We are all Naked!

Hoera! Het Naked2 palette van Urban Decay is eindelijk in Nederland te koop. De echte diehards hadden ’em vast al in huis, maar sinds afgelopen vrijdag ligt het Naked2 palette gewoon in de schappen bij Sephora. Mijn jongste zusje Tara was toevallig in the right place at the right time en nam er meteen drie voor ons mee. Eentje voor yours truly, eentje voor zichzelf en eentje voor Larissa, mijn andere zusje.


We zaten er alledrie met smart op te wachten en nu we het palette eindelijk in handen hebben konden we niet wachten om ermee te spelen! Zaterdag kwamen mijn zusjes bij mij op bezoek en zijn we gezellig met zijn allen aan het blenden geslagen onder het genot van een kop thee en Starbucks goodies.Maar, voordat we onze palettes hebben aangeraakt zijn er natuurlijk eerst foto’s en swatches gemaakt!

Omdat dit het Naked 2 palette is ga je de inhoud automatisch vergelijken met het eerste Naked palette. En dat ga ik dan ook gewoon doen. Het eerste Naked palette is van stevig karton met een donkerbruine fluwelen buitenkant, maar dit palette is van metaal en oogt hierdoor meteen een stuk luxer en steviger. De fluwelen buitenkant vond ik maar niets, hier blijven allemaal pluisjes aan vastkleven. Bovendien is de spiegel in dit nieuwe Naked 2 palette ook een aanzienlijk stuk groter.


Bij het eerste palette zat een mini eyeshadowprimer en een fluffy blending brush, maar bij deze zit een lipgloss en zelfs een dubbelzijdige brush. Het nieuwe palette heeft in mijn ogen qua vormgeving daarom zeker een aantel pluspunten ten opzichte van het vorige palette, maar dat blijft natuurlijk heel persoonlijk.


De kleuren zijn net zoals het eerste palette wederom schitterend!  In het Naked 2 palette zitten 12 kleuren variërend van off-white naar bronze, taupe en gitzwart. Genoeg keuze om heel veel verschillende nude en naturel looks mee te creëren. Hoewel je er, als je flink gebruik maakt van blackout, ook genoeg mooie avondlooks mee kunt maken.

Hieronder detailshots, swatches en omschrijvingen van de kleuren;


Foxy 
– cremekleur met een matte finish
Half-Baked – goudkleur met metallic shine
Bootycall – champagnekleur met een zachte satijnen finish
Chopper – een bronze/gouden kleur met een roze ondertoon, metallic finish en fijne glitters


Tease
– taupekleur met lila ondertoon en matte finish
Snakebite – bronze met satijnen finish
Suspect – lichte taupekleur met champagne ondertoon en satijnen finish
Pistol – staalgrijs met een warme ondertoon en metallic finish


Verve – lichtgrijs met een roze ondertoon en een metallic finish
YDK – taupekleur met bronze ondertoond, heftige metallic finish en fijne glitters
Busted – diep donkerbruin met een aubergine ondertoon en een zachte satijnen finish
Blackout – zwart met matte finish

En allemaal op een rijtje (op Tara’s lekkere lichte swatcharmpje):


En dan nu de hamvraag, is dit Naked2 palette de moeite waard om aan te schaffen, als je al in het bezit bent van het originele Naked palette of andere Urban Decay oogschaduwpalettes?

Laten we deze kleuren even wat beter onder de loep nemen. Hieronder een soort ‘dupe’ lijstje van alle kleuren uit het Naked 2 palette:

 • Foxy – deze kleur was los te koop als mono, maar is tegenwoordig discontinued dus soort van ‘nieuw’ in dit palette.
 • Half Baked – deze prachtige gouden kleur is de enige kleur die ook in het originele Naked palette voorkomt.
 • Bootycall – Palette exclusive shade!
 • Chopper – deze kleur is ook los te koop als mono en komt tevens voor in het Ammo palette.
 • Tease – Palette exclusive shade!
 • Snakebite – Palette exclusive shade! 
 • Suspect – deze kleur vind je ook in het Rollergirl palette.
 • Pistol – Palette exclusive shade!
 • Verve – deze kleur vind je ook in het Rollergirl palette.
 • YDK – ook als mono te koop.
 • Busted – Palette exclusive shade!
 • Blackout – deze kleur vind je terug in verschillende andere UD palettes, waaronder het 15th Anniversary palette.

Het Naked 2 palette bevat dus 5 nieuwe exclusieve kleuren die je momenteel niet in andere palettes vind of die (nog) niet als mono te koop zijn. Wat ik miste bij het eerste Naked palette waren kleuren als matte creamy (als highlighter) een matte zwart en een donkerbruin, dus wat dat betreft voldoet Naked 2 aan al mijn tekortkomingen bij Naked 1. Voor mij is het dan zeker ook geen overbodige luxe om beide palettes in mijn bezit te hebben, maar het ligt er maar net aan welke kleuren jij graag gebruikt en welke andere mono’s en palettes jij al in je bezit hebt om te bepalen of het Naked 2 palette ook voor jou een goede aanvulling voor je stash is.

Hieronder nog even beide palettes onder elkaar. Boven Naked 2 en onder Naked 1:


En dan natuurlijk onze looks!

Tara ging voor een iets feestelijke look omdat ze die avond ging stappen. Ze gebruikte de kleuren:
+ bootycall
+ foxy
+ snakebiteLarissa houdt van hele natuurlijke nudelooks qua oogschaduw en ze maakte een subtiele everydaylook met:
+ foxy
+ bootycall
+ tease
+ YDK

 

Zelf ging ik voor een bronze/goud/donkerbruine ooglook, geschikt voor overdag. Ik gebruikte de kleuren:
+ half baked
+ snakebite
+ busted
+ foxy
De kwaliteit van de oogschaduw is top! Goed pigment, mooie finishes en de kleuren sluiten onderling goed op elkaar aan en zijn tevens goed te combineren met andere (Urban Decay) palettes. De structuur van de oogschaduw is zacht en lichtelijk creamy waardoor ze zich goed laten blenden. De blendkwast is dubbelzijdig en naar mijn mening van prima kwaliteit, maar persoonlijk grijp ik liever naar mijn eigen (MAC Cosmetics) kwasten. Qua aanbrengen zou ik liever mijn vingers gebruiken, op de een of andere manier komt er dan meer kleur op mijn ogen, en gebruik van de kwast alleen beperken tot het blenden.

De swatchfoto’s zijn trouwens niet top vind ik, maar dat ligt aan mij. Het licht is in deze donkere dagen niet perfect en swatchfoto’s zijn nooit mijn sterkste punt geweest helaas. In het echt zijn de kleuren namelijk nog veel intenser en de finishes zijn veel mooier om te zien. Maar goed, nu kan het palette in het echt in elk geval niet tegenvallen. Vind je dit al mooi, dan zal het palette in het echt alleen nóg mooier zijn.

Sinds afgelopen vrijdag is Naked 2 dus bij Sephora te koop (nog niet in het schap, maar vraag het even aan een medewerker want ze houden ze achter bij de kassa). De prijs is 43 euro, maar omdat er momenteel een kortingsactie loopt betaalde Tara nu 36,55 euro per palette.

Wat vinden jullie van Naked 2? Mooier of minder mooi vergeleken met Naked 1? En als jullie Naked 1 al hebben, vinden jullie Naked 2 dan een mooie aanvulling of eerder een overbodige luxe? Ik ben benieuwd.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

146 Reacties

 1. Rosalie
  12 februari 2014 / woensdag, 12 februari 2014

  Heeyy ik heb groene ogen en ik zou heel graag 1 van de 2 paletten willen! Maar ik heb geen idee welke van de twee me het best zouden staan, ik heb lichtgroene ogen btw. Staan daar juist warme of koele tinten bij? Serena je hebt echt een top blog!!

 2. Demi
  22 november 2013 / vrijdag, 22 november 2013

  Hee,
  Waar kan ik nu de Naked 2 kopen? Omdat sephora nu weg is in Nederland en veel sites niet betrouwbaar zijn of niet naar nederland leveren :(

  X Demi

  • Serena
   Auteur
   22 november 2013 / vrijdag, 22 november 2013

   beautybay.com

   • Demi
    22 november 2013 / vrijdag, 22 november 2013

    Daar kan ik alleen die naked basics vinden, is naked 2 dan uitverkocht?

    • Serena
     Auteur
     22 november 2013 / vrijdag, 22 november 2013

     Dat denk ik dan!

 3. Kelly
  10 januari 2013 / donderdag, 10 januari 2013

  Kan je ook online het pallet bestellen voor België? Of is er een online winkel van sephora waar je het kan bestellen?

 4. Lautje
  27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  Ik heb ze gewoon lekker alle 2 .. :$

 5. 5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Have to have it! Volgende keer dat ik bij de Sephora ben istie van mij! Weet je of ze een beetje op voorraad zijn? Xxxx

 6. Illegalnails
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  Ik vind bootycall de mooiste kleur! Alleen jammer dat die palletes altijd zo duur zijn :(

 7. Alissa
  18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

  Is de naked 2 dus te halen in de Sephora in Den haag? en liggen ze in de schappen of moet je er even naar vragen? en hij is 43 euro? help!!!! ik ga hem dan maandag halen hihi

 8. Sophie
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  wat ik me afvroeg, kan je dit palette ook gebruiken als je een koele huid hebt? of is dit alleen voor vrouwen met een warme huid..

  want ik heb groene ogen, waarbij bruin dus een van de mooiste kleuren bij is. maar vaak als ik bruin opdoe lijk ik een beetje ziek.. Dus kan ik dit palette ook gebruiken terwijl ik een koele huid heb?

 9. famke
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Ze zijn zo mooi ! Allebei, ik ben verliefd..

  Ik wil ook zoo graag 1 van de twee, maar weet niet welke ik moet kiezen…. Lastig ! Misschien allebei, dat is natuurlijk de beste oplossing ! ( alleen niet voor m’n portomonnee..) Gelukkig ben ik binnenkort jarig, dus ik zet ze allebei op m’n lijstje en misschien krijg ik er een, dan kan ik de andere zelf kopen.

 10. Naima
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Tot hoelang loopt de kortingsactie??

 11. Lysanne
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  ooooh jullie lijken best veel op elkaar! echt leuk om te zien! :)

 12. Axelle
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Mooii !
  & welke mascara gebruikt Tara ? :)

 13. Marjolein
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Grappig dat Larissa en Tara hun eyeliner op precies dezelfde manier hebben, en jij anders!

  Fijne review :)

 14. Maude
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Ik heb hem gekocht bij de Sephora Utrecht maar hij was eigenlijk 45,- en ik had hem met de korting voor 38,25 ;)

  Ik ben er helemaal blij mee ;d

 15. Brechje
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  O wow, ik ben best wel een beetje verliefd geworden op dit palette! Nog eventjes doorsparen :)

 16. Priscilla
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  voor de dames die het geld er wel voor over hebben, niet in de buurt van een sephora wonen, just too lazy zijn om er naar toe te gaan, net zo verslaafd zijn like me & er dus gewoon zo snel mogelijk een willen hebben op de makkelijkste manier: HIJ IS IN VOORRAAD OP BEAUTYBAY.COM!!!!

  SNEL!

 17. 11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Persoonlijk vind ik het een beetje zonde van het geld om beide palettes te hebben. Het gewone Naked Palette heb ik namelijk al. De verpakking klinkt al wel als een hele verbetering, dat karton beschadigd namelijk best snel, nogal zonde.

 18. Ingrid
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Hey Serena. Ik wil even zeggen dat Sephora standaard 15% korting geeft op alles (make-up, parfum etc). Verder is dit weer een leuk artikel om te lezen!

 19. Iris
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Wat is de kortingsactie die nu loopt? En hoe lang loopt deze nog? Ik kon er namelijk niks over vinden op de Sephora website! 36,55 vind ik nog wel een goeie prijs :)

  • Ingrid
   10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

   Je krijgt standaard 15% korting bij Sephora!

 20. lauwchen
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Ik vind de eerste toch wat mooier, wat meer ‘nude’ haha :P (als dat kan)
  ik gebruik mijn Naked 1 veelste weinig, maar krijg na dit artikel weer zin!

 21. Imke
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Tara welke mascara heb je hier gebruikt?

 22. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Ik vind ze echt heel mooi en ze staan ook og op mijn wishlost, maar ik vind ze nogal duur als ik kijken wat ik al heb aan make-up

 23. Zwaan
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Zó mooi..
  Kwijl.

 24. Iris
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Zooooo mooi! Ik ben bijna jarig, dus ik ga ‘m denk ik aan mijn ouders vragen! :) (Misschien kan ik beter een dwangbuis vragen die ik dan aan doe als ik door de Sephora/Douglas/M.A.C./Make Up Store/Bijenkorf loop…;) “HOU ME TEGEN!! HOUUUU ME TEGEN!!”)

 25. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Ik vind deze mooier dan de eerste!

 26. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Mooie kleuren! Ik wil ook nog steeds één van deze paletten <3

 27. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Mooi, maar wel prijzig. Ik vind ze ook best wel op elkaar lijken, een beetje.

  De looks zijn echt prachtig, dames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *