YSL Scandal Collection herfst make-up 2016

Diep, vintage groen wordt gecombineerd met donkere plums, verleidelijk leer, glinsterende metallics en vurig oranje. Gewaagd, flamboyant, met een vleugje seventies style. De nieuwe Scandal Collection herfst make-up van Yves Saint Laurent is weer prachtig en lekker uitdagend! Het bestaat uit een decadent en mysterieus kleurenpallet die goed aansluit bij de trendkleuren van dit najaar.

YSL Scandal Collection Fall 2016 YSL Scandal Collection herfst make-up 2016Van YSL kreeg ik een aantal producten opgstuurd uit deze nieuwe Scandal Collection en ik kan niet wachten om ze aan jullie te laten zien! Het gaat om de volgende producten;

YSL Scandal Collection review swatches_ - 3– Couture Eye Marker
– Couture Palette Collector Fall16
– Rouge pur Couture Matts in nummer 212 Alternative Plum
– Volupte Tint in Oil in nummer 9 Make Me Nude
– La Laque Couture in nummer 76 Fur Green

Couture Eye Marker

YSL Scandal Collection review swatches_ - 9 De Couture Eye Marker ziet er allereerst superchique uit zo in die matte, zwarte huls met metallic gouden dop en logo. Love the design! Gewoon eenvoudig, maar luxe.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 10 Deze eyeliner is in stiftvorm. En hoewel ik zelf goed overweg kan met kleine stiftjes, vind ik dit soort knoepers van stiften even wat lastiger werken. Deze stift is namelijk vrij hard en stevig, en kan ik dus niet zo soepeltjes over mijn (niet al te grote) ooglid bewegen. Ik heb dan liever wat kleinere, langere en flexibelere stiftjes. Maar dat is persoonlijke voorkeur!

YSL Scandal Collection review swatches_ - 15 Het pigment is in elk geval goed; heel intens zwart en na opdrogen heeft het een mooie matte finish. Hier op mijn pols trekt ‘ie wat in de lijntjes maar dat doet ‘ie niet op je oogleden. Eén lijntje is al voldoende voor een intens gitzwarte streep.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 17 YSL Scandal Collection review swatches_ - 18Bij de aanzet van mijn oog is de lijn wat bibberig, en dat ligt toch wel een beetje aan de stift. Ik kan er gewoonweg niet goed mee overweg. Hij is helemaal niet flexibel waardoor je geen soepele, gladde lijn kunt trekken. Nou ja, oefening baart natuurlijk kunst, en dit is pas mijn eerste poging. Ook kun je er geen hele fijne lijnen mee trekken, en daar houd ik juist van, dus helaas is dit geen ideaal product voor mij.

Maar, wat wel zeker een pluspunt is; hij blijft zitten als een huis. Eenmaal opgedroogd gaat hij nergens meer heen. Vlekt niet, loopt niet uit, stempelt niet. Dat dan weer wel. Niets voor mij dus, maar houd je juist wel van grote stift eyeliners, dan is deze zeker de moeite waard.

Couture Palette Collector Fall16

YSL Scandal Collection review swatches_ - 7 Het Scandal palette van deze collectie is weer prachtig vormgegeven, wat een plaatje! Gemaakt van goud metallic met bovenop een diep, donkergroene leather look en het welbekende YSL logo in knallend oranje. Het geheel doet een beetje vintage aan en doet me denken aan de ruige seventies.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 5 De binnenkant is ook al erg bijzonder en bevat een verrassende combinatie aan kleuren. In totaal bevat het palette 5 kleuren, als ook een spiegeltje, een dubbelzijdige sponsapplicator en een kwastje.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 4 Het palette bevat olijfgroen, een knallende tealkleur, een gewaagde plum-bordeaux kleur, glinsterend zachtroze en een metallic bronze-goud kleurtje. Lekker knallend en kleurrijk, maar omdat de kleuren donker zijn, helemaal passend bij het najaar. Het is in elk geval een opvallende, bijzondere kleurencombinatie die ik erg origineel vind, en daarom zeker kan waarderen.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 16 De oogschaduwen zijn lekker zacht en creamy van textuur, poederen niet als je er met je kwastje in gaat en geven een mooi, intens pigment af op de huid, zoals je ziet. De kleuren blenden soepel met elkaar en in de huid en staan echt mooi bij elkaar! Heel warm en zwoel, en het geeft me echt zo’n vintage gevoel. Kan niet wachten om er mee te ‘spelen’!

YSL Scandal Collection review swatches_ - 23 YSL Scandal Collection review swatches_ - 22 YSL Scandal Collection review swatches_ - 21De bordeaux kleur heb ik in mijn arcadeboog aangebracht, en de gouden kleur op het bewegend ooglid. Zachtroze onder de wenkbrauwen en bij de traanbuis. De olijf- en tealkleur onder het oog. Het is best een gewaagde, kleurrijke look, but I like it!

Rouge pur Couture Matts in 212 Alternative Plum

YSL Scandal Collection review swatches_ - 8 Ik ben dol op matte lipproducten en was dus erg benieuwd naar deze lipstick. De verpakking is in elk geval erg mooi en luxe in deze goudkleurige, vierkante huls. Heel strak, modern en chique.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 13 YSL Scandal Collection review swatches_ - 24 De kleur Alternative Plum is niet per se plum, vind ik, eerder diep donker rood met een vleugje paars. Ik vind het meer een berrykleurtje dus, maar dat maakt hem zeker niet minder mooi. Sterker nog, ik vind dit juist een prachtige kleur! Hier op de foto lijkt hij helemaal niet mat, maar dat is hij zeker wel. Hierdoor is de kleur nog mooier en intenser dan hij al is.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 26Deze donkere kleur vind ik echt heel elegant en chique staan, maar waar ik me vooral over verbaas is de kwaliteit. Hij voelt namelijk superlekker en romig aan op de lippen, terwijl hij wel echt goed mat is. Hij brengt gemakkelijk en soepel aan, en dekt vrijwel meteen. Zonder vlekken of oneffenheden, juist heel mooi egaal. Voelt niet droog en trekkerig aan en accentueert ook geen velletjes. Daarbij blijft hij ook erg lang en mooi zitten. Ik denk toch zeker een uur of 6, hij overleeft kleine hapjes en drankjes, een lichte lunch, maar geen avondmaaltijd. Van alle matte lipsticks die ik ooit heb geprobeerd is dit toch wel één van de fijnste formules! Ik ben fan!

Volupte Tint in Oil in 9 Make Me Nude

YSL Scandal Collection review swatches_ - 11 Deze Volupte Tint in Oil ziet er ook al schitterend uit zo in de zilveren huls met rosegold details. Echt een plaatje! Tint in Oil is in feite een lipgloss, maar bevat dan veel meer olie waardoor het je lippen extra goed verzorgt en je lippen ook een extra heftige glans zal geven. De formule vind ik zelf erg fijn aanvoelen op de lippen, alleen ik vind de kleur vrijwel altijd iets te subtiel.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 12 De applicator is overigens echt geniaal. In het deukje in het midden blijft precies genoeg gloss achter voor beide lippen en de vorm van het sponsje is ideaal en volgt perfect de vorm van je lippen. Heeft YSL goed over nagedacht!

YSL Scandal Collection review swatches_ - 14 Kijk, dit bedoel ik dus. Prachtige glans, mooie goudkleurige shimmertjes, heerlijk verzorgend voor de lippen, maar de beige kleur is amper te zien.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 19 Toch geeft het de lippen nét dat kleine beetje nudekleur om het geheel wat frisser, verzorgender en glanzender te maken. Ik vind het persoonlijk te subtiel, maar als je juist houdt van net dat kleine beetje extra, dan is de Tint in Oil voor jou ideaal.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 20Mijn lippen zijn van zichzelf een beetje bruin, dus persoonlijk houd ik van iets meer dekking zodat het bruine er niet meer doorheen schijnt. Vind ik net wat frisser staan. Maar de glans is erg mooi en het voelt ook echt heerlijk aan op de lippen. Blijft niet héél lang zitten, het is vergelijkbaar met een gloss.

La Laque Couture in 76 Fur Green

YSL Scandal Collection review swatches_ - 6 Fur Green is een prachtige, chique kleur. Het beste te omschrijven als diep donkergroen met een hintje grijs en een tikkeltje blauw. Ik ben geen groen-fan, eerlijk gezegd zijn paars en groen mijn minst favoriete kleuren, maar dit kleurtje dig ik wel! Ja, ik vind het toch wel erg mooi staan, heel elegant en een beetje mysterieus. Ik heb de kleur nu al een paar dagen op en merk dat ik steeds naar mijn handen kijk en denk ‘wow, mooi kleurtje!’.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 2 Ik heb nu acrylnagels dus nagellak blijft sowieso langer zitten dan voorheen, dus ik kan niet goed zeggen hoe goed deze nagellak blijft zitten. Hij zit er in elk geval al 4 dagen op zonder slijtage of chippen. Van andere YSL lakjes die ik eerder heb gebruikt weet ik dat ze het bij mij – op mijn natuurlijke nagels – zo’n 6 dagen uithouden. Dat vind ik best goed! Ik heb namelijk hele flexibele, dunne nagels van mezelf.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 1Het kwastje is plat en afgerond, zodat je gemakkelijk goed dicht tegen de nagelriem kunt lakken en de textuur van de nagellak is ook erg fijn. Niet te dik, niet te dun, lakt lekker soepel. Droogt ook vrij snel! Liefde dus voor de YSL nagellak en met name deze kleur. Fur Green is an absolute beauty en ik weet zeker dat deze kleur ook goed zal matchen met de mode van komend najaar.

YSL Scandal Collection review swatches_ - 3Wat is mijn eindoordeel van de Scandal Collection van YSL? Ik kan allereerst de kleurencombinaties waarderen. Waar veel collecties op safe spelen gaat YSL all out met gewaagde kleuren als knallend oranje, fel bordeaux en donkergroen. I respect that. MAAR, ik ben niet helemaal weggeblazen door deze collectie. Ik houd van kleur, maar ik houd ook van balans. Ik draag voornamelijk kleur op mijn nagels en lippen en de rest houd ik wat neutraler. Ik ben daarom ook echt in de wolken met de nagellak in Fur Green en de matte lipstick in Alternative Plum, maar de rest van de collectie spreekt me helaas iets minder aan. De Scandal Collection is erg mooi en gewaagd, maar niet helemaal mijn ding. Ik zou trouwens wel meer Rouge pur Couture Matts willen hebben, want die formule is echt geweldig!

ysl_3078_fall_look_pack_2016_pos-vna-ww-int_1414_420x297_420x297_1841Prijslijst;
– Couture Eye Marker €36,50
– Couture Palette Collector Fall16 €69,50
– Rouge pur Couture Matts in nummer 212 Alternative Plum €36
– Volupte Tint in Oil in nummer 9 Make Me Nude €32,50
– La Laque Couture in nummer 76 Fur Green €27

De Scandal Collection van Yves Saint Laurent is reeds verkrijgbaar in de winkels. YSL is te koop bij de Bijenkorf, Ici Paris XL en Douglas, zowel in de filialen als online.

Wat vinden jullie van de nieuwe herfstcollectie van YSL? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

37 Reacties

 1. Isa
  10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

  Heey Serena!

  Wat een prachtige producten!
  Ik zag laatst dat het merk ‘Lavera’ ook mooie oogschaduws en lippenstiften verkoopt, misschien leuk om daar een keer een review over te maken? Het is ook nog eens een biologisch merk en helemaal niet zo heel duur! :)

  Liefs,

  Isa

 2. 10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

  Wat een supermooie producten voor de herfst en winter, mooie donkere kleuren.

 3. Santusha Durga
  6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Waw

 4. 4 september 2016 / zondag, 4 september 2016

  Mooie foto’s weer. Vooral de oogschaduw vind ik erg mooi.

 5. Marit
  4 september 2016 / zondag, 4 september 2016

  wauw wat mooi! dat oogschaduw palette ziet er geweldig uit, mooie look mee gemaakt Sereen! Xx

 6. 4 september 2016 / zondag, 4 september 2016

  Wauw, prachtige foto’s! De lipstick is supermooi.

 7. Suzanne
  4 september 2016 / zondag, 4 september 2016

  Wauw, die ooglook ga ik een keer namaken! Vind het juist gaaf dat een merk als YSL wat meer kleur in een collectie gebruikt. Het is misschien iets minder ‘klassiek’ maar heeft voor mijn idee nog steeds een luxe uitstraling en is goed draagbaar.
  Het staat je in ieder geval prachtig!

  X Suzanne

 8. 4 september 2016 / zondag, 4 september 2016

  Wauw wat een mooie collectie! Vooral het palette, de lipstick en de nagellak (wat een prachtige kleur!) vind ik erg mooi.

 9. 4 september 2016 / zondag, 4 september 2016

  Fur Green vind ik echt een beauty zeg! Super mooi :) ! De lipstick vind ik ook mooi :) .

 10. 4 september 2016 / zondag, 4 september 2016

  ik vind de lipgloss juist echt prachtig en heel goed bij je staan!

 11. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Wouw ik ben helemaal verliefd op het palette. Wat een prachtige kleuren. Krijt direct zin in het najaar. Liefs soraya

 12. Sam
  3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Wow, voor mijzelf houd ik meer van andersom. De rest neutraal en ogen soms wat meer.
  De ogenschaduw palette…. Love it!

 13. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Ik vind het palette wel erg mooi, al twijfel ik of ik de groenige tint veel zou dragen. Verder een prachtige look en ook erg mooie nagellak!

 14. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Die liner lijkt me ook niet fijn werken. Je ooglook vind ik wel echt gaaf hoor. Maar die kleuren vergen inderdaad wel wat out of the box denkwerk :)

 15. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  ik vind de liner wel erg mooi diep zwart :D

 16. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Ik vind het best wel een mooie collectie! Die verpakking is ook zo mooi :)

 17. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Wat een mooie collectie! Ik vind de lipstick je erg mooi staan!

 18. Julie Tina
  3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Jaa toch wel ‘n prachtige collectie vind ik dit! Ik hou van de seventies vibe die erin zit :)

 19. Nadine Park
  3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Wow nice! Mooie nagellak!!

 20. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Ja, ja mooi! Ik vind het oogschaduw palette echt prachtige kleuren hebben en de lipstick en nagellak ..top! zou ik allemaal wel willen hihi, mooi hoor YSL

 21. michelle
  3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Hoe vind jij de geur van de lipstick? Ik heb een rouge pur couture lipstick en de geur is echt misselijkmakend chemisch. Erg jammer want het zijn prachtige lipsticks!

  Liefs!
  Michelle

 22. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Wat een prachtige kleuren!
  Hetgene dat ik ook altijd zo prachtig vind van YSL zijn de verpakkingen. Prachtig!

 23. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  De kleuren zijn absoluut mijn ding, heel mooi! Sexy ook.

 24. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Vooral de lipstick vind ik heel erg mooi!

 25. Sandra G.
  3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Die lippenstift is prachtig en heel interessant vanwege het langhoudende effect!

  Heb jij toevallig ook de Chanel herfstcollectie geprobeerd? Ik heb de Illusion d’ombre in Rouge Brûlé, maar vind het lastig daar een look mee te maken. Het pigment is trouwens schitterend!

 26. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  de nagellak en de eyeliner lijken mij super mooi! De Tint Oil ben ik bekend mee maar deze kleur is inderdaad wel heel erg subtiel. De verpakking van YSL is altijd geweldig, heel erg verleidelijk altijd.

 27. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  De oogschaduw is echt heel mooi idd! De lipstick ook, maar die vind ik wat minder spannend. Erg leuke collectie voor de herfst, maar ik denk dat die van Chanel mijn favoriet is.

 28. Laura
  3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Aaah, couture Palette Collector Fall16 vind ik zoo mooi, maarja ook wel heul prijzijg ;)
  Ik vind je nagels nog steeds erg mooi!

 29. Vi
  3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Wauw, die oogschaduw! To die for

 30. Syl
  3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Dat palette is echt gaaf. Echt bijzondere kleuren die bij elkaar passen

 31. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Ik vind deze collectie niet zo. Wel prachtige fotos!

 32. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Super mooie collectie, ik ben fan van de oogschaduw! Wat een intense kleuren en een leuke kleurencombinatie.

 33. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Wat een mooie collectie heeft YSL weer. Maar met die eyeliner zou ik echt helemaal niets kunnen, vind het al knap dat je er überhaupt een wing mee hebt kunnen maken. Het oogschaduwpalette vind ik het mooiste uit deze collectie.

 34. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Hele mooie producten, al ben ik niet zo’n fan van de kleurtjes allemaal. De lipstick is echt prachtig, staat je ook erg goed.

 35. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Ik vind zo’n dikke eyelinerstift echt he-le-maal niks.. Ik kan daar ook niet mee overweg. De andere producen vind ik heel mooi. Het oogschaduwpalette vind ik goed gepigmenteerd, het zijn alleen niet helemaal mijn kleuren. Vooral de lipstick en de nagellak spreken mij aan. Wat een mooie kleuren.

 36. 3 september 2016 / zaterdag, 3 september 2016

  Prachtige kleuren die je zo mooi staan!
  Vooral de groene kleur ;-)

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *