Video: DIY Tonic met Cranberry & Tijm

In onderstaande video laat ik zien hoe je een tonic kunt maken van cranberries en tijm. Het zuur van de cranberries vernauwd je poriën en brengt je huid weer in balans na een reiniging. Tijm heeft een ontstekingsremmende werking en reinigt de huid van overtollig talg. Dit is een low budget DIY tonic geschikt voor de vette huid die last heeft van puistjes. Klik even verder voor de video!

[do action=”ytr”][/do]
Ik hoop dat de video duidelijk is zo! Zoals ik al zei in de video kun je ook gewoon 100% puur cranberrysap kopen bij de natuurwinkel (dus zonder toegevoegde suikers en alles) om het nog makkelijker te maken. Je kunt gedroogde tijm gebruiken of verse tijm uit je eigen tuin.
Het gekookte water en het zuur van de cranberries zorgen er voor dat je tonic iets langer te gebruiken is dan de meeste DIY recepten, maar omdat er in water altijd wat groeit zou ik een week aanhouden qua houdbaarheid, mits koel bewaard. Zo doen we het in de apotheek ook altijd met niet-geconserveerde producten. Better safe than sorry!
Succes!
Until next time,

 

Serena Verbon

Volg:

5 Reacties

 1. milut
  4 maart 2014 / dinsdag, 4 maart 2014

  Hoi serena…. kan ik tijm ook in verse mintbladen vervangen? xxz

 2. desiree
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  hey ik vind het een heel leuk filmpje!!
  hoe bevalt de magic bullet ik twijfel of ik hem zal kopen.

  xx desiree

 3. Suzanne
  27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  hee, ik vroeg me af of je de tijm niet gewoon met gedestilleerd water of rozenwater kan trekken, dan bederft het niet zo snel!

 4. Lilly
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  hmmm, ik wil zo graag al je diys terug bekijken, maar ze doen het allemaal niet : (

 5. Sandra van Brenkelen
  20 december 2011 / dinsdag, 20 december 2011

  heeii,
  ik ga dit met kerst ook proberen!!
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *