Vlog | Lash Lift & Wimper Extensions

Mijn nichtje Maren laat haar korte, Aziatische wimpertjes al meer dan 3 jaar onder handen nemen door Shanna, eigenaresse van de salon Lash is More. Maren kwam al bij Shanna toen zij nog vanuit haar eigen huis werkte, maar inmiddels heeft Shanna al een tijdje een prachtige salon geopend in Leidsche Rijn (Utrecht) en een stel leuke, professionele meiden in dienst.

Op een dag, toen Maren op de behandelstoel lag, vroeg Shanna aan mijn nicht of mijn zusjes en ik misschien interesse hadden in een behandeling. Nou, dat hadden we wel! Tara en Larissa denken al een tijdje na over wimper extensions en zelf had ik wel interesse in een lash lift.

Nu weet ik dat niet iedere salon dezelfde kwaliteit levert, maar ik weet natuurlijk hoe Maren’s wimper extensions eruit zien en ik vind ze echt prachtig. Heel natuurlijk en classy, en passend bij haar gezicht- en oogvorm. Dus geen trashy IN YOUR FACE extensions die je vanaf een kilometer afstand al ziet aankomen, snap je. Ik wist dus dat we bij Lash is More in goede handen zouden zijn!

We pakten allemaal onze agenda’s en prikten een datum waarop we alle vier tegelijkertijd aanwezig konden zijn bij Lash is More. Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver! In de vlog hieronder neem ik jullie mee naar de salon en laat ik jullie het voor- en na resultaat zien, inclusief first impressions!

Mocht je zelf ook nadenken over wimper extensions of lash lift, dan heb ik hieronder nog even wat meer informatie voor jullie uitgeschreven die jullie (hopelijk) helpt om een knoop door te kunnen hakken.

Lash Lift


Ik denk dat een Lash Lift vooral is weggelegd voor mensen die van nature vrij rechte wimpers hebben. Maar ook al krullen ze lichtjes, dan nog heeft een Lash Lift behandeling groots effect. Je wimpers worden namelijk meteen vanaf de aanzet omhoog gelift, waardoor ze er sowieso langer uit zullen zien dan voorheen.

Mijn wimpers zijn fijntjes, maar wel lang, en door de Lash Lift lijken ze wel in lengte te zijn verdubbeld! Dit komt ook door de verfbeurt waardoor de lichtere uiteindjes van mijn wimpers ineens zichtbaar zijn geworden. Dus ook al heb je donkere wimpers zoals ik, dan heeft een verfbeurt alsnog zin. Wat ik vooral een groot voordeel vind is dat ik mijn wimpers nu niet meer elke dag hoef te krullen en dat ik gewoon nog mascara kan blijven gebruiken.


Een Lash Lift geeft een heel natuurlijk effect. Zelfs zonder mascara vind ik het effect werkelijk prachtig en heel naturel. Ik ben er superblij mee! Met mascara maak je je wimpers natuurlijk een stuk opvallender. Het is dus fijn dat je de keuze hebt: de ene dag laat je ze naturel en de andere dag knal je er lekker veel mascara op voor een extra dramatisch effect.

Ik heb overigens GEEN waterproof mascara meer nodig om de krul er mooi in te houden, met een niet-waterproof formule zakt de krul namelijk niet uit. Wel gaat het aanbrengen van mascara iets lastiger dan eerst, omdat de wimpers zo sterk omhoog zijn gekruld dat ik al snel tegen mijn oogleden aan kom. Dat is dus even wennen, of ik moet een hulpmiddeltje gaan gebruiken (zoals een visitekaartje of de essence sili helper make-up protector) om te voorkomen dat ik zal gaan vlekken.

Bovendien hoef je met een Lash Lift pas om de 6 weken terug te komen om het effect zo mooi te houden (in tegenstelling tot 2/3 weken bij wimper extensions), dus qua onderhoud is het nog vrij laagdrempelig. Voor een Lash Lift betaal je bij Lash is More €55,-.

Ik kan een Lash Lift iedereen aanbevelen, behalve als je van nature vrij korte wimpers hebt, of als je echt op zoek bent naar heel veel meer volume.

Russian Volume 2D


Zoals je ziet heeft Tara al vrij veel, donkere en gekrulde wimpers van zichzelf. Ze wilde het liefst een zo natuurlijk mogelijk effect, maar een Lash Lift vond ze dan weer té natuurlijk. Tara heeft daarom besloten om voor wimper extensions te gaan. Nu heb je 2 soorten extensions; one-by-one (waarbij er 1 extension per wimperhaartje wordt bevestigd) of Russian Volume (waarbij er 2 of meer extensions per wimperhaartje worden bevestigd). Tara twijfelde of ze voor de one-by-one moest gaan, maar is uiteindelijk toch gezwicht voor een Russian Volume. Omdat Tara al vrij veel wimpers van zichzelf heeft koos ze voor 2D, dat is de meest natuurlijke vorm van Russian Volume.

Zoals je ziet is het effect alsnog vrij aanwezig, maar zeker niet té. Zo van dichtbij lijkt het misschien wel heel heftig, maar zoals je in de vlog kunt zien ziet het er heel mooi en natuurlijk uit. Tara ‘schrok’ wel even van haar nieuwe, zwoele, opvallende oogopslag, maar de volgende dag vond ze het al minder ‘zwaar’ ogen, dus het is ook gewoon een kwestie van wennen.

Ze is er heel tevreden mee, maar mocht ze over 3 weken, wanneer het weer tijd is voor haar refill, toch nog haar bedenkingen hebben dan kunnen ze altijd nog overgaan op de one-by-one voor een nóg natuurlijker effect.

Russian Volume 3D


Larissa heeft van nature wat minder en wat fijnere wimpers dan Tara, maar ze zijn wel vrij lang. Larissa zou dus ook een prachtig effect kunnen bereiken met een Lash Lift, maar ze wilde juist veel meer volume in haar wimpers. ‘Lekker dik en vol, maar niet té’ was haar wens. Dat ze dus niet voor de one-by-one, maar voor een Russian Volume moest gaan, stond als een paal boven water. Omdat Larissa vooral een volumineuzer effect wilde bereiken, koos zij voor een 3D Russian Volume.

Het resultaat vind ik werkelijk prachtig en ook Larissa is er superblij mee! Haar mooie groene ogen vallen nu nóg meer op! Het effect is heel fijntjes en naturel, maar wel goed aanwezig en inderdaad veel voller dan wat ze had. Dit is precies wat Larissa voor ogen had. Een Russian Volume 2D was bij Larissa waarschijnlijk net te naturel geweest, dus de 3D is voor haar inderdaad de perfecte keuze.

De eerste set Russian Volume kost €89,- (ongeacht of je voor 2D, 3D of zelfs 6D gaat), en een refill na 3 weken (dat is het meest gebruikelijk) kost €45,-.

Welke methode is geschikt voor mij?

Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Een Lash Lift zorgt voor het meest natuurlijke resultaat met je eigen wimpers. Met de One-by-One extensions creëer je meer lengte en volume op een natuurlijke manier, en met de Russian Volume creëer je vooral meer volume, waarbij je van 2D (meest natuurlijk) tot 6D (vrij heftig) kunt gaan.


Grappig om te zien hoe een Russian volume 2D bij Tara voor een intenser eindresultaat heeft gezorgd dan een Russian Volume 3D bij Larissa. Hoe meer wimpers je van jezelf hebt, hoe intenser het eindresultaat zal worden. En hoe langer je natuurlijke wimpers zijn, des te langer de extensions ook zullen zijn.

Bedenk dus van te voren goed welk effect je wilt bereiken en bestudeer je wimpers (hoeveel heb je er, hoe lang zijn ze en hoe zijn ze verspreid) om uiteindelijk de juiste beslissing te kunnen maken. De dames uit de salon helpen je uiteraard ook graag, en vooral als je met foto’s aankomt (dit wil ik!) kunnen ze je goed adviseren bij het maken van een keuze. Mocht je na afloop toch iets meer of minder volume willen, geen man overboord, want dat kan bij de eerstvolgende refill gewoon worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen.


Dankjewel Shanna, Michelle, Mariska en Anya voor de gezellige dag en de fijne behandelingen! We hebben genoten! Mocht je nog op zoek zijn naar een goede salon, neem dan zeker even een kijkje op de website van Lash is More. De salon zit in Leidsche Rijn (buitenwijk van Utrecht), dus lekker centraal in het land.

Als jij zou moeten kiezen, zou je dan voor een naturel Lash Lift gaan of ga je toch liever voor wat meer volume met wimper extensions?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

27 Reacties

 1. Kiki
  4 januari 2019 / vrijdag, 4 januari 2019

  Hi Serena,

  Ik vraag me af hoe het zit met de uitgroei van de wimperlifting. Klopt het dat de “knik” die in het begin zorgt dat ze rechtop blijven staan, later meegroeit omhoog? Dan heb je natuurlijk een rare knik bovenin je wimpers. Dat is het enige wat mij dus tegen houdt.

 2. Marit
  24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Hoi serena!

  Fijn artikel! Ik heb een vraagje over de lashlift die jij hebt gedaan. Ik heb zelf ook kaarsrechte wimpers die naar beneden groeien. Dus ik gebruik altijd een wimperkruller. Dus dit zou een uitkomst voor mij zijn. Maar blijft het echt 6 weken mooi bij jou? Of komen er na een 2 weken alweer andere wimpers doorheen groeien die kaarsrecht staan. Waardoor het er eigenlijk niet meer uit ziet? Dit vraag ik omdat mijn vriendinnen hier wel last van hadden en toch weer hun wimpers moesten krullen voor die enkele wimpers. Bedankt alvast, groetjes Marit

 3. ingrid
  13 april 2018 / vrijdag, 13 april 2018

  ik heb zelf ook een keer wimperlifting gedaan, dat was een jaar of 5 geleden.
  ze deden het niet zoals bij jou en dat is jammer want zoals ze het bij jou gedaan hebben is echt veel mooier.. mijn wimpers zagen er niet uit, té gekruld , wimper haren alle kanten op.. echt nooit meer, gebruik nu wel het kruitvat serum ,werkt top ! :)

  • Serena
   Auteur
   13 april 2018 / vrijdag, 13 april 2018

   Jeetje, zo jammer!
   :( Misschien waren de technieken destijds niet zoals nu.
   PMU (wenkbrauwen tatoeëren) bijvoorbeeld is vandaag de dag ook zoveel mooier dan 5 jaar geleden, nu zijn er andere technieken, betere inkt, etc. Het ontwikkeld zich allemaal zo snel in de beauty industrie.

 4. Mir
  12 april 2018 / donderdag, 12 april 2018

  staat jullie allemaal echt mooi! Weet je toevallig of er nadelen zijn voor je wimpers als je een wimperlift laat doen. Mijn wimpers zijn namelijk eindelijk hersteld en meer mooi nadat ik te vaak wimperextentions heb laten zetten. Heeft een wimperlift het zelfde effect als wimperextentions qua nadelen voor je wimpers?

 5. Anita
  11 april 2018 / woensdag, 11 april 2018

  Ik heb afgelopen jaar ook een lash lift laten doen, maar helaas waren mijn wimpers blijkbaar te kort en kwam er een extreme krul in waardoor het leek alsof ik ieniemieniewimpertjes had. Echt zo balen! Zelfs met mascara was er niets meer mee te beginnen, normaal kan ik m’n wimpers daar mooi mee verlengen :-(
  Maar gelukkig is het bij jou wel erg mooi geworden!

 6. Nicole
  10 april 2018 / dinsdag, 10 april 2018

  Ik heb een lash lift in 2007 laten doen, nadat een adiviseuse van de Sephora in Parijs tegen mij zei, dat ik daar de perfecte wimpers voor had. Weet nog dat ik na de behandeling de goedkoopste mascara kon gebruiken, het effect was sowieso WOW. Uiteindelijk had ik na 3-4 weken weer mijn oude wimpers terug, dus een stuk korter dan die 6 weekjes. Heb zin om weer zo’n wimper permanentje te laten doen :)

 7. 10 april 2018 / dinsdag, 10 april 2018

  Super mooi resultaat. Zelf durf ik het alleen niet, super stom maar vind dat altijd een beetje eng zo dicht bij mijn ogen.

 8. M
  10 april 2018 / dinsdag, 10 april 2018

  Wow, super mooi, vooral Tara haar wimpers!

 9. Wendy
  9 april 2018 / maandag, 9 april 2018

  Even een tip.. ik heb namelijk van mezelf lange en gekrulde wimper (vond t heel leuk om te lezen maar hoef er zelf niet aan :)) ik doe mn mascara altijd op met een hand spiegel.. deze kan je dan beetje meer bij je kin houden en vanuit daar je mascara opdoen.. zo krijg je geen vlekken op je ooglooj 😁😁 doe t ook altijd in 3 stappen.. eerst heel erg tegen de wimperrand aan, 2e laag vanaf t midden en dan nog echt de puntjes aanzetten..

 10. Ellen
  9 april 2018 / maandag, 9 april 2018

  Ik heb een tijdje wimperextensions gehad maar ontwikkelde na 4 maanden een allergie voor de wimperlijm.. Dit deed echt heel veel pijn, opgezwollen ontstoken oogleden, brandde heel erg. De wimpers eraf halen deed ook echt heel veel pijn toen. Voor mij dus geen wimperextensions meer. Lash volume lift is dan een goed alternatief.

 11. Liesbeth
  8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

  Hi Serena,

  M’n beste vriendin die heeft extensions gehad maar door het altijd slapen op d’r linkerkant viel na een week alles aan de linkerkant uit. Waardoor ze 1 zwoel en 1 super skeer oog had. Toen ze ze verwijderd had na een paar keer waren haar wimpers suuuperkort! M’n zusje heeft een lift gehad, ook dikke rechte asian wimpers, en het effect was na serieus 2 weken weg.

  Mijn vraag is dus, Zou je een update kunnen bijhouden van hoe het er bij jou en je zusjes uitziet na een aantal weken? Ik wil zelf heeel graag extensions maar als ze na een week uitvallen dan vind ik t erg zonde van m’n geld..

  • Serena
   Auteur
   8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

   Zal ik doen! Maar Maren doet dit al 3 jaar en bij haar is alles prima in orde! Het hangt van de salon af (hoe ze worden gezet), de materialen (welke lijm, welke lotions etc.), maar ook van de persoon. De ene wimper zal meer kunnen hebben dan de andere.

 12. Nicky
  8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

  Hoi Serena, wat een prachtig resultaat! Aangezien ik in België woon is het niet echt handig om zo ver te rijden maar op internet zag ik ook kits die je kan bestellen om dit thuis te doen. Alleen, daar zag ik dat je echt peroxide moet gebruiken om ze te verven en dat de lift met een soort lijm gebeurt. Hierdoor vraag ik me af hoe goed dit is voor je wimpers op lange termijn. Ik denk gelijk aan mensen die hun haar constant kleuren waardoor het op termijn helemaal kapot is. Wat is jouw idee hierover? Het spreekt me enorm aan omdat ik soortgelijke wimpers heb en het me heerlijk lijkt hier maar 1 x in 6 weken mee bezig te zijn, bovendien zou ik volgens mij nauwelijks nog mascara gebruiken voor mijn dagelijkse look, wat ook weer wat minder gedoe is in de ochtend.

  • Serena
   Auteur
   8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

   hi Nicky,
   het is even afwachten natuurlijk, maar als de lotions niet te lang intrekken zou het niet zo schadelijk moeten zijn, en ook omdat de laatste lotion een soort verzorgend ‘maskertje’ is. Bovendien vallen wimpers vrij snel weer uit en groeien er weer nieuwe aan, dat is natuurlijk niet te vergelijken met de haren op je hoofd die soms wel jaren blijven zitten en daar verdere slijtage ondergaan. Ik denk dus dat het echt goed zal gaan, maar zoals hierboven al iemand vroeg zal ik na 6 weken een update geven!

   • Nicky
    9 april 2018 / maandag, 9 april 2018

    Bedankt, ik kijk al uit naar je update binnen 6 weken. Goed punt, je wimpers groeien inderdaad veel sneller terug dan je haren natuurlijk. Dat maakt het “risico” ook al kleiner als het toch niet goed zou uitpakken.

 13. Shamira
  8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

  Ziet er mooi uit. Ik zat er ook al een tijdje over na te denken, maar heb nog zo mijn twijfels/vragen. Ik heb zelf veel lange wimpers die kaarsrecht naar beneden staan. Zo dat ik zonder wimpelkruller een waas over mijn gezichtsveld heb. Met mijn bril op lijkt het net alsof die vies is. Zonder verwarmde wimperkruller en waterproof mascara, zakken ze meteen weer in. Ik twijfel dus odfextensions wel gaan werken bij mij. Lash lift zou dus een mooie optie zijn, maar ik lees ook vaak dat het wordt afgeraden om waterproof mascara te gebruiken en met mascara vind ik toch mooier (volume). Maar met regen (festivals en doe alles met de fiets oid) lijkt mij waterproof toch geschikter. Weet jij hier iets over?

  • Serena
   Auteur
   8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

   hi Shamira,
   je moet maar zo denken: als je een gepermanent kapsel met olie zou insmeren gaan de krullen er ook niet ineens uit, toch? Volgens mij maakt het dus helemaal niet uit wat voor soort mascara je gebruikt in combinatie met een lash lift, als je maar voorzichtig bent met make-up afhalen (dus niet keihard boenen). Maar goed, dat is altijd een goed idee!

   Ik zou zeggen… probeer het gewoon. Bevalt het niet, dan weet je dat ook gelijk. Bevalt het wel dan ga je om de 6 weken terug voor een vervolg behandeling! Het zal niet zo zijn dat je zonder wimpers eindigt, dus er kan echt niet veel fout gaan. Maar laat het wel doen bij een salon die goede beoordelingen heeft natuurlijk, even wat research doen, better safe than sorry!

 14. Rowan Chanel
  8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

  Wat een mooie resultaten! Ik heb beiden gehad, en kan er gewoon niet omheen dat de wimperextensions die ík heb gehad heel mijn wimpers hebben verpest. Ik laat nu mijn Lash Lift doen bij Romana Beauty and Wellness in Weert (Limburg) en dat doet ze werkelijk fantastisch!!! En voor een zeer betaalbare prijs. In combinatie met het wimperserum van de Kruidvat zijn mijn wimpers van korte Aziatische naar zwoele Zuid Amerikaanse gegaan ;)

  • Serena
   Auteur
   8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

   Wat zonde van je wimpers na de extensions, zeg! Maar gelukkig heb je nu iets gevonden dat wél werkt! Oeh ja.. heb ook nog zo’n serum liggen hier, ga ik ook weer gebruiken! I.c.m. een lash lift krijg je dan écht dat false lash effect! <3

   • Daphne
    11 april 2018 / woensdag, 11 april 2018

    Die wimperserum van de kruidvat is wel écht heel erg goed. Ik was er een beetje verbaasd over. Als je er een review over schrijft ben ik wel benieuwd naar je mening of het gevaarlijke stoffen voor je ogen o.i.d. bevat. Juist omdat het zo goed werkt vraag ik me af of het wel veilig is (zeker op de lange termijn.) Enjoy!

    • Mayte
     11 april 2018 / woensdag, 11 april 2018

     Blijkbaar bevat het serum van kruidvat een stofje dat gebruikt wordt als medicijn om je oogdruk te veranderen. Een bijwerking is dat het ook je wimpers laat groeien dus daarom hebben ze dat in het serum gestopt. Ik heb gelezen dat de duurdere merken serums een variant op die stof gebruiken die niet gevaarlijk is, maar dat kruidvat gewoon het geneesmiddel zelf in het serum stopt en dat er daarom ook opstaat dat je 18 moet zijn om het te mogen gebruiken. Ik heb ook gelezen dat verschillende meiden na een tijdje rode strepen krijgen op hun waterlijn en daarom maar stoppen met het serum te gebruiken, daarom durf ik het zelf niet te proberen.

     Serena, kan jij onderzoeken of het echt waar is dat je heel voorzichtig moet zijn met dit serum of dat het gewoon bangmakerij is?

     Liefs

     • Daphne
      12 april 2018 / donderdag, 12 april 2018

      Dan zou ik een artikel van Serena inderdaad nog meer waarderen! Bedankt voor je info Mayte. Ik had in het begin van mijn gebruik wel last van lichte irritatie maar nu gebruik ik het een maand of drie en heb ik daar geen last meer van. Ik weet niet of je daar wat aan hebt :)

 15. 8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

  ik vind het resultaat wel erg mooi :D maar ik durf het zelf nog niet aan om extensions te nemen. lees erg veel verhalen over kale plekken in je wimpers wanneer de extensions uitgroeien/uitvallen, dus misschien is zo’n lift wel iets voor mij :) dan hoef ik ook niet elke paar weken terug voor een refill!

  • Ewa
   8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

   Hi Femke je hebt gelijk doe geen wimperextensions ik deed dat en na een maand vielen me wimpers eruit drama! Gebruik beter serum voor je wimpers en wimperlifting succes gerandeerd gr eva

   • Ewa
    8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

    Of gebruik natuurlijke serum ‘n je hebt binnen no time long sexy lashes:)

   • Serena
    Auteur
    8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

    Heel jammer dat jij die ervaring hebt, maar zo hoeft het niet bij iedereen te gaan natuurlijk. Ik heb zoveel jaar geleden ook extensions gehad, en mijn wimpers waren na het ‘uitgroeien’ nog in prima conditie. Maren doet het ook al 3 jaar met succes.

    Maar als je het niet per se nodig hebt en graag langere wimpers wilt, is een serum fantastisch. Het enige ‘nadeel’ van een serum is dat je vooral LANGERE wimpers krijgt en dus niet per se meer volume.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *