Urban Decay Electric palette

In Los Angeles heb ik de halve Sephora leeggetrokken aan prachtige, nieuwe make-up producten, waaronder dit Urban Decay Electric palette. Van al mijn aankopen was ik hier het meest nieuwsgierig naar en mijn handen jeukten dan ook om het palette uit te proberen!

urban decay electric palette-01De swatches die ik in de winkel maakte waren zeer veelbelovend dus ik was vooral gewoon benieuwd hoe deze felle knalkleuren zouden uitpakken op mijn oogleden. Zou het niet te heftig zijn?

urban decay electric palette-02Het palette zelf is in elk geval wel lekker heftig! Gemaakt van een stevig kunstof, strak vormgegeven zwart palette met hele kleurrijke ‘inkt in water’ achtige graphics. Supercool!

urban decay electric palette-04Wanneer je het palette opent knalt de inhoud je tegemoet. Ik zeg, zet die zonnebril maar op! In het Electric palette bevinden zich de volgende 10 kleuren;

urban decay electric palette-09Revolt – shimmery zilver (semi-transparant)
Gonzo – knallend lichtblauw
Slowburn –  fluoriserend oranje met een iets rode ondertoon
Savage – neon pink met een matte finish
Fringe – zeegroen met een metallic finish

urban decay electric palette-10Chaos – kobaltblauw met een matte finish
Jilted – knallend magenta met een metallic finish
Urban – dieppaars met een metallic finish
Freak – lichtgroen met een metallic finish
Thrash – neon lime (of slijm?)groen met een matte finish

urban decay electric palette-03Het pigment is echt onwijs, onwijs, onwijs goed! De swatches knallen echt van mijn arm af en deze kleuren zie je al na zo’n één tot twee keer vegen. De oogschaduw zelf is een beetje romig en dus helemaal niet kruimelig, zelfs de matte oogschaduwen niet, maar laten zich juist goed blenden zonder fall out.

urban decay electric palette-07 urban decay electric palette-08In het midden van het palette bevindt zich een dubbelzijdige kwast met synthetische haartjes. Deze kwast heeft aan de ene kant een wat kortere blending brush en aan de andere kant een heel fijn kwastje waarmee je perfect smudgy lijnen onder je oog kan zetten. Ik vind het fijn dat de kwastjes niet te fluffy of te groot zijn, zodat je hiermee perfect kunt blenden zonder dat de kleuren te veel door elkaar heen gaan lopen en het één grote modderboel wordt.

urban decay electric palette-05Natuurlijk kon ik het niet laten om dit knallende Electric palette meteen te onderwerpen aan een test, dus ben ik meteen aan het experimenteren geslagen. Het resultaat zien jullie hieronder.

urban decay electric looks-2 urban decay electric looks-3 urban decay electric looks-1 urban decay electric looks-6Hier draag ik Chaos op mijn bewegend ooglid, Freak bij de traanbuis boven, Revolt bij de traanbuis onder, Fringe onder mijn ogen en in de arcadeboog Thrash. Wanneer je deze limegroene kleur subtiel aanbrengt heeft het eerder de neiging naar geel.

urban decay electric looks-8 urban decay electric looks-4 urban decay electric looks-7 urban decay electric looks-5Hier draag ik Slowburn op mijn bewegend ooglid, Savage bij de traanbuis boven en Thrash bij de traanbuis onder. Onder mijn ogen de kleur Urban en een mix van Jilted en Urban in de arcadeboog.

Mocht het hier en daar wat vlekkerig overkomen, dan ligt absoluut niet aan de oogschaduw. Ik kwam erachter dat ik nog wat restjes lijm van de nepwimpers op mijn oogleden had zitten, die tijdens het verwijderen van mijn make-up waarschijnlijk niet helemaal is verdwenen. Urban Decay blend namelijk perfect met de huid en met andere oogschaduwkleuren.

urban decay electric palette-06Ik kan niet wachten om hier een Makeup Monday tutorial mee te maken voor jullie! Wil je een bepaalde kleur, of meerdere, graag terugzien in een look, laat het me dan vooral even weten. Het Urban Decay Electric palette is niet voor iedereen, maar wel voor de mensen die houden van experimenteren met make-up en kleur en die het lef hebben om te knallen met hun ooglooks! Ik krijg er zelf in elk geval erg veel inspiratie van. I love it!

De kleurenkeuze is erg gaaf en de kwaliteit is top en ik ben nergens anders zulke kleurrijke combinaties tegengekomen in een palette, zelfs niet bij Sleek MakeUp. Wel heb ik een knallend palette van Sugarpill Cosmetics, maar dat zijn 4 kleuren en nu heb je er gewoon 10 bij elkaar, yeah!

urban decay electric palette-01TIP! Helaas kunnen we Urban Decay niet meer kopen in Nederland, maar ze verkopen dit palette via de Britse webshop BeautyBay.com voor €49,40. Het is een betrouwbare webshop met free worldwide delivery, dus het is er sneller en goedkoper dan wanneer je via Sephora.com of Sephora.fr gaat bestellen. 

Wat vinden jullie van dit knallende palette, is het iets voor jou? En zou je er komende maandag graag een felle look mee willen zien of zal ik de look iets draagbaarder maken?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

115 Reacties

 1. melissa
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Wauwie! zeker heel mooi pigment en lekker felle kleurtjes ik vind het een heel mooi pallet. Helaas een beetje te duur voor me urban decay lijkt me echt vet, trouwens je ooglooks met dit pallet vind ik erg mooi ik ga het ook proberen met een pallet die ik van sleek heb xxx

 2. 28 juli 2014 / maandag, 28 juli 2014

  Jeetje wat een pigment zeg, geweldig! Hele mooie kleuren. :)

 3. Sanne
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Wat een super gaaf palette zeg! Juist om die geweldige kleuren zou ik hem kopen.

 4. 13 juli 2014 / zondag, 13 juli 2014

  Wat een prachtige looks, al zou ik dit palette niet snel kopen want de kleuren zouden me niet staan denk ik

 5. Mariska
  11 juli 2014 / vrijdag, 11 juli 2014

  Met inmiddels 10 palettes van UD mocht deze niet ontbreken. Ook ik ben fan van de pigmentatie, het knalt eruit!
  Mooie looks heb je gemaakt!

 6. Roosjee
  10 juli 2014 / donderdag, 10 juli 2014

  Whow mooi hoor. Voor mij is t iets te vel allemaal voor jou donkere ogen , donkere haar en getinte huid is t echt heel mooi.

 7. 10 juli 2014 / donderdag, 10 juli 2014

  Kom maar op met die zomerrrr! Heerlijke kleurtjes. Vind de laatste look trouwens het leukst. :)

 8. 10 juli 2014 / donderdag, 10 juli 2014

  Hoewel ik behoorlijk fan ben van UD zal ik dit palette niet zo snel aanschaffen want zulke heftige kleuren draag ik zelden..

 9. Xenia
  10 juli 2014 / donderdag, 10 juli 2014

  Wat een mooi pallete!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *