Winter Soy Scents

Als jullie mij al wat langer volgen dan weet je vast wel dat mijn moeder een eigen webshop heeft met handgemaakte sieraden van edelstenen en parels én erg creatief is met het maken van Soy Scents. Wat zijn Soy Scents? Yankee Candle noemt ze Tart Wax Melts, andere merken noemen ze Home Scents, Home Fragrance, Wax Melts,  Soy Tarts of een andere variatie op deze woorden.

winter soy scents_03SoyScents zijn kleine blokjes gemaakt  van ecologische sojawas. Als je deze blokjes in een oliebrander legt zullen ze door de warmte van het kaarsje smelten. Tijdens het smelten komen er heerlijke aroma’s vrij en vult het je kamer binnen no-time met heerlijke geuren die zorgen voor een gezellige sfeer in huis.

winter soy scents_02Mijn moeder doet altijd haar best om deze blokjes prachtig te versieren met bijpassende decoraties. Zo heeft de geur ‘Winter’s Rose’ een lief gedroogd roosje en de geur ‘Holiday Heart’ allemaal schattige kleine hartjes. Omdat de SoyScents er extra feestelijk uit zien is het nóg leuker om ze in je brander te stoppen, maar zijn ze ook nog eens geweldig om cadeau te geven. En niet duur, voor één SoyScent betaal je slechts €0,95.

winter soy scents_20Wanneer je een SoyScent in je oliebrander stopt ben je gemiddeld zo’n 10 uur voorzien van een lekkere geur die zich door de kamer verspreid. Wanneer het kaarsje uit gaat, of wanneer je hem uitblaast, zal de sojawas hard worden en stopt de SoyScent met het verspreiden van geur.

Je kunt de SoyScent net zo lang gebruiken tot het geen geur meer afgeeft, door steeds de oliebrander opnieuw aan te steken en uit te blazen. Op deze manier doen ik soms wel weken met één enkele SoyScent, omdat ik hem dan steeds een uurtje per dag brand.

winter soy scents_21Als de geur op is, verwijder je simpelweg de hardgeworden SoyScent uit de brander en gooi je het weg. De sojawas is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Misschien is de SoyScent nog niet op, maar heb je gewoon zin in een andere geur. Je kan hem dan gewoon uit je brander halen en ergens apart leggen. Je kunt op deze manier gemakkelijk van geuren wisselen, het is maar net waar je op dat moment zin in hebt en wat je stemming is.

winter soy scents_01Nu het cocoon-seizoen weer is aangebroken zijn SoyScents ideaal! Niet alleen omdat je ze smelt in een gezellig oliebrandertje, maar ook omdat je op deze manier bepaalde geuren in je huis kunt halen waarmee je een gezellige  sfeer creëert. Speciaal voor de komende herfst- en wintertijd heeft mijn moeder een aantal nieuwe ‘Kerst Geuren‘ aan haar assortiment toegevoegd, waarvan ik er hieronder een aantal zal reviewen.

Christmas Holly

winter soy scents_08De geur van frisse dennennaalden met een vleugje kaneel.

Merry Christmas

winter soy scents_06Warme kruiden en specerijen, een knapperend haardvuurtje en de frisse geur van dennennaalden. Zo ruikt Merry Christmas!

White Christmas

winter soy scents_14Een frisse geur van verse rozen, groene dennennaalden en een vleugje pepermunt afgewisseld met een vleugje warmere kruiden en specerijen.

Winter’s Rose

winter soy scents_05Winter’s Rose ruikt naar verse rozen gecombineerd met een vleugje frisgroen van dennennaalden en een hintje pepermunt voor wat frisheid.

Holiday Heart

winter soy scents_07De frisse geur van dennennaalden wordt gecombineerd met een sterk aroma van kruiden en specerijen en de zoete geur van fruit. Een heerlijke geurencombinatie waarmee je een warme en knusse sfeer in huis creëert.

Snow Drops

winter soy scents_10Deze geur is moeilijk te omschrijven, maar het is de perfecte dupe van Lush Snowcake zeep. Het ruikt heel zacht en licht zoetig, zoals amandelmarsepein, maar dan ook ergens met een vleugje fris. Lushies weten waar ik het over heb! Liefhebbers van Snowcake kunnen met deze SoyScent hun hele huis naar deze verrukkelijke geur laten ruiken, whoohoo!

Cosy Evenings

winter soy scents_09De geur van dennenbomen, eucalyptus en warme kruiden zorgen voor een gezellig knus avondje, binnen op de bank.

Winter Forest

winter soy scents_12Winter Forest ruikt precies zoals een Skandinavisch bos in de winter; naar de frisse geur van dennennaalden gecombineerd met de warme geur hout. Persoonlijk een van mijn favorieten!

Christmas Tree

winter soy scents_11Christmas Tree ruikt naar dennenbomen gecombineerd met de geur van zoete bloemen en heeft een hintje warme specerijen. De perfecte balans tussen fris en warm.

X-mas Kisses

winter soy scents_13X-Mas Kisses ruikt naar dennenbomen gecombineerd met de friszure, fruitige geuren van appels en bessen.

Apple Pie

winter soy scents_17Versgebakken appeltaart, rechtstreeks uit de oven, met een flinke klodder slagroom en een flinke teug vanille. Zo ruikt Apple Pie!

Kaneel Appeltje

winter soy scents_15 Kaneelappeltje is een echte Kerst klassieker! Het vult je huis met de geur van zoete appelen die worden gebakken met suiker en kaneel. Heerlijk!

Home for the Holidays

winter soy scents_18Home for the Holidays is een mix van de warme geuren van kaneel en in sinaasappel gestoken kruidnagelen, dennennaalden en warme kersen die staan te verwarmen in een steelpannetje. Fruitig, fris en lekker kruidig.

Winter Garden

winter soy scents_16Denk eens aan een prachtige winterdag, knisperende sneeuw onder je voeten, links en rechts bomen onder een dik pak sneeuw. Zo ruikt Winter Garden. Naar een perfecte frisse winterdag.

winter soy scents_04Omdat het cocoon-seizoen reeds is aangebroken heeft mijn moeder een leuke actie. Vanaf vandaag kunnen jullie 6 SoyScents bestellen voor €5 (excl. verzendkosten). Deze aanbieding is geldig voor alle geuren SoyScents (er is keuze uit meer dan 60 geuren!).

De verzendkosten gaan vanaf €3,50 (brievenbuspost) per bestelling. In een brievenbusdoos passen maximaal 24 soyscents.

6 stuks= €8,50 (incl.verzendkosten)
12 stuks = €13,50 (incl.verzendkosten)
18 stuks= €18,50 (incl.verzendkosten)
24 stuks=€23,50 ( incl.verzendkosten)

Bestellingen buiten Nederland hebben hogere verzendkosten en kunnen overgemaakt worden via Paypal. Neem contact op met mijn moeder voor meer informatie.

winter soy scentsIk hoop dat het duidelijk is zo en ik hoop dat jullie enthousiast zijn geworden over mijn moeders handgemaakte SoyScents. Haar SoyScents ruiken lekker sterk, geven lang geur af en zien er schitterend uit! Ze maakt ze met veel plezier en ik weet dat ze altijd super happy wordt wanneer er weer een nieuwe bestelling binnen komt, dan glundert ze helemaal van trots!

De SoyScents kosten €0,95 per stuk (of 6 voor €5) en zijn te bestellen via de Nederlandse webshop Pearlmania.nl.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

132 Reacties

 1. Kirsten
  30 oktober 2015 / vrijdag, 30 oktober 2015

  Ik heb net een bestelling bij je moeder gedaan. Ik ben erg benieuwd naar de producten. Gaat je moeder dit jaar ook nieuwe geuren maken voor het winterseizoen?

 2. Zinzen
  29 maart 2015 / zondag, 29 maart 2015

  Wat zien ze er leuk uit…ik vind de olie brander ook zo mooi maar zag hem niet op de site staan. Is die ook te koop?

  • Serena
   Auteur
   29 maart 2015 / zondag, 29 maart 2015

   Nee helaas, deze komt uit Dubai.

 3. Jessica
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Jammer!
  De meeste van de geuren die jij omschrijft vind ik niet terug op de website Pearl Mania :(

 4. Jessica
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Wat heb je ze mooi omschreven en mooi gefotografeerd Serena! Veel mooier dan op de site van je moeder. Ik heb bij jou gekozen welke ik wilde en ben toen naar de site van je moeder gegaan.
  Goed gedaan voor haar!
  Zet hem op xx

 5. N
  31 oktober 2014 / vrijdag, 31 oktober 2014

  Lekker! Alleen raak ik altijd in de war van die geuromschrijvingen, de een klinkt nog lekkerder dan de ander maar ze lijken ook allemaal op elkaar! Zit niks anders op dan bestellen en proberen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *