Urban Decay | Matte Revolution Lipstick review

Urban Decay is één van mijn favoriete high end beautymerken, al heb ik er voornamelijk oogschaduwpalettes van. Toen Sanaz, Kelly en ik een tijdje geleden gingen shoppen in Oberhausen ontdekten we echter ook de Matte Revolution lipsticks en wow, we waren echt blown away bij het fantastische pigment, de bijzondere kleuren en de prachtige, matte finish.

instalab disneyland en oberhausen - 12Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op matte lipproducten, dus je kunt je voorstellen dat deze lipsticks mijn beautyhartje sneller deden kloppen! Deze donkere kleur heet Blackmail en we vonden hem echt ontzettend stoer, maar durfden hem uiteindelijk toch niet te kopen.

Toch bleef ik benieuwd naar de Matte Revolution lipsticks en ik bedacht me dat het leuk zou zijn om alle 9 kleuren voor jullie te reviewen, want ik weet dat jullie ook van matte lipproducten houden! Vandaag dus een review van alle Matte Revolution lipsticks van Urban Decay.

urban decay matte revolution lipstick review - 13De lipsticks zitten allereerst in een prachtige, luxueuze huls. De huls is zwart met minuscule glinstertjes en de binnenkant is metallic paars. De lipsticks zijn wat slanker en in stickvorm (in plaats van de gebruikelijke bullit vorm), waardoor ze er chique uitzien. Maar de huls heeft ook hier en daar wat deukjes waardoor het er juist weer wat speelser en ‘urban’ uitziet. Ik vind het daarom echt een typische Urban Decay vormgeving, and I love it!

Hieronder de swatches;
urban decay matte revolution lipstick review - 1 Stark Naked – 1993 – Temper

urban decay matte revolution lipstick review - 2 Tilt – Menace – Bittersweet

urban decay matte revolution lipstick review - 3 Bad Blood – After Dark – Blackmail

De lipstick is echt onwijs gepigmenteerd! De lipsticks glijden, zelfs voor een matte finish, zacht en soepel over de huid en laten een intens kleurpigment achter. De bovenstaande swatches zijn gemaakt door slechts één enkele streep te zetten, ongelofelijk! Op de lippen voelt de lipstick goed aan, niet uitdrogend voor de lippen. En de finish is echt goed mat. Niet van dat fluweelmatte, maar echt mat-mat.

Stark Naked

urban decay matte revolution lipstick review - 15 urban decay matte revolution lipstick review - 4De perfecte matte nude! Stark Naked is een peachy beige kleur met een hintje roze. Niet te licht en niet te koel, maar juist met een warme ondertoon zodat het ook voor de getinte huid een prachtige everyday nude is. Ik vind dit echt een prachtige kleur! Hij staat lekker fris en naturel. Echt zo’n kleur die je elke dag kunt dragen en kunt combineren met elke ooglook.

1993


urban decay matte revolution lipstick review - 21
urban decay matte revolution lipstick review - 5Well, I’m in love! Ik vind 1993 één van de mooiste kleuren uit deze collectie. Het is te omschrijven als een wat donkere nude, maar dan met een bruinige, taupeachtige ondertoon. Het staat superchic en sophisticated, maar ergens ook wel een beetje stoer en typisch nineties. En ergens toch ook wel een beetje naturel. Ook dit is een kleur die ik dagelijks zou kunnen dragen. I love it!

Temper

urban decay matte revolution lipstick review - 20urban decay matte revolution lipstick review - 6Temper is rood, maar niet té rood. Niet fel en knallend, zoals ik van rood gewend ben, maar juist iets meer baksteenrood, dus met een oranje ondertoon en een vleugje bruin. Het is een bescheiden kleur rood, die erg chique staat, maar niet per se feestelijk. Een mooi kleurtje die iedereen kan hebben en die je het hele jaar door kunt dragen! Van mij mag rood echter wel knallen, dus Temper is geen kleur voor mij, maar ik kan me voorstellen dat deze ingetogen kleur rood voor velen een soort van ‘everyday rood’ kan zijn!

Menace

urban decay matte revolution lipstick review - 16 urban decay matte revolution lipstick review - 8 BAM! Hier is Menace! Een knallende zuurstokroze kleur. De kleur is lichter dan fuchsiaroze en de ondertoon is koel, maar niet té koel, waardoor hij niet al te veel afsteekt bij mijn warme ondertoon. Ik vind het een lekker fris en zomers kleurtje, terwijl deze kleur ook heel goed in de winter gedragen kan worden in combinatie met een grijze eyelook bijvoorbeeld. Ik houd van roze en ik vind Menace dan ook echt een topkleurtje! Lekker knallend en opvallend! Leuk voor feestjes, maar ook leuk voor de dagen dat je even wat extra’s nodig hebt om je op te beuren. Ik vind Menace erg mooi. Soms zijn knallende roze kleuren heel ‘cheap’ om te zien en totaal niet flatterend. Maar deze knalkleur is dat absoluut niet. Well done, Urban Decay.

Bittersweet

urban decay matte revolution lipstick review - 19 urban decay matte revolution lipstick review - 9Dit is echt een showstopper en je moet er van houden! Bittersweet is knal, maar dan ook knalpaars. Eerder een soort van neon lila, want deze lipstick bevat veel wit pigment waardoor de kleur wat lichter en feller wordt. Ik vind het een gave, stoere kleur, hij misstaat me niet, maar ik vind hem op mij ook niet per se flatterend. Bittersweet is echt zo’n kleur voor de échte durfal onder ons. Dus eh, wie durft?

Blackmail

urban decay matte revolution lipstick review - 22 urban decay matte revolution lipstick review - 11Blackmail is ook echt zo’n kleur voor de ware durfallen onder ons! Deze kleur is zo goed als zwart, maar toch zit er een vleugje ‘black cherry’ doorheen. Het heeft de kleur van een amarena kers, zo diep en intens donker paarsrood is het. Heel stoer, mysterieus en toch ook een tikje gothic. Een opvallende kleur die megaleuk is voor een feestje! Deze kleur stond zowel mij, Sanaz als Kelly alledrie even goed, maar toch hebben we hem niet gekocht destijds in Oberhausen omdat we zoiets hadden van ‘wanneer draag je dit nou?’. Maar nu ik hem heb, heb ik toch sneller de neiging om hem te dragen naar feestjes en events, moet ik zeggen! Vergeleken met Rouge Noir van Chanel is deze kleur trouwens minder bruin en meer roodpaars. Iets frisser dus zelfs, ook al is hij wel wat donkerder. Een bijzondere kleur, maar nogmaals, je moet wél durven!

After Dark

urban decay matte revolution lipstick review - 17 urban decay matte revolution lipstick review - 12After Dark is ook één van mijn favoriete kleuren uit deze collectie. Het is een donkere berrykleur, maar dan neigt de kleur meer naar paars-berry dan naar bordeaux-berry. Ik vind het zo’n mooi en bijzonder kleurtje! Ik vind deze paarse kleur me iets flatterender staan dan Bittersweet, omdat hij minder fel is, en ook wat donkerder. Het staat daarom wat zachter en frisser. Een prachtig kleurtje die het vooral in het najaar en in de winter goed zal doen bij de rest van mijn make-up en outfits!

Tilt

urban decay matte revolution lipstick review - 23 urban decay matte revolution lipstick review - 7 In de huls ziet Tilt er best bescheiden uit, maar eenmaal op de lippen is het knallen geblazen! Tilt is namelijk een felle, koraalkleurige lipstick. Het bevat veel wit kleurpigment waardoor de kleur wat lichter en bijna neon lijkt qua felheid. Erg mooi en zomers! Typisch zo’n kleur die prachtig staat bij een zongebruinde of getinte huid (of gewoonweg wat meer bronzer gebruiken kan ook, haha). Ik vind dit echt een perfect kleurtje voor het komende voorjaar en de komende zomer, ik zou dit niet zo snel nu dragen in de winter.

Bad Blood

urban decay matte revolution lipstick review - 18 urban decay matte revolution lipstick review - 10 Aaaaaaand… I saved the best for last! Of nou ja, ik vind Bad Blood persoonlijk de allermooiste kleur van de Matte Revolution lipsticks. Het is een donkere, dieprode kleur met een koele ondertoon. Het doet me denken aan de matte Bamboozled lip stain van LUSH (die ene die je alleen exclusief in Londen kunt kopen), maar dan iets minder fruitig en roze. Bad Blood is echt een hele elegante, chique kleur die je er meteen super feestelijk en sophisticated uit laat zien. Ik ben echt dol op dit soort rode kleuren!

urban decay matte revolution lipstick review - 14Ik kan niet anders dan positief zijn over de Urban Decay Matte Revolution lipsticks. Het kleurpigment is mega intens, de textuur is zacht en hydraterend voor de lippen, de finish is écht mat en de lipstick blijft ook nog eens goed zitten. Afhankelijk van je eetpatroon blijft het zo’n 5 uur goed zitten, daarna is het tijd voor een kleine touch-up. De hulzen zien er prachtig uit en liggen zwaar in de hand, en de lipstick zelf ruikt naar niets (ik weet dat sommigen dit juist fijn vinden, dus ik vermeld het er even bij!). Wat kleuren betreft, die vind ik erg mooi, uitdagend en anders dan anders. Het zijn absoluut geen saaie kleuren, op Stark Naked, Temper en Bad Blood na dan. Kortom, ik ben zeer, zeer tevreden over deze lipsticks!

urban decay matte revolution lipsticksDe Matte Revolution lipsticks kosten €24,65 per stuk. Urban Decay is verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:

Nederland: ICI PARIS XL Kalverstraat Amsterdam, Grote Marktstraat Den Haag en Lijnbaan Rotterdam.  België: ICI PARIS XL Meir Antwerpen, Nieuwstraat Brussel en Korenmarkt Gent. Online: www.iciparisxl.nl en www.iciparisxl.be

Wat vinden jullie van de Urban Decay Matte Revolution lipsticks, is het iets voor jou? En welke kleur vinden jullie mij het mooiste staan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

101 Reacties

 1. Iris
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ik heb zelf temper en bij mij is het wel echt een knal kleur, maar dat komt waarschijnlijk ook wel door m’n hele lichte huid. Zelfs 1993 leek bij mij donker bruin in de winkel haha!

 2. Barbara
  22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Heb zojuist stark naked binnen gekregen en helaas, hij staat mij voor geen meter 😭 Bad blood is daarentegen wel prachtig! Iemand interesse in mijn stark naked ;)

 3. 16 januari 2016 / zaterdag, 16 januari 2016

  Gave kleuren! Ze staan je echt allemaal, ikzelf vind Bittersweet heel erg gaaf, ben gek op paarse knalkleuren.

 4. Nele Van den Bogaert
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  After dark is zo een prachtige kleur en staat je goed!

  Liefs Nele

 5. Elvira
  14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

  Wauw supermooie lipsticks!

 6. Vivian NG
  14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

  Waar kan je die producten vinden? In CentrO?

  • Serena
   Auteur
   14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

   Oei, het was wel in CentrO, maar geen idee waar precies, het was in elk geval in een warenhuis en dan bij de beautyafdeling (begane grond).

 7. 14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

  Oh my wat een fantastische kleuren allemaal. Ze staan je allemaal heel erg goed!

 8. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Wauw, heel speciaal allemaal! Mijn favorieten zijn zonder twijfel Bad blood en 1993, zooo mooi! Staan je ongelooflijk goed.
  Leuke, duidelijke review, bedankt! :)

 9. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Ik vind alleen de eerste twee mooi, de rest vind ik niet echt wauw. Helaas!

 10. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Stark Naked en 1993 vind ik echt geweldig! Wat een ontzettend mooie lipsticks! <3

 11. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Geweldig mooie kleuren! En jij kan ook alles hebben!

 12. Annick
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Fijne review! Nadeel is dat ik ze nu ook wil……. aaaargh ;)

 13. marchela
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Mooi hoor.
  ik heb zelf blackmail
  Wou toen ook bittersweet halen maar zo jammer van de prijs
  Ze blijven echt goed zitten

 14. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Super mooie kleurtjes! Bad Blood is wel echt mijn favoriet!

 15. 13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Wat een duidelijke en lange review! Inderdaad een hele hoede pigmentatie zoals we gewend zijn van UD! Vooral After dark spreekt me aan!

 16. Melanie
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Ik vind vooral 1993 erg mooi en Stark Naked ook! Mooie Nude kleuren; die draag ik vaak! Ook staan de andere kleuren je goed!

 17. Celesta
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Wauw bad blood en blackmail zijn echt mooie kleurtjes! Blackmail staat je erg goed hoor kan je zeker wel hebben :)

 18. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Wow die donkere kleur op je lippen is erg pittig!

 19. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Wat een prachtige lipsticks! Ik ga Bad Blood zeker halen! Mooie review!

 20. Marijke
  12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Wat een mooie lipsticks! Ik ben zelf eerder van de klassieke roodtinten maar vind de andere kleurtjes ook wel erg interessant. Daarbij staan ze jou ook wel erg mooi!

 21. Maja
  12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  blackmail = what i need

 22. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Wauw! ik vind ze echt allemaal prachtig en wat een pigment! Bad blood is echt het perfecte rode kleurtje.

 23. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Ze zijn allemaal mooi vind ik, maar toch springt Bad Blood er inderdaad wel uit. Prachtig!

 24. Silke Saudemont
  12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  TILT 😍 I need it.

 25. Esther Reumkens
  12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Mooi! In Aken (Duitsland) verkopen ze ook de hele collectie bij Douglas ( in het nieuwe winkelcentrum).

 26. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  O wow! Ik ben echt wel verliefd op die Stark Naked en Tilt vind ik heel bijzonder, zo iets zie je niet zo heel vaak. Mooie collectie, voor ieder wat wils!

 27. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Wat zijn ze mooi zeg! Vooral After Dark en Bad Blood spreken mij erg aan, maar eigenlijk zou ik alle kleuren wel willen uitproberen!

 28. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Wauw ik zou echt niet kunnen kiezen! Bad blood vind ik echt super!

 29. Debbie
  12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Hey serena,

  In welke winkel in oberhausen heb je deze gekocht?

  Gr Debbie

  • Serena
   Auteur
   12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

   hi Debbie,
   ik heb deze lipsticks opgestuurd gekregen van Urban Decay, maar in Oberhausen zag ik het in een warenhuis (ik weet alleen niet meer welke precies) in CentrO, de mall. Succes!

 30. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Wat zijn ze prachtig! Vooral de eerste vind ik je erg mooi staan

 31. Diana
  12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Echt prachtig, ik zou zelf niet eens kunnen kiezen, alle 9 zijn super mooi.

 32. 12 januari 2016 / dinsdag, 12 januari 2016

  Zooooo mooi! 1993 is echt de perfecte nude kleur.. hele mooie foto’s heb je ook gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *