Vegetarische lunchtips in Utrecht

Door Eline – In september kreeg ik opeens het impulsieve idee om vegetarisch te gaan eten. Velen probeerden mij op andere gedachten te brengen door dingen te zeggen als: ‘Je bent gek, dat hou je nooit vol’ en ‘Waarschijnlijk word je heel bleek en voel je je altijd moe en zwakjes’, maar ik was vastbesloten.

Ondertussen zijn we ruim een halfjaar verder en vegetariër zijn bevalt me prima. Het enige nadeel vind ik dat als ik ergens ga lunchen en zin heb in hartig, ik steeds terugval op de broodjes gezond, mozzarella met pesto en kaas. Nu vind ik deze broodjes echt wel lekker, maar mijn smaakpapillen prikkelen doen ze allang niet meer. Tijd dus voor wat frisse, culinaire wind met deze vegetarische lunchtips in Utrecht.

210753_323487077753304_1741896578_oMeneer Smakers
Mijn grootste gemis aan het vegetarische dieet is fastfood. Even naar McDonald’s of Burger King gaan doe ik eigenlijk niet meer, omdat ik me toch niet kan storten op een Chicken Sensation of een Whopper. Waarschijnlijk wel beter voor mijn gezondheid. Bij de burgerbar Meneer Smakers kan ik gelukkig mijn hamburgerhart ophalen, want hier worden maar liefst twee vegetarische burgers geserveerd.

meneer smakers tante connieDe tante Connie bestaat uit een burger van geitenkaas met gegrilde aubergine, courgette, walnoot, groene olijven en wilde bloemenhoning. Ook is er een tante Mila burger gemaakt van walnoten, rode linzen, ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn en chilipeper. Op deze burger zit ook nog een yoghurtsaus, tomaat en avocado.

Meneer Smakers Burgerbar vind je op Nobelstraat 143 en is donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 11:30 uur. Op deze dagen kun je er dus perfect lunchen. Op de overige dagen kan je er pas om 16:00 terecht. Afhalen van burgers is ook mogelijk! Meer informatie: smakers.nl.

falafel cityFalafelcity
Bij Falafelcity kan je, de naam verraadt het al, broodjes falafel eten. De gefrituurde en gekruide kikkererwtenballetjes worden in een pitabroodje geserveerd, samen met wat rauwkost en hummus. Een broodje falafel vind ik een lekkere middaghap, door de pittige smaak en de frisse sla erbij.

Screen shot 2013-04-16 at 11.38.00 AMFalafelcity bezoek je op Lange Jansstraat 75 en is maandag tot en met zondag geopend vanaf 12 uur. En een leuke bijkomstigheid voor de studenten: op vertoon van je studentenpas krijg je 10% korting op het gehele assortiment. Meer info: falafelcity.nl.

brood_2Bagels & Beans
De vegetariër had bij Bagels & Beans al genoeg keus en met de introducering van de PaddoBurger Vega Bagel is het vegavriendelijke menu nog verder uitgebreid. De PaddoBurger bestaat uit een champignonburger, gemengde sla, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

555214_10151410244111043_130702846_nAndere smakelijke vegetarische opties zijn verschillende bagels met creamcheese, een bagel met hummus of (daar is ie weer) mozzarella. Bagels & Beans vind je in Utrecht op Amsterdamsestraatweg 302 en Biltstraat 60. Meer info: bagelsbeans.nl.

zussen-utrechtZussen
Zussen lobby-restaurant is een sfeervolle eetgelegenheid aan Korte Jansstraat 23. Op de uitgebreide lunchkaart staat onder andere gebak, soep, salade en veel verschillende soorten broodjes. Vooral de groentenkroketten, de tosti met brie en sud’n’sol tomaatjes en aardappel- en komkommersalade klinken als smaakvolle maagvullers. Ook voor yoghurt en smoothies kan je uitstekend terecht bij Zussen. Een goede aanbieding is daarom ook de combolunch, waarbij je voor €12,50 een broodje naar keuze, koffie of thee en een smoothie of grote sap krijgt. Zussen is elke dag vanaf 11:00 uur geopend en op zondag vanaf 12:00 uur. Meer info: zussen.com.

toko mitraToko Mitra
Als je een warme maaltijd wil eten tussen de middag en van Indonesisch eten houdt, dan ben je bij Toko Mitra aan het juiste adres. Voor hele schappelijke prijzen kan je je tijdens de lunch te goed doen aan veel rijstgerechten en smakelijke groenten. Ook zoete snacks zijn er genoeg te krijgen.

toko mitra utrechtToko Mitra is op maandag en zondag gesloten, maar op de overige dagen al ’s ochtends open. Je vindt deze eetgelegenheid in gebouw de Planeet, Lange Viestraat 2. Meer info: tokomitra.nl.

Screen shot 2013-04-16 at 7.49.48 PMDe Vegetarische Slager
Geen zin of tijd om buiten de deur te lunchen? Mocht je op zoek zijn naar lekker broodbeleg voor thuis, dan kan ik je de salades van De Vegetarische Slager aanraden. Het assortiment bestaat uit een kipkerrie-, kipsaté- en tonijnsalade. Lekker voor op brood.

de vegetarische slager saladesVerder hebben ze ook vegetarische shoarma en ook de hamburgers komen er aan! De producten van de Vegetarische Slager zijn te koop bij hun winkel in Den Haag, maar ook bij diverse supermarkten (Jumbo, Ekoplaza, Deen, Hoogvliet en COOP) of te bestellen via de officiële webshop. Meer info: devegetarischeslager.nl.

Mocht je als vegetariër binnenkort in Utrecht willen lunchen, dan hoop ik je op deze manier wat ideeën gegeven heb. Ook de niet-vegetariërs kunnen prima bij deze eetgelegenheden terecht. In ieder geval kunnen de boterhammen met kaas eens een keer achterwege gelaten worden.

Hebben jullie nog lekkere, originele vegetarische lunchtips in Utrecht of andere steden? Deel ze bij de comments!

Until next time,
Eline Beeuwkes namens Team Beautylab

 

Volg:

97 Reacties

  1. 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

    Ik ben ondertussen al 15j vegetarier. Ik moet zeggen dat het hier in mijn omgeving nog altijd erg moeilijk is om ergens een veggie burger te kunnen gaan eten, er is maar 1 frituur in de buurt die ze heeft en bij de meeste andere zaken vind je zelfs geen slaatje in de plaats, dus blijft er weinig over.
    Het is wel al beter hoor, maar ergens lekker vegetarisch gaan eten op minder dan een half uur rijden zit er toch niet in helaas. En toch zou ik niet anders willen, en bleek en futloos? Helemaal niet!

  2. Darcy
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    In deze tijd is vlees eten hartstikke ongezond. Nee, beter gezegd: het vlees dat tegenwoordig verkocht wordt (bio-industrie) is ongezond. Je wilt niet weten hoeveel antibiotica en hormonen er in de dieren gepompt zijn.

    Dieren die hun hele leven in de wei ronddartelen, niks mis mee. Een varken dat altijd in de modder heeft kunnen woelen, prima. Vlees van een scharrelkip, helemaal oké. Vlees bevat stoffen die onder andere goed zijn voor botten en huidaanmaak. Kortom: vlees speelt een belangrijke rol bij het herstellen van je lichaam. Dokters raden vegetariërs aan om na zware operaties een tijdje vlees te gaan eten, zodat hun lichaam snel weer hersteld.
    Maar gestrest vlees, volgepompt met antibiotica en hormonen, is niet zo best. Niet voor het dier, maar ook niet voor de consumerende mens. Dus maak een bewuste keuze: kiloknaller of scharrelvlees. Je betaalt misschien dan wel wat meer voor dat laatste, maar dan heb je ook wat.

    Vegetarisch eten is alleen écht gezond als je goede, vervangende producten in plaats van vlees binnenkrijgt, zodat je geen tekort aan essentiële stoffen oploopt.

  3. Melanie
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Super leuke post! Er zijn inderdaad weinig lekkere vegahapjes te vinden, maar deze klinken stuk voor stuk very nomable. Ik onthoud het zeker voor mijn volgende dagje Utrecht. In Amsterdam heb je Maoz, daar hebben ze ook broodjes falafel en een fantastische saladbar. ♡

  4. Céline
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Superfijn! Sinds de vegetarische burger van de Hema om de een of andere reden uit t assortiment had ik geen idee meer wat te lunchen als vegetariër. Thanks Eline 😀

  5. Annika
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Bij de natuurwinkel in Maastricht hebben ze ook vegetarische slager. Er zijn ook allemaal loempia’s daar.
    Ik merk sowieso dat ze daar veel meer moeite doen voor vegetariërs, ik probeer sinds een tijdje ‘s middags geen vlees meer te eten. Met al die heerlijke notenpasta’s (van horizon) en die patés (van tartex) gaat dat eigenlijk makkelijker dan wél vlees eten! Zo veel keuze! Vooral de champignonpaté en de hazelnotenpasta met rozijnen zijn zoooooo lekker!

  6. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Ik ben geen vegetariër, maar dit ziet er wel heel goed uit!

  7. Zwaan
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Mmmmm, klinkt heerlijk allemaal!

  8. Yvonne
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Yay heel tof dat je vegetarier bent geworden 🙂
    Ik eet zelf al 5 jaar geen vlees en ben nu al langer dan een jaar veganist 🙂
    Bagels and Beans, Julia’s en Maoz zijn tentjes waar ik vaak eet buiten de deur 🙂
    Verder gewoon vegetarische restaurantjes voor avondeten 🙂 (Hagedis in Den Haag <3)

  9. Dina
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Wat leuk dat toko mitra wordt vernoemd! Dat is de toko van de ouders van een vriendin. Heerlijk eten daar!

    • Serena
      Auteur
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Heerlijk, ik kom er graag!! 🙂

  10. brookebrooklyn
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Goed nieuws, je kan tegenwoorig bij 9 filialen in Nederland bij de MAC een vega burger kopen, en geloof me hij is overheerlijk!
    De Groenteburger, ik weet in idd dat hij bij de volgende mac filialen verkrijgbaar is in Amsterdam bij het Leidseplein, Amsterdam in de winkelstaat van de New Yorker vlakbij de dam en Amersfoort naast de snelweg, Alkmaar bij de KFC/SUBWAY

  11. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Leuk om te lezen! Ik ben mijn hele leven al vegetariër (en nee, ik ben niet bleek moe slap klein mager en dom) en heb inderdaad vaak hetzelfde broodje bij de lunch. Nou lunch ik niet vaak buiten de deur, dus vind ik het sowieso al leuk om eens een luxer belegd broodje te eten. Maar de keuze is inderdaad vaak beperkt. En dat terwijl ook niet-vegetariërs graag een smaakvol broodje zonder vlees kunnen willen!
    Als ik zo door de comments ga, zie ik nog veel verkeerde opvattingen en vooronderstellingen over vegetarisme. Nou gaat het bij mij heel erg kriebelen om iedereen te verbeteren maar dan ben je meteen de irritante betweter. Ach, zo kan ik nog een heel essay vol schrijven 😉

  12. Anoe
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Leuk artikel! De PaddoBurger is eigenlijk niet vegetarisch vanwege de parmezaanse kaas die er in zit, daar zit namelijk vlees in (iets uit de buik van koeien dacht ik, net zoals de gelatine die in gummybeertjes zitten.)

    • brookebrooklyn
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Vegetariërs eten geen vlees en veganisten eten geen vlees en producten die van dierlijke afkomst zijn.
      Dus je kan wel degelijk Vegetariër zijn en gelatine ect eten, veel vegetariërs vermijden dit maar dit is puur een keuze en ze gaan dan weer “niet zo ver” als veganisten die dus ook geen zuivel, eieren en producten waar dierlijke stoffen in voorkomen consumeren.

      Kortom zit er nog een groot verschil tussen Vegetariërs en Veganisten waarmee veel mensen niet bekend zijn.

      • Missy
        23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

        Ik denk dat ze bedoeld wat hier een beetje hoger staat.
        In de meeste kaas zit stremsel (van één van de magen van een geslacht kalf gemaakt).
        Dit is dus géén vlees, maar wel een bijproduct van de slacht van een kalf, dus ook voor vegetariërs is het daar opleten.
        Das nog wat anders als bvb melk etc 🙂

  13. Ta
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Ik ben nu zo’n 1,5 maand vegetariër en ik woon in Utrecht dus ik ben heel erg blij met je tips!!

  14. M'N
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Hmmmmm, ik smul al van de plaatjes. Ik ben zelf niet vegetarisch, maar als ik uit eten ga eet ik vaak wel vegetarisch i.v.m religie, maar de keuze is zo klein altijd. Ik hou echt heel erg van vegetarisch eten, maar mag jammer niet vegetarisch worden heb heel erge bloedarmoede en doktoren raden het me af. Eén keer in de zoveel tijd vind ik een stukje vlees verrukkeluk, maar veggie all the way!!!

  15. Mirjam
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Ik wil spontaan in Utrecht gaan wonen, hahaha

  16. Maartje
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Superleuk artikel! Meneer Smakers wil ik al een tijdje uittesten 🙂 in Amsterdam ging ik altijd naar de Burgermeester, die heeft ook hele goeie (vega) burgers.
    Ik vind zelf de Ontdekking in de voorstraat ook heel leuk.

  17. Judith
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Goed zo!! Leuk artikel!Hier nog en vegetarier!

  18. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    KEEK, ontzettend leuk eettentje waar je heerlijk kunt lunchen. Zit op de Twijnstraat.
    Ik ben erg benieuwd naar de burger, heb er goeie dingen over gehoord 🙂

  19. Christa
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Goed van je dat je vega bent! Ik ben zelf sinds mijn 10de vega(eerder mocht het niet) en ben nu 18=]

    Maar na de eerste maand is het makkelijk, wanneer je vergeten bent hoe vlees smaakt, tenminste, dat ervaarde ik zo. Leuk artikel!

  20. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Wat een leuke post! Ik eet af en toe wel eens vegetarisch dus deze post sla ik even op 🙂

  21. Dominique
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Wat een leuk artikel! Waarom ben je eigenlijk vegetarisch geworden? Omdat je het zielig vind voor dieren of..?

  22. Eva
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Wat een leuke en originele post! Ik ben zelf vegetarier en vind het leuk om steeds nieuwe lunchadresjes te ontdekken. (inderdaad een broodje kaas gaat na een tijd tegensteken) Hopelijk komen er snel nog posts met adresjes in andere steden

  23. Linde
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    goed van je! ik ben zelf veganist 🙂

  24. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Superleuk artikel Eline! Zelf eet ik veganistisch en ben ik voor ons blog altijd opzoek naar de tofste plekken. In Amsterdam is behoorlijk veel te vinden, maar Utrecht heeft echt een prima aanbod hoor! Den Haag en Rotterdam, daar kan je ook goed los gaan. En in het buitenland? ABSOLUUT Berlijn. Veggie Hoofdstad! <3

  25. Ester
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Als ik in Utrecht ben ga ik zeker even naar Smakers! En die nieuwe bagels n beans burger wil ik ook zeker proberen 🙂

  26. Karlijn
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Leuk artikel. Die burger van Meneer Smakers lijkt me echt heerlijk!
    Mag ik je erop wijzen dat echter verreweg de meeste kaas (die in horecagelegenheden geserveerd wordt) niet vegetarisch is? Er zit stremsel in en dat is afkomstig uit runderen. Alleen vegetarische kaas, met vegetarisch stremsel (uit algen), is écht vegetarisch. Heb je misschien ook nog wat suggesties voor plekken waar ze vegetarische lunchgerechten serveren zónder niet-vegetarische kaas? Of is de kaas bij deze plakken wel vegetarisch?

    Liefs!

    • Serena
      Auteur
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      hi Karlijn, zelf wist ik het niet, ik weet niet of Eline het wist, maar ik weet wel dat ze er niet speciaal op heeft gelet. Wat je zou kunnen doen is even de eetgelegenheid bellen om het na te vragen. Liefs!

    • Denise
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Dit is toch meer van toepassing op veganisten, vegetariërs drinken wel melk en eten wel kaas en andere producten afkomstig van dieren, veganisten willen daar juist helemaal niets mee te maken hebben… of heb ik het dan weer mis?

      • 24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

        Stremsel wordt gemaakt van een dood dier, vandaar dat de meeste kaas niet vegetarisch is helaas! 🙂 Als er enkel melk in verwerkt werd prima, maar de meeste kaas wordt dus gemaakt met behulp van een dode koe, vandaar dat het eigenlijk niet vegetarisch is. Ik als vegetariër eet dan ook geen kaas meer, net zoals ik ook geen snoep en snacks meer eet met gelatine of karmijn (ook uit een dood dier gehaald).

  27. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Lekker veel keus zeg! Ik ben geen vegetariër, maar hoef absoluut niet elke dag vlees te eten. Ik ga deze onthouden voor als ik weer ‘s in Utrecht ben.

  28. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Hmmmm, die burgerbar lijkt me goddelijk! 😀

  29. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Handige tips! Ik ben geen vegetariër, maar eet wel vrijwel altijd vegetarisch.

  30. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    handig! ik heb namelijk fam in Utrecht wonen dus handige tips zijn altijd welkom!

  31. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    wat een goede tips! Ik heb zelf een tijdje vlees eten beperkt tot 1 keer per week maar nu ik weer tijdelijk thuis woon en niet zelf kan bepalen wat ik eet is dat er een beetje bij ingeschoten.. nu gewoon eten wat de pot schaft!

  32. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Waaat? Zit er een Bagels & Beans in Utrecht? Coool, dat wist ik niet! Naar Smakers wil ik ook nog een keer, dat lijkt me een hele leuke tent. Ik ben zelf geen vegetariër, maar eet wel zo min mogelijk vlees. Leuk artikel!

  33. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    bagels & beans is yummy 🙂

  34. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Heerlijk! Ik ben al jaren vega maar wist deze plekken nog helemaal niet. Fijn artikel 😀

  35. Merle
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Enne, falafel, vind ik heerlijk btw!

  36. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Zelf zou ik echt geen vegetariër kunnen zijn, daarvoor houd ik teveel van vlees! Wel echt knap hoe je het doet, ik denk dat ik fastfood ook enorm zou missen, haha. Dat broodje falafel ziet er wel goed uit zeg, hmmm

    • Linde
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      tuurlijk zou je dat kunnen 😉 vegetarier zijn is simpel en lekker. bovendien bescherm je de dieren, milieu, bespaar je ontzettend veel water, grond en graan. (wat allemaal naar afrika kan) probeer anders de veggie challenge. 1 dag geen dieren eten scheelt al ontzettend veel. 😉

    • Anne
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Natuurlijk kun je zonder vlees! Tegenwoordig heb je ook veel flex-tariers (raar woord :p) die niet dagelijks vlees eten.. en tegenwoordig mis je niets meer aan voedingsstoffen.

  37. Merle
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Eet je geen vlees, omdat je het zielig vind voor de dieren?
    Nepvlees is gemaakt van soja, en soja groeit in regenwouden. In regenwouden word gekapt en daarmee dus ook levensgebied van apen, koala’s enz. Uitgeroeid.
    Nou heb ik geen idee hoe het zit, of ze ook in kassen soja kweken kunnen of wat dan ook. En ik weet ook niet of nepvlees ook nog van andere dingen als soja gemaakt kunnen worden. Niks verkeerd bedoeld!

    • Serena
      Auteur
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Er zijn inderdaad speciale sojakwekerijen (NL is een grote exporteur) en vleesvervangers kunnen ook worden gemaakt van bijv. lupinemeel of kikkererwten (falafel).

    • Femke
      24 april 2013 / woensdag, 24 april 2013

      Mooi verhaal dit, maar je realiseert je wel dat 90% van die soja waarvoor regenwouden worden gekapt in veevoer gaat hè? De andere 10% wordt oa voor vleesvervangers gebruikt, maar ook voor heel veel andere producten die in de supermarkt liggen (moet je voor de grap eens kijken in welke producten allemaal soja zit).

  38. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Wat een leuke en handige tips. Zelf ben ik niet vegetarisch maar ik vind het erg leuk om dit soort gerechten te proberen. Deze tips ga ik zeker onthouden. Hopelijk komt zo’n artikel ook nog eens over Rotterdam of Den Haag!

  39. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Zelf ben ik geen vegetariër maar als je het wel bent lijkt me het soms wat lastig, dus goed dat je deze tips geeft!

  40. marielle
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Ik vraag me altijd af waarom je als vegetarier iets wil eten dat op vlees lijkt. Daar ben je toch juist tegen, lijkt mij? ik vind het altijd een beetje hypocriet…. wie van de vegetariers kan me dat uitleggen?

    • Emmaline
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Er is niks hypocriet aan als je tegen dierenleed bent. Dan wil je gewoon niet dat dieren ervoor hebben moeten lijden. Ik snap dat je het raar vindt dat iemand die geen vlees eet, omdat diegene dat niet lust, wel iets eet dat heel erg op vlees lijkt.

      • 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

        Er is niets mee met hoe vlees eruit ziet en hoe het smaakt. Er is wél iets mis me met de manier waarop vlees ‘gemaakt’/verkregen wordt! Daarom vinden de meeste vegetariërs het geen probleem om dingen te eten die ook op vlees lijken/smaken.
        Leuk artikel Eline! Ken inderdaad het gevoel van altijd hetzelfde broodje bestellen..

    • Marjet
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Snap je standpunt. Zelf ben ik geen vegetariër maar ik kan me voorstellen dat je vegetariër wordt voor de dieren en het milieu. De dieren leven vaak onder slechte omstandigheden en daar kun je fel op tegen zijn. Ook schijnt het dat vegetarisch eten voor o.a. een mindere uitstoot van broeikasgassen zorgt. Ik kan me indenken dat je echter in bepaalde gerechten vlees mist maar het door je principes weigert te eten. Vegetarisch ‘vlees’ biedt dan uitkomst lijkt me. Geen idee of het zo werkt maar dit lijkt me een optie.

    • Ester
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Ik denk persoonlijk dat het deze vorm heeft om het voor vleeseters wat toegankelijker te maken, zodat ze ten eerste weten welke smaak ze voorgeschoteld krijgen en ten tweede het echte vlees misschien minder missen. Ikzelf ben als vegetariër opgevoed dus het zal mij een worst wezen (HAHA woordgrap, snap je hem?;) wat voor vorm mijn eten heeft!:)

    • chell
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Een paar redenen om geen vlees te eten zijn inderdaad het beperken van dierenleed, je ecologische voetafdruk (vlees eten is best slecht voor het mileu) of een gezondere leefstijl (vlees eten is ook niet mega goed voor je gezondheid). Als je dan de smaak van vlees mist en dat zoekt in vleesvervangers, is dat niet hypocriet toch?

    • Liesbeth
      25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

      Van mij hoeft het ook niet op vlees te lijken. Liever niet zelf, want het smaakt toch anders.
      Maar blijkbaar denkt ‘de fabrikant’ dat men dat wil?

  41. E.
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Die hamburger!! Die moet ik proberen!
    En die paddo begal burger vind ik ook ZO ontzettend yummie!!
    Ik ben geen vegetariër maar ik consuminder heel erg met vlees en vis.
    Heel veel respect dat het jou zo goed lukt, ik ben nog te zwak 😉

  42. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Ik kom nooit in Utrecht maar door dit artikel heb ik wel zin gekregen om te experimenteren in de keuken.

    • 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Ja de McDonalds bij mij in de buurt heeft ook nog de Groenteburger! Ik vind ‘m echt heel erg lekker!

    • 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      IK heb vorige week nog 1 gehad bij de MC een groentenburger

  43. Sterre
    23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Knap van je dat je vegetarier bent geworden en leuke inspiratie tips, ik vind het eigenlijk ongelooflijk dat fastfood ketens als Burger King en McDonalds niet echt buiten een hoop sla, geen echte vegetarische maaltijden hebben.
    Maar ik vraag me af, smaakt vegetarisch vlees anders dan normaal vlees?

    • E.
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Mc Donalds had eerst een groentenburger en die was delish, erg jammer dat hij uit het assortiment is. Vegetarisch vlees smaakt best wel anders ja. Je moet het ook niet eten en denken dat het vlees is denk ik. De vegaballen vind ik bijvoorbeeld heerlijk in de pasta en de grote Albert Heijn’s hebben altijd heerlijke vega-snacks. Ik heb ze een keer gevoerd aan mijn broertje en mijn ex en niet verteld dat het geen vlees was en ze zaten best wel te smullen hoor 😉

      • Sterre
        23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

        Haha, ok! Bedankt voor je antwoord, ik vroeg het me al een tijdje af (:

      • Daphne
        23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

        Bij sommige McDonald’s hebben ze wel de groente burger nog. Je moet er gewoon even naar vragen

        • brookebrooklyn
          23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

          hij is nog bij 9 filialen in nederland te krijgen, Amersfoort, 2 in Amsterdam en Alkmaar. de andere 5 weet ik niet.

      • 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

        In Maastricht hebben ze hem gelukkig ook nog 🙂 verder valt het hier een beetje tegen qua vegetarische tentjes, dan doet Utrecht het toch een stuk beter!

    • M'N
      23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

      Valt reuze mee is niet altijd alleen maar sla hoor. Ik werk zelf in BK fastfoodketen we hebben salades, frietjes, krulfrietjes oftewel twister fries, chilli cheese nuggets, visburger, mozarrella sticks en bij de mac hebben ze ook garnaaltjes dat vind ik ook smullen zowel meer.

      Bij de BK staat Have it your way! Hoog in het vaandel, je kan ook gewoon een Whopper nemen zonder vlees moet je even aangeven, klinkt heel raar en een beetje zonde van de extra geld, maar de mogelijkheid heb je wel gewoon.

      Veganistisch daarintegen is zowat bijna niet te krijgen op de salade na vaak.

      • Anne
        23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

        Vis is niet vegetarisch he? Dus de visburger en garnaaltjes vallen ook gewoon af voor de mensen die vegetarisch eten.

      • Maaike
        23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

        Vis past niet in een vegetarische leefstijl dus je zou dan alleen friet en salade overhouden!

  44. 23 april 2013 / dinsdag, 23 april 2013

    Ik vind het altijd mooi om te zien dat er altijd zo goed aan vegetarisch eten wordt gedacht. En kijk eens hoe lekker alles eruit ziet! Het spreekt me zoveel meer aan dan lompe stukken vlees. Mij lijken vooral de restaurants Zussen en de burgerbar leuk. Of naja, eigenlijk allemaal wel. Als ik nog een keer in utrecht kom zet ik dit zeker op mijn to-do lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *