Update: Alessandro Striplac – 3 jaar later

Door Nena – Door de komst van mijn dochtertje Sarah hebben jullie kunnen zien dat er de laatste tijd wat minder artikelen van mij zijn verschenen. Desondanks vind ik het nog steeds veel te leuk om zo af en toe eens een product te reviewen of om, zoals vandaag, een update te geven over iets waar Serena en ik zo’n drie jaar geleden erg enthousiast over waren. Drie jaar geleden zijn wij namelijk naar een event geweest waar wij voor het eerst kennis konden maken met Alessandro Striplac!

starterkit

Striplac is een systeem waarbij je je nagels kunt lakken met een bepaalde gellak en deze kunt laten uitharden met behulp van een UV-lamp. Met als resultaat: Perfect gelakte nagels voor tenminste 10 dagen!

striplac collage2

En dat niet alleen, want wanneer je de Striplac wilt verwijderen kan je het er gewoon afpellen! Door gebruik van een zogenaamde peel-off twin coat heb je geen speciale aceton badjes of andere troep nodig om je nagels weer van de gellak te ontdoen.

Serena en ik waren direct verkocht en hebben er een review over geschreven die je hier kunt vinden.

Update: 3 jaar later…

Laat ik maar direct beginnen met het feit dat ik nog steeds ontzettend enthousiast ben over Striplac!

lakjes

lakjes1

Als je me op Instagram volgt, dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat ik mijn kleurenassortiment enorm heb uitgebreid. Ik post regelmatig een foto van een nieuw kleurtje of ik deel hoeveel dagen de lak al blijft zitten, zonder dat ik ook maar een chip heb kunnen ontdekken of dat de Striplac aan het loslaten is.

Bubble gum

Bubble Gum (43) is mijn favoriet!

sweet blackberry uitgroeiHet allergrootste voordeel van Striplac is dat het erg lang én erg mooi blijft zitten. Na een paar dagen begint de kleur wat uit te groeien en wanneer je die uitgroei niet mooi meer vindt is het tijd om de kleur te verwijderen. Ik laat het gemiddeld zo’n 14 dagen zitten en dan zien mijn nagels er zo uit, zoals op bovenstaande foto met de kleur Sweet Blackberry (41). Mijn record is 17 dagen! En op mijn teennagels blijft het zelfs nog langer mooi. Een ander groot voordeel vind ik het feit dat je direct na het lakken en uitharden alles weer kunt doen! En je dus niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen, omdat je nagellak nog niet droog is.

Ik draag de peel-off nagellak zeker zo’n 1 x per 2 maanden en dan blijft het dus makkelijk 2 tot 3 weken zitten. Nog steeds krijg ik complimentjes over mijn mooie glanzende nagels en het feit dat ik nooit “chips” heb. Intussen heb ik meerdere mensen “aangestoken”, waardoor ook mijn vriendinnen, collega’s, buren en familie al een kit hebben aangeschaft!

Iets wat gelukkig in positieve zin is veranderd de afgelopen jaren is de verkrijgbaarheid. Alessandro Striplac is nu niet meer alleen te koop in geselecteerde drogisterijen of speciale salons, maar ook gewoon bij bijvoorbeeld: Bol.com, Wehkamp.nl of Douglas.nl. En het is ook regelmatig in de aanbieding! Ik heb namelijk vaak gehoord dat Striplac wel duur in de aanschaf is. Klopt. Maar dan heb je ook wat! Gelukkig zijn er intussen wel wat goedkopere alternatieven, wanneer je de Starter kit te duur vindt…

Starter kit, Travel kit en de Try me kit

Mocht je al bekend zijn met Alessandro Striplac, dan ken je vast de Starter kit (€99,95), zoals hij bovenaan dit artikel staat afgebeeld.

Inhoud: Een UV LED-lamp, een doosje reinigingspads, bokkenpootje, nagelvijl, Twin coat (8ml) en een lakje in de kleur Secret Red (27) (8ml).

travelkitMaar nu is er ook een Travel kit. Deze kit kost €84,95 en bevat een veel compactere UV LED-lamp die je kunt opladen door middel van een USB-adapter. De lamp gaat, indien volledig opgeladen, 2 complete manicuren mee!  Inhoud: UV LED-lamp, een Twin coat (8 ml) en 2 pakjes met 3 reinigingspads.

try me

En er is een Try me kit. Dit is een goedkopere variant van de Starter kit en kost €59,95. Op zich bevat de kit alles wat je nodig hebt. De lakjes zijn iets kleiner en bevatten 5 ml in plaats van 8 ml. En de bokkenpootjes zijn van hout. Er zitten minder reinigingspads bij en de lamp is iets anders vormgegeven, maar net zo effectief.

Mocht je dus nog een beetje twijfelen? Misschien is een van deze kits dan iets voor jou!

Striplac kleuren

Striplac begon met 22 kleuren, maar dat zijn er intussen veel meer geworden! Het is te veel om ze allemaal in dit artikel te verwerken, want alleen al bij Douglas.nl (exclusief de Limited Editions) zijn er ruim 70 kleuren beschikbaar. Het leek mij leuk om wel een aantal gevarieerde kleuren te laten zien. Soms ziet de kleur van een lakje er op het etiket heel anders uit, dan wanneer hij op je nagels zit. En de mate van dekking varieert ook nogal onder de lakjes.

lakjes5 lakjes2 Van links naar rechts: Cashmere Toch (98), Nude Parisienne (69), Exotic Strawberry (39), Sweet Blackberry (41), Silky Mauve (34), Black Cherry (83), New York Grey (76) en Deep Ocean (93).

Cashmere Touch

Cashmere Touch2

Cashmere Touch komt goed overeen met de kleur op het flesje. Het is een licht beige kleur die erg neutraal en licht op de nagels is. Dekt in 2 laagjes.

Exotic Strawberry

Exotic strawberry2

Exotic Strawberry is lichter op de nagels, dan de kleur op het flesje. De lak bevat shimmers, wat niet op de verpakking staat. Het is een mooie fris roze kleur die dekt in 2 laagjes. Door de shimmers lakt het wat streperig, maar met een beetje oefening is dat goed te doen.

Nude Parisienne

Nude parisienne2

Nude Parisienne is op de nagels wat donkerder dan de kleur op het flesje. Het is een mooie cappuccino-achtige kleur met een romige textuur. Dekt in 2 laagjes.

Sweet Blackberry

Sweet Blackberry2

Sweet Blackberry is op de nagels een stuk feller dan de kleur op het flesje. Ook deze lak heeft een romige textuur en dekt daardoor in 2 laagjes.

Silky Mauve

Silky mauve2

Silky Mauve is een heel andere kleur op de nagels dan de kleur op het flesje! Volgens het etiket verwacht je een koele paarse, haast lavendelkleurige tint. Op de nagels is het veel warmer en bijna roze van kleur. Dekt redelijk na 2 laagjes.

New York Grey

New York Grey2

New York Grey is een stuk donkerder op de nagels dan op het flesje. In bepaald licht lijkt de kleur zelfs vrij groenig, maar het is toch echt grijs. Ik houd het op grijs met een groene ondertoon ;). Is romig van textuur en dekt in 2 laagjes.

*Op de middelste foto zie je ook twee nagels met een matte top coat.

Deep Ocean

Ocean Blue2

Deep Ocean is minder “neon” fel op de nagels, dan op het flesje. De kleur dekt erg slecht, dus je hebt zeker 4 laagjes nodig voor een volledige dekking! De foto’s zijn het resultaat na 3 laagjes.

*Op de middelste foto zie je de linker nagel met de normale twin coat als top coat en rechts de matte top coat.

Black Cherry

Black Cherry2

Black Cherry is donkder en bruiner op de nagels dan op het flesje. Ik had meer een zwart/ rode kleur verwacht, maar op de nagels heeft het meer de kleur van pure chocolade. De lak dekt na 3 laagjes.

*Op de middelste foto zie je ook een nagel met Nail Art Effect Powder. Verderop in het artikel vertel ik je daar meer over.

matte top coat vs glanzende twin coat

twin coat vs matte top coat

Normaal gesproken zit er in elke kit wel een twin coat. Deze gebruik je als peel-off base coat en na de laatste laag kleur als top coat zodat je nagel mooi gaat glanzen. Er is nu ook een matte top coat verkrijgbaar, waardoor je nagels hun glans verliezen en een mooie matte look krijgen. Ik vind het bij bepaalde kleuren erg mooi! Leuk voor de afwisseling.

Nail Art Effect Powder

effect powderIets anders wat leuk is voor de afwisseling, is deze effect powder. Een torentje met 3 verschillende kleuren poeder.
Glitters2Hoe werkt het? Nadat je de laatste laag kleur aanbrengt strooi je wat effect poeder over de nagel. Dit laat je uitharden onder de UV LED-lamp. Nu fixeer je de glitters in de nagellak. Ik vind het fijn dat mijn nagels glad aanvoelen, ook met glitters, dus je kan vervolgens nog een laagje twin coat aanbrengen en dit laten uitharden.

glitters

Neem het af met een reinigingspad en klaar zijn je nagels! Ik heb gemerkt dat Alessandro zo af en toe wisselt met glitters of diverse steentjes als versiering, dus het kan zijn dat je soms een andere combinatie of een andere versiering tegenkomt.

UV/LED Polish Correcting Pen

Voor Striplac moet je best een beetje goed kunnen lakken. Als je knoeit en je laat dit uitharden, dan heb je dat namelijk wel zo’n 2 weken op je nagels. Alessandro Striplac heeft een Polish Correcting Pen, zodat je kleine foutjes (voor het uitharden) kunt wegwerken.

corrector

ingredients correctorVolgens de ingrediënten bestaat de vloeistof uit: gedenatureerd alcohol, water en parfum. Niet zo heel spannend dus. Ik corrigeer zelf altijd met een nagel van mijn andere hand, met de punt van een ijzeren vijl of ik lak de gehele nagel opnieuw (als het echt heel ernstig is!).
corrector
Ik vind de corrector niet zo’n must. Je krijgt hetzelfde idee met een wattenstaafje gedipt in alcohol, maar dan met een minder fijn puntje. Ook verkleurt de punt al snel, waardoor hij niet geschikt is voor meerdere kleuren…

Peel-Off Activator

Een ander product waar ik erg benieuwd naar was is de Peel-Off Activator. Ik heb van mezelf behoorlijk droge nagels, dus soms zit de lak aardig aan mijn nagel gekleefd. Het verwijderen gaat dan minder makkelijk, dus dit zou een fijn product kunnen zijn! (Heb je van jezelf vette nagels, dan blijft de Striplac sowieso minder goed zitten en bestaat de kans dat het al na een paar dagen vanzelf loslaat.)
peel off3Het is een zeer vloeibare transparante vloeistof in een nagellakflesje.
activator4Het gebruik is simpel: Verdeel de Peel-Off Activator aan de randen van de Striplac nagels en laat dit ongeveer 3 – 5 minuten inwerken. Daarna kan de Striplac gemakkelijk verwijderd worden van de natuurlijke nagel. Althans, dat is wat de beschrijving beweert. Bij mijn nagels merkte ik geen verschil. Ik heb dit product meerdere keren getest, maar de Striplac gaat er even makkelijk/ soms lastig af als altijd.  Ik merk geen groot voordeel van deze Peel-Off Activator..

Conclusie

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen aan Striplac, maar voor mij wegen die niet op tegen de grote voordelen. Ja het is prijzig in de aanschaf, want ook de lakjes kosten €16,95 per kleur, maar bij een salon ben ik een stuk duurder uit en de lakjes blijven erg lang goed! Sommige kleuren heb ik al vanaf het begin en zijn nu nog steeds niet verkleurd, stroperig of uitgedroogd. Iets wat ik bij normale nagellak nog wel eens meemaak. Wanneer je dunne en/ of buigzame nagels hebt is Striplac minder geschikt. Door het buigen laat de Striplac eerder los dan 2 weken, wat het in mijn ogen niet voor iedereen geschikt maakt. Dat is namelijk toch de grote winst, die 2 tot 3 weken prachtig gelakte nagels! Heb je extreem droge nagels, dan hecht de twin coat zo agressief aan je eigen nagel dat je wat beschadigingen hebt na het verwijderen van de Striplac. Op zich niet heel erg, maar dan zou ik het wel wat minder vaak gebruiken om je nagels ook wat tijd te geven om zich te kunnen herstellen.

krimp

Een ander fenomeen wat ik nog niet eerder had gezien bij gewone nagellak is het feit dat Striplac “krimpt” na het aanbrengen. Hierdoor heb je niet veel tijd tussen het lakken en laten uitharden. Hoe vetter de nagels, hoe erger het krimpt. Je moet dus toch vrij snel kunnen lakken om dit te voorkomen. En je moet nagels heel goed ontvetten voordat je de eerste laag aanbrengt.

peel offAl met al ben ik na drie jaar dus nog steeds heel erg enthousiast over Alessandro Striplac. En dat enthousiasme is alleen maar groter geworden door de komst van veel meer kleuren, een zeer verbeterde verkrijgbaarheid en de vele complimentjes die ik heb mogen ontvangen op mijn mooie glanzende en chip-vrije nagels :).

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze update lezen. Misschien heb je inmiddels zelf ook Striplac gekocht of heb je het een keertje kunnen uitproberen? Of misschien twijfel je al een tijdje, maar heeft deze update je over de streep getrokken! Mocht je nog steeds twijfelen of heb je nog vragen? Stel ze dan gerust!

Liefs, Nena

Volg:

74 Reacties

 1. Linda
  15 april 2017 / zaterdag, 15 april 2017

  Geweldige info dit, bedankt! Ook erg fijn om de nagellakken aangebracht te zien. Dat geeft een veel beter beeld van de kleur. Ik heb mijn starterswoning zojuist voor de eerste keer gebruikt en ben erg tevreden over het gebruiksgemak.

 2. Sandra
  23 januari 2017 / maandag, 23 januari 2017

  Hoi,
  Ik heb net de set striac gekocht en vanav voor het eerst gebruikt.
  Nu is het zo dat de twin coat enorm dik is, zo dik dat het klodders zijn.
  Flesje is geheel nieuw. Hoort dit zo? Lijkt me niet, maar hebben jullie daar een oplossing voor.

  Gr sandra

 3. Marianne
  21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

  Ook ik dacht dit wel te kunnen proberen. Het leek fantastisch, maar na één dag miste ik al de gehele lak van m’n wijsvinger. Die was ineens kaal! Gelijk opnieuw aangebracht. Nu 3 dagen verder en ik heb inmiddels 4 nagels die kaal zijn. Ik volg de instructies helemaal op en gebruik de juiste producten. Geen idee wat er mis is. Ik haf voorheen ook al wel wat problemen met acryl- en gelnagels. Die lieten vaak ook zomaar los, ook al was ik daarvoor naar een nagelsalon geweest.
  Iemand tips????

 4. Lotje
  12 januari 2017 / donderdag, 12 januari 2017

  Hoi Nena.
  Met plezier alle info gelezen nadat ik overstag was gegaan om een starterskit te kopen van Alessandro. Mijn vriendin had het en ik vind haar nagels geweldig.
  Na 5 dagen wilde ik het eraf halen omdat ik heel nieuwsgierig was naar een andere kleur en toen was het een drama. Ik kreeg het er heel erg slecht af. Ondanks de peel of activator. Mijn nagels waren enorm droog en beschadigd.
  Ik heb ze nu een week met rust gelaten. Met speciale olie ingesmeerd om de schade te herstellen. Maar ik vond het resultaat zo geweldig dat ik het morgen wel weer opnieuw wil proberen.
  Is het een idee om eronder een gewone blanke nagellak aan te brengen? Om mijn nagels wat gladder te maken voor een iets mindere hechting. Of gaat dat niet samen met de uv lamp. … heb jij een tip?
  Alvast bedankt.🙋

 5. marieke
  17 oktober 2016 / maandag, 17 oktober 2016

  hoi, ik heb de kit ook en mijn kleurenassortiment wrdt steeds uitgebreider… ! ikheb buigzame nagels maar merk vrij weinig van snellere slijtage, maar ik houd ze ook kort. Met 2 lagen Nude elegance zijn ze steviger en toch ‘kleurloos’ dus naturel, prima voor tussendoor. Maar ik vroeg me wat af: at gebeurt er als ik het met een kleurtje van vroeger gebruik onder de lamp (zoals Essie)? Heb je dat getest? Scheelt een hoop dubbele kleuren inkopen!

 6. Eveline
  9 augustus 2016 / dinsdag, 9 augustus 2016

  Hoi Nena, leuk artikel. Ik heb de striplab nu bijna een 3 maanden en ben ook laaiend enthousiast over het product. Ik heb de starterskit gekocht, maar merk nu dat de vijl die daarbij geleverd wordt, zijn werk niet meer echt doet. Heb jij een alternatief hiervoor. Ik kan me nl voorstellen dat je na 3 jaar zeker een nieuwe heb moeten kopen.
  Alvast bedankt. Groetjes

 7. 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Hoi Nena!
  Wat een leuk artikel! Ook hier een grote Striplacfan. Ik geef er ondertussen zelfs workshops mee :-)
  Als de lak ‘krimpt’ of wat schuift, stop ik nagel per nagel 10 seconden onder de lamp en als ik de laatste nagel lak gewoon alles nog ‘ns 60 seconden. Werkt prima!
  Groetjes uit België,
  Tiny

 8. Nina truong
  2 mei 2016 / maandag, 2 mei 2016

  Ik ben ook groot fan van de alessandro striplac!
  Ik heb de mobile/travel kit al 2 jaar en ik ben er ook nog steeds heel erg tevreden mee. De lakjes van 2 jaar terug gebruik ik nog steeds ! Zeker een aanrader voor de nagellakliefhebber!
  Ik hoop dat je volgende keer meer swatches laat zien, want idd de potjes laten 9 van de10x niet de juiste kleur zien. En ze zijnn al niet goedkoop.. Maar velukkig tot nu geen miskoop gedaan

 9. Jaco
  2 mei 2016 / maandag, 2 mei 2016

  Super product he? Ik gebruik dit in combinatie met Sensationail, maar begin altijd met de twincoat vanwege het peel-off voordeel. Ben fan en gebruik het altijd, dus laat m’n nagels niet ‘luchten’ tussendoor. Altijd mooie nagels en veel complimenten over gekregen. Ik kan niet meer zonder!!

 10. Anna
  25 april 2016 / maandag, 25 april 2016

  Wat leuk om weer een artikel van jou te zien Nena! Ik hoop dat je weer vaker gaat schrijven! Vroeg me laatst al af of je nog voor Beautylab zou schrijven of dat het misschien gestopt was, maar gelukkig niet dus! :D

 11. Sasha
  25 april 2016 / maandag, 25 april 2016

  Kan ik striplac ook gebruiken met een andere uv lamp? (ik heb de sensationail lamp) Scheelt een hoop :)

  • Nena
   Auteur
   25 april 2016 / maandag, 25 april 2016

   Als dat ook een UV (LED-) lamp is, dan is dat geen probleem!

 12. Tamara
  24 april 2016 / zondag, 24 april 2016

  Nena, hoe ontvet jij je nagels? Ik ben zelf dus blijkbaar zo iemand met vette nagels waar weinig aan hecht. In het verleden heb ik allerlei soorten kunstnagels uitgeprobeerd, maar niets bleef lang zitten. Ik gebruik nu zelf Sensationails. Maar als t 5 dagen blijft zitten is t een wonder en kan ik zo de nagellak eraf halen (gewone goedkope nagellak blijft maar 1 dag mooi zitten en OPI of Sally Hansen miracle gel hooguit 3 dagen). Ik baal hier echt van dus als je nog tips hebt graag!

  • Nena
   Auteur
   25 april 2016 / maandag, 25 april 2016

   Voordat ik mijn nagels lak (met welke lak dan ook), was ik ze met dreft. En wanneer ik Striplac gebruik, dan reinig ik ze met een alcoholhoudende cleanser. De pads van Alessandro Striplac zijn ook een optie (€5,00 voor 50 stuks). Als je hele vette nagels hebt, dan bestaan er ook alcoholhoudende primers. Ik heb er eentje van Essence (die wordt helaas niet meer verkocht), maar die werkt voor mij te goed. Als ik die gebruik, dan hecht de Striplac zo heftig dat ik het nauwelijks van mijn nagels krijg..

   Ik hoop dat je er iets aan hebt!

 13. Nele VdB
  24 april 2016 / zondag, 24 april 2016

  Het ziet er echt heel mooi en handig uit maar vanwege de prijs zweer ik toch bij mijn eigen lakjes die ook zeker een week blijven zitten. Na een week is het dan wel hoogtijd om het eraf te halen maar dan doe ik toch gewoon een ander kleurtje, want ik vind persoonlijk niet dat je veel tijd nodig hebt om je nagels mooi te lakken.😊

 14. 23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

  Het klinkt echt als een heel goed product, zeker als je er al zolang fan van bent!

 15. 23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

  Wauw, super dat je er nog steeds zo tevreden over bent. Ik heb iets met mijn nagels waardoor niets twee weken blijft zitten, maar met een weekje zou ik al blij zijn :p

 16. Loeder
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Bij ‘mijn’ Etos in Amersfoort Vathorst verkopen ze dit ook :-D erg verleidelijk en begint ook mijn collectie steeds groter te worden haha

 17. Suzanne
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ik weet het niet hoor… Het ziet er wel mooi uit, maar met mijn gel-topcoat en gel-base (die ik niet kan uitharden, dus wel moet laten drogen) blijft mijn nagellak er ook lang, goed en mooi op zitten. Het klinkt wel handig, maar toch net niet ideaal genoeg om aan te schaffen (voor die prijs). Ook vind ik de kleurtjes niet heel bijzonder. Je zou bijvoorbeeld niet lakken van Lacquester kunnen dragen zoals Serena wel eens laat zien, en die vind ik echt prachtig! Die kun je ook niet laten uitharden, waardoor je jezelf beperkt tot standaardkleuren, en als je je collectie wilt uitbreiden ben je daar gewoon echt ontzettend veel geld aan kwijt.
  Nope, dit is hem niet voor mij. Maar ik wil ook niet helemaal negatief overkomen, want ik snap wel dat jij het als uitkomst ziet. Anderhalf jaar geleden had ik waarschijnlijk lovend gereageerd op deze post, maar nu alle gellakken-zonder-lamp on trend zijn, en ik deze zo goed vind werken, heb ik geen zin meer om zo enorm veel geld aan zo’n lamp uit te geven. De alternatieven worden toch steeds beter. Ik gebruik nu zelfs lakjes van essence en kan dit gewoon een week dragen zonder dat het lelijk wordt. Daarna ben ik de kleur toch wel weer zat geraakt.

 18. Ilse
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Mijn nagels splijten erg snel, breken af of buigen dubbel waardoor ik eigenlijk nooit echt natuurlijk lange nagels heb. Zou dit “systeem” kunnen helpen? Zou ik hiermee mijn eigen nagels langer kunnen laten groeien?

  • Nena
   Auteur
   22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

   hmm.. lastig. Het zou goed kunnen helpen! Mijn nagels breken ongelakt ook veel sneller dan wanneer ik ze lak met Striplac. Aan de andere kant laat de Striplac wel eerder los wanneer je hele buigzame nagels hebt, dus het kan 2 kanten op. Wel het proberen waard denk ik. Misschien de Try me kit? Of samen met iemand :)

   • Ilse
    23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

    Hoi Nena,

    Dank je voor je reactie! Ik ga er eens even over nadenken ☺️

    • 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

     Dag Ilse
     Bij mij kan je altijd komen testen!
     Groetjes
     Tiny

 19. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Wauw, zo indrukwekkend! Dit is echt iets voor mij =D

 20. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  3 jaar geleden alweer… wat gaat dat snel!

 21. Larissa
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ziet er goed uit! Ikzelf heb Sensationails. Werkt op zich wel, alleen ben toch niet tevreden.

  Ik heb echter wel al een lamp die dus goed werkt. Zou ik de Sensationails lamp ook kunnen gebruiken met een lakje van Striplac? Wat heb ik dan nodig? De Striplac basecoat, een kleurtje en een topcoat?

  • Jacqueline
   22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

   Hier ben ik ook benieuwd naar! Ik vind vooral het verwijderen van Sensationails vervelend.

  • Nena
   Auteur
   22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

   Heeft de Sensationails ook een UV lamp of eventueel UV LED-lamp? Dan kan je Striplac gewoon gebruiken met die lamp!

   Je hebt dan nog het volgende nodig:
   – Een goede alcohol houdende Cleanser / primer om je nagels te ontvetten.
   – de Twin coat van Alessandro Striplac als basis en als top coat, dat is dus beide hetzelfde product.
   – En een lakje in een bepaalde kleur van Striplac.
   Je kunt je nagels naderhand afnemen met een alcoholhoudende reinigingspad, bijvoorbeeld ook van Striplac, maar ik had een flesje van Kruidvat “Cleanser” die destijds bij de Essence kit zat (niet meer verkrijgbaar). Dat werkt ook.

   Succes! Laat je me weten hoe het bevalt?

  • Inge
   23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

   Ja!ik had in Amerika alles van sensation nail gekocht, en gebruik nu alles van Alessandro met de lamp van sensation! Blijft net zo lang, mooi en goed zitten als bij mijn vriendin die wel de Alessandro lamp heeft :)

 22. 22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Fijn dat je er na 3 jaar nog steeds zo enthousiast over bent!

 23. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik blijf het er erg mooi uit vinden zien!

 24. Nienke
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik ben helemaal fan van de Miracle gel van Sally Hansen, maar dit blijkt dus nog langer goed te blijven. Dat vind ik wel het overwegen waard.

 25. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Leuk om te zien, mooie kleurtjes ook! Mijn nagels zijn helaas niet zo geschikt hiervoor haha, heb van meerdere merken dit soort nagellak geprobeerd maar het gaat er altijd vrij snel af en met beschadigingen. Jammer, want het lijkt me ideaal om er twee weken van te kunnen genieten!

 26. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik was hiermee nog niet bekend maar ziet er gemakkelijk uit in gebruik. Helaas mag ik met mijn werk geen nagellak op. Liefs soraya

 27. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Leuk artikel! Ik ben zelf wel een Essie fan en zag laatst dat Essie ook gellak heeft. Ben daar wel benieuwd naar en of je dan ook zo n lampje nodig hebt en hoe het eraf halen gaat. M’n nagels zijn vrij broos. Essie base, gewone Essie en dan top coat blijft ook lang zitten maar gellak glanst zo mooi!

  • Nena
   Auteur
   22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

   gellak zonder UV lamp is echt iets anders dan de gelnagels waar je een UV lamp voor nodig hebt. Merken hebben ontdekt dat het lekker verkoopt als ze er de term “gellak” op kunnen zetten, maar dat doen ze al wanneer het een lak is die belooft net zo’n mooie glans te geven als finish. Alsof het een gel-manicure is zeg maar. Denk dat Striplac wel een uitkomst voor je is :).

 28. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik ben er ook heel blij mee! Vind het ideaal dat je het eraf kunt peelen. Bij mij blijft het alleen niet altijd zolang zitten helaas. Niet door slijtage hoor, maar ze floepen er bij mij opeens af, sims al na 2 dagen. :-/ Ik denk dat mijn nagels gewoon snel vochtig of vettig worden? Ik reinig ze van te voren altijd goed met alcohol e.d. Toch helpt dat niet, zo raar! Ik gebruik dan ook vaak een primer eronder, om mijn nagels te preppen. Die heb ik nog van Sensationails en dat helpt wel wat. Desondanks ben ik er nog zeer tevreden over!

  • Naf
   21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

   Misschien helpt het al je voor het aanbrengen even met een nagelbuffer over de nagels gaat? Niet hardcore hoor naar klein beetje zodat je nagel een soort van droog mat worden.

  • Nena
   Auteur
   22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

   Het klinkt alsof je van jezelf wat vettige nagels hebt. Dan blijft de peel-off twin coat niet goed genoeg zitten. Waarschijnlijk heb je bij de nagels waar het wel blijft zitten helemaal geen moeite met het verwijderen van de Striplac?

  • 16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

   Het kan ook helpen je nagels 24 uur niet langdurig in contact te laten komen met warm water!

 29. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Wat een leuke, uitgebreide review! Zelf zijn wij niet bekend met deze lakken, maar omdat je zo enthousiast bent dat ze zo lang blijven zitten willen we het zeker eens gaan proberen!

 30. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  ooehh mooie stash heb je al :D zelf ben ik geen fan van zulke lakken omdat ze ALTIJD mijn nagels verpesten.. en dan moet je een bad ass gel lak zijn want mijn nagels zijn over het algemeen niet kapot te krijgen! misschien is dit gewoon mijn slechte ervaring die spreekt, maar de kleuren die je laat zien zijn wel echt gorgeous!

 31. Inge
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Door de review van Serena een aantal jaren terug heb ik het ook gekocht en gebruik het nog altijd! ik wil niets anders meer. Zodra het niet meer mooi is haal ik het eraf en doe ik weer nieuwe erop!

  Ik heb wel gemerkt dat zodra de twin topcoat bijna op is, de hechting ook niet meer goed is, ookal kan ik nog wat uit het flesje halen. Laatst liet het na 2 dagen al los. Verder super tevreden en krijg nog altijd complimenten van iedereen dat mijn nagels zo mooi zijn. Niemand geloofd dat het mijn eigen nagels zijn!

  top spul!

 32. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Wat leuk dat je nog steeds zo enthousiast bent. Mijn lief kwam meelezen en ik heb hem uitgelegd hoe alles werkt, heel interessant artikel :)
  xx

 33. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik gebruik alleen de base/top coat met daarover mijn gewone lak en dan weer de base/top coat werkt voor mij goed en dan kan ik al mijn gewone nagellak nog gebruiken. Ik vind zon kleurtje behoorlijk duur en ik lees toch wel veel nadelen en sommige kleuren dekken slecht of streperig als ik het zo bekijk. Ben blij dat ik dus geen kleurtje heb!

 34. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Een echte blijver dus, wat goed! Heb me er zelf nog steeds niet aan gewaagd, maar ik ben wel heel benieuwd.

 35. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Hele fijne, uitgebreide update! Ik twijfel nog steeds of echte gellak wat voor mij is (ik gebruik nu wel eens die van Sally Hansen zonder lamp, en die blijft ook vrij lang zitten). Maar ik heb nu toch een nagelbijtfase dus er zijn even geen nagels over om te lakken :P

 36. Catharina
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Een erg leuk en interessant artikel Nena

 37. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Wat een fijn en positief review. Het product lijkt mij zeker wat. Ik heb er zelf geen ervaring ermee maar ik ben er nu benieuwd naar.

 38. Ellen
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Super interessant artikel!
  Ik heb ook altijd last bij gewone nagellak dat ie na 2 à 3 dagen volledig gechipt is :(
  Dus dit klinkt echt hemels! Ik vroeg me enkel af, mits ik toch al een redelijke collectie gewone nagellak heb staan, zou je deze toch nog kunnen blijven gebruiken maar dan in combinatie met enkel de base/topcoat en de UVlamp? :)

 39. Marleen
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Wat leuk om weer een review van Nena te lezen! Lekker uitgebreid en duidelijk. Ik heb zelf de set van sensationails, ben ik ook zeer tevreden over. Maar misschien ga ik de volgende keer er ook nog lakjes van Alessandro erbij gebruiken.

 40. Rowan Chanel
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Mijn moeder en ik gebruiken al jaren deze Striplac set samen en vinden het ideaal!

 41. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Oeh dit klinkt heel goed. Ik gebruik Pinkgellac maar dit klinkt ook erg fijn!

  • Rowan Chanel
   21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

   Ik heb ook een hele tijd Pinkgellac gebruikt, alleen vond ik het eraf halen echt een RAMP! Hoe gaat dat bij jou? Anders zou ik je echt aanraden om gewoon alleen de twincoat van Striplac ermee te combineren, beschadig je je nagels veel minder :) zo heb ik dat ook geprobeerd en erna was ik om.

   • Nena
    Auteur
    21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

    Ik testte een tijdje de peel off base coat van Essence en daarmee was het verwijden van de lak ook een ramp. De twin coat van Striplac werkt ook voor mij tot nu toe nog het best!

 42. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Wat fijn dat je er zo enthousiast over bent! Ik gebruik Sensationail en ben daar ook hel tevreden over.

 43. Rian
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik ben er ooit ook mee begonnen en vond het heel fijn!! Helaas konden mijn nagels er na een tijd niet meer tegen :(

 44. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik gebruik alleen nog maar peel off gel nagellak. Ik heb snel last van gespleten nagels & hierdoor krijg ik er minder snel last van.

 45. Syl
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik heb een lakje en een peeloff activator. Werkt prima maar krimpt wel bij mij

 46. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik vind zo’n set nog best wel duur, maar stiekem lijkt het me wel écht heel handig! Bij mij bladdert nagellak vaak al na 2 dagen helemaal van mijn nagels af, dus 14 dagen is echt een soort droom, haha :) Leuk dat je weer eens een artikeltje hebt geschreven trouwens!

 47. Sara
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Leuk om te lezen! Ik gebruik al jaren sensationails en ben ook ontzettend enthousiast. Met gewone nagellak heb ik vaak na een dag al een beschadiging en ik heb vaak niet het geduld om te wachten tot het goed droog is.
  Volgens mij heb ik een led lamp van sensationails. Zou je dan deze kleurtjes ook kunnen gebruiken denk je?

  • Angela
   21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

   Ja ik ben hier ook benieuw naar, kan ik mijn sensations ledlamp hiervoor gebruiken?

  • Annemijn
   21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

   Ja dat kan wel, doe ik zelf ook. Gebruik zelfs gewoon een kleurtje van Alessandro in combinatie met die base en topcoat van Sensationail

  • Nena
   Auteur
   21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

   Ik heb zelf ook meerdere lampen uitgeprobeerd, waaronder die van Kruidvat van Essence. Waarschijnlijk kan je hem gewoon gebruiken! Het grote verschil tussen de merken vond ik met name in de peel off base coat/ twin coat. Dus ik zou het even uitproberen. Het kan zo zijn dat je een verschil merkt tussen een UV-lamp en een UV-LED lamp. Ze zenden allebei Ultraviolet licht uit, maar ik leg het hieronder iets uitgebreider uit:

   UV LED-lampen zijn ook UV-lampen, want ze geven licht dat binnen het UV-spectrum valt (voornamelijk UV-A). In plaats van via een compacte fluorescentielamp wordt het licht via Light-Emitting Diodes uitgezonden. Het licht dat LED-lampen uitstralen heeft een kleiner bereik aan UV-licht golflengten, dan de UV-lampen die een compacte fluorescentielamp gebruiken. Wel stralen LED-lampen een hogere concentratie aan UV-licht en meer energie uit. Dit heeft als voordeel dat de gelnagels veel sneller uitharden. Het nadeel is dat niet alle gels geschikt zijn om uitgehard te worden met een LED-lamp. Er bestaan dan ook speciale LED-gels. De UV-lamp kan daarentegen voor bijna alle gels gebruikt worden.

   Striplac kan met beide lampen (UV-lamp en UV LED-lamp) worden uitgehard.

 48. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Oeh ik zou best die try me kit willen proberen! Het klinkt goed. Ik heb vrij sterke nagels van mezelf dus ik denk zeker dat het geschikt zou zijn.

 49. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Klinkt echt super goed! Ikben hier echt wel benieuwd naar geworden!

 50. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Wat leuk om te lezen dat je na drie jaar je collectie zo hebt uitgebreid en nog steeds erg tevreden bent. Bij heel veel producten merk ik zelf dat dit na verloop van tijd toch een beetje afzwakt. Als je dan wel een product hebt waarbij je dit blijft houden is toch top.

  • Nena
   Auteur
   21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

   Klopt, daarom wilde ik graag dit artikel schrijven. Bij veel producten merk je toch dat het na een tijdje weer in de kast blijft liggen. Of dat het maar een tijdelijke hype is. Ik ben nu nog zo tevreden over Striplac, dat ik dat graag wilde delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *