Verslag: presentatie ‘starten met bloggen’

Slechts gewapend met een flipover en een aantal stiften wachtte ik gisteren de ochtendgroep op. Ik had geen plan de campagne, ik had niets voorbereid en ik had dan ook geen idee hoe de middag zou gaan verlopen. Ik wist alleen dat ik bijna uit elkaar knapte van alle informatie die ik graag in de groep wilde gooien. Gelukkig had ik voor mezelf wel een aantal speerpunten opgeschreven, zodat ik alle onderwerpen in een beetje logische volgorde kon behandelen.


Ik had wel het plan om het vooral heel interactief te maken. Dus ik stelde vragen, liet mensen aan het woord en tussendoor vragen stellen was absoluut geoorloofd! Ik was dan ook blij dat de groep niet awkward stil viel wanneer ik iets vroeg. En ik was nog blijer dat er ook zo veel vragen gesteld werden. Soms werden er al vragen gesteld die ik later pas wilde behandelen, waardoor de ‘volgorde’ wat door elkaar liep, maar dat maakte eigenlijk niet eens zo veel uit.


Tijdens de presentatie zag ik iedereen driftig schrijven in hun meegenomen notitieboekjes en tijdens de pauze zag ik dat iedereen al wat aan het netwerken was. De sfeer zat er goed in en wat had iedereen lekkere hapjes meegenomen! En zo veel ook! Er was meer dan genoeg voor iedereen.


Zowel de ochtend- als de middaggroep vroegen me de oren van het hoofd! De vragen die vooral voorbij kwamen waren ‘hoe krijg je meer bezoekers’, ‘hoe kom je in contact met persbureaus’ en ‘hoe kun je geld verdienen met je blog’.


Ik kreeg trouwens van een aantal bezoekers superlieve cadeautjes! Dat had ik echt niet verwacht. Hierboven bijvoorbeeld draag ik een ketting die Conny voor me heeft gemaakt. Ze zat in de ochtendgroep en had haar man Arnold meegenomen, die ook een aantal foto’s heeft gemaakt. Ze staan inmiddels op zijn Flickr page Thoran Pictures. Dus zat je bij de ochtendsessie, neem dan zeker even een kijkje, want er staan ook mooie close-ups op van een aantal personen! Arnold, bedankt voor de mooie foto’s en Conny bedankt voor de kettingen!

Verder kreeg ik rollen Hello Kitty toiletpapier voor mijn Hello Kitty toilet (ik zag net dat ze rose scented en 3-laags zijn, wow!), een roze bos bloemen en een gele bos tulpen en een The Body Shop setje in de geur Cherry Blossom. Echt heel lief!


Er waren trouwens in totaal 4 mannen gekomen! En toevallig zaten er 2 in de ochtendsessie en 2 in de middagsessie, netjes verdeeld over de dag :)

In de ochtendsessie was er een hele jonge bezoeker genaamd Sophie, een spontaan meisje van 14 jaar. Die helemaal in d’r uppie vanuit Emmeloord naar Houten was gekomen. Dat getuigt toch wel van lef hoor. In de middagsessie waren er twee meiden, Fleur en Marieke (die met zijn tweetjes met de trein waren gekomen), van 13 en 14 jaar. Het doet me echt goed dat zulke jonge meiden al zoveel initiatief durven te nemen. En kletsen dat ze deden. En vragen stellen! Daar was ik toch wel een beetje trots op! Op die leeftijd durfde ik dat echt niet hoor.


Overigens vond ik het sowieso heel knap van iedereen die het eng vond om te komen en toch maar even is gekomen. Bedenk je dat dit stap 1 is naar het succes van je blog! Je had ook kunnen denken: nah, vandaag blijf ik toch maar liever thuis. Of, het is te ver weg. Of, ik durf niet zo goed alleen. Door op te komen dagen heb je laten zien dat je bloggen serieus neemt en dat je een stapje verder wilt gaan en dat alleen is al een applausje waard!


Het deed me goed om te zien dat jullie met zoveel enthousiasme vertelden over jullie blogs, dat jullie van alles wilde weten om je blog te verbeteren en dat jullie gewoon ‘eager to learn’ waren. Ik kan zelf nooit ophouden met praten over mijn eigen blog en over bloggen in het algemeen en ik sta altijd te springen om advies te geven en ik was blij dat ik dat nu eindelijk allemaal kwijt kon aan een groep die het ook daadwerkelijk allemaal aan wilde horen, haha!


Trouwens, de jongste bezoekers waren niet de meiden van 13 en 14 jaar, maar Boaz, het dochtertje van Rachab. Boaz is 4 jaar en met haar trenchcoatje zag ze er superstylish uit. Wie weet start ze over een jaartje 0f 10 wel een fashionblog ;-)


Buiten het feit dat het een leerzame dag was, was het natuurlijk ook erg gezellig. In de pauze en achteraf tijdens de ‘borrel’ ging iedereen dan ook spontaan met elkaar praten, visitekaartjes uitwisselen, elkaars gegevens opschrijven. Ik denk dat er vandaag hele leuke contacten zijn gelegd :)

Dan hieronder nog even de blogadressen van de mensen die een visitekaartje hadden achtergelaten in de vaas, voor een kleine bezoeker-boost ;-)

De meeste blogs gaan over beauty, fashion en lifestyle, maar er zitten ook blogs tussen over wonen en interieur, boeken, hekserij, fotografie en toy art. Lekker divers!

Ik heb geprobeerd met zoveel mogelijk mensen een praatje te maken en om iedereen zo goed mogelijk te voorzien van bruikbaar advies. Ik hoop dat mijn enthousiasme aanstekelijk was en dat iedereen lekker aan de slag gaat met het starten van het blog of de al bestaande blog met nog meer motivatie zal onderhouden. Ik vond het in elk geval een hele leuke dag en ook voor mij was het heel leerzaam!

Zo’n dag als vandaag was best vermoeiend (heb toch zo’n 10 uur lang op hoge hakken gestaan en aan de lopende band gepraat), maar het geeft me een heel voldaan gevoel. Sharing is caring!

Until next time,
Serena Verbon

Fotografie: Kittehs Cupcakes & Thoran Pictures

 

Volg:

158 Reacties

 1. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Heey Serena!

  Deze dag heb ik helaas gemist omdat ik toen nog niet bezig was met bloggen! :( Maar sinds kort heb ik mijn eigen blog en vind ik het ook wel super leuk om te doen! Maar tips en uitleg is natuurlijk altijd fijn!

  Daarom vraag ik me af of er nog een keer zo’n leuke dag komt zodat ik dan wel deel kan nemen? Het lijkt me echt super leuk!

  Groetjes Myrthe

 2. 22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

  Sorry dat ik reageer op een redelijk ‘oud’ artikel maar ik vroeg me af of je misschien plannen hebt om in de (nabije) toekomst een soortgelijke presentatie te houden? Ik ben ontzettend gemotiveerd door jou en je site & zou graag meer leren over het opbouwen en onderhouden van een ‘populaire’ site. (mijn bezoekersaantallen zijn nog geen 10.000ste van wat jij ontvangt, dus ik heb nog een lange weg te gaan!)

 3. Matilde
  12 mei 2012 / zaterdag, 12 mei 2012

  Ik had er ook graag heen gewilt, maar ik ben 13 en ik dacht dat het voor wat oudere meiden was.
  De volgende keer lijkt het me leuk om te komen, met mijn nicht (14) die ook een blog heeft.
  Hopelijk komt er snel weer een meeting (;

  xx

 4. 9 mei 2012 / woensdag, 9 mei 2012

  Jammer dat ik dit nu pas lees, had er graag bij willen zijn! Komt er nog een 2e, denk je?

 5. Valérie
  19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

  Hoi Serena,

  Zo te lezen was de bijeenkomst een groot succes! Ik was ook geïnteresseerd om te kijken, maar door mijn werk helaas verhinderd te komen. Ik ben erg benieuwd naar je tips en tricks. Is hier een verslag/artikel van? Of is er misschien binnenkort een herhaling van deze succesvolle formule? Ik wil namelijk een blog beginnen binnenkort en kan hierbij wel wat waardevolle tips gebruiken!!

  Keep up the good work!

 6. Elien
  19 april 2012 / donderdag, 19 april 2012

  Leuk en interessant!! Ik had spijt dat ik niet kon komen:) Ik hoop dat je het ooit nog een keertje doet;).

 7. 18 april 2012 / woensdag, 18 april 2012

  Ik had hier zo ontzettend graag bij willen zijn!
  Baal heel erg dat ik niet kon..
  Ik hoop echt dat er nog zo een dagje komt!
  Ik ben zelf ook nog jong en wil veel groter worden met mijn blog.
  Dit zou echt een leerzame dag moeten geweest zijn!
  @serena
  Komt er binnenkort nog zo een dagje?:-)

  xx

 8. 17 april 2012 / dinsdag, 17 april 2012

  Wat een leuk verslag!
  Jammer dat ik op het laatste moment moest afzeggen.
  Wie weet een volgende keer.

 9. 17 april 2012 / dinsdag, 17 april 2012

  Ik was er niet bij, maar het is erg leuk om terug te lezen ;)

 10. 17 april 2012 / dinsdag, 17 april 2012

  Het was een erg leuke en informatieve middag! Bedankt hiervoor! Ook wij (DunnyAddicts) hebben nu een .com en .nl gereserveerd. Bedankt voor alle tips en tricks! En natuurlijk ook voor de views!

 11. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Ik vond het echt heel gezellig en zeker ook leerzaam! Ik ben blij dat ik ben geweest.

 12. Dafne
  16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Super leuk, ik had echt heel graag mee willen gaan maar jammer genoeg zat het al vol.. Ik wil echt graag zo’n presentatie van je mee maken, komt er nog een? :)

 13. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Serena ik wil ook beginnen met bloggen kun je een prive e-mail sturen

  -x- alvastbedankt

 14. Victoria
  16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Leek me een heel leuke dag! Jammer dat ik lekker in mijn bedje lag te snottebellen, pff.. Ik haat ziek zijn :c

 15. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Wat leuk zeg! Als je een keer weer zo’n presentatie organiseert en het is iets centraler in het land, kom ik graag langs :)

  • 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

   Houten, Utrecht … gaat echt lastig worden nog centraler in het land iets te vinden hoor :)

 16. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Ah, ziet er leuk en gezellig uit! Volgende keer wil ik ook van de partij zijn :)

 17. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Hey Serena,

  Wij vonden het een leuke en geslaagde dag. Wij hebben er veel van geleerd en zullen ermee aan de slag gaan =D Het was interessant om met andere bloggers in gesprek te raken.
  Nogmaals bedankt voor alles.

  Xoxo

 18. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Bedankt voor het lijstje! Ik heb ze allemaal, op een enkele na die Bloglovin niet kon vinden, in mijn lijst van Bloglovin gezet. Ben benieuwd. Altijd leuk om nieuwe blogs te ontdekken. Ik dacht in eerste instantie ook dat het vooral voor Beautybloggers zou zijn en had me daarom niet opgegeven. Misschien een volgende keer.

 19. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Echt super leuk dat je zoiets hebt georganiseerd! Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn, maar wie weet…;-)

 20. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Beetje late reactie, maar nog heel erg bedankt voor de presentatie. Het was echt heel leerzaam en gezellig. De bezoekersaantallen zijn gisteren dan ook erg omhoog geschoten (jeej!).

 21. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Vond dat je het echt super hebt gedaan! Heel interessant ook voor andere bloggers die hun blog niet over fashoin/beauty of lifestyle hebben! Wij vond het in ieder geval leuk en gezellig! Thanks ;-)

 22. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Hey, Serena! Ik vind het echt een vet goed idee om eens zo’n “bloggersdag” te organiseren; je biedt iedereen toch de kans om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten, terwijl jij ook nog eens gigantisch veel informatie verschaft.

  Mij lijkt zo’n dag echt super leuk, maar helaas ben ik gewoonweg niet beschikbaar in het weekend. Ik hoop dat je er ook nog eens over na wilt denken om een doordeweekse sessie te doen, zodat ik (en ook anderen die in het weekend verplichtingen hebben) er ook eens van kunnen profiteren! Ik studeer namelijk en een dagje uit is makkelijk in te plannen doordeweeks, ‘s weekends moet ik werken – aangezien zaterdag de enige dag is waarop ik kan werken kom ik daar niet onderuit.

 23. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Leuk!!
  jammer dat ik er niet bij kon zijn:(

 24. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Nu ik dit zo lees had ik er graag bij willen zijn! Helaas is de zaterdag een dag om bij te verdienen voor mij. Hopen op een volgende kans :)

 25. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Echt heel erg jammer dat ik er niet bij kon zijn :(.

  Liefs, Mariette

 26. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Ik heb het echt onwijs naar mijn zin gehad en heb veel leuke contacten op gedaan! Heel erg bedankt voor het delen van je kennis. Ik ben pas 9 dagen bezig maar door jou heb ik nu al comments en volgers yay! ^-^ Ik zat te springen op mijn werk toen ik dat zag haha! Nu heb ik nóg meer zin om te bloggen!

  En je blazer is fantastisch, ik bleef er maar naar kijken.

 27. Genevieve
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Ziet er top uit en klinkt ook top!

 28. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Als het ook nog eens een 2e keer komt kom ik sowieso! Wel met een vriendin dan ;p. ik snap wel waarom je de tips niet online zet ;)

 29. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Jammer dat ik niet geweest ben! Ik dacht dat het meer beautyblog-gerelateerd zou zijn maar er zijn dus ook andere ‘blogsoorten’ aanwezig geweest.

 30. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Klinkt alsof het echt supergaaf was, ik vind het echt zo jammer dat ik op die dag al een afspraak had! Maarja, life’s life :P

 31. 15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Klinkt en het ziet er uit als een echte geslaagde dag! & vooral leuk dat je dit doet! Toen ik je er zo voor zag staan, had ik ook zin om te adviseren of te presenteren. Helemaal mijn ding, hihi! Je gaat zo te zien, vast nog veel meer dingen doen en meer ondernemen. Je artikels worden nu veel interessanter naar mijn idee! :) Positief bedoeld! Ga zo door, Serena! :)

 32. Carlijn
  15 april 2012 / zondag, 15 april 2012

  Hi Serena, vond het leuk om je te ontmoeten, je zag er super mooi uit en wil je hierbij nog een keer bedanken dat je dit gedaan hebt. :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *