Wanted: New Tattoo

De laatste tijd, ik denk zeker al een half jaar, denk ik er aan om een nieuwe tattoo te laten zetten. Een nieuwe? That’s right, want ik heb er al 2 op mijn lichaam pronken. Een hartje aan de binnenkant van mijn lip (klik hier) en een nautical star op mijn rechtervoet die ik in Texas heb laten zetten in de tijd dat ik daar stage liep. Allemaal herinneringen aan een leuke tijd en een hechte familieband. De tattoo die ik nu wil laten zetten is wat ‘serieuzer’.

Ik wil een tekst laten zetten, geen heel verhaal, maar slechts enkele inspirationele woorden. De tekst weet ik al, en wil ik nog even voor mezelf houden, maar ik twijfel nog over de plek. Mijn rug is sowieso uitgesloten omdat ik daar acnélittekens heb, maar andere plekken zijn misschien weer te veel ‘in het zicht’. Nu maakt het als blogger of als analist niet uit hoeveel tattoo’s je hebt. Ik bedoel, het is niet dat ik ergens niet mag werken omdat ik zichtbare tattoo’s heb (terwijl hier bij sommige beroepen wel sterk op wordt gelet), maar ik zou het bijvoorbeeld nooit als ‘ketting’ op mijn decolleté laten zetten.

Hieronder een paar voorbeelden van tattoo plekken die ik heb gevonden via Tattoologist. De plekken zijn niet altijd voor mijn lichaam van toepassing, maar ik vind ze wel erg mooi, zeker in combinatie met een tekst tattoo.

Ik vind de plek op de laatste foto erg mooi, de zijkant. Of misschien mijn linkervoet, zoals de foto erboven. Of onder je sleutelbeen en dan richting je schouder, toch ook wel erg mooi. Op mijn armen/polsen zou ik het niet zo snel doen denk ik. Mijn vingers, handen, benen, nek en gezicht ook niet. En mijn rug dus ook niet. Er blijft dan niet zo veel over om te kiezen, zou je zeggen, maar toch blijft het lastig. De plek hangt natuurlijk ook een beetje van het aantal woorden af, de grootte van de tattoo.
Een tattoo zit er je hele leven op, dus ik vind dat je zoiets niet moet rushen. Toch ben ik er bijna uit, na maanden wikken en wegen, en hoop ik jullie binnenkort mijn nieuwe tattoo te showen. 

Nog een laatste dilemma, als ik een tekst kies is dat natuurlijk voor mezelf. Maar op sommige plekken kan ik de tekst niet zelf lezen, dus moet ik hem dan in spiegelbeeld laten zetten zodat ik het kan lezen in de spiegel? Persoonlijk vind ik dat een beetje gek… en de tekst is iets persoonlijks die ik eigenlijk ook aan anderen mee wil geven, dus misschien moet het dan juist leesbaar zijn voor anderen, toch?
Raad en advies graag! En dan wil ik ook meteen weten wat jullie van tattoo’s in het algemeen vinden. Zonde van je lichaam, vind je het mooi, of maakt het je niets uit? Hebben jullie zelf tattoo’s? Heb je er spijt van? Vind je dat ze betekenis moeten hebben of is het puur als lichaamsversiering?
Until next time,

Serena Verbon

Volg:

5 Reacties

 1. Shannon
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  En, ik moest ineens weer aan je artikel denken! Maar heb je de tattoo ondertussen al laten zetten? xx

 2. Nelleke
  29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  OMG ik ken dit dilemma zo goed! Ik vind alle foto’s erg mooi en als je het een tekst is die je aan mensen mee wilt geven is het inderdaad wel mooi als anderen hem kunnen zien, maar hij is toch vooral voor jezelf dus het lijkt me ook belangrijk dat jij hem kunt zien! Dan is die op je voet heel mooi lijkt me :)

  Ik heb zelf een tattoo aan de binnenkant van mn pols (in witte inkt dus niet snel zichtbaar) naar mezelf toe gericht zodat ik het kan lezen. Ik ben er nog elke dag blij mee en wil ook graag een nieuwe op mn andere pols, maar ik kan nog geen artist vinden die hem in het wit wil zetten :( Ben heel erg benieuwd of je hem inmiddels hebt en waar! Xx

 3. anne
  22 februari 2012 / woensdag, 22 februari 2012

  Omg super gaaf! Ik hou van tattoos<3 maar dan niet van die grote vogels maar eerder van de kleinere:) zo wil ik op mn 18e (ben nu 16) een ankh op mn voet en een zwaluw op de binnenkant van mn arm laten zetten en misschien nog een oud piraat achtig kompas ergens:) maar over die laatste ben ik er nog niet helemaal uit:D en natuurlijk wil ik mn ouders nog overhalenxD ik hoop dat het ondertussen gelukt ismet je tattoo! Ik vind aan de binnenkant van je voet heel gaaf!:D

  Xxxx Anne

 4. 22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  Heb je ondertussen al een tattoo laten zetten?

 5. 22 november 2011 / dinsdag, 22 november 2011

  Ik vind tattoo’s helemaal geweldig! Ben pas 17 dus mag er eigenlijk geen van mijn ouders.. Ookal heb ik stiekem een hartje in mijn lip laten zetten nadat ik het artikel van je zusjes zag. En ja, ik vind wel dat ze een betekenis moeten hebben. Een tattoo zit voorgoed op je lichaam dus je moet niet wezenloos eentje laten zetten ;)

  Oh ps, ik hou ervan om te tekenen, en teken ook erg graag tattoo’s enzo, dus als ik je kan helpen mag je me best mailen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *