Yves Saint Laurent Zomer make-up 2016 – Savage Escape

Als ik naar buiten kijk is het totaal geen zomerweer, maar desondanks liggen er wel gewoon nieuwe, mooie, limited edition zomer collecties in de winkels. Dat dan weer wel! Ik begin vandaag met de zomer look van Yves Saint Laurent; Savage Escape. De inspiratie van deze broeierige collectie zijn gouden woestijnen, witte wolken, een staalblauwe hemel, bloedheet asfalt en een zonsondergang.

summerlook2016_visual_dpHet gezicht van deze campagne is de prachtige en stoere Cara Delivigne. Denk aan een roadtrip naar de vrijheid, dwars door een landschap van vurige tinten. Een warme wind licht haar haar op in de zon, de sterren aan de hemel waken over haar slaap. Landschap en vrouw worden één. Ze wil elders zijn. Ze laat haar leven achter zich op zoek naar een nieuw avontuur. Nou, dat klinkt allemaal erg spannend en veelbelovend! Kijken jullie mee naar enkele items uit deze nieuwe zomercollectie?

LES SAHARIENNES BRONZING STONES €56
YSL Savage Escape zomer 2016_ - 15Ik begin met de masterpiece uit deze collectie, namelijk de Les Sahariennes Bronzing Stones. In totaal zijn er 3 tinten bronzers beschikbaar; Sunstone, Fire Opal en Jasper. Ik vind het leuk dat YSL namen van halfedelstenen heeft gekozen voor deze collectie. Het doosje is glanzend goud en komt in een zwart fluwelen hoesje met een superfijn kwastje. Normaal zijn bijgeleverde kwastjes niet zo goed, maar dit is een kwastje waarmee ik de bronzer perfect kan aanbrengen en de vorm van deze kwast is tevens zeer geschikt om highlighter mee aan te brengen, ideaal!

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 18 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 16 De bronzer die ik hier laat zien is de kleur Fire Opal, de donkerste van de drie. Maak je het doosje open dan zie je een prachtig poeder gepressed in de vorm van een woestijn met in het midden het welbekende Yves Saint Laurent logo. Het 3D effect is schitterend om te zien en geeft deze bronzer een bijzondere en luxe uitstraling.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 17 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 4Het poeder zelf is goed gepigmenteerd en de kleur is redelijk goed te zien op de huid, dus ik zou zeggen dat deze kleur perfect is voor meiden met een huidskleur zoals ik of donkerder. Wat ik vooral zo mooi vind is dat het poeder ULTRAFIJN is waardoor de bronzer als het ware versmelt met je huid. Geen poederige laag, geen strepen, maar juist superzacht en romig. Deze bronzer is redelijk mat en heeft slechts een heel subtiel gouden shimmertje. Ik moet zeggen dat dit – samen met de bronzer van Urban Decay – één van de fijnste bronzers is die ik ooit heb gehad. Het voelt vederlicht aan op de huid en het geeft een hele natuurlijke sun kissed glow. Het brengt gemakkelijk aan en met slechts een klein beetje creëer je al een supermooi effect!

Echt, I LOVE IT! Ik moet zeggen dat €56 voor een bronzer best een fiks bedrag is, maar test hem zeker even uit de winkel dan weet je wat ik bedoel met deze fijne textuur. Ik gebruik elke dag een bronzer dus ik heb het er zeker wel voor over om er dan iets meer aan uit te geven. 

COUTURE PALETTE COLLECTOR (SAVAGE ESCAPE) €69
YSL Savage Escape zomer 2016_ - 11 Dit prachtige oogschaduwpalette is gemaakt van suède in zachtblauw en bronze, omrand met metallic goud. Alleen de looks al zijn geweldig! Echt een pareltje! Het ziet er zo luxueus uit.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 12 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 14 Open je het palette dan zien we 5 kleuren oogschaduw, een spiegeltje en twee spons applicators. Wat de kleuren betreft ben ik niet meteen enthousiast. Ik ben normaliter niet zo’n blauw-fan, ook al weet ik dat ik er best goed mee weg kom (ja, dat mag ook best even gezegd worden, haha!). De bruintinten lijken me wat koel (ik ben normaal meer van de warme kleuren) en dat zachtroze erbij.. I don’t know. We zullen zien hoe dit uitpakt!

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 13 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 3 Het palette bestaat uit;
– donkerblauwe oogschaduw met een hintje grijs en satin finish
– zachtblauwe oogschaduw met een hintje zilver en shimmery finish
– middenbruine oogschaduw met grijzige ondertoon en satin finish
– nude-camelkleurige oogschaduw met satin finish (bijna precies mijn huidskleur)
– zachtroze oogschaduw met een hintje lila en een satin finish

Alle oogschaduwen hebben een goed pigment en voelen lekker zacht en romig aan, zonder fall out. Ze zijn goed te blenden. Zo op de huid vind ik de kleuren toch wel wat hebben zo bij elkaar.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 31Eenmaal op het oog vind ik dat de kleuren meer pastelachtig uitpakken. Ik vind vooral de zachtroze kleur mooi als verhelderende highlighter, en de blauwe metallics zijn supermooi als kleuraccentje. De bruintinten vind ik mij iets te koel (op de een of andere manier staat dat toch wat modderig bij mij) en de camelkleur is voor mij de perfecte nudetint, dus ideaal om kleuren mooi mee weg te blenden. Al met al vind ik het nog best een draagbare look die niet eens zo heftig overkomt, ondanks de wat fellere kleuren in het palette. Het is niet een look die ik zelf snel zou dragen, al moet ik zeggen dat mijn bruine ogen door de blauwe metallics erg mooi uitkomen.

FULL METAL SHADOW €31,50
YSL Savage Escape zomer 2016_ - 19 Dit is een superhandige oogschaduw in vloeibare/creamy vorm. Ik moet zeggen dat ik vroeger vaak creamy eyeshadows gebruikte, maar deze kwamen meestal uit een potje. Deze zit in een tube en breng je aan met een applicator, dat is toch wel wat makkelijker en hygienischer eigenlijk. En deze tube ziet er ook gewoon erg mooi uit.

In deze collectie zijn er twee kleuren verkrijgbaar; Nr. 11 Bonnie Copper en Nr. 12 Blue Clyde. Deze kleur is, uiteraard, Blue Clyde. Een hele krachtige, donkerblauwe metallic. Hier kun je prachtige feestelijke smokey eyes mee maken, maar je kunt deze kleur ook lekker smudgy onder je ogen aanbrengen voor een touch of color.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 22 De applicator heeft een speciale holle vorm waarmee je een goede hoeveelheid kunt aanbrengen op je oogleden, en door de vorm volgt het ook precies de vorm van je ogen.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 1 Niet normaal dit pigment. Ook mooi is dat deze oogschaduw semi-mat opdroogt, maar dat je nog wel goed de metallic glans blijft zien. Hij droogt overigens niet té snel, waardoor je voldoende tijd hebt op de kleur mooi uit te blenden.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 32Weet je wat zo ideaal is aan deze oogschaduw? Omdat hij zo intens gepigmenteerd is kun je hem gemakkelijk aanbrengen over je everyday ooglook en dus zo in één klap van een dag- naar avondlook gaan. Hier heb ik hem namelijk aangebracht over de look met het Savage Escape palette. Ideaal als je vanuit werk naar een feestje gaat! Met een blending brush blend je de kleur perfect uit. Echt een topproduct! IK WIL ALLE KLEUREN! Ook heel fijn is dat deze oogschaduw eenmaal opgedroogd blijft zitten als een huis, het loopt niet uit en creased niet. Echt ideaal spul.

GLOSS VOLUPTÉ €34
YSL Savage Escape zomer 2016_ - 20 Ik ben meer van de lipstick dan van de gloss, toch moet ik toegeven dat ik deze gloss erg kan waarderen. Allereerst omdat hij in een mooie verpakking zit, maar ook omdat hij heerlijk ruikt naar rijpe mango’s of watermeloenen (in elk geval iets fruitigs) en omdat deze gloss de lippen een mooie frisse kleur geven een een glinsterende glans.

In deze collectie zijn er 2 kleuren beschikbaar; Nr. 54 Aurora Pink en Nr. 55 Rose Eldorado. De kleur die jullie hier zien is Rose Eldorado, een oudroze kleur met een hintje rood en glinsterende iriserende shimmertjes.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 21 Ook deze gloss heeft een superhandige applicator die perfect de vorm van je lippen volgt. Ook komt er met één keer dippen genoeg product af voor beide lippen.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 2 Voor een gloss moet ik zeggen dat hij nog best mooi gepigmenteerd is. Ik zou de finish semi-sheer noemen.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 26De gloss plakt niet en geeft mijn lippen een supermooie frisse kleur en een schitterende glans. De textuur van de gloss is ietsje dikker dan normaal, waardoor de gloss aardig goed blijft zitten. Na een paar drankjes en een hapje moet je zeker bijwerken, maar met die heerlijke fruitige geur is dat zeker geen straf. Ik vind het een erg mooie gloss, maar om heel eerlijk te zijn zou ik er geen €34 aan uitgeven. Daarvoor vind ik de kleur wellicht iets te gewoontjes. Ik zou dat bedrag dan liever aan een lipstick uitgeven met een bijzondere kleur. Maar dat ben ik!

LA LAQUE COUTURE €27
YSL Savage Escape zomer 2016_ - 7 Oi joi joi, I LOVE MYSELF SOME GLITTER! En met deze kleurtjes kan ik dus lekker mijn hart ophalen! Links zien we 72. Night Escape – een diep donkerblauwe kleur met een metallic glans en zilveren glittertjes. Rechts zien we 71. Savage Pink – een zoals YSL zelf zegt bleekroze kleur. Zelf vind ik het meer een zilveren/champagneachtige kleur met een minuscuul hintje roze.

Beide nagellakken hebben een ‘liquid sand’ achtige finish; ze zijn tegelijkertijd mat, metallic en bevatten glittertjes. Erg bijzonder en helemaal passend bij het woestijn thema! Ik kende deze finish al wel (een klein beetje 2015 moet ik zeggen), maar ik vind het nog steeds één van de mooiste finishes die er zijn. En ook ideaal: deze lakken drogen vrij snel en dekken ook met twee dunne laagjes.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 9 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 6 Night Escape is echt mooi diep donkerblauw, maar de matte-metallic finish en de zilveren glittertjes geven het een feestelijke rock & roll vibe. I love it!

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 10 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 5Savage Pink is wat meer naturel van kleur en ook wat lieflijker om te zien, maar alsnog erg bijzonder door de mooie liquid sand finish. Ik vind het een prachtige kleur en ze geven je hele look meteen wat extra’s!

COUTURE SKIN JEWELS €35
YSL Savage Escape zomer 2016_ - 23 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 24 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 28 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 27Ook flash tattoo’s zijn in mijn ogen een beetje passé, maar Yves Saint Laurent doet alsof hun neus bloedt en brengt het gewoon weer terug in fashionland! Dat kan ik dan wel weer waarderen. Leuk voor festivals, leuk voor op vakantie, leuk om gewoon lekker met je vriendinnen samen te plakken. Ik zou persoonlijk zelf nooit €35 uitgeven aan zoiets tijdelijks, maar als echte YSL fan kan ik me voorstellen dat je juist zit te springen om zo’n limited edition item die je overigens ALLEEN bij de Bijenkorf kunt kopen.

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 29 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 30 Hier draag ik de Savage Escape eyelook, de prachtige Sahariennes bronzer en de Gloss Volupté. De gloss staat echt mooi en fris, het maakt mijn vrij getinte lippen net even iets rozer en fruitiger, erg mooi. En die bronzer… ben echt fan!

YSL Savage Escape zomer 2016_ - 33 YSL Savage Escape zomer 2016_ - 34En hier heb ik de blauwe Blue Clyde full metal eyeshadow over de eyelook aangebracht. Het is wel erg blauw, maar ik moet zeggen, het heeft wel wat! En zoals Sammie & Pris zouden zeggen: het stoat me eg! Deze diepe donkerblauwe kleur vind ik prachtig bij mijn bruine ogen en het staat lekker feestelijk en smokey, maar dan met kleur. Weer eens wat anders dan zwart, donkerbruin of grijs. Ondanks dat ik geen blauw-fan ben, moet ik toegeven dat deze kleur me positief heeft verrast!

Wat vind ik van de Savage Escape collectie? De bronzers zijn zeker de moeite waard om te bekijken, echt, trust me on this. Het is best wat geld, maar dit is werkelijk één van de beste bronzers die ik tot nu toe heb geprobeerd en ik vind ze ook fijner dan mijn Guerlain bronzers. Dat zegt denk ik wel wat! Het Savage Escape oogschaduwpalette vind ik niet zo, ik ben gewoon geen fan van de kleurensamenstelling denk ik. De gloss is erg mooi, maar ik vind de kleur niet bijzonder genoeg voor dat geld. De eyeshadow is geweldig! Need more! En de flash tattoo’s… ik vind het toch wat passé. Net zoals de liquid sand nagellak eigenlijk, maar toch ben ik fan omdat ik dit gewoon een erg mooie finish vind en omdat de kleuren supermooi zijn. Het is weer eens wat anders dan al die creamy lakjes van de laatste tijd. Een welkome, spannende afwisseling.

De Limited Edition Savage Escape collectie van Yves Saint Laurent ligt sinds eind mei in de winkels. Yves Saint Laurent is te koop bij parfumerie Ici Paris Xl, Douglas en bij de Bijenkorf. 

Wat vinden jullie van deze zomercollectie? Is het iets voor jou? Wat zou je toevoegen aan je wish list en wat zou je overslaan?

Until next time,
Serena Verbon

40 Reacties

 1. 2 juli 2016 / zaterdag, 2 juli 2016

  Oh, wauw wat een mooie foto’s! De nagellakjes zijn heel erg mooi..!

 2. Marlin
  2 juli 2016 / zaterdag, 2 juli 2016

  Wat een fijne, uitgebreide review! Top

 3. Rianne
  1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Deze looks staan je erg mooi! Die nagellakjes zijn echt schitterend <3 maar helaas wel een beetje buiten mijn prijsklasse, dus als iemand een mooie dupe weet dan hoor ik dat graag :)

 4. Jen
  1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Looking good girl!

 5. 1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Wauw wat een mooie look! De collectie vind ik ook erg mooi, mooie kleuren en goede pigmentatie.

 6. 1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Wat ziet deze collectie net als al hun andere collecties er prachtig uit! Ik ben vooral benieuwd naar de nagellakjes :)

 7. julie
  1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Wow! je staat echt heeel erg mooi met blauwe oogschaduw

 8. 1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  De bronzer vind ik er prachtig uit zien, echt een plaatje, maar ook wel een behoorlijk prijs, pfieuw. Het ziet er allemaal wel leuk uit samen maar van de rest word ik niet wild enthousiast! Het staat je allemaal heel mooi

 9. Iris
  1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Oeh jij rockt blauwe oogschaduw wel echt hoor! Mooi artikel! Liefs Iris

 10. 1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Bronzer ziet er inderdaad mooi uit. Zelf heb ik 2 oogschaduw palette van ysl ik ben erg gek op! Helaas zijn dit niet echt mijn kleuren met het blauw. Liefs soraya

 11. 1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  De kleurtjes van het oogschaduwpalette zijn zo mooi <3

 12. 1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Prachtige look! Die nagellak lijkt me ook echt geweldig..Alleen of ze er een beetje makkelijk af te krijgen zijn vraag ik me af.. Ik ben dan vaak zo hard aan het boenen dat mijn nagels afbreken bij glitter en grind lak..

 13. sabine ganga
  1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Wat staat blauw jou goed.erg mooi.zelf heb ik beide lakjes en ben er zo blij mee.

 14. Kaylee
  1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Ik ben meer geïnteresseerd in je haar! What did you do? New hair cut? Nieuwe routine?! Tell me show uss

 15. Jasmijntje
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Echt hele mooie producten

 16. Jill
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Prachtige makeup look!!

 17. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  De beide nagellakken vind ik echt super mooi! Hele mooie foto’s heb je er ook van gemaakt :)

 18. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wauw, wat een prachtige collectie! Echt alles hiervan ziet er zo chic uit en je ooglook is ook schitterend!

 19. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Ik vind de applicators zo grappig hihi! De lakjes vind ik echt prachtig, net als de bronzer!

 20. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Ik vind het meer een collectie voor de herfst met die kleuren. De blauwe oogschaduw vind ik super mooi en staat je erg goed.

 21. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wat een uitgebreide review! Ik vind de daily look met het palette je wel heel mooi staan hoor! De bronzer is inderdaad prachtig!

 22. Julie Tina
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Ik vind YSL zo’n prachtig merk, alleen al om de vormgeving zou je de producten aanschaffen. De bronzer trekt me het meest aan maar het pigment van de Metal Eyeshadow is ook echt indrukwekkend! Ik vind je look ook heel mooi geworden, doet me aan Oosterse sferen denken :)

 23. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wow die blauwe oogschaduw is echt prachtig! Ik ben ook wel heel benieuwd naar die andere kleur, want blauw kan ik nooit zo goed hebben. Jou daarentegen vind ik het wel heel mooi staan!
  En liquid sand nagellak is inderdaad wel een beetje geweest, maar Night Escape vind ik toch eigenlijk wel heel erg mooi!

 24. Debbie
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Serena, wat liggen je haren goed op de foto’s! =O

  • 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

   Haha, is dat Vlaams of zo? Vind het wel prachtig verwoord!

 25. AL
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Meestal hou ik niet zo van blauwe oogschaduw maar deze look is echt vet mooi!

 26. Sanne
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Die blauwe oogschaduw: omg geweldig! <3 Ben benieuwd naar de andere kleurtjes, ga meteen even opzoeken.

 27. Laura
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wauw! Prachtige collectie en leuke review ;)
  Ik vind het oogschaduwpalet wel erg mooi, zeker eens naar kijken!

 28. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wat een prachtige producten zeg! De bronzer ziet er zo mooi uit!

 29. Myrdeklier
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Ik vind het nogal saai. De high end producten spreken mij vaak niet aan omdat het voor mij vaak saaie kleuren zijn of idd dingen die je al tien keer eerder hebt gezien. Ik vind pigmentatie ook belangrijk en vaak zijn de oogschaduws nogal krijterig. Kijk ook nooit bij Chanel of Dior. Zelfde verhaaltje. Past gewoon niet bij mij

 30. Manon
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wil nu toch eens reageren en zeggen dat ik je artikelen, en vooral dit artikel, erg goed vindt en je hebt er echt prachtige foto’s bij gemaakt! Tilt je artikelen echt naar een hoger niveau.

  • Serena
   30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

   Wat lief Manon, dankjewel voor je comment! <3

 31. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Die bronzer is gewoon zooooo fancy om te zien! Alleen al om het patroontje zou ik hem willen hebben haha. De rest vind ik niet per se heel interessant voor de prijs.

 32. Judith
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  De Yves Saint kleur pallet, is wel mooi. Ik heb groen/goud grijs, maar blijft helaas niet lang zitten, daarnaast gaan de kleuren direct met elkaar blenden.

  Groetjes,
  Judith

 33. Andrea
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Jeetje Serena, wat maak je toch altijd prachtige make-up looks! :) Je kan iedere kleur hebben lijkt het wel! Echt een prachtige collectie ook. Xx

 34. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Oh mooi die tattoos ook! Lijkt net echt. Zou er idd niet zoveel voor neerleggen. Wel weer echt prachtige fotos Serena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *