Zeemeerminnen make-up van essence

Een tijdje geleden deelde ik deze (ellenlange) post waarin ik de nieuwe lente/zomer collectie ’18 van essence aan jullie liet zien! Gezien onze leeftijd (het grootste gedeelte van mijn lezeressen is rond de 30-35 jaar) snap ik dat jullie enthousiaster waren over de nieuwe collectie van Catrice en de essence collectie iets te kinderachtig vonden, MAAR toch moet ik toegeven dat er een paar producten tussen zaten waar ik erg nieuwsgierig naar was… namelijk, de Mermaid make-up!


En ja, het is lekker kleurrijk en speels en wellicht iets aan de kinderachtige kant, maar ik word hier gewoon helemaal dolgelukkig van! Die vrolijke kleurtjes, de zeegroene glitters, het schubben motiefje van de highlighter en de guitige illustraties van het palette: I LOVE IT!

Gisteren zaten George en ik in de auto en zei hij tegen mij ‘eigenlijk worden we nooit volwassen. Naarmate we ouder worden doen we volwassen dingen en maken we volwassen besluiten, maar diep van binnen zullen we altijd een kind blijven’. En ik denk dat hij daarin ergens wel gelijk heeft. Je koopt een huis, je start een gezin, maar je staat van de zomer net zo goed te raven op een festival en jij en je vriendinnen smullen nu net zo erg van roddels als vroeger op de middelbare school. Ik zie wel eens van die quotes voorbij komen: don’t grow up, it’s a trap. Maar ik denk dat niemand, in elk geval niemand van onze generatie, écht opgroeit. In ieder van ons schuilt nog steeds een speels kind, een opstandige puber en een flierefluitende ‘ik modder gewoon wat aan’ student.


Bij het zien van de nieuwe essence zeemeerminnen make-up kwam in elk geval het kind in mij los. De Kleine Zeemeermin is één van mijn favoriete Disney films (samen met Aladdin en The Lion King) en vroeger als klein meisje had ik dan ook een Ariel barbiepop. Die ging uiteraard altijd mee in bad. En als we gingen zwemmen, deed ik alsof ik een zeemeermin was. Pure ’90 kids nostalgie dus, deze zeemeerminnen collectie. Dus hoe leuk dat dit blije gevoel weer bij me naar boven komt als ik deze make-up gebruik!

Mermaid eyeshadow box – 03 my shell is my castle


Dit speelse oogschaduwpalette brengt jouw inner-mermaid naar boven! Het palette is weliswaar iets aan de kinderlijke kant, maar ik vind die illustraties juist wel schattig en bovendien krijgt het palette hierdoor een erg hoge K-pop factor. Ik houd van luxury high end verpakkingen, maar ik kan ook zeker dit soort vrolijke verpakkingen waarderen!


Open je het deksel dan zien we 10 schitterende kleuren in blauwe en zeegroene tinten en andere kleuren die geïnspireerd zijn op het onderwaterleven. De pans hebben verschillende groottes en vormen en sluiten aan op de illustraties op het deksel. Erg creatief en leuk gedaan, vind ik zelf.

Swatches;

De kwaliteit van de oogschaduw vind ik goed; de pigmentatie is bést intens (had ik niet verwacht), al zijn ze wel lichtelijk aan de poederige kant. Tijdens het blenden verlies je wel wat pigment, dus de kleuren goed opbouwen is een must. Het is leuk dat er zoveel verschillende kleurtjes in dit palette zitten met verschillende finishes zoals mat, metallic, shimmery en zelfs prismatisch.

Wat ik van de kleurenkeuze vind… ik ben zelf geen fan van de combinatie roze met blauwtinten, maar zeemeerminachtig is het wel!

Eyelook;

De rozetinten gecombineerd met aquablauwe tinten geven me een hele hoge ’80 factor, haha! Het is persoonlijk niet echt mijn ding, deze kleurencombo, dus ik voel me hiermee niet bepaald als een vis in het water. MAAR, vrolijk is het wel. En ja, ik krijg er toch ook wel wat mermaid vibes van!

Glow like a mermaid highlighter


Wow, voor de looks alleen al zou ik deze highlighter aanschaffen! Deze highlighter zit in een rond, hard plastic en doorzichtig doosje. Hierdoor kun je de binnenkant goed zien, en die mag er zeker wezen.


Het 3D-schubjesmotief doet me denken aan de staart van een zeemeermin, en het bestaat uit verschillende kleuren die tijdens het blenden gemengd worden tot één opalescente tint om het gezicht mee te flatteren. Ik ben héél erg benieuwd welke kleur er voorkomt uit de combinatie van paars, turkoois, zachtgroen, roze, oranje en goud.

Swatch;

Wow, dat had ik niet verwacht! Door de mintgroene en paarse schubjes had ik een wat koelere, zilveren highlighter verwacht, maar alle kleuren bij elkaar zorgen juist voor een frisse, hele zachte peachtint met een warme, goudachtige glans. Dit lijkt me een erg mooie en subtiele highlighter die – volgens mij – erg veel huidtinten flatteert.

De kwaliteit van de highlighter vind ik wel wat poederig, het is niet zo fijn gemalen en gepressed. Als je met je kwast in de pan gaat verstuift er dus erg veel poeder, dus het is raadzaam om niet al te wild te keer te gaan met je kwast.

Face swatch;

Zo op het gezicht lijkt de kleur zo goed als wit te weerkaatsen. Heeeeeel subtiel is de warmere, champagne-gouden gloed te zien. Ik vind hem érg mooi! En ik had verwacht dat de glans wat subtieler zou zijn, maar hij is prachtig op te bouwen tot een zeer sterke – zet je zonnebril maar op – glow. Love it!


Het enige is dus dat hij vrij poederig is, dus toen ik het aanbracht op het puntje van mijn neus bleef er wat poeder hangen in mijn donshaartjes. Maar buiten dat is de glans prachtig!

Mermaid sprinkles top coat

En last but not least, de zeemeerminnen top coat nagellak. Deze top coat bestaat uit zeegroene (of tealkleurige) glittertjes in verschillende vormen en maten. De top coat zit in een rond flesje met zilveren dop en bevat 8 ml nagellak.


Toevallig past deze top coat EXACT bij de nail art die ik afgelopen maand heb laten zetten bij Chanvi Nailbar.


Op de foto hierboven heb ik 3 dunne laagjes aangebracht op mijn wijsvinger- en pinknagel. Zoals je ziet dekt het niet volledig, dus deze glitterlak moet je inderdaad echt zien als een top coat en niet als een glitternagellak waarmee je gemakkelijk een dekkend resultaat creëert. Ik denk dat je wel 6 tot 7 laagjes nodig hebt voor een beetje dekkend resultaat, en dat is natuurlijk veel te veel.


Zoals je ziet staat de Mermaid Sprinkles top coat erg mooi over turkooistinten, maar ik denk dat het ook mooi matcht met pastelblauwe, witte of goudkleurige nagellak. Ik vind het een leuke top coat waarmee je je manicure van een mooie zomerse mermaid vibe voorziet!

Eindoordeel


Superleuke en schattige verpakkingen, vrolijke kleurtjes, zachte prijsjes: what’s not to love? Ik vind vooral de highlighter verrassend mooi, ik had niet zo’n mooie flatterende kleur verwacht met zo’n sterke glans bij het zien van al die regenboogschubjes! Ondanks dat ‘ie wat poederig is, is het gewoon een heerlijk hebbedingetje voor in je stash. Ik vind dit zeker een aanrader!

De Mermaid Sprinkles top coat is ook mooi voor de heb, al vind ik hem niet zo héél bijzonder en hadden er wat mij betreft wat meer andere gekleurde glitters in mogen zitten om hem nog wat meer zeemeerminachtig en magical te maken.

Het oogschaduwpalette was ook een verrassing omdat de pigmentatie best goed bleek te zijn. Je hebt lekker veel kleuren met verschillende finishes voor een mooi prijsje. Geen fan van deze kleurencombinatie alleen, maar het is een leuk palette met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Prijs & verkrijgbaarheid

Mermaid eyeshadow box €3,99
Glow like a mermaid highlighter €3,59
Mermaid sprinkles top coat €1,99


Nou, voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten, wat een zachte budgetprijsjes! Essence is verkrijgbaar via Kruidvat en Trekpleister, zowel in de filialen als online. De highlighter is online helaas al uitverkocht zag ik, dus als je deze wilt scoren dan heb je hopelijk meer geluk in de winkel zelf.

Wat vinden jullie van de zeemeerminnen make-up producten van essence, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

27 Reacties

 1. 5 juni 2018 / dinsdag, 5 juni 2018

  Superleuke verpakking en het zijn de echte Ariël kleuren!!!

 2. Nicole
  18 maart 2018 / zondag, 18 maart 2018

  Ik vind jouw ooglook juist mooi, weer eens wat anders!
  Mag ik vragen waar je uiteindelijk de V-oorbellen hebt gekocht?

  • Serena
   Auteur
   19 maart 2018 / maandag, 19 maart 2018

   hi Nicole,
   ik heb zelf een paar bij Lucardi gekocht en van Luz jewelry heb ik ook een stel opgestuurd gekregen, die draag ik hier.

 3. 18 maart 2018 / zondag, 18 maart 2018

  Ik vind de producten er wel schattig uitzien, maar de kleuren vind ik een beetje mwah.

 4. Denise
  16 maart 2018 / vrijdag, 16 maart 2018

  Die nagellak is echt pretty <3

  X

 5. Syl
  16 maart 2018 / vrijdag, 16 maart 2018

  Hoewel deze lijn mij niet zo aanspreekt… vind ik de sfeer van de tekst er om heen geweldig.

 6. 16 maart 2018 / vrijdag, 16 maart 2018

  Tip voor de mensen die wel een helemaal glitternagel willen: Liquid latex op de huid rondom je nagel doen en dan de nagellak op een make up sponsje aanbrengen. Paar seconden wachten tot hij ietsjes “droger” is en dan dab, dab, dab, make your nails look fab! (Ja die heb ik van simply nailogical gejat haha).

  • 16 maart 2018 / vrijdag, 16 maart 2018

   Dat filmpje zag ik laatst idd! Het werkt dus echt zo goed?

  • Denise
   24 maart 2018 / zaterdag, 24 maart 2018

   En mocht je geen make up sponsjes hebben werkt de sponskant van een schuurspons ook heel erg goed!

 7. Christina
  15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Oh ik houd juist wel van die felle kleurtjes! Welkome afwisseling want tegenwoordig is alles maar nude of koper/oranje! Het staat je in elk geval best goed! 👌🏼

 8. Leyla
  15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Stiekem vind ik dit soort make-up dus héél erg leuk hè? Superleuke en uitgebreide review enne… als ik de highlighter tegenkom bij onze Kruidvat gaat ‘ie gewoon mee! 🙈

 9. Karly
  15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  ‘We never really grow up, we only learn how to act in public’. Hier moest ik meteen aan denken toen je vertelde hoe blij je wordt van zulke producten en verpakkingen. En ik ben ‘t er helemaal mee eens, met de quote en je mening over zulke spullen!

 10. Lauren
  15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Wow, te gek! Die highlighter ga ik sowieso halen! 😍

 11. Jamie
  15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Superleuke collectie, lekker kleurrijk en speels en weer hele mooie foto’s heb je gemaakt!

 12. 15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Jou staat het heel mooi! helaas vond ik het oogschaduw palette wat minder. Geen matte kleuren waar je wat meer diepte mee kan creëren helaas. en heel erg poederig wat ik jammer vond. de highlighter vond ik prachtig om te zien, mooie subtiele glow

 13. 15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  die highlighter vind ik erg mooi! die oogschaduw inderdaad kinderlijk, voor mij TE.

 14. 15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Ik denk dat ik het oogschaduwpalletje maar eens ga halen; ik vind het ook lekker k-popperig en ik kan nog wel wat blauwe hues in mijn collectie gebruiken!

 15. Michèle
  15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Hihi ik weet dat zo’n 80’s vibe look misschien niet 100% je ding is, maar ik vind het wel leuk om zoiets te zien tegenover de miljoenen “nude” of “copper” looks waar je tegenwoordig (en toch alweer effe) mee wordt doodgemept op blogs :) die zijn natuurlijk heel mooi maar ik mis soms wel wat dat “spelen met make up” waaruit dan soms weer verrassend mooie dingen uit voort komen en dit past zeker in die “verrassend mooie” categorie! superleuke look!

 16. Joyce
  15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Wat leuk!! Ik ga dit voor mijn dochter kopen zij is helemaal gek van zeemeerminnen <3

 17. Natascha
  15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  O wauw super gaaf! Vooral de eye look, ik hou ervan! Kan je misschien aangeven welke kleuren je precies hebt gebruikt? Ga hem zeker kopen!

  • Serena
   Auteur
   15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

   hi Natascha,
   natuurlijk!
   De matte zachtroze onder mijn wenkbrauwen
   De roze kleur ernaast in de arcadeboog
   De 2 aquakleuren linksboven op het bewegend ooglid
   De blauwe kleur rechts onderin onder mijn ogen
   En de gouden highlighter bij de traanbuis

   liefs,
   Serena

 18. Rowan Chanel
  15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Leuke collectie!
  Je nagels zijn ook heel erg mooi!
  Ken nog steeds alle liedjes van Ariël uit m’n hoofd..
  “Dat is mijn wens, net als een mens”…… dramatische stilte….. “Om bij hém te zijnnnnnnn” HAHA

  • Imke
   15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

   LOL, ik lig helemaal in een deuk van je reactie

 19. 15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Vind het een verrassende collectie, die mij gelijk een summervibe geeft. En daar houd ik van hoor. Liefs soraya

 20. 15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  Ik vind die highlighter in de pan zo bijzonder! Ik was er erg benieuwd naar, maar ga toch passen. Hij lijkt wel érg wit op de huid.

 21. 15 maart 2018 / donderdag, 15 maart 2018

  de glitter topcoat doet me denken aan een wat oudere soortgelijke glitter topper van essence een jaar of 4 geleden :) ik zie dat deze toch ietsjes anders is dus grote kans dat deze alsnog in mijn winkelmandje beland haha :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *