Urban Decay x Kristen Leanne collectie review & swatches

Vorige week schreef ik over de prachtige samenwerking tussen MAC Cosmetics en YouTube-ster Patrick Starrr, en het lijkt maar niet op te houden met collabs tussen mooie make-up merken en YouTubers! Vandaag wil ik jullie namelijk kennis laten maken met de UD x Kristen Leanne-collectie.


Kristen Leanne is een YouTuber die ik zelf nog niet kende, maar na één blik op haar kanaal geworpen te hebben zie ik meteen waarom Urban Decay en Kristen zo’n goede match zijn. Kristen is namelijk lekker kleurrijk (volgens mij heeft ze elke kleur haar gehad die je je maar kunt bedenken) en ze heeft een heel uitgesproken uiterlijk.

Ze heeft een onwijze passie voor beauty, glitter en heldere regenboogkleuren en heeft dan ook perfecte make-up skills. Het is een vrolijke, positieve en vooral hele creatieve vrouw, met killer tattoos en een authentieke, uitbundige, down-to-earth persoonlijkheid. Wanneer ze geen content creëert, managet ze haar eigen haarkleurbedrijf Arctic Fox of speelt ze met haar dieren.

De UD x Kristen Leanne-collectie bestaat (in Nederland) uit twee oogschaduwpaletten, een highlighter palette en drie lipsticks. In de US is haar collectie iets uitgebreider. De verpakkingen zien er in elk geval helemaal fantastisch uit! Lekker opvallend zo met die felle, uitgesproken kleuren en printjes. Heerlijk girly, schattig, maar toch ook wel heel bad ass!

Vandaag zal ik enkele items uit deze collectie uitgebreid voor jullie reviewen en swatchen.

Daydream Eyeshadow Palette


Wanneer ze geen kleurrijke make-up tutorials maakt, creëert Kristen dromerige neutrale eyelooks. Vandaar dat ze ervoor heeft gekozen om zowel een oogschaduwpalette met felle, opvallende kleuren te creëren (het Kaleidoscope Palette) als een oogschaduwpalette met neutrale everyday kleuren (het Daydream Palette).

Het Daydream Eyeshadow Palette is gemaakt van stevig karton, bedrukt met een zachtroze print van iets smeuïgs waarin geroerd is (is het pink frosting?). Hoe dan ook, het ziet er heerlijk girly uit! Het palette is bedrukt met het Kristen Leanne logo, dat me doet denken aan neon letters.


Open je het palette, dan springt een prachtige, mintgroene rozentuin in het oog. Dit geeft het palette een romantische, sprookjesachtige touch. Het palette bevat een smalle, maar brede spiegel met rechts onderin de inspirational woorden ‘stay gold’. Verder bevat het een dubbelzijdige synthetische kwast in een iets fellere mintkleur.

Het Daydream Palette bevat vijf geheel nieuwe tinten oogschaduw met een matte finish;


LUCY – een ivoorkleur en een hommage aan Lucille Ball
DAYDREAM – een zachte, lichtbruine nude tint
12/12 – een zachte perzik/koraalkleur en Kristens verjaardag!
SUBSCRIBE – een warme mediumbruine nude tint
EIGHT – een diepe, warme, donkerbruine tint én Kristen’s geluksgetal

Eyelook;


De oogschaduwen zijn heerlijk zacht en onwijs goed gepigmenteerd. Ze kruimelen niet tijdens het aanbrengen. Toch weet ik niet of ik een fan ben van deze kleurencombo. Het koraalkleurtje staat op de een of andere manier niet zo ‘fris’ als ik had gehoopt, en de donkerbruine kleur maakt het geheel een beetje ‘modderig’. Ik denk dat deze kleuren erg mooi staan bij groene en blauwe ogen (deze kleuren laten je oogkleur NOG meer knallen), maar bij mijn bruine kijkers… not so much. Ik denk dat er voor mijn oogkleur mooiere kleurencombinaties bestaan.

Beauty Beam Highlight Palette


Kristen is DOL op highlighter en gebruikt er dan ook lekker veel van, dus het was natuurlijk te verwachten dat er een highlighter palette in haar collectie zou zitten! Het Beauty Beam palette bestaat uit maar liefst drie highlighters die naadloos in elkaar overlopen, zodat je ze niet alleen afzonderlijk van elkaar kunt gebruiken, maar ook twee of drie tinten kunt mixen voor een custom glowy effect. Nice!

Het palette is gemaakt van stevig karton en bedrukt met een knallend zuurstokroze streepjesprint. De holografische streepjes lijken met elke beweging mee te bewegen en dit zorgt voor een super spacey effect! Ook de binnenkant is heerlijk roze en girly en bevat een lekkere grote spiegel met rechts onderin de inspirational woorden ‘stay gold’, net zoals bij het Daydream palette.

De drie highlighters hebben de volgende kleuren;
medium goud/bronze met een rozige ondertoon
witgoud/champagne parelmoer
warm parelmoergoud

De pigmentatie is GE-WEL-DIG en de glansjes zijn lekker sterk, shimmery en metallic.


Hier draag ik de middelste highlighter, de witgoud parelmoer. Hij is echt prachtig en lekker sterk, daar houd ik van! Tegenwoordig komen er veel highlighter palettes op de markt met een “holografische” blauwe, groene, zilveren of paarsige ondertoon en persoonlijk ben ik hier niet zo van. Het maakt al snel grauw en ik zie mijn highlighters dus graag warm en draagbaar.

Misschien saai, maar dat vind ik nu eenmaal het mooiste staan bij mijn huid. Ik was dan ook erg blij met de inhoud van dit palette! De kleuren zien er heel warm, glowy en goudachtig uit, maar toch verschillen ze onderling genoeg van elkaar om ze ook los van elkaar te dragen.

Vice Lipstick in Cloud9


Kristen Leanne heeft drie van haar favoriete tinten Vice lipstick uitgezocht voor in haar eigen collectie, waarbij de hulzen uiteraard een Kristen Leanne make-over hebben gekregen.Deze kleuren bestaan dus al in de vaste Urban Decay collectie, maar de unieke Kristen Leanne verpakking maakt het een limited edition.


De dop van de lipstick is knallend, bijna neonkleurig roze met een metallic glansje, en de huls zelf is bedrukt met haar logo. Nou, zie dit maar eens kwijt te raken in je toilettasje!

Swatch;

Cloud9 is een schitterende heldere magenta tint (magenta is een kleur tussen knallend fuchsiaroze en diep donkerpaars in) met een comfort matte finish. Dit wil zeggen dat de finish mat is, maar met een subtiel satin glansje. Cloud9 is super opvallend en anders dan anders, dus… je moet wel een beetje lef hebben om deze kleur te dragen.


Knalrode, knalroze of knaloranje lippen vallen natuurlijk ook op, maar dit zijn wat gangbaardere kleuren dan knallend paars. Ik kan me voorstellen dat zo’n felle, aparte kleur een beetje kan afschrikken, maar magenta is echt zo’n kleurtje dat elke huidkleur complementeert. Magenta is wellicht geen voor de hand liggende kleur wanneer je op zoek bent naar een nieuwe lipstick, maar ik raad jullie zeker aan om deze kleur eens bij jezelf aan te laten brengen. Het zal je nog verbazen hoe MOOI magenta op de lippen staat.


Cloud9 is in elk geval heerlijk romig van textuur, en het glijdt dan ook soepel over de lippen. Het accentueert eventuele velletjes NIET en droogt de lippen niet uit. De dekking is super intens. Ik zou zeggen dat de lipstick toch zeker 4-6 uur goed blijft zitten (afhankelijk van hoeveel en wat je precies eet en drinkt die dag), dus eenmaal bijwerken tijdens een normale werkdag zou voldoende moeten zijn.

Eindoordeel


Ondanks het feit dat ik Kristen Leanne niet volg en dus minder met haar heb dan bijvoorbeeld Patrick Starrr, moet ik zeggen dat haar collectie me absoluut enthousiast maakt! De vormgeving van alle producten is allereerst prachtig om te zien en ik houd er wel van dat het zo lekker knallend zuurstokroze is! Heerlijk girly en unicorn-achtig met een sprookjesachtige twist. De vormgeving past volgens mij heel goed bij haar uiterlijk en persoonlijkheid, dus ze heeft er heel goed haar eigen stempel op gedrukt.

Zoals altijd is de pigmentatie van Urban Decay FANTASTICO, dus over de kwaliteit van deze producten valt niet te twisten: die is gewoon TOP! Het Daydream palette is een fijn, compact palette voor alledaags gebruik, alhoewel ik me ook voor kan stellen dat je soortgelijke kleuren al voldoende in je stash hebt zitten. Ik ben dol op matte oogschaduwen, maar één kleurtje met shimmer/metallic/holo/glitter finish had het Daydream palette wellicht nét even iets meer pizzazz gegeven.


De kleuren van het Beauty Beam Highlight palette zijn wederom niet zo bijzonder spannend, toch vind ik het wel een slim idee om de highlighters zo in elkaar over te laten lopen. Op deze manier word je gestimuleerd om de kleuren met elkaar te mengen en dit kan weer hele mooie custom creaties opleveren. Ook al heb je al wat highlighters in je stash, dan nog denk ik dat dit palette een hele mooie toevoeging zou kunnen zijn en ik vind het dan ook zeker een aanrader!

Cloud9 is een schitterende en flatterende knalkleur, maar zoals ik al zei moet je dit eerst bij jezelf zien om er echt goed over te kunnen oordelen. Het zal je ongetwijfeld schitterend staan, maar deze kleur is desondanks niet voor iedereen – je moet namelijk wel durven!

Prijzen & verkrijgbaarheid


Daydream Eyeshadow Palette €29
Beauty Beam Highlight Palette €37
Vice Lipstick €19,90

De UD x Kristen Leanne collectie is beschikbaar vanaf februari 2018 bij de geselecteerde ICI PARIS XL & HUDSON’S BAY stores en via de webshop www.iciparisxl.nl en www.hudsonsbay.nl.

Urban Decay is verkrijgbaar bij ICI PARIS XL filialen in Amsterdam (Kalverstraat), Rotterdam (Lijnbaan), Den Haag (Grotemarktstraat), Eindhoven (Demer), Breda (Eindstraat), Zwolle (Diezerstraat) en Haarlem (Grote Houtstraat). Hudson’s Bay vind je in Almere, Leiden, Amsterdam, Maastricht, Breda, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg, Den Haag en Zwolle.

Wat vind je van de UD x Kristen Leanne collectie, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

27 Reacties

 1. Elke
  4 februari 2018 / zondag, 4 februari 2018

  Hi Serena/beautylab team,

  Leuk artikel met mooie foto’s. Echter klopt niet alles aan het artikel. De kleuren van de lipsticks zijn limited en niet vast in de collectie verkrijgbaar. Het zijn dus unieke kleuren.
  Ikzelf werk voor Urban Decay in Nijmegen (ICI PARIS XL Broerstraat). Als ik het goed heb gezien was je vandaag 04-02 bij mij in de UD shop. Super leuk, dus wellicht zou je dit kunnen aanpassen bij verkooppunten!

  Vriendelijke groetjes,
  Elke

 2. Denise
  4 februari 2018 / zondag, 4 februari 2018

  Wat een leuke producten :)
  Bij mij zal de oogschaduw ook modderig staan vermoed ik. Wel prachtige highlighters en mooi vorm gegeven.

 3. 1 februari 2018 / donderdag, 1 februari 2018

  wat een mooie foto’s, ik kan er maar niet over ophouden. Ik vind de kleuren erg mooi, maar de lipstick is echt veelte gewaagd voor mij. liefs soraya

 4. 31 januari 2018 / woensdag, 31 januari 2018

  Ik kende Kristen Leanne eigelijk eerst ook niet, maar ik vind haar collectie mer Urban Decay echt geweldig.

 5. Britt
  31 januari 2018 / woensdag, 31 januari 2018

  Ik vind het mooie producten!

 6. 31 januari 2018 / woensdag, 31 januari 2018

  De kleuren zijn wel heel erg mooi. Vind de combinatie op zich ook wel mooi zo bij elkaar.

 7. Lotte
  30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

  Hoe vaak ga je over die oogschaduw heen voor die swatches? Die swatches komen qua pigment namelijk echt niet over een met je ooglook. Dit is toch niet waarheidsgetrouw?

  • Serena
   Auteur
   30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

   Het is maar net hoe je je opmaakt. Ik zie heel vaak dat YouTubers hun oogschaduw tot 3 keer opnieuw ‘layeren’ omdat ze het tussendoor steeds blenden. En dan nog, de één brengt veel oogschaduw aan op haar kwast, en de ander dipt er juist heel lichtjes in bij het maken van een ooglook. Soms komen kleuren beter uit op mijn oog, weer een andere keer op mijn arm.

   Daarom is het ook zeker van belang om de tekst te lezen. Als ik schrijf dat een oogschaduw ‘zeer intens’ is, dan schrijf ik dat omdat ik dat tijdens het swatchen heb gemerkt, niet omdat de oogschaduw na 10 x eindelijk een dekkend resultaat op mijn arm heeft gegeven en ik daarvan een foto heb gemaakt ;)

   Bekijk ter vergelijking bijvoorbeeld eens mijn swatches van de YSL lente collectie, daar swatch ik op dezelfde manier als hier, maar toch zie je duidelijk dat die oogschaduwen veel minder gepigmenteerd zijn dan deze van Urban Decay.

   Ik snap dat deze manier van swatchen wellicht even wennen is, maar ik breng het op precies dezelfde manier aan als altijd. Het enige verschil is dat ik de swatch-plekken nu van te voren afbaken, waardoor de swatches er strakker uit komen te zien.

 8. 30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

  Prachtige foto’s! Wauw. Alle producten staan je ook super tof. Ik heb een super goed beeld van de collectie gekregen. Fijne review!

 9. Rowan Chanel
  30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

  Die lipstick, wauw! Díe wil ik!

 10. 30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

  Waauw wat een prachtige producten! Dat oogschaduwpalet spreekt me het meeste aan, maar wat staat die lipstick jou geweldig zeg!

 11. 30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

  De swatches zien er nu wel super mooi uit, maar ik vind dit toch niet fijn voor een review. De swatches zien er nu gewoon hetzelfde uit als de pan, omdat ze waarschijnlijk zijn opgebouwd uit meerdere laagjes. Ik wil juist graag zien wat het pigment is bij één enkele veeg.

  • Serena
   Auteur
   30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

   Qua vegen doe ik het niet anders dan anders, deze oogschaduwen zijn echt super intens!

 12. 30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

  Ik vind vooral de highlighter erg mooi. Die paarse kleur kun je trouwens goed hebben. Vroeger wilde ik élke dag paarse lipstick op (maar dat was geoorloofd in het The spice girls tijdperk), haha, inmiddels ben ik daar toch wel op terug gekomen.

 13. 30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

  Ik had een net ander soort pr pakketje ontvangen. Ipv de highlight palette had ik haar grote vierkante palette ontvangen voor een full makeup face (Kaleidoscope Dream palette)! Die zag er zo mooi uit van de binnenkant, ik denk dat ik er nog wel een review aan toe ga wijden. Toen ik de lipstick zag schrok ik wel eventjes: hoe ga ik dit in hemels naam dragen? Ik heb die dus nog niet aangeraakt maar nu ik het bij jou zie vind ik het toch wel wat hebben. De Daydream palette heb ik ook erbij gekregen en vind het zo’n schattig doosje. De kleuren spreken mij alleen niet zo aan dus heb deze nog niet gebruikt.

 14. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Ik kende haar ook nog niet, maar wat een prachtige collectie en mooie foto’s! En ik vind het zo mooi hoe je de swatches maakt.

  Liefs Sophia

 15. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Die lipstick kleur is echt iets voor mij ♡ vind haar sowieso een erg gave makeup artist/youtuber :)

 16. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Wauw!!! De highlighters zijn echt prachtig! De kleuren van de oogschaduws zijn helaas niet helemaal mijn ding, maar de pigmentatie is fantastisch.

 17. Rita
  29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  De lipstick is mooi en de kleur staat je goed!

 18. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Wat een leuke collectie! De lipstick staat je echt prachtig!

 19. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Ik ken haar ook niet! Pigmentatie ziet er top uit! Alleen de kleuren vind ik wat saai. De lipstick is wel prachtig, maar denk dat ie wel veel op Heroine lijkt van MAC en die heb ik net nieuw!

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

   Heroine is wat roziger, Cloud9 neigt meer naar paars en is ook wat donkerder. Maar ze vallen wel zo ongeveer in dezelfde kleurenschakering, inderdaad!

 20. M
  29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Damn woman! Waarom laat je dit nu zien?
  Ik wil het. Maar wacht, ik heb al teveel make-up voor de heb, snik.

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

   There’s no such thing as too much makeup! ;)

 21. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Ik kende haar nog helemaal niet, maar had de collectie wel al hier en daar zien opduiken. Zo in de palette en op de swatches zien de kleuren er super uit! En de verpakkingen zijn ook leuk gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *