Urban Decay x Jean-Michel Basquiat collectie review, swatches en look

Bij de naam Jean-Michel Basquiat ging er meteen een belletje rinkelen, maar voornamelijk vanwege zijn relatie met Madonna back in the eighties. Ik moet dan ook toegeven dat ik niet zo into de kunst ben. Toch heeft Jean-Michel wereldwijde faam behaald met zijn kunstwerken, die het beste te omschrijven zijn als zeer expressief, kleurrijk, chaotisch, vrij en een tikkeltje kinderlijk zelfs. Hij maakte vooral veel gebruik van symbolen.

ud_basquiat_portraitJean-Michel was één van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw en wordt vaak in hetzelfde rijtje genoemd als Keith Haring en Andy Warhol. Hij leidde een ruig rock & roll leven, gebruikte veel drugs, en kwam in 1988 door een overdosis om het leven op slechts 27-jarige leeftijd.

ud_basquiat_collection_hero-opt5Nu, bijna 30 jaar na zijn dood, lanceert Urban Decay een collectie die geïnspireerd is op zijn werk. Van de namen van de tinten tot het kleurgamma en de verpakkingen, ALLE producten van deze special-edition samenwerking zijn gebaseerd op het werk van Jean Michel Basquiat. De collectie bestaat uit 2 oogschaduwpaletten (1 met felle kleuren en 1 met natuurlijke kleuren), een blush palette, 3 tinten lipstick en 3 tinten oogpotlood.

ud_su17_basquiat_aud_su17_basquiat_bHet gezicht van deze collectie is de knappe Ruby Rose, wat een gave campagnefoto’s he?

Van Urban Decay heb ik de volgende producten opgestuurd gekregen die ik hieronder uitgebreid zal reviewen, swatchen en waarmee ik een look zal maken;

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 11+ Eyeshadow palette in Tenant €40
+ Gallery Blush Palette €35
+ Vice Lipstick in Exhibition €19,50
+ 24/7 Glide-on Eye Pencil in Post Punk €21

Eyeshadow palette in Tenant

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 16 Het palette is gemaakt van een stevig karton met een textuurtje, wat me heel toepasselijk doet denken aan het canvas van een schilderij. Zowel van binnen als buiten bedrukt met het chaotische, felle, grafitti-achtige artwork van Jean-Michel Basquiat. Heel cool!

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 18Open je het palette dan springen de 8 felle kleuren meteen in het oog. Dit zijn exclusieve kleuren (dus die zijn nooit eerder uitgebracht in andere collecties).

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 25Ook is er een spiegel te vinden en een dubbelzijdige blending brush gemaakt van synthetische haartjes.

Swatches;
urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 24 Bij daglicht.

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 23In zonlicht.

Studio
– mat bleekroze
1960 – mat zuurstokroze
Neo – diep aubergine met micro-glinstering
Les – mat satijn-achtig houtskool

Graffiti – diep metallic donkergroen
Exu – glinsterend kikkergroen
Boom – mat donker turkoois/teal
Untitled – mat koningsblauw

Wow, de pigmentatie is fantastisch! De oogschaduwen glijden soepel over de huid, hebben geen droge krijtachtige textuur, maar zijn juist lichtelijk creamy en zacht. De pigmentatie is super intens en ik vind dat er een goede balans is tussen de kleuren en de verschillende finishes. Dit is echt een superkleurrijk palette! Geweldig voor mensen die van sprekende kleuren houden, maar je kunt er ook wat rustigere looks mee creëren (met een touch of color).

Gallery Blush Palette

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 15Dit vierkante palette is evenals het oogschaduwpalette gemaakt van een stevig karton met een canvas textuur. Ook dit palette is van binnen en buiten bedrukt met artwork.

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 17Het palette bevat twee tinten blush, een bronzer en een highlighter. Deze tinten moeten geschikt zijn voor elke huidtint en de formule belooft een langdurig kleurresultaat tot maar liefst 8 uur lang!

Swatches;
urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 21urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 22X-Rated – medium roze met een koele ondertoon
Now’s the time – shimmery champagne-goud
Jawbone – medium-dark bronzer met matte finish
Noho – berry-roze met een subtiel, verhelderend glansje

Ook de pigmentatie van dit palette is super intens! De kwaliteit van de poeders is lekker zacht, heel fijn gemalen, dus ze blenden prachtig in de huid zonder strepen of vlekken en blijven de gehele dag goed zitten.

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 6Hier draag ik de bronzer, highlighter en lichtroze blush X-Rated.

X-Rated is voor mij te koel en te licht (op mijn huid wordt de kleur een beetje paarsig, zien jullie dat?), maar Noho vind ik wel erg mooi staan op mijn getinte huid. Deze kleur is wel INTENS, dus a little goes a long way. Jawbone is erg mooi, maar neigt wel iets naar rood toe. Vaak zijn bronzers een beetje oranje, deze heeft dus juist een iets rodere ondertoon. Hierdoor is hij voor mij heel geschikt, het staat heel natuurlijk en warm, maar als je wat bleker bent kan het al snel te heftig worden.

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 7Het paradepaardje uit dit palette is absoluut Now’s the time. Dit is een hele intense, supermooie shimmery highlighter. Hij is heel sterk metallic, dus perfect voor de mensen die houden van heftige highlighters. In het echt is hij nog vele malen mooier en sterker dan hier op de foto’s. Wat mij betreft mogen ze deze kleur ook los verkopen!

Dit palette is mooi, maar als 1 van de 4 kleuren al niet geschikt en mooi is voor mij, zal ik hem zelf niet zo snel kopen. In plaats van de lichtroze kleur had ik liever een peachy of coral gezien.

Vice Lipstick in Exhibition

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 14De dop van de lipstick is van canvas en is bedrukt met de kunst van Basquiat. De huls is van een stevig kunststof en onderop kun je zien om welke kleur het gaat. Let op, deze limited edition kleuren zijn pas vanaf juli verkrijgbaar!

Swatch;
urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 19 Exhibition is een felle, paarsroze kleur met een vleugje wit, waardoor hij niet zo donker en berryachtig is, maar juist wat knallender en leuk voor de zomer!

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 3De Vice Lipsticks zijn lekker romig en hydraterend voor de lippen én bevatten intens veel kleurpigmenten. De lipstick blijft erg goed zitten, al verdwijnt hij wel na een grotere, vettige maaltijd. Ik zou zeggen dat je 1 maximaal 2 keer moet bijstiften.

24/7 Glide-on Eye Pencil in Post Punk

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 13Eén van mijn favoriete oogpotloden zijn deze 24/7 Glide-on Eye Pencils, omdat ze lekker romig zijn, soepel over de huid glijden, onwijs veel kleur afgeven en eenmaal opgedroogd blijven zitten als een HUIS! Ze gaan dan echt nergens meer naartoe; ze stempelen niet, lopen niet uit, ideaal!

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 20Voor deze collectie zijn er 3 nieuwe, exclusieve kleuren uitgebracht waarvan ik de kleur Post Punk heb ontvangen; een knallende, bijna neonkleurige limegroen. Let op, ook deze kleuren liggen pas vanaf juli in de winkels!

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 4 urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 5 urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 2 urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 1Voor deze ooglook heb ik gebruikt;
+ de kleur Studio onder de wenkbrauwen
+ de kleur Boom over het gehele bewegende ooglid
+ Exu in de crease
+ een klein beetje Untitled aan het uiteinde gedept
+ het oogpotlood Post Punk bij de traanbuis en onder het oog
+ Urban Decay Perversion liner
+ Isehan Heroine Make Long and Curl mascara

Full Face Look;
urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 9 urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 8

Eindconclusie;

Ik ben dol op Urban Decay. De kwaliteit van de oogschaduwen is geweldig (zachte textuur, intens pigment), maar ook de poeders zijn prachtig en versmelten mooi met je huid. De oogpotloden zijn THE BEST en de lipsticks zijn ook al zo fijn. Toch ben ik niet HELEMAAL overtuigd van deze collectie, maar dat is omdat ik al in het bezit ben van het kleurrijke Full Spectrum palette, waardoor ik eigenlijk al zo’n beetje ben voorzien van een palette met vrolijke, felle kleuren. En mocht je nog op zoek zijn naar een kleurrijk palette, kan ik me voorstellen dat je kiest voor de Full Spectrum in plaats van deze, omdat die gewoonweg meer kleuren bevat.

Het blush palette is verder erg mooi en multifunctioneel, vooral de highlighter, maar zelf zal ik niet zo snel een palette aanschaffen met van alles bij elkaar. De lipstick is lekker knallend en zomer, I love it! Toch is dit niet een kleur die ik me zo fantastisch vind staan dat ik hem zou kopen. Hetzelfde geldt voor het oogpotloodje. Ik weet niet, ik wil deze collectie helemaal te gek vinden, en ik ben zeker niet teleurgesteld in de kwaliteit en uitvoering, maar het is denk ik gewoon net niet voor mij weggelegd. Ik voel ’em niet helemaal.

urban decay jean-michel basquiat swatches_ - 12Urban Decay is verkrijgbaar via de webshop van Ici Paris XL, en via geselecteerde Ici Paris XL filialen in Amsterdam (Kalverstraat), Rotterdam (Lijnbaan), Den Haag (Grotemarktstraat), Eindhoven (Demer), Breda (Eindstraat) en Zwolle (Diezerstraat). 

Wat vinden jullie van de Urban Decay x Jean-Michel Basquiat collectie, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

37 Reacties

 1. Matanja
  23 november 2017 / donderdag, 23 november 2017

  Wat een mooie ooglook heb je weer gemaakt!
  Het palette ziet er qua kleuren en pigmentatie heel mooi uit.
  Ik zou zelf de zuurstok roze, aubergine, donkergroen en de 2 blauwe kleuren gebruiken, dus ik gaat deze denk ik wel bestellen want ik vind het een mooi kleuren palette voor mezelf.
  Vroeger droeg ik alleen neutrale oogschaduw kleuren maar sinds het meer in is om kleurtjes te dragen vind ik het wel leuk om te experimenteren bij mezelf met mooie kleurtjes.

  • 23 november 2017 / donderdag, 23 november 2017

   Oehhh erge late reactie van mezelf..
   Nou verkopen ze dit palette niet meer :-(

 2. Lucienne
  7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  Prachtige kleurtjes ! Maar ik kan me voorstellen dat ze niet voor iedereen zijn…..
  Maar er is ook nog een andere doos met neutralere kleuren, goud, bronze, donkerblauw,geel ……deze is van dezelfde serie, ook in een prachtige doos met tekeningen van Jean Michel.
  Ik heb het gekocht in Barcelona, maar kon helaas het bij passende oogpotlood (koperkleurig),24/7 eye pencil Jean Michel Basquiat Anatomy, nergens vinden…..
  niet in Barcelona en niet in Nederland…..nee IciParis XL verkoopt het ook niet….
  Uiteindelijk besteld bij Selfridges in Engeland voor ongeveer € 36,45……(15 pond)
  verzendkosten…….jammer …..maar ik moest deze geweldige kleurige oogpotlood gewoon hebben !
  Hoop dat het later ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn !

 3. Lynn
  1 juni 2017 / donderdag, 1 juni 2017

  Wow! Ik vind t fantastisch staan! Dat groen staat je heel goed. Heb je eigenlijk n favoriet palet, qua kwaliteit/prijs? Ik wil graag n neutraal palet kopen, maar weet niet of ik voor eentje van urban decay moet gaan of dat je van loreal of max factor net zo’n goede krijgt.

 4. Coor
  31 mei 2017 / woensdag, 31 mei 2017

  Oooh wauw! Mooi! Ook erg leuk om weer eens wat anders te zien dan de nude of aardetinten looks (voornamelijk bij andere bloggers hoor)

 5. M
  31 mei 2017 / woensdag, 31 mei 2017

  Ik wil ze allemaal!
  Jammer dat je niet een stap voor stap look hebt gemaakt met foto’s, dat vind ik altijd zo leuk.

 6. 31 mei 2017 / woensdag, 31 mei 2017

  Ik vind het sowieso al een hele mooie uitstraling hebben en het pigment ziet er ook wel heel erg mooi uit. Al vind ik de kleuren wel gedurfd.

 7. 31 mei 2017 / woensdag, 31 mei 2017

  Hmmm ik vind de kwaliteit echt weer geweldig maar de kleuren passen niet bij mij. Ik ben toch meer van de neutrale looks. Wel echt leuk voor mensen die willen uitpakken met kleur. Dat kan hier zeker mee!

 8. Denise
  31 mei 2017 / woensdag, 31 mei 2017

  Ik vind de kleuren echt prachtig bij je ogen staan!
  Wel is het jammer dat het blush en highlight palette niet de juiste kleuren heeft :(
  Urban Decay is wel echt baas met palettes en creativiteit <3

 9. 31 mei 2017 / woensdag, 31 mei 2017

  Wat een unieke collectie! Ik vind het heel knap dat Urban Decay zoveel leuke en unieke collecties uitbrengt – voor makeup lovers/collectors is het heel leuk om deze collecties toe te voegen aan hun stash. Zeker omdat de kwaliteit goed is!! Ik vind eigenlijk de oogschaduw palette practig!

 10. 31 mei 2017 / woensdag, 31 mei 2017

  Geweldige verpakking! Er zit echt veel pigment in de kleuren ook. Weer een amazing product van Urban Decay.

 11. 31 mei 2017 / woensdag, 31 mei 2017

  Wauw, wat een prachtige collectie is het! Ik heb echt een zwak voor producten met een mooie verpakking, maakt niet uit wat ze verkopen ik moet het hebben. Ik zag deze items ook bij enkele andere bloggers en het leuke is dat iedereen met een totaal andere look komt. Ik vind zelf de blush palette heel erg fijn, de kleine zien er mooi uit en ik kan ze bij elke look gebruiken. De eyepalette vind ik wel lastig maar eerlijk: zulke kleurtjes heb ik nooit gebruikt. Misschien word het eens tijd om eens een keer gek te doen!

 12. 31 mei 2017 / woensdag, 31 mei 2017

  Zag de ooglook al voorbij komen op instastories én in je video over die wenkbrauwstempels, vond het er toen al prachtig uit zien! Erg leuke ooglook geworden. Ik vind die felle kleuren wel leuk! Ik heb gisteren ook een palette besteld met allemaal felle kleuren! Zin om mee aan de slag te gaan.

 13. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Vind het eigenlijk wel mooi staan! Vind deze collectie zo tof vormgegeven :D In je swatches zien de kleuren er super gepigmenteerd uit, maar zag iemand in een video het palette gebruiken en die moest wel erg vaak en lang aanbrengen voordat de kleuren er echt uitsprongen. Maar misschien verschilt het ook wel per persoon.

 14. Rachel goes
  30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  I love it 😍😍😍 je huid is alleen een beetje te warm voor die koele tinten inderdaad dat is wel jammer ..

 15. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Al Jaren ben ik groot fan van dit merk. Niet alleen van de oogschaduwpaletten maar ook van de primers en lipsticks! Ook deze producten zijn onwijs vernieuwend, ik ben fan!

 16. E
  30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Looove Basquiat!! Echt. Maar misschien zou je wel mogen benoemen dat waar Keith Harring vaak over aids en geaardheid ging, Basquiat ook heel veel over racisme ging. De ‘gezichten’ in zijn werk zijn zwart. Nogal wrang dat er weer voor een wit model is gekozen, al helemaal gezien deze kleuren echt prachtiger staan bij een donkere huid.

 17. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Wauw wat een gave collectie is dit met die felle kleurtjes. Het pigment van UD producten is altijd zo goed!

 18. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Wow de kwaliteit van de producten ziet er echt top uit! Denk dat ik zelf het meest enthousiast ben over het blush palette

 19. Hopper
  30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Wat gaaf! Ik vind het zo jammer dat het eeuwige neutraal nogsteeds in is. Ik hou wel van een kleurtje! Kun je veel meer creativiteit in kwijt. Ook al is het maar een klein lijntje met een lekker fel kleurtje.

 20. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Prachtig, maar helaas niks voor mij. Veel te heftige kleuren, maar ik vind ze wel heel mooi om te zien bij anderen.

  Deze look staat je heel leuk!

 21. Britt
  30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Wat een toffe look, die groene, staat ook ontzettend mooi bij je huidskleur!

 22. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  De look die je ermee hebt gemaakt vind ik echt ontzettend gaaf geworden! De producten vind ik ook wel mooi maar is eigenlijk niks voor mij.

 23. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Het is wel echt heftig allemaal. Vooral dje lipstick. Ik zal het niet zomaar dragen maar ik vind het wel tof!
  Liefs,
  Elles

 24. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Je hebt de Spectrum palette, dan kan ik me voorstellen dat je minder overtuigd bent van deze collectie. Ik vind de kleur echt te gek!

 25. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Wat is dit toch een prachtig merk, hele toffe look heb je gemaakt met deze beauty producten

 26. Julie Tina
  30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Ik ken Basquiat nog van toen ik op de kunsthumaniora zat, de vormgeving van deze collectie vind ik echt geweldig! Wel begrijpelijk dat je niet helemaal weg bent van de producten, het zijn uitgesproken tinten waar je moet van houden. Vind je kleurrijke look wel erg leuk!

 27. Brechtje
  30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Een prachtig merk. Hele mooie doosjes aan de buitenkant maar afschuwelijke kleuren voor de producten.

 28. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Wel een hele mooie kleurrijke collectie, jammer dat je het net niet vindt. De look is echt super!

 29. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Jaaaaaa had al wat producten geswatched bij de Ici Paris! Vind deze collectie echt ZO gaaf Ik zou de blush palette alleen al willen kopen voor de highlighter! Mooie look heb je gemaakt Sereen!

 30. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Jeetje mina!! Wat een top pigmentatie, mooie kleuren en super mooie look ♡

 31. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Wat een bijzondere collectie. Hoewel het niets voor mij is, vind ik die felle kleuren wel heel gaaf. Het blush palette trekt mijn aandacht, die vind ik mooi en dan vooral de highlighter. Prettyyy!

 32. 30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  De producten zien er mooi uit! Dit is alleen niet meteen iets dat ik heel veel draag qua kleuren.

 33. Syl
  30 mei 2017 / dinsdag, 30 mei 2017

  Ik vind het wel mooi, maar in de praktijk draag ik alleen felle kleuren op mijn lippen en nagels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *