Update | samenwonen, hoe bevalt dat nou?

Aan het begin van dit jaar vertelde ik jullie dat ik zou gaan samenwonen. Voor het eerst, ever! Spannend, natuurlijk, want geen idee wat ik ervan moest verwachten en hoe dat dan zou gaan. Ik ben een enorme rommelkont en lap het huishouden behoorlijk aan mijn laars, en mijn vriend is precies zo. Ook waren we allebei vast klant van Thuisbezorgd.nl. ‘Dat wordt echt één grote bende daar bij jullie’ en ‘oh man, waarschijnlijk worden jullie na een paar weken al gillend gek’ kreeg ik te horen. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en leek het me leuk om jullie een update te geven over het samenwonen. Hoe bevalt het, wat zijn onze valkuilen en wat is er veranderd?

Voor het eerst samenwonen

Wat samenwonen betreft ben ik met mijn 30 jaar een behoorlijke laatbloeier, maar goed, eens moet de eerste keer zijn. Laat ik maar gewoon meteen beginnen met het feit dat samenwonen me ontzettend goed bevalt. Ik heb serieus heel hard nagedacht over eventuele minpunten, maar ik kan alleen maar positieve dingen bedenken. Zo vind ik het veel leuker om thuis te werken omdat ik weet dat mijn vriend een paar uur later al weer thuiskomt. Ik ben ZZP’er en werk dus alleen, maar aan het einde van de dag heb ik weer gezelschap en kan ik mijn belevenissen van die dag aan iemand kwijt, en vice versa.

Kook5Daagse_12Ik vind het nu ook veel leuker om te koken. Voorheen waren we allebei kind aan huis bij Thuisbezorgd.nl, maar om zowel geld te besparen als een gezondere levenssttijl aan te gaan, zijn we begonnen met zelf koken. En dat bevalt goed. Ik kook terwijl hij ondertussen de keuken opruimt en de afwas doet, of andersom. Of we koken samen.

Kook5Daagse_15Ook de boodschappen doen we samen. We bedenken dan van te voren waar we zin in hebben en kopen dan voor zo’n 4 dagen ingrediënten in. Nu moet ik zeggen dat mijn vriend meestal een beetje inspiratieloos is wat eten betreft, dus ben ik vaak diegene die bedenkt wat er op tafel wordt gezet. En dat vind ik alleen maar leuk!

Soms heb ik het wat drukker en ben ik bezig met deadlines, dus dan laat ik alles aan hem over. En dat werkt prima. Hij is niet te beroerd om mij uit de brand te helpen als ik druk ben, en andersom zorg ik er op bepaalde dagen weer voor dat het eten al bijna klaar is als hij uit zijn werk komt, zodat hij daarna meteen door kan naar (zaal)voetbal of bootcamp. Het is een beetje geven en een beetje nemen, maar bij ons lijkt het al van nature vrij goed in balans te zijn.

Elke avond kijken we een serie of film, we gaan gezellig samen slapen (en daarvoor kletsen we nog wat in bed) en in de ochtend wisselen we slechts een paar woorden, maar is het gewoon toch erg fijn om elkaar nog even gezien te hebben. Over het algemeen zitten we veel bij elkaar, maar omdat we ieder gewoon ons eigen ding doen, hebben we niet het gevoel te veel op elkaars lip te zitten. Heel vaak werk ik nog ‘s avonds door aan mijn blog, en speelt hij een spelletje op de Playstation. Of hij is sporten. Of hij gaat een avondje naar vrienden.

Natuurlijk vinden we het ook wel eens lekker om helemaal alleen te zijn in huis. Als ik een avondje naar vriendinnen ga, kan mijn vriend er ontzettend van genieten om lekker in zijn eentje te gamen en pizza te eten. En als ik wel eens wat langer weg ben voor werk, nodigt hij vrienden bij ons uit om mee te chillen of wordt er een Fifa Fuifje georganiseerd. Maar daarover later meer.

De valkuil; het huishouden

Wat huishouden betreft, daar hebben we allebei een hekel aan. We hebben eigenlijk nooit ruzie gekregen over het huishouden, omdat we daarin vrijwel hetzelfde zijn. Wel sporen we elkaar zo nu en dan een beetje aan. ‘Jeetje, we moeten echt wat consequenter gaan wassen hoor’ of ‘laten we anders elke dag gewoon een beetje afwassen, ok?’.

samenwonen - 1Pas als hij geen sokken meer heeft en ik me afvraag waar al mijn onderbroeken zijn, bedenken we dat het misschien wel eens tijd is om wasjes te draaien. Er ligt dan echt een berg was, dus zijn we onze hele vrije zondag aan het draaien. Alle schone was wordt niet meteen weggewerkt, maar gewoon op de bank gedumpt en in de loop van de week langzaam opgevouwen. Of we pikken er alleen de dingen uit die we op dat moment nodig hebben. Ja ik weet het, we zijn té erg.

Hetzelfde verhaal met de afwas. We hebben er gewoon géén zin in. Gelukkig hebben we nu afgeproken om de vuile vaat niet IN maar NAAST de gootsteen te zetten. Als de ruimte naast de gootsteen te vol wordt, is dat voor ons een teken om te gaan afwassen. We hebben er allebei nooit zin in, maar als we het samen doen is het in elk geval wel een stuk leuker. Een beetje het ‘gedeelde smart is halve smart’ idee. Dus ik kook, hij wast af. Of hij ruimt op, ik ga stofzuigen. Of hij wast en ik vouw. Als we het huishouden doen, dan doen we dat dus samen. Tot aan het bed verschonen aan toe.

We hebben in elk geval besloten dat als we gaan verhuizen naar een koophuis – want daar zijn we nu langzaamaan een beetje naar op zoek – we een vaatwasser in huis nemen. En een schoonmaker in dienst. Het liefst eentje die ook nog wast, droogt en vouwt.

Wat is er veranderd?

Praktisch niets. De uitzet van mijn vriend hebben we grotendeels verkocht voordat hij bij mij introk. Ook ik heb meteen wat spullen verkocht en zo verdienden we samen meteen een leuk zakcentje voor onze gezamenlijke rekening. Alleen zijn TV en Playstation 4 zijn meegekomen. En daar is meteen de eerste verandering: de TV stoel.

samenwonen - 2Eerder gewoon een normale woonkamerstoel, maar nu door mijn vriend omgedoopt tot luxueuze TV stoel. Hij staat pal voor de TV, zodat mijn vriend lekker onderuit gezakt kan gamen. Na het gamen wordt de stoel niet teruggedraaid. En dat vind ik prima.

instalab april 2015 week 1_25En dan de tweede verandering: de FIFA Fuifje Wisselbe(k)er. Een grote knuffelbeer die dienst doet als wisseltrofee. Eens in de zoveel tijd wordt er een FIFA Fuifje georganiseerd door de vrienden van mijn vriend, waar ze dan met zijn allen toernooitjes FIFA (= voetbalgame op de Playstation) gaan spelen. De uiteindelijke winnaar krijgt de eer om de beer vol trots in zijn huis te zetten. En aangezien mijn vriend erg goed is in FIFA, weet ik zeker dat deze beer de rest van ons leven bij ons in de huiskamer zal moeten staan. En ook dat vind ik absoluut geen probleem.

De derde verandering: aangezien ik te veel kleding heb, was er geen ruimte meer in mijn kast voor de kleding van mijn vriend. We hebben dit simpelweg opgelost door gewoon een extra kledingkast te kopen en die in het werkkamertje te zetten. De kast is niet al te hoog en dat is fijn, want zo kan hij er zijn voetbal- en sporttassen op kwijt. Verder is er een extra plank voor zijn schoenen vrijgemaakt en twee lades in de slaapkamer voor de rest van zijn kleding.

Tja, en verder is alles vrijwel hetzelfde gebleven. Wel hebben we samen de meubels verschoven zodat er een geheel andere, nieuwe indeling in huis is gekomen. Op deze manier werd het meer ‘ons’ huis. Straks als we gaan verhuizen, zullen we echt samen meubels gaan uitzoeken, maar voor nu staat ons huis voornamelijk vol met mijn meubels.

clarenceencoco2Oh, en als laatste verandering, het gaat veel beter met de katjes en ik denk echt dat mijn vriend hiermee te maken heeft. Er was nogal een strijd om aandacht tussen Clarence en Coco, maar sinds mijn vriend bij me is komen wonen krijgen ze bijna aandacht te veel. Ze worden geknuffeld, opgetild, er wordt voor ze gezongen en er worden bedjes voor ze gemaakt. Ik had nooit verwacht dat er iemand bestond die even gek op mijn katten zou zijn als ikzelf. Er is nu veel meer balans in de aandacht die ze van ons krijgen. Als Coco wordt geaaid en geknuffeld door mijn vriend, neem ik Clarence onder handen, en vice versa. Ik denk dat deze balans ze veel meer rust heeft gegeven, waardoor ze minder strijd hebben en dus veel relaxter met elkaar omgaan dan voorheen.

Dus, hoe bevalt dat samenwonen nou?

Ik vind samenwonen echt supergezellig. Het bevalt me zo goed! Van te voren kreeg ik veel horrorverhalen en slechte ervaringen van anderen te horen, maar al die verhalen gaan voor ons gewoon niet op. Ik denk dat we gewoon heel erg mazzel hebben met het feit dat we op één lijn zitten met veel dingen, waardoor we het eigenlijk altijd wel met elkaar eens zijn. We hebben ontzettend veel lol samen, ik geloof dat we meerdere malen per dag wel in een scheur liggen om elkaar. Ook praten we veel, gewoon over onzinnige dingen, maar ook over werk en de toekomst. Het gaat ontzettend goed en we leren elkaar elke dag weer een beetje beter kennen waardoor ik elke dag weer een klein beetje meer van mijn vriend begin te houden. Mijn vriend en ik zijn na ongeveer 4 maanden gaan samenwonen en dat klinkt natuurlijk heel erg snel, maar ik ben blij dat we het gedaan hebben. Het voelde gewoon goed. We zijn heel gelukkig! Het leven is gewoon veel en veel leuker nu we het samen doen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen hoe het samenwonen mij tot nu toe is bevallen. Mocht je plannen hebben om binnenkort ook samen te wonen met de liefde van je leven? Laat je dan vooral niet gek maken door de mensen om je heen. Elke persoon en elke relatie is weer anders. Wat bij de één fout gaat, hoeft niet per se fout te gaan bij jullie. En bij het ene stelletje werkt, hoeft natuurlijk niet bij jullie te werken. Het belangrijkste is dat je goed blijf communiceren met elkaar en vooral veel van elkaar geniet in deze leuke periode van jullie leven!

Wonen jullie ook samen? En zo ja, vertel er eens iets over bij de comments? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

153 Reacties

 1. Carola
  1 januari 2016 / vrijdag, 1 januari 2016

  Wat ontzettend leuk en fijn om dit verhaal te lezen. Ik ben een maand geleden voor het eerst gaan samenwonen met mijn vriend, ben ook 30 jaar en dus een laatbloeiertje en net 6 maanden samen. Veel commentaar gehad in onze omgeving over hoe snel wij gingen samenwonen en dat het je relatie zal veranderen. Maar wat goed voelt moet je niet remmen en ontwikkeling is iets wat naar mijn idee een positief iets is ;)
  Het huishouden gaat vanzelf maar ik kan je wel vertellen dat het veel werk is haha!
  Met het samenvoegen van onze katten (ik heb 2 tweelingbroertjes en hij ook 2 katers) is het elke dag stofzuigen een feit geworden en ik snap werkelijk NIET hoe die wasmand zo ontzettend snel vol kan raken als we naar mijn idee gisteren nog de fris gewassen en strak gevouwen hoopjes kleding in de kast hebben weggelegd!
  Al met al gaat het bij ons gelukkig allemaal vanzelf en netjes 50/50 maar misschien dat dat in de toekomst wel wat zal verschuiven.
  We gaan het zien, we genieten in ieder geval intens van het samen zijn en communicatie is de sleutel voor een goede relatie, samenwonend of niet ;)
  Ik wens jou en iedereen die gaat samenwonen of dit al doet in ieder geval heel veel geluk en liefde! Geniet van elkaar, dan is de wereld weer een stukje vrolijker :)

 2. 9 augustus 2015 / zondag, 9 augustus 2015

  Leuk om jouw ervaringen te lezen, Serena! Mijn vriend en ik willen rond februari gaan samenwonen, heel veel zin in!

 3. Anne
  28 juli 2015 / dinsdag, 28 juli 2015

  Mijn vriend en ik zijn nu bijna een jaar samen, en toen ik bij hem kwam woonde hij alleen in het huis van zijn moeder, dat te koop stond. En eigenlijk vanaf het begin woonde ik 3 dagen in de week bij hem. Samen schoonmaken, koken, boodschappen doen. Nu sinds een aantal weken is het huis verkocht en woont vriendlief bij z’n moeder en haar nieuw vriend. Echt heel erg wennen om opeens van samen alles doen terug te gaan naar op bezoek gaan bij de schoonmoeder thuis… Maar over n kaartje hopen we genoeg geld te hebben gespaard om écht te gaan samenwonen

 4. 27 juli 2015 / maandag, 27 juli 2015

  Wat leuk om te lezen! Mijn vriend en ik gaan eind dit jaar ook samenwonen en ik vind het zo spannend! Er zullen wel een aantal nadelen aan zitten (geen auto meer mimimi) maar daarvoor kunnen we wel elke dag lekker samen slapen en gezellig eten en bankhangen (waar wij nogal goed in zijn haha).

 5. Jildou
  26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Hi Serena,
  Erg leuk om dit te lezen! Ik (27, mijn vriend is 30)ben afgelopen december ook na 6 maanden gaan samenwonen in een nieuwbouwappartement in Amsterdam wat heel toevallig, precies op het juiste moment, op ons pad kwam. Iedereen om me heen vond het ‘te snel’, en waarschijnlijk had ik dat zelf ook gevonden als het een van mijn vriendinnen betrof.

  Herkenbaar… huishouden is ook niet onze sterkste kant. Mijn tip? Ga elke zaterdagochtend na het opstaan samen een uurtje knallen in het huishouden. Mijn vriend doet de afwas en stofzuigt, ik doe de was in de wasmachine en poets de wasbak in de badkamer en de wc. Zo kunnen we er weer een weekje tegenaan. ;)

  Verder vind ik samenwonen gewoon heel gezellig. Het is juist goed als je beiden je eigen ding kunt doen – mijn vriend gamet ook graag (iets te vaak als je ‘t mij vraagt) maar als hij dat doet dan kijk ik gewoon even mijn Keeping up with the Kardashians waarvan ik weet dat hij het verschrikkelijk vindt. ;)

  Veel geluk met je vriend!
  Liefs Jildou

 6. Anne
  26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Leuk te horen dat jullie het zo leuk hebben! Ik ga over een week samen wonen met mijn vriend, best een grote stap hij het huis uit. Aangezien mijn vriend op zee werkt, is de periode thuis altijd extra leuk. Het zal voor mij alleen wennen worden aan de stillen dagen(maar zelf kijken wat je wil en eten wat je zelf wilt is wel erg lekker). Hopelijk krijgen mijn vriend en ik het net zo leuk als jullie!

 7. 26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Fijn om te lezen dat het jou zo goed bevalt.

 8. Stacy
  26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Precies! Wat voor de een werkt hoeft voor de ander niet perse ook te werken. Ik ken stellen die na een kort aantal maanden zijn gaan samenwonen en nog vrolijk wakker worden elke dag, maar genoeg stellen die na 6 jaar gingen samenwonen en toen uit elkaar gingen. Ik ga over ongeveer twee maandjes samenwonen met mijn vriend in het buitenland gekregen. Ik kijk er onwijs naar uit, zolang je maar op 1 lijn zit dan komt alles goed. :)

 9. Ikram
  26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Zo leuk om te lezen!! En fijn om te horen dat het allemaal zo goed gaat en dat jullie op zoek zijn naar een nieuwe plek :D Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van goed communiceren denk ik dan :D

 10. Eline
  26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Hoi Serena,
  Wat fijn dat je / jullie dit met ons wil delen!
  Wij zijn na 3 maanden gaan samenwonen, inmiddels 7 jaar verder dus niks mis mee. Het enige wat ik mis is dat mijn vriend totaal niet kan koken. Omdat ik dagelijks van Arnhem naar Utrecht reis ben ik vaak laat thuis en heb niet veel zin om in de keuken te staan. Ik los dat nu maar op door voor meerdere dagen te koken en makkelijke gerechten te maken en af en toe natuurlijk een pizza in de oven.

 11. Petra
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Ik woon samen sinds ik 19 ben. Mijn (toen) vriend kreeg een huisje bij ons in het dorp en toen ben ik er maar gelijk bij ingetrokken. Op mijn 22e zijn we getrouwd en dat zijn we nu al 16 jaar. Dolgelukkig :)

 12. Anne
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Hoi sereen,

  Ik ben na 2 jaar gaan samenwonen en inmiddels wonen we alweer 1 jaar samen. De tijd gaat zo hard. Inderdaad wat je zegt het leven is zoveel leuker met zijn 2. Ik merkte wel dat ik na 8 maanden een beetje in een sleur kwam. Alles was ip de rit en de spanning was er een beetje vanaf. Inmiddels is alles weer koek en ei. Dit was ook maar een korte periode. Ik ben zelf ook iemand die altijd een uitdaging nodig heeft. Dus zodra iets niet meer nieuw is ben ik weer op zoek naar iets wat me een kick geeft. Hiermee hedoel ik op bv. op werk en andere dingen in mijn prive leven

  Wel merk ik dat het huishouden op mij aankomt maar dat vind ik niet zo erg. Ik ben wel echt een schoonmaak freak dus ik doe het ook liever zelf.

  Vanwege ons leeftijds verschil. Ik 21 en hij 32 kregen wij ook veel reacties of we dat nou wel zouden moeten doen. Uiteindelijk is alles goed gekomen en heb ik geen moment spijt gehad! Op naar de volgende jaren. Jullie ook heel veel plezier en liefde toegewenst.

  Liefs

 13. Leonella
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Ik woon al ruim 3,5 jaar officieel samen met mijn vriend (officieus vijf jaar -en we zijn 5,5 naar samen, bij ons ging dat ook heel snel. Ook ik was wat laat, 26 toen we dit huis het officieel werd, en daarvoor ook nog nooit echt op mezelf. Veel mensen vonden het raar, maar wij hebben nog nooit spijt gehad. Het is echt fijn om ‘s ochtends samen wakker te worden, en nog fijner om te weten dat er thuis iemand op ne wacht of dat ik het warm en gezellig kan maken voor als hij thuis komt. Als je maar communiceert, zowel praktische als over wat je denkt en voelt kun je veel problemen voorkomen.

 14. Danique
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Heel erg leuk dat het zo goed gaat! Ik woon sinds gister officieel samen en ik verwacht niet anders dan dat het goed gaat. We zijn nu een jaar samen en hebben ook ontzettend veel lol samen, kunnen ook serieus zijn en we hebben het leuk samen zonder gezeur. Ik heb zin in de komende tijd! (Mijn ouders wat minder haha, die vinden het idee nog wel lastig dat ik uit huis ben)

 15. 25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Wat leuk om te horen dat het je zo goed bevalt!

 16. Maaike
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Heel leuk verhaal, veel herkenbaar… PlayStation 4 haha, maar totaal niet erg, kan ik lekker mijn eigen series kijken of op internet rond snuffelen.
  samenwonen lijkend of je met een goede vriend woond, perfect. En dan de bonus dat hij niet alleen je beste vriend is maar ook die geweldige wouw jonge die nog vaak je hart sneller laat kloppen. Nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn samenwonen.

 17. 25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Samenwonen rocks! Mijn vriend is gek op koken en ik ben meer van het schoonmaken. Dus we vullen elkaar goed aan. :) Ik heb al ruim zeven jaar een relatie met hem, waarvan wij al zesenhalf jaar samenwonen! …And still going strong. :)

  Leuke blogpost! Je foto’s vind ik echt super.

 18. Mel
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Wat leuk! ik dacht dat je veel langer een vriend had, klopt dat? of is dat uitgegaan?

  liefs

 19. Kyona
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Joh, ik ging na 1 maand al samenwonen en inmiddels zijn we 7 jaar verder waarvan 4 jaar getrouwd en hebben we een dochter! Het leven is ook gewoon (wat mij betreft) leuker samen :-)
  Fijn dat het zo goed bevalt!

 20. Sanne
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Super leuk om te lezen!
  Ik woon nu iets meer dan een jaar samen. En dat bevalt super goed, wij zijn ipv eerst beide op onszelf gaan wonen direct vanuit ouderlijk huis gaan samenwonen. Daar zijn de meningen over verdeeld of dat nou wel of niet de juiste keus is. Wij vonden van wel, en ik heb er geen moment spijt van gehad. Zodra je er aan toe bent geloof ik dat het ook gaat werken. We hebben geen “regels” vooraf bedacht maar zijn gewoon gaan kijken hoe het ging en wie wat doet. Ik vind het heel fijn om samen te wonen, het idee dat je thuiskomt en daar weer samen zult zijn vind ik heel fijn.
  Ik ben heel benieuwd naar wat jullie toekomstige huis gaat worden. Veel plezier en geniet er van! Ps. Hoe fijn is het dat het nu ook beter gaat met de katten, mannen die van katten houden rule!

 21. 25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Ik ga in september samenwonen met mijn vriend. Ik slaap nu al super veel bij hem en we zijn hele dagen samen, dus ik weet hoe hij is qua huishouden. Ik ruim het meeste op, omdat hij veel werkt, maar ik vind het niet zo erg. Ik kan niet wachten om in een echt huis samen te wonen (nu woont hij op kamers)!!

 22. Fatiha
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Ik ben al bijna 4 jaar getrouwd en natuurlijk wonen we dan samen haha.

  In het begin is het echt aftasten hoe de ander is.. mijn man is een nachtmerrie qua huishouden omdat hij er helemaal niets van snapt.. de wasmachine aanzetten is voor hem al een hele uitdaging.

  In het weekend doet hij de kleine dingen zoals was ophangen/afwassen/stofzuigen, omdat ik dan werk.. doordeweeks doe ik het meeste en het bevalt nu goed..

  Ik zou echt niet meer alleen kunnen wonen (ook al heb ik een dochter).. zelfs alleen slapen lukt me niet.. pas als hij naast mij komt liggen dut ik in..

 23. 25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Leuk om te lezen en wat fijn dat t zo goed gaat! Mijn vriend en ik zijn ook vrij snel gaan samenwonen en dat beviel ook meteen supergoed. Inderdaad veel gezelliger! Inmiddels hebben we zelfs een koophuisje gekocht waar we nu een paar weken in zitten. Leuk dat jullie ook al een beetje aan t kijken zijn!

 24. 25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Echt leuk in te lezen :) Ik zou echt niet meer kunnen zonder vaatwasser en schoonmaakster! En dat jullie na 4 maanden gingen samenwonen heeft ook iets met de leeftijd te maken. Nu weet je al wat sneller of iemand echt bij je past.

 25. Inge
  25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

  Hoi serena,

  Ik ben na zo’n 1,5 jaar bij mijn vriend ingetrokken. Ook wij lagen op 1 lijn qua huishoud, nooit ruzie we hadden altijd lol. helaas is hij er na 1,5 jaar samen wonen achter gekomen dat hij te jong is en nog wilt leven .. Ik ben benieuwd of hij er nog op terug gaat komen. Ik ga nu kijken naar een eigen appartement, want ik ben nu wel in 1x alles kwijt en dat laat ik me niet nog een keer gebeuren! Daarom is het misschien maar goed dat hij bij jou is ingetrokken hihi.

  Liefs.

  • Inge
   25 juli 2015 / zaterdag, 25 juli 2015

   Hij is tevens 23 jaar

 26. Astrid
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Ik moest hardop lachen toen ik las over het moment dat je onderbroeken op zijn…. TE herkenbaar hahaha

  Ik ben zon rampgeval dat dus voor 20€ aan nieuwe sokken koopt in plaats van sokken te wassen… whoops! Of sokken voor een tweede dag aan…. kan best….toch :p?

  • Sarah
   26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

   Oh bah .. je draagt je sokken zowat de hele dag in bezwete schoenen en dan ga je ze de volgende dag nog een keer dragen?

   Hoe onhygiënisch kun je zijn?

 27. Iris
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Blijven jullie in houten wonen als jullie gaan verhuizen?? ;)

 28. 24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Leuk artikel! Super leuk om te lezen hoe je het ervaart en hoe erg je er van geniet, je merkt het gewoon aan de manier waarop je het vertelt! Hopelijk gaat het mij later net zo gemakkelijk af, haha! Wij zijn wat huishouden betreft juist het tegenover gestelde, hij een rommelkont en ik degene die alles opruimt, maar goed dat moet kunnen in een goede relatie! Ik ben in ieder geval blij voor je en ik wens je nog heel veel geluk toe!

 29. 24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Wat een leuk artikel! Gelukkig dat het zo goed gaat. Het fijnste aan samenwonen vind ik het wakker worden. Als hij nog slaapt even lekker tegen hem aan kruipen voor ik het bed uit moet.

 30. Sylvia
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Leuk om te lezen en heel herkenbaar. Hier ook geven en nemen. Mijn vriend werkt het meeste dus pak ik wat meer het huishouden. Als ik druk heb met school, doet hij wat meer.
  Eten maken doen we ook vaak samen, ook een goede tip voor als je beide niet zo’n zin hebt:)

  Ik dacht ergens te hebben gelezen dat je vriend niet op foto wil en op je blog, klopt dat? Heb je al ergens eens een foto geplaatst of zou je dat willen doen? Ben wel benieuwd wie er nu aan Serena’s zijde staat:P

 31. 24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Ik woon samen met mijn kat, mensen zeiden dat 10 weken wel een beetje vroeg was om hem bij mij in te laten trekken, maar inmiddels zijn we 4 jaar samen en nog steeds heel gelukkig!

  Hihi, sorry, happy single, moest even, maar ik vind dit zo leuk om te lezen! En ben blij dat het zo goed gaat. Heel veel succes met het zoeken naar een leuk koophuisje!

 32. Anne
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Mijn vriend en ik schelen 4.5 jaar. Ik was net 18 en hij 23… een jaar later zijn we al gaan samenwonen. Althans, hij sliep ruim 5 dagen in de week bij mij. Wij hebben op zijn naam een appartement gekocht ipv gehuurd. Een grote stap, mar wel goedkoper. Nu zijn we daar eind april in gegaan en zijn nu nog kleine dingen aan het aanpassen. Verder vind ik het echt heerlijk. Samen slapen, eten, gek doen. Sinds kort hebben wij een britse korthaar in huis. Zulke leuke beestjes! Geniet er van Sereen, het aller beste gewenst voor jullie beide! X

 33. Sanne
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Leuk om te lezen! Ik ben nu na 4 jaar een relatie samen opzoek naar een eerste huurappartement. We zijn allebei nog best jong (21), maar bijna klaar met de studie dus financieel kunnen we het dan betalen. Ik heb er zin in :)

 34. 24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Ik vind het ook echt heerlijk om samen te wonen, dat je gewoon altijd je eigen plannen kan maken maar altijd aan het einde van de dag samen naar bed gaat! Rommelig zijn we allebei dus ook wij hebben maar snel een vaatwasser gekocht en de schoonmaakster zijn we ook hard naar op zoek haha!

  Liefs xx Lauren

 35. melissa ligthart
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Superleuk om te horen! Ik ben ook vrij snel gaan samenwonen. Nu zo’n 7 maanden geleden. Ik ben bij hem ingetrokken dus vind het super leuk om het huis wat “vrouwelijker” te maken haha! Ik herken mezelf echt jn jou verhalen! Superleuk stuk! Vooral van de was 😅😂 hahaha! Hee herkenbaar! Groetjes Melissa💘

 36. 24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Leuk artikel! Fijn om te lezen dat anderen ook sloddervossen zijn gebleven! Mijn vriend en ik zij 5 jaar samen en wonen nu 4 jaar samen. Het was wennen maar ging prima. Ja soms wil je elkaar het liefst slaan maar ach we zijn allebei totaal verschillende karakters dus dan kan je dat verwachten. Maar we vullen elkaar prima aan en ik denk dat we nog een hele lange tijd/voor altijd samen zullen zijn.

 37. Romy
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Hi Serena! Wat een leuk artikel zeg! Fijn dat jullie het zo leuk hebben.

  Mijn vriend en ik zijn bijna 2 jaar samen. We zitten er aan te denken om volgend jaar te gaan samen wonen. Dan hebben we, als we geluk hebben, allebei een fulltime baan.

  Mijn vriend heeft een half jaar in het buitenland gewoont en gestudeerd toen we al een relatie hadden. Dus wat dat betreft zit het wel goed!

  Nogmaals, super leuk om te lezen dit! En ook de reacties van alle andere lezers ♡

 38. Renate Ipema
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Wat een leuk artikel! Op m’n 20ste leerde ik mn vriend (nu verloofde zelfs) kennen, na zo’n 15 maanden zijn we gaan samenwonen :) qua kleding wassen/schoonmaken herken ik ons erg in je verhaal haha, drama! Maar we wonen nu bijna een jaar samen en het is heerlijk! We zijn verslaafd aan The walking dead & Game of thrones, maar ook films staan vaak aan. Hebben toevallig net het 5e deel van Resident evil gezien, haha! Samenwonen is erg wennen, je leert elkaar door en door kennen, maar ik zou niet anders meer willen :)

 39. tessa
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Wat een leuk artikel. Ik woon zelfs sinds een jaar en twee maanden samen. ik ben 22 en heb ook eventjes op mijzelf gewoond. Toch vind ik samenwonen leuker omdat er dan altijd iemand thuis komt en je kunt het in de avond echt gezellig maken. Mijn vriend en ik studeren nog wel waardoor we nog niet heel groot kunnen wonen, maar dat komt vast wel een keer:D.
  Wij hebben allebei ook HAAT aan het huishouden, we proberen het dan ook altijd samen te doen, muziekje aan, beetje lachen en kletsen en ‘t is zo allemaal gebeurd. We hebben trouwens wel ‘n vaatwasser, zou niet weten hoe onze keuken er uit zou zien als we dat ding niet zouden hebben.
  Omdat we klein wonen hebben we weleens een klein beetje gekibbel over dat de eens zn spullen niet opruimt haha, maar als dat ‘t enige is:).
  En wat leuk dat je vriendje zo kattenlover is :). Fijne avond! X

 40. 24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Wij zijn officieel voor vrienden na 7 maanden gaan samenwonen maar voor ons zelf al na 3 maanden. Ik doe het huishouden, proberen samen boodschappen te doen voor 4 dagenaar vaak doe ik dat zelf. Koken doet hij en wassen doet hij ook. Tenzij ik weekenden vrij ben.

  Kan me geen leven zonder hem bedenken. Inmiddels 20 maanden samen.

 41. E
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  Trouwens, me valt net in dat jullie natuurlijk de identiteit van je vriend prive houden (groot gelijk!) maar misschien is het leuk als hij eens iets schrijft over hoe het is om met een succesvolle blogger samen te zijn. Daar ben ik nog benieuwder naar dan t samenwonen :)

 42. Linsey
  24 juli 2015 / vrijdag, 24 juli 2015

  He serena
  Ik heb sinds 7 maanden een vriend en na 1/2 maanden begon die wat vaker bij me te slapen tot op een gegeven moment dat het vakantie was toen sliep die bij mij heel de week en is die eigelijk nooit meer weg gegaan 😜
  In het begin vond ik het wel lastig omdat ik niet meer in me eentje was. En me ouders hadden er ook soms een beetje moeite mee ( want ik woon gewoon nog thuis ) . Maar nu ben ik er aan gewend en heb ik het super naar me zin en wil ik ook niet meer dat die weg gaat haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *