Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette review

NEE HOOR, ik ben nog lang niet klaar met het reviewen van prachtige Holiday Make-up Collections hier op Beautylab. Vandaag is het Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette aan de beurt, een prachtig limited edition oogschaduwpalette bestaande uit maar liefst 15 van Gwen’s favoriete kleuren. Hiervan zijn er 12 volledig nieuw en 3 afkomstig uit de bestaande Urban Decay collectie. Het palette zal verkrijgbaar zijn vanaf 1 december, dus net op tijd voor de Feestdagen!

urban decay gwen stefani palette review - 14Ik zit dit palette al een tijdje te eyeballen omdat ik én fan ben van Urban Decay én omdat ik Gwen Stefani een ontzettend goede artiest en een prachtig stijlicoon vind. Ze is niet zo’n 13 in een dozijn vrouw, ik zou haar zelfs een tikje apart kunnen noemen, maar of ze nu blauw haar heeft met een beugel, of een platinablond fifties kapsel met een statement red lip draagt, ze blijft een prachtige, unieke vrouw. Tikje eigenwijs en heel creatief. Het kan niet anders dan dat hier een prachtig palette uit voortgevloeid is.

urban decay gwen stefani palette review - 15Het komt regelmatig voor dat een artiest of stijlicoon een samenwerking aangaat met een merk, maar dan niet zo heel nauw betrokken is. Zo van ‘doe maar die kleur en dat patroon’ en klaar is Kees. Gwen Stefani was echter heel nauw betrokken bij dit project.

Schermafbeelding 2015-11-10 om 13.29.17Urban Decay bracht uren door in Gwen’s huis, ze voerden eindeloze gesprekken over make-up en ELK detail van dit palette – van de verpakking, het doosje tot de oogschaduwtinten aan toe, werd besproken. Alle kleuren zijn persoonlijk door Gwen geselecteerd, met als resultaat een droompalette met kleuren die zij altijd al wilde hebben. Ook leuk, de namen van de oogschaduwkleuren zijn geïnspireerd op Gwen’s muziek.

urban decay gwen stefani palette review - 17De verpakking laat Gwen’s voorliefde zien voor grafische printjes in wit-goud, terwijl haar andere favoriete print, de polkadot in zwart-wit, weer naar voren komt in het doosje. Het doosje is goud omrand en bevat een mooi klassiek metalen label met haar naam. Een beetje kitch, but I love it.

urban decay gwen stefani palette review - 20De namen van de kleuren zijn geschreven in knalroze letters, ook een kleur waar Gwen dol op is (ze is zelfs getrouwd in een knalroze ombre bruidsjurk, wisten jullie dat?).

urban decay gwen stefani palette review - 18En zien jullie de tekst ‘Magic’s in the Makeup’ staan op de grote spiegel binnenin? Dat is een referentie naar het gelijknamige nummer van No Doubt, en tegelijkertijd perfect passend in dit palette. Het hele palette straalt overduidelijk Gwen Stefani uit en ik vind het super om te lezen dat zij zo betrokken is geweest bij dit project!

urban decay gwen stefani palette review - 19En dan de kleuren. Zo op het eerste gezicht ogen de kleuren vrij neutraal. Ik zie veel poederige, peach en zachtbruine tinten, afgewisseld met wat lichtere highlightende kleuren. Met deze kleuren kun je natuurlijk een prachtige, neutrale eyelook maken met een mooi gouden shimmer accentje, die perfect combineert bij haar statement red lips.

Met de kleuren van de onderste rij kun je echter lekker knallen! Ik zie een diepe, donkerblauwe kleur, een vrolijke roze kleur, een prachtige peach, een matte gitzwarte kleur en een super glinsterende gouden kleur. Met dit palette kun je voornamelijk rustige, natuurlijke eyelooks maken, maar mocht je een feestje hebben of wat meer willen experimenteren met kleur, dan is die optie er ook. Voor mij is dit de perfecte balans. Niet te veel ‘gekke’ kleuren, maar ook niet te veel neutraal. En qua finish zie ik zowel mat, shimmer, satin als metallic.

Swatches bovenste rij:
urban decay gwen stefani palette review - 1Blonde – een subtiele highlighter met een zachtroze glans
Bathwater – een zachtgouden highlighter met een goudkleurig shimmertje
Skimp – beigekleurige highlighter met een subtiele zilveren satin glans
Steady – een warme, peachy bronze kleur met een gouden shimmer finish
Punk – een matte bruine kleur met een paarsige ondertoon

Swatches middelste rij:
urban decay gwen stefani palette review - 2Baby – een sterke, metallic highlighter in een zachte peachy tint
Anaheim – heel zachtbruin met een poederachtige taupe ondertoon in een matte finish
Stark – een zachte, matte beige kleur met een poederige ondertoon
Zone – mat zachtbruin (ook erg mooi als wenkbrauwpoeder)
Serious – mat donkergrijs (in het echt intenser van kleur)

Swatches onderste rij:
urban decay gwen stefani palette review - 3Pop – zilveren kleur met veel shimmers en glittertjes (beetje chunky)
Harajuku – zoet roze met een shimmery finish
Danger – diep donkerblauw met een metallic finish
1987 – knallend goudgeel met een metallic finish
Blackout – mat zwart (zeer, zeer intens)

Zoals altijd bij Urban Decay is de kwaliteit weer om van te smullen! De oogschaduwkleuren zijn zacht en romig en geven onwijs veel pigment af op de huid. Tijdens het blenden veeg je de kleur niet van je ooglid af en de oogschaduw blijft lang en mooi op de oogleden zitten. Alleen de kleur Pop vond ik wat chunky en deze bracht niet zo soepel aan als de rest. De overige kleuren zijn echter zeer mooi en echt van perfecte kwaliteit!

urban decay gwen stefani palette review - 22 Bij het palette zitten ook 4 samples van de Gwen Stefani lipsticks. In een bolletje zit genoeg voor zo’n 3-4 keer gebruik, dus perfect op de kleur goed uit te testen. Dit is tevens meteen een SNEAK PEEK, want deze limited edition Gwen Stefani lipsticks zijn pas vanaf februari 2016 verkrijgbaar in de winkels en zullen zo rond de €20-25 per stuk gaan kosten.

Ik moet zeggen, heel slim van Urban Decay om deze samples erbij te doen. Ik ben namelijk meteen enthousiast over deze kleuren en kan niet wachten tot ze straks te koop zijn!

urban decay gwen stefani palette review - 9Ex-girlfriend is echt de perfecte nude (deze wil ik echt full size!) en de klassieke rode ‘714’ is prachtig en heeft een matte finish. Maar Rock Steady is juist weer lekker donker en mysterieus. Firebird is fuchsiaroze met een magentakleurige glans, mijn minst favoriete kleur, alhoewel hij wel prachtig en lekker knallend is. De swatches glijden in elk geval allemaal soepel over mijn huid en zijn goed gepigmenteerd. Zelfs Ex-girlfriend, die eigenlijk een sheer finish zou moeten hebben!

urban decay gwen stefani palette review - 7 Hier draag ik Ex-girlfriend, ik vind het echt een schitterende, frisse nude. Niet te licht, maar het heeft precies de juiste warmte. De finish is sheer, maar omdat het zo’n zacht kleurtje is maakt dat niet uit, ik vind het toch nog redelijk goed dekken. En het geeft mijn lippen een mooie glans.

urban decay gwen stefani palette review - 6 urban decay gwen stefani palette review - 4 Deze nude lip combineer ik met een zachte, poederige eyelook met een roze accentje. Hier draag ik Harajuku bij de traanbuis, Anaheim op mijn bewegend ooglid, Stark en Skimp onder mijn wenkbrauwen en een klein beetje Punk bij de buitenkant van mijn oogleden. Ook draag ik Punk onder mijn ogen. Het resultaat vind ik erg mooi! Het is een zachte, romantische eyelook geworden met een leuk kleuraccentje.

urban decay gwen stefani palette review - 8 Verder draag ik nu even een nieuwe foundation (omdat ik iets bruiner ben geworden op Sint Maarten, haha), namelijk Max Factor Miracle Match in Caramel. En op mijn wangen de Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur Bronze.

urban decay gwen stefani palette review - 10 Dit is de kleur Rock Steady, maar in het echt is de kleur nog veel donkerder. Het is een prachtige, perfecte rode kleur met een berry ondertoon. Klassiek, maar dan iets stoerder en mysterieuzer. Het pigment is zeer intens en de glans is erg mooi.

urban decay gwen stefani palette review - 12 Zo’n knallende statement lip combineer ik het liefst met een zachte, neutrale eyelook met warme kleuren. Hier draag ik Zone op mijn bewegende ooglid. Daaroverheen draag ik Steady. Punk in de arcadeboog en 1987 rondom de traanbuis. Onder mijn ogen draag ik een combinatie van Punk met Zone.

urban decay gwen stefani palette review - 11De mooie, warme neutrale eyelook staat prachtig bij de knallende, donkerrode lippen. Mooi voor een feestje, maar dit kan net zo goed overdag gedragen worden.

gwen stefani urban decay looks Ik vind het leuk dat je met dit palette zowel een zachte, romantische look kunt creëeren als ook een wat klassiekere feestelijke look.

urban decay gwen stefani palette review - 21 Ik ben al met al zeer tevreden over het Urban Decay x Gwen Stefani palette. De kleuren vind ik erg mooi gekozen – alhoewel ik wel een donkerbruin mis en misschien wat bronze- en koperkleurtjes. Er is voldoende afwisseling is neutraal en knallend, licht en donker en verschillende soorten finishes. Het is absoluut een pareltje om in je bezit te hebben en ik denk dat je dit palette vaak zal gebruiken omdat je er perfecte everyday looks mee kunt maken, maar ook feestelijke, knallende partylooks!

De kwaliteit van dit palette is zeer, zeer goed en het palette zelf is natuurlijk ook een plaatje om te zien. Ik denk dat dit palette op heel wat Sinterklaas- en kerstverlanglijstjes zal komen te staan dit jaar!

urban decay gwen stefani palette review - 16Het Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette (verkoopadviesprijs: €52,00) is vanaf 1 december 2015 verkrijgbaar bij geselecteerde ICI PARIS XL winkels (Lijnbaan – Rotterdam, Grote Marktstraat – Den Haag en Kalverstraat – Amsterdam) en online via iciparisxl.nl.

Wat vinden jullie van het Gwen Stefani palette, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

89 Reacties

  1. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wat een prachtding is dit weer, zeg. Hier kan je lekker lang mee spelen lijkt me zo! Mooi vormgegeven en de kleuren zijn fantastisch.
    Ik vind het fijn dat je twee verschillende looks maakt, zo zie je toch wat meer van het effect dat de oogschaduws geven :)
    Ben ook heel benieuwd naar de lipsticks!

  2. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wauw, erg mooi pallet! Draagbare kleuren. Wat voor mij!

  3. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Het is een mooi palette, maar ik had iets meer gekleurde oogschaduws verwacht!
    De lipsticks zien er wel heel vet uit!
    x

  4. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ik hou best van nude paletten, maar ik had van Gwen toch iets meer kleur verwacht.

  5. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ik vind het echt een prachtig palette! De swatches zien er geweldig uit! <3

  6. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Aaaaw, die UD producten stellen mij echt nooit teleur. Ziet er echt allemaal zo goed uit!

  7. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Oh wauw. Hij is echt prachtig! Wat een mooi palette. Ik wil eigenlijk ook wel heel graag de nieuwe waterline glide on pencils proberen.

  8. Kirsten
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Mooie review Serena! Erg uitgebreid en mooie foto’s! :)

  9. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ik vind dit palette tof, Urban Decay tof en Gwen Stefani tof…ook ben ik op 1 december jarig dus ik MOET dit palette eigenlijk wel gaan scoren toch?! haha!

  10. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Sinds lang wil ik nog eens palette kopen. Deze wordt het.

  11. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ik vind het een erg leuke en mooie collectie!

  12. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Het palette vind ik eerlijk gezegd een beetje tegen vallen. Het zijn veel hele lichte kleuren. Naar mijn mening iets te weinig afwisseling…

  13. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Er is niets waarvan ik denk ‘dat past niet bij mij’, echt een geweldige samenwerking!

  14. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wauw Wauw Wauw! Dat palette is PRACHTIG! xo

  15. Marieke
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Een goede highlighter voor in de binnenste ooghoek en voor op t wenkbrauwbot is belangrijk, maar UD heeft er dit keer wel een beetje te veel in één palette gestopt! Vind ik echt jammer.
    Wel leuk dat je ons een sneak preview geeft van de lipsticks! Ik vind die magenta kleur er wel heel tof uitzien…

  16. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wat een mooie review weer, Serena! Ik vind het een mooi palette en zoals ik had verwacht is de kwaliteit ook goed. Toch twijfel ik of ik het palette zal kopen. Die knalkleuren vind ik heel tof maar vraag mij af ik het het vaak genoeg zal dragen. En van die nude kleuren, daar heb ik nu wel genoeg paletten van…;-)
    Liefs,
    Eva

  17. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wat een mooie palette zeg! Ik vind de verpakking er trouwens ook erg goed uitzien.

  18. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Het palette vind ik qua vormgeving heel mooi en de pigmentatie van de kleuren vind ik er ook goed uitzien en de kleuren op zich vind ik ook heel mooi. Toch voel ik mij niet meteen hebberig worden als ik dit palette zie en dat heeft denk ik vooral veel te maken met het feit dat ik een groot deel van de kleuren vooral highlighterkleuren vind! Als ze daar nu een paar wat donkerder van hadden gemaakt, had je nog veel meer looks kunnen maken met dit palette denk ik. Naar de lipsticks ben ik dan wel weer heel erg benieuwd! :)

  19. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Dit palette wou ik meteen hebben toen ik het zag! UD + Gwen stefani? Top combinatie! Ik mis mss ook wel een donkerder bruin, maar dan nog is hij prachtig!

  20. Sjess
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Hij ziet er prachtig uit, en wat een pigmentatie! Maar ik vind ‘m uiteindelijk niet leuk genoeg qua kleuren. De nudes kennen we nu wel en de onderste rij is voor mij niet echt aansprekend genoeg.

    • Sjess
      10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

      De lipsticks daarentegen… Daar gaat een reminder voor in de digitale agenda!

  21. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ik ben hier niet van ondersteboven. Zoveel matte nude tinten en een paar pops of color vind ik niet heel vernieuwend. Het Urban Decay Vice 4 palette is wat dat betreft veel spannender, maar zo jammer dat die niet hier verkrijgbaar is. De kwaliteit is wel weer top, zoals UD dat altijd wel doet.

  22. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Hm, niet verkeerd, maar als je al de nodige paletten hebt liggen (waaronder de Naked 3) voegt deze niet heel veel meer toe voor mij. Ziet er prachtig mooi uit en is vast fantastische kwaliteit, maar ik mis een beetje vernieuwing…

    Wel weer schitterende foto’s en een hele mooie look, Serena! :-)

    • 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

      Ik ben nog wel benieuwd naar een look met danger en 1987!

  23. Nanoe
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    de lippenstift van ziet er mooi uit en het staat je ook nog eens heel goed serena!

    • Nanoe
      10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

      *van de gwen stefani collectie

  24. Syl
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Gwen is echt een goede artiest, vroeger was ik echt fan van haar.
    De rode lip samples zien er goed uit. Misschien dat ik de lipstick daarvan wel wil.
    Mooi palette verder, alleen jammer dat ze kleuren gebruikt hebben die ook al in hun vaste assortiment zitten.

  25. Carina
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Vind het palette eigenlijk best saai. Het past wel bij Gwens standaard look maar ik had stiekem wat spannenders verwacht.

  26. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wauw wauw wauw wat een diva ben je met Rock Steady op je lippen. Ik vind dit een prachtige collectie, doet me heel erg denken aan kerst met dat dieprode en die blauwe accenten.

  27. michelle
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Hoi Serena,

    Heb je de swatches eigenlijk gemaakt met een primer er onder?

    Liefs

    • Serena
      Auteur
      10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

      hi Michelle,
      nee dat doe ik nooit.

  28. Yvonne
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Vooral de afwerking van het palette is heel erg mooi, zeker met die details!
    De kleuren zien er ook heel erg mooi uit, maar toch word ik persoonlijk niet zo heel hebberig van deze kleuren.
    Waar ik wél heel hebberig van word is Rock Steady. Die is écht prachtig!

  29. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wat een mooi palette! Ik zou ook graag eens zelf een palette ontwerpen, met al mijn favoriete tinten =D

    • Serena
      Auteur
      10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

      Nou, ik ook wel!

  30. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wat een mooi palette! Ik mis alleen een beetje afwisseling in de kleuren, ik had liefst nog wat meer felle kleuren gezien zoals bv. een groene. Maar al bij al een mooi palette. Ook de lipsticks zien er mooi uit

  31. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ik ben al helemaal verliefd op álle kleuren! Ze zien er zo ontzettend uniek uit en super speciaal!
    Xoxo

  32. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Oh ik wil dit palette zooooooo graag! Echt het mooiste Urban Decay palette tot nu toe!

  33. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wat een prachtig palette! Ik ben toch wel het meest weg van de lipkleuren..

  34. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wow uw wat een prachtige collectie! De pallet is helemaal mijn ding. Liefs soraya

  35. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Inderdaad al een plaatje voor het oog, I need this in my life!!!

  36. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Dit palet staat echt bovenaan op mijn verlanglijstje! Gwen Stefani is zo’n apart stijlicoon! I need this in my life, for sure ;)

  37. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Mooi palette! De swatches zien er super uit!

  38. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wat een mooi palette! En wat staan die rode lippen je goed!

  39. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ziet er een tof palette uit

  40. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wat een prachtig palette!

  41. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ohhhh wauw! Dat oogschaduw pallette is inderdaad echt supermooi!!

  42. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ik vind dit een mooi palette, prachtige kleuren die mooi te combineren zijn. Een verscheidenheid aan looks kun je daarmee maken!

  43. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Zelf vind ik dit palette niet leuk. Ik heb juist mijn ogen op het Spectrum palette, maar volgens mij is die alleen bij sephora te koop :(

    • Serena
      Auteur
      10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

      Dat is ook een waanzinnig mooi palette, met lekker veel kleur!

  44. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wow, wat ziet dit palette er mooi uit, erg gaaf. Ben vooral onder de indruk van de onderste rij kleuren en de lipstick-kleurtjes, die zijn allen beeldig. Het is best een uitgave, maar als je ziet wat je krijgt. Erg mooi moet ik zeggen, zou het niet erg vinden om deze in mijn handjes te houden deze kerst. Ben meer onder de indruk van dit palette dan de heel MAC Holiday Collectie, moet ik zeggen. Harajuku en Danger zijn echt te gek en Blackout is ook super gaaf.

  45. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ik vind dit zo’n mooie palette! Ook al hou ik ontzettend veel van warme en donkere ooglooks, toch vind ik dit bijzonder genoeg voor in mijn stash (ik sta versteld van mezelf) :P Vanaf de promo-foto’s ben ik al verliefd en nu al helemaal!

  46. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Aaaawh wat een prachtig Palette! Ben altijd Zo dol op de kwaliteit van Urban Decay. De lipsticks zien er ook heel goed uit. Hoop sowieso het Palette te scoren!

  47. Larissa
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    En alweer zo’n supergoede, uitgebreide review. Ga zo door! Super!

  48. Souad
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Ik ben ALTIJD opzoek naar een goede nude, ik ben daar wel benieuwd naar. Enig idee wat de prijs hiervan is?

    • Serena
      Auteur
      10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

      Nee, maar ik zoek het meteen even voor je op!

      • Serena
        Auteur
        10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

        hi Souad,
        de Gwen Stefani lipsticks komen pas uit in februari 2016 en zullen zo tussen de €20-25 gaan kosten! We moeten dus nog even geduld hebben, helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *