Urban Decay Smoked palette

De palettes van Urban Decay zijn razend populair en dan met name de Naked palettes. Sinds begin deze maand ligt het nieuwste Urban Decay palette in de schappen genaamd ‘Smoked‘, het ultieme palette waarmee je een perfecte donkere smokey eyelook kunt creëren. De Urban Decay palettes hebben mij nog nooit teleurgesteld (ik heb er reeds vier in mijn bezit) en daarom was ik ook naar dit palette erg benieuwd. Zou het Smoked palette net zo’n hype worden als allebei de Naked palettes? Hieronder mijn review met o.a. swatches en een look.

Het Smoked palette valt meteen op in het Urban Decay schap met zijn gitzwarte doosje waar in sierlijke letters ‘Smoked’ in staat gedrukt.

In het doosje bevindt zich een etui waarin het palette zich bevindt, een miniatuur eyeshadow primer potion en een boekje waarin eyelook tutorials staan.

De etui kun je openritsen en voila, daar komt het palette tevoorschijn! Het is voorzien van een breed spiegeltje en in het midden ligt nu eens een keer geen kwast, maar een full size 24/7 glide-on eye pencil in de kleur Perversion (zwart). Het ritsje in geinig, dat ben ik nooit eerder tegengekomen bij andere palettes. Ook ben ik erg, erg blij met het zwarte oogpotlood. Kwasten heb ik in overvloed en ik gebruik dan ook liever mijn kwasten van MAC Cosmetics, dus het potlood was een welkome afwisseling. Mijn andere miniatuur primer potion is bijna op, dus dit nieuwe miniatuurtje kwam als geroepen.

In het palette bevinden zich in totaal 10 kleuren waaronder 2 lichte kleuren en 8 donkere kleuren. Van deze 10 kleuren hebben er 4 een matte finish, de rest heeft een satin finish.

Hieronder nog even een plaatje in de zon die ineens ging schijnen, zodat je de mooie satin shimmers kunt zien:

Toen ik de kleuren ging swatchen viel ik bijna op de grond. Wat een pigment! Hieronder de swatches die gezet zijn door slechts eenmaal met mijn vingertoppen over mijn huid te wrijven. Yeah, it’s that good. Hier gaat het hart van een beautyblogger toch sneller van kloppen!?

 • Kinky – een matte off-white oogschaduw
 • Freestyle – een lichte peachy oogschaduw met matte finish
 • Mushroom – een grijsbruine taupe-achtige kleur. De glans kan zowel zilver als goud zijn, het is moeilijk te zeggen. Staat hierdoor mooi bij zowel bruin- als grijstinten. Deze kleur is ook als mono te koop.
 • Backdoor – een matte donkerbruine oogschaduw met een vleugje grijs.
 • Blackout – een matte gitzwarte kleur. Deze kleur zit ook in het Naked 2 palette en in het 15th Anniversary palette en is als mono te koop.

 • Barlust – een donkerbruine/bronze kleurtje.
 • Rockstar – een donkere paars/aubergine kleurtje met een vleugje grijs. Deze kleur is ook als mono te koop.
 • Evidence – een kleur tussen kobaltblauw en donkerblauw in. Deze kleur zit ook in het 15th Anniversary palette en is als mono te koop.
 • Loaded – diep donkergroen. Deze kleur is ook als mono te koop.
 • Asphalt – antracietgrijs met een vleugje goudgroen en zilveren finish.

Het Smoked palette bevat een aantal bestaande bestseller-kleuren en een aantal nieuwe kleuren en van dit palette waren er twee kleuren die ik ‘dubbel’ heb in mijn andere palettes. Fijn is vooral het feit dat er zowel matte als satin oogschaduwen in dit palette zitten, maar persoonlijk had er ook nog een lichte satin kleur en iets als zilver en/of goud  in mogen zitten van mij. Zilver en goud vind ik altijd erg mooi staan in een donkere smokey look.

Met de kleuren die er nu in dit palette zitten kun je erg mooie maar vooral ook donkere looks maken. En omdat de pigmentatie vrij sterk is zullen dat vooral eyelooks worden geschikt voor in de avond. Op zich zou je met licht aangebrachte bruintinten (Barlust, Backdoor en Mushroom) en met de lichte matte kleuren (Kinky en Freestyle) nog best een fatsoenlijke everyday look kunnen creëren, maar ja, eigenlijk is dat palette hier niet voor bedoeld, want daar zijn de Naked palettes voor! Toch vond ik het wel even het vermelden waard. Omdat het kan.

Het Smoked palette vind ik een perfect palette voor mensen die op zoek zijn naar een palette met veel donkere kleuren voor avondlooks. Ik vind het cool dat Urban Decay er ook donkere kleuren (donkerpaars, donkergroen en donkerblauw) in heeft gestopt. Met smokey eyes val je al snel terug op kleuren als zwart, grijs en bruin, maar door het gebruik van donkere kleuren geef je er juist een leuke twist aan.

Hieronder mijn ooglook die ik maakte met de kleuren Kinky, Asphalt en Blackout. Mijn ogen heb ik omrand met het bijgeleverde 24/7 oogpotlood. Dit potlood is trouwens geweldig! Het glijdt over je oogleden heen, zacht en smooth als boter, en geeft een geweldig pikzwart pigment af. Met een scherp geslepen punt kon ik het prima als eyeliner gebruiken. Dit potlood blijft erg goed zitten, zelfs op de waterlijn!

 De oogschaduw heeft een zachte structuur en stuift niet alle kanten op wanneer je met een kwast in de pan gaat. Ook laat het niet veel fallout achter, maar dat heeft misschien meer te maken met de manier van opmaken. De kleuren zijn heerlijk gepigmenteerd, ook op de oogleden, en laten zich makkelijk blenden.

Ik was wat aan het spelen met mijn haren, haha!

De kleuren zijn zo intens, het veranderd je hele oogopslag. Ik vind dit een vrij donkere look, maar het staat wel ongelofelijk gaaf, vind je niet? Mijn haar is op de meest rechtse foto trouwens zo hoog dat het er niet eens helemaal oppast, daarom even deze Instagram foto waar je wel mijn hele kapsel kunt zien. Moet het gewoon even showen, mijn hoogste kapsel tot nu toe!

Ik kocht mijn Smoked palette in London, maar in Nederland is dit palette te koop bij alle Sephora filialen voor rond de €50. Niet zo’n goede deal als de Naked palettes helaas (daar krijg je 12 kleuren voor een iets lager bedrag), maar alsnog stukken goedkoper dan wanneer je losse mono’s zou kopen. Bij het Smoked palette zit trouwens wel een full size oogpotlood van zo’n €16,- dat was ik bijna vergeten!

Net zoals van mijn andere Urban Decay palettes zal ik ook van Smoked veel plezier gaan hebben! Dit wordt mijn go-to palette voor wanneer ik ga stappen. En dat is twee keer per jaar, yaay! ^^ Het 24/7 glide on pencil bevindt zich momenteel in elk geval in mijn everyday bakje, want die is echt té nice.

Wat vinden jullie van het Smoked palette? Een goede aanvulling op de overige Urban Decay palettes? Wat vinden jullie van de kleurkeuze in het palette, de swatches en de look?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

120 Reacties

 1. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Hoeveel kost het smoked palette?

 2. 5 september 2012 / woensdag, 5 september 2012

  Leuke look!! Staat je ook erg mooi :)

 3. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Prachtige ooglook

 4. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Dit palette had voor mij al een hoog ‘hebbuh’ gehalte, maar nu nog meer. Gawsh, wat een prachtige kleuren! En leuke vormgeving <3

 5. Sunn
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Zou je een how-to kunnen maken van deze look?

 6. Danique
  31 augustus 2012 / vrijdag, 31 augustus 2012

  Ik ben zo benieuwd naar de kleur Loaded. Zou je daar misschien een look van kunnen maken? Deze look staat prachtig!

 7. 31 augustus 2012 / vrijdag, 31 augustus 2012

  Echt supermooi! Ik wil echt al heel lang het naked palette 2 maar er is geen sephora in de buurt en het is ook een beetje duur met mn studentenbudget..:(

 8. 31 augustus 2012 / vrijdag, 31 augustus 2012

  Hey, this palette is lovely.
  All those colours look great in pigmentation and the package is superb.
  I love the zipper idea (and I love smokey eye looks, as well) ^-^
  Have a great day!!!
  xoxo

 9. 30 augustus 2012 / donderdag, 30 augustus 2012

  Your hair! Amazing! + die donkere ogen erbij, het maakt het helemaal af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *