maken plaats voor sneakers, peeptoes en sandaaltjes. MAAR NEE HOOR. Maart doet lekker wat ‘ie wil en dus zitten we nu opgescheept met herfstweer in plaats van lenteweer.

Maar weet je, stik er maar in Maart! Ik maak mijn eigen lente wel. Zo, hoppa. Vrolijke kleurtjes op mijn nagels, een zelfbruinertje, een mooie gouden glow en sprankelende lenteparfums brengen me in een mum van tijd in de lente-mood.


Laten we eerst mijn bleke winterhuid aanpakken en deze lekker lenteproof maken. Helaas, de zon houdt zich schuil achter de wolken, maar dat wil nog niet zeggen dat we geen kleurtje op onze toet kunnen toveren. Lekker smeren dus met een zelfbruinert! Zelfbruiners zijn er in alle vormen en maten en in alle prijscategorieën. Gebruik je het haast nooit, dan zou ik lekker een budgetvariant aanschaffen, maar als je een fervent zelfbruinsmeerder bent en je er graag wat meer aan uitgeeft, dan kan ik je de zelfbruiner van Sisley aanbevelen.


Trouwens, altijd als ik autobronzant zie staan, moet ik denken aan het stukje van Sjoerd (klik hier als je wilt lachen).

Deze zelfbruiner van Sisley zit in een handige knijptube waarmee je de hoeveelheid prima kunt doseren. De structuur is als van een romige creme en het verdeeld dan ook vrij gemakkelijk over mijn gezicht. Het trekt redelijk snel in, voelt niet vettig aan en ruikt best lekker. Toch ruik je die ‘typische’ zelfbruinergeur er nog wel doorheen hoor, maar minder erg als bij andere zelfbruiners die ik wel eens eerder heb gebruikt. Mijn huid voelt na het aanbrengen lekker zacht en gevoed aan. Ik ga zitten achter mijn laptop en laat het spul zijn werk doen…

Na twee uur al merk je resultaat, zo belooft Sisley. Wat zeg ik, na slechts 1 uur zag ik een subtiel verschil. Natuurlijk ben ik getint en zullen zelfbruiners bedoeld voor elke huidskleur minder snel opvallen op mijn huid, maar het zag er goed uit. Geen strepen, vlekken of andere narigheid, maar gewoon een sunkissed skin! Love it. De kleur kun je verder opbouwen door het zo’n 3 keer per week te gebruiken. Sisley is een kostbaar merk en de prijs voor deze tube van 60 ml liegt er dan ook niet om: €91. Verkrijgbaar vanaf mei 2012.


Nu je huid een tintje heeft is het klaar om het te voorzien van een mooie glow, voor dat échte lentegevoel. Guerlain staat bekend om haar prachtige bronzers en Nena en ik zijn dan ook allebei in het bezit van een Guerlain bronzer, waar we zeer tevreden mee zijn. Vanaf 21 maart ligt er echter een bronzer in de schappen waarmee je de zomer op je gezicht tovert! Dit nieuwe product heet ‘Sun in the City’ en beloofd een ‘sweep of sunlight’ op je huid. Het is een onwijs grote verpakking (hij past amper in mijn handje) en het poeder zelf is bijna te mooi om te gebruiken. Het heeft een golvende structuur en lijkt op een stukje stof of kant, wat mooi in het doosje ligt gedrapeerd.Deze bronzer zit bomvol gouden shimmers en voorziet je jukbeenderen en decolleté van een prachtige gouden glow. Het geeft een heerlijk zonnig vakantiegevoel! De prijs van een ‘sweep of sunlight’ op je huid? €60.

Naast een gebruinde huid met een gouden glow zijn er nog een aantal dingen waarmee we de lente in huis kunnen halen. Wat dacht je van een stel vrolijk gelakte nagels? Knallend roze, turkoois, oranje, koraal, geel of pastelroze, met leuke kleuren op onze nagels kom je helemaal in die vrolijke lentestemming. Pas de kleur aan op je outfit, of totaal niet, of lak ze lekker gek in verschillende kleuren.


Essence Nail Colour 3 zijn duolakjes bestaande uit een dekkende, vaak creamy kleur en een mooie topcoat met een special effect. De nieuwe Rimmel 60 second lakjes bevatten een kwastje waarmee je in één veeg je nagels lakt. Ze dekken goed, drogen snel en zijn er in allerlei verschillende kleurtjes. FACE Stockholm is een merk wat ik nog niet kende, maar waar ik heel veel complimentjes over heb ontvangen. Dit lekkere opvallende kleurtje (#73) knalt van je handen af en staat lekker vrolijk. Essie is een salonmerk, maar zal binnenkort ook bij de drogist te koop zijn. Deze lak echter komt uit een speciale Resort collectie die alleen bij salons te koop is. Deze kleur is babyroze met een schitterende iriserende shimmer en heet Pink-A-Boo.

 • Essence Nail Colour 3 in Kiss on top of the Rock (rood/oranje) en Shopping trip in SoHo (roze/fuchsia) – €2,89
 • Rimmel 60 Seconds in Back at you (turkoois), Sunny Days (geel) en Instyle Coral (koraal) – €6,99 verkrijgbaar vanaf mei 2012
 • FACE Stockholm in #73 Bright Violet – $12 via FaceStockholm.se
 • Essie Pink-A-Boo uit de Resort 2012 collectie – €14

Als finishing touch sprayen we natuurlijk wild in het rond met frisfruitige lenteparfums. Het is veel te koud om de lente op onze huid te voelen, dus dan moeten de we lente maar gewoon opsnuiven en wel met Thierry Mugler’s Aqua Chic versies van Angel en Alien. Deze versies zijn frissere en lichtere varianten van de originele geuren en dus perfect voor de lente en de zomer. Ook al is het somber en grauw als we uit het raam turen, wanneer we een vleugje van deze parfums opvangen weet ik zeker dat het lentegevoel bij je naar boven komt!

De samenstelling van de Aqua Chic versies is anders dan het origineel, omdat hier het water en een groot deel van de alcohol zijn vervangen door hydrolaten. Zo bevat Angel Aqua Chic korenbloemwater en Alien Aqua Chic gemberwater. Dit verschil levert een variatie op die vele malen sprankelender is. Angel veranderd in een frisse, oriëntaalse bloemengeur en Alien transformeert naar een frisse amber bloemige geur.


De originele parfums zijn vrij opvallend en kunnen voor sommige vrouwen misschien wat ‘heftig’ zijn, maar deze Aqua Chic versies bevallen me heel erg goed. De houdbaarheid is verrassend lang voor een lichtere versie en de geuren zijn wat ‘minder zwaar’ en hierdoor  meer geschikt voor neuzen zoals die van mij. Ik houd zelf van parfums die ‘clean’ zijn. Bloemig, fruitigfris en bij voorkeur met een musky ondertoon. Ik kan deze geuren erg goed verdragen. Sterker nog, ik vind ze zelfs erg lekker! Als ik zou moeten kiezen dan is Alien meer mijn smaak, terwijl Angel toch ook wel iets bijzonders heeft. En trouwens, zijn de flacons geen beauties? Echte pronkstukjes voor op je toilettafel.

Een bijkomend voordeel is het lage percentage alcohol in deze parfums, voor de mensen die daar gevoelig voor zijn of bang zijn om vlekken op de huid te krijgen wanneer men met parfum de zon in gaat. Bovendien kun je deze parfums prima gebruiken als ‘haar parfum’ want het zal je haren niet uitdrogen.

Angel Aqua Chic kost €61 (50 ml) en Alien Aqua Chic kost €57 (50 ml). Beide producten zijn verkrijgbaar vanaf maart 2012 bij de parfumerie en luxe drogisterij.


Zo, met deze producten kun je jezelf helemaal in de lente-mood krijgen en nu is het maar afwachten geblazen tot het weer ook eindelijk eens in de stemming komt. Ik heb gehoord dat het 30 graden zal gaan worden in April, dus dat is een goed vooruitzicht. Nog 3 weken, dus nog even afwachten! Ik zie mezelf al helemaal liggen in het park. Hmmmm….

Mocht je bovenstaande producten graag in meer detail gereviewed zien, laat het me dan even weten!

Van welke beautyproducten krijg jij lentekriebels?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

96 Reacties

 1. Laurie
  16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  Heeii Sereen ik had een vraagje heb jij misschien een website waarop je essence makeup kan bestellen?
  Xx

 2. Roja
  31 maart 2012 / zaterdag, 31 maart 2012

  Hey Serena waar kan ik het lakje van face kopen die je op het foto hebt staan, vind hem heeel mooi:)

 3. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik heb ook zo’n zin in de lente. En ik hou van Thierry Mugler.

 4. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Hhaha! heel leuk geschreven, ik hoop dat het snel lente is x

 5. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik heb zelf Alïen van Thierry Mugler, mijn lievelingsluchtje!

 6. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  De nagellakjes brengen mij totaal in de lente stemming! Echt te leuk, alleen heb ik nog te sombere outfits. Ik kom maar niet in de goede lente stemming helaas!

  Wel vindt ik sommige geuren echt bij de lente passen. Bijvoorbeeld de geur Scarlett van Cacharel ^^ HEERLIJK!

 7. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Hmmm.. ik krijg kriebels van al die nieuwe Lente collecties. Die van Dior vind ik heel erg mooi. Qua lente luchtje is Daisy van Marc Jacobs mijn favoriet. En eventjes off-topic: ik vind de sfeer bij de comments @BeautyLab heel fijn, veel beter dan bij andere beautyblogs! :)

 8. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  De Guerlain bronzer, what are you doing to me ! Soo pretty !

 9. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik krijg van meer producten wel lentekriebels. De nieuwe Lush Paasproducten bijvoorbeeld.

  Maar ook qua nagellak kleur, ik heb nu een licht oranje/abrikoos kleurtje op mijn nagels… Love it!

 10. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik heb zo zin in de lente! Ik krijg lentekriebels van je vorige artikel, die Essence make-upjes!!

 11. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Wow 91 euro voor 60 ml! Dat gaat me echt te ver. Voor die prijs hadden ze wel die typische geur (wat ik zoo verschrikkelijk vind) weg mogen wegren :P
  Ik vond 30 euro voor 30 ml van Collistar zelfbruiner-drops al duur.. maar die zijn wel heel erg fijn!
  Ik krijg een lentegevoel van al die bloemetjes die opkomen buiten overal, maar niet echt van beautyproducten, in de winter draag ik bijvoorbeeld ook van die felle of pastel achting kleurtjes, gewoon omdat ik ze mooi vind

 12. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  jaa lente! mooie makeupjes. Ik heb al een hele mooie bos gekleurde roosjes gehad van mn vriend dus ben al helemaal in de stemming :)

 13. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Fingers crossed dat ik in de paasvakantie kan gaan werken om dan lekker los te gaan in de winkelstraten! Alien staat al superlang op mijn verlanglijstje en wat meer lente-proof kleding kan ik ook wel gebruiken! x

 14. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Jaaaa, ik heb ook zin in lekker weer en zonneschijn!
  Je hebt mooie lakjes uitgezocht- allemaal kleuren die ik ook graag draag.

 15. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Op het moment dat ik dit artikel lees schijnt het zonnetje mijn kamer binnen…ahh de zon schijnt zelfs fel op mijn beeldscherm! Love de lente!

 16. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Leuk artikel! Hier is het vandaag ook superzonnig en gister was het ook best lekker, dus ik krijg het lentegevoel al. Mijn moeder heeft ook een zomerversie van de Angel (maar ik weet niet zeker of dat deze is) en hij ruikt heerlijk.

 17. 9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Wauw, wat een mooie producten!

 18. Cindy
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Ik ben helemaal in de lente sfeer na mijn tripje naar Orlando. Heb een lekker bruin kleurtje, en ga dat bijhouden met de zelfbruiner van Clarins, die is echt de beste! (die je met een watje moet aanbrengen)
  Verder heb ik lekker felle kleurtjes nagellak meegenomen, die ik de komende weken allemaal ga gebruiken.
  En qua geuren doet mijn favo van Estee Lauder het altijd goed, Bronze Goddess, heb ook de nieuwe, de Capri versie, meegenomen uit Orlando.
  Dus ik zit wel goed de komende tijd :-)

 19. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Leuk artikel! Gelukkig scheen vandaag wel het zonnetje, is toch gezelliger als je jarig bent ;D.

  Dat lakje van FACE #73 vind ik een geweldige kleur en zal zo goed passen bij een paar outfits. Helaas verstuurt de website niet naar Nederland. Iemand een idee waar ze nog meer te koop zijn?

 20. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Ik heb ook echt zoveel zin in de lente!!

 21. Geraldine
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Regen? Ik heb vandaag nog net niet met een zonnebril rond gelopen, haha. Misschien lag het wel aan Overijssel dat het zo lekker zonnig en aangenaam was :)

 22. lala
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Hahaha zelfbruinert hahaha. Hilarisch. Net als mensen die het over de brommert hebben.
  Leuk artikel Serena!!! Maar potverdrie 90 euro voor een zelfbruinert, wat idioot zeg.Begrijp nooit helemaal waarom iets zo enorm duur moet zijn. Aan de ingredienten zal dat toch niet liggen.

 23. Hawar
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Oeeehh die bronzer! Te mooi! Het ultieme lentegevoel: rondjes lopen door de stad met mijn hubbie, doorzichtige blousjes, frappachino’s, peeptoe shoenen en koraalkleurtjes op mijn gezicht :) Love it <3

 24. Hoshine
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Serena! Ik liep vandaag in het Kruidvat rond (tja, wat moet je anders tijdens je pauze van vier uur?) en vond toevallig de salebak. Ik zag daar meteen nog wat productjes van Welcome to Las Vegas van Catrice liggen. Zo ook de Welcome to Glitz and Glamour lipgloss! Ik herinnerde mij dat ik ‘m zo mooi vond bij jou, en na lang twijfelen (of ik die ene oogschaduw en nagellak niet ook zou nemen, of een andere versie van de gloss) ben ik streng geweest voor mezelf. Ik heb de gloss meegenomen en net uitgeprobeerd. Ik vind hem PRACHTIG!

 25. Diana
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Oeei. Dat is dure zelfbruiner!
  Heb je mischien al een keer meerdere zelfbruiners getest in een artikel?
  Zo nee, kan dit misschien aub?

  Ik heb zelf voor mn benen eentje van Dove, maar die is suuuuuuuuperslecht, ik word er streperig oranje van en hij stinkt. Maargoed hij was 5 euro ofzo ;p

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

   Ik heb verder alleen zelfbruin doekjes getest van Kruidvat eigenmerk en ik heb er nu ook eentje van Dior, maar dat is een olie en dat is gewoon zo….vettig. Verder hoorde ik dat die van Garnier en Loreal wel goed zijn, en Yves Rocher, maar daar heb ik geen ervaring mee.

 26. Miranda
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Wat ook goed helpt voor een lentegevoel…Een lente achtergrond!!!! Tulpjes met een blauwe lucht, spontaan lente gevoel als de computer opstart

 27. Gabriëlla
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Vandaag ook weer zulk koud rotweer terwijl ik in sommige comments las dat de zon scheen, bah! Ik heb er écht genoeg van. Ik wil zon, zee, strand, zonnebrillen, bikini’s, ijsjes en leuke jurkjes. Hopelijk word het in maart echt 30 graden! =)

 28. xAmber
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  ik weet niet waar jij je bevond tijdens het typen van dit artikel, maar bij mij scheen de zon lekker!!

 29. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  blegh, van al die prijzen krijg je wel een beetje een (winter!) dip!

 30. Cari
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Ik gebruik een zelfbruiner van Yves Rocher, die werkt ook fantastisch!

 31. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Waar is Sisley eigenlijk te verkrijgen? Wel duur hoor :o ga liever naar de zonnebank haha

 32. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Oeh Essie Pink A Boo ziet er goed uit! Ben alleen benieuwd of het weer zo’n sheer disastier is of een lief roze wondertje (qua laagjes en dekking). Lentekriebels kreeg ik van de Trind lentelakjes. Ook de Essie lentecollectie gaf kriebels. Ook krijg ik lentekriebels van de petunia’s in geel en roze die in de tuin staan :) Al begon het met de lentecollecties van Chanel ed.

 33. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Ik heb niet echt producten waar ik naar uit kijk, maar een mooi lakje in een vrolijke kleur en een lekker geurtje vind ik al genoeg!

 34. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Ooh, die Alien Aqua Chic… Ik gebruik al jaren de gewone versie van Alien, kan echt niet meer zonder, ben zo benieuwd hoe deze ruikt!

 35. Charlotte
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Heeeerlijkkk ik ben net terug uit boston en heb me bij bath en bodyworks wat spray mists gekocht en het ziet er zooo zomers uit! Weeet jij nog budget goede zelfbruiners?

 36. daisy
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Hoi Serena, ik wilde je even een complimentje geven. Ik vind jouw site echt de beste lifestyle/beauty site die er is! Hij is”fresh “, je hebt altijd leuke creatieve artikelen, en je schrijft zo goed!! echt heel erg leuk :) je bent een voorbeeld!

 37. Daisy
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Ik vind jou site echt de beste beautysite die er is! Hij is “clean”, duidelijk en je schrijft echt super leuk! Echt top

 38. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  wauw wat een prachtige producten weer =]

 39. noortje
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Ik kijk al uit naar die rimmel-lakjes! Ze zien er zoooo leuk uit vind ik! Niet dat ik nagellak tekort kom, maar nooit genoeg! De geurtjes ben ik nu ook wel benieuwd naar, ik gebruik nu als fris geurtje clinique happy, erg lekker vind ik zelf :)

 40. Annika
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  hmm lente… heerlijk! al de bloemetjes buiten, zonder jas fietsen…

  maar helaas… ik hoop maar dat als de lente nu nog niet zo snel begint, hij in het najaar langer doorgaat :P

  ik krijg ook altijd zo’n zomergevoel als ik goedkope zonnebrand ruik XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *