Tutorial Tuesday | Purple Blues look

Vandaag is het weer Tutorial Tuesday, helaas wat later dan gepland, maar het zat even niet mee met mijn gezondheid. Gelukkig heb ik de nodige dosis vitamientjes tot me genomen, mezelf naar kantoor gesleept en voila, ik voel me meteen een stuk beter. Vanavond lekker op de bank met Suits (nieuwe verslaving!) en rustig aan doen, dan lap ik vanzelf weer op deze week!

Goed, ik dwaal af, we gaan het over beauty hebben! Vandaag heb ik de Purple Blues look voor jullie in petto, een look met paarsblauwe oogschaduw en frisse wangen met dito lippen. Natuurijk review ik elk product ook afzonderlijk, dan weet je meteen wat je er aan hebt!

the purple blues_16 De Purple Blues look bestaat uit;
+ Maybelline Dream Wonder Nude foundation in 30 – sand
+ MAC Eye Brows in Spiked
+ MUA blusher shade 4
+ 5 Couleurs palette in 208 – Navy Design
+ Diorshow mascara
+ Max Factor 10 – Charming Coral Colour Intensifying Lipstick Balm

Maybelline Dream Wonder Nude foundation

the purple blues_19 Een droom en een wonder in een flesje! Althans, dat belooft Maybelline. De foundation zit in een klein, druppelvormig glazen flesje van 20 ml. Dat is iets kleiner dan de gebruikelijke hoeveelheid van 30 ml vloeibare foundation.

the purple blues_23 De Dream Wonder Nude foundation is 12 keer dunner dan een gewone foundation, waardoor hij perfect samensmelt met je huid. De foundation brengt dan ook heel dun aan, alsof het een soort serum is, en laat een zacht en medium dekkend laagje achter. Omdat de foundation zo dun is kun je gemakkelijk dekking opbouwen zonder ‘cake’ effect.

the purple blues_02 De applicator heeft ook een druppelvorm en is op zich niet onhandig, maar ook niet bepaald heel handig. Ik zie toch liever pompflacons omdat ik dit gemakkelijker, sneller én hygiënischer vind. Maar, er valt mee te werken.

the purple blues_03 Je hebt slechts een klein beetje foundation nodig, want het verdeelt heel zuinig over de huid.

the purple blues_05De dekking vind ik zelf medium. Hij dekt vrij naturel en goed, maar littekentjes en pigmentvlekjes blijven zichtbaar. Op deze plekken breng ik wat extra foundation aan, maar toch blijf je het wel een beetje zien.

the purple blues_04De finish is een beetje droog, niet per se poederig, maar ik word er niet blij van. Al mijn velletjes worden geaccentueerd. Op mijn voorhoofd, bij mijn neus, mijn kin, en ik heb niet eens een hele droge huid met velletjes. Het is in het echt veel erger, ik kreeg het niet goed op de foto.

Nee, voor mij is Dream Wonder Nude geen droom en een wondertje in een potje. Ik kan me herinneren dat het voor mijn moeders huid wel erg mooi was. Maar voor mij doet het gewoon niets. Bovendien is de kleur toch ook wel een fractie te licht, helaas. Het voelt lekker zacht aan, matteert lichtjes op een natuurlijke manier, maar ik zoek echt meer dekking en waar die velletjes ineens vandaan komen is mij een raadsel! Prijs €14,49.

MAC Eye Brows in Spiked

the purple blues_22 Ik ben dol op wenkbrauwpoeder, maar ik kan ook goed overweg met een wenkbrauwpotlood. Zoals deze, van MAC. Het is er zo eentje die je niet hoeft te slijpen, maar die je omhoog draait. Het puntje is niet per se scherp, maar wel heel klein en fijn, dus hij is altijd goed in shape voor strakke puntjes aan het einde van je brows. Perfect! De kleur Spiked is niet te donker en niet te licht. De ondertoon is niet warm, maar had alsnog best wat koeler mogen zijn. Het is echter niet zo warm dat het gek afsteekt bij mijn haren.

the purple blues_07 Bijtekenen is zoals met elk potlood, maar deze is niet zo vettig en romig, waardoor je mooie, matte en natuurlijk ogende wenkbrauwen creëert. Het potlood geeft goed pigment af, maar ook weer niet zo veel dat je wenkbrauwen lijken opgeplakt! Het is gewoon precies goed allemaal.

the purple blues_08 Na het uitborstelen met een spooly heb ik natuurlijk ogende wenkbrauwen. Ik vind het potlood wat sneller en makkelijker in gebruik dan een poeder, vooral om de vorm in je wenkbrauw te krijgen. Bovendien is dit compacter meenemen voor onderweg en op reis. Vaak maak ik de combinatie van dit potlood plus een wenkbrauwpoeder (voor inkleuren), maar soms gebruik ik ook gewoon alleen het potlood en dat gaat prima!

Enige kanttekening is dat het potlood nog best vaak afbreekt. Ook al is het maar een puntje van 2 mm, het is me nu al 4 keer gebeurd en dan gaat je potlood wel heel snel op! Zonde! Toch blijf ik hem kopen. Je doet hier minder zuinig mee dan met een slijpbaar potlood, maar het heeft meer voordelen dan nadelen en daarom is dit nu al mijn tweede potlood. Ben er erg over te spreken! Prijs €16 (0,09 gram).

Dior 5 Couleurs – Navy Design

the purple blues_20 De 5 Couleurs palettes zijn razend populair bij Dior, want met dit ene palette creëer je in een handomdraai een complete ooglook. Het palette bevat een verhelderende basiskleur, een wat lichtere satijnen kleur, een wat donkere kleur (voor in de arcadeboog), een shimmery accentje én een matte eyeliner.

Daarnaast bevat het palette een grote, brede spiegel en twee dubbelzijdige kwastjes waarmee je zowel kunt aanbrengen, kunt blenden en de eyeliner kunt zetten.

the purple blues_06 Het pigment is prima. Niet perfect. Niet overweldigend intens. Maar gewoon, prima. De kleuren staan mooi bij elkaar en zijn ook apart goed te combineren met andere kleuren. Ik vind voornamelijk het shimmertje erg mooi als accentje rondom de traanbuis, bijvoorbeeld. Het poeder is mooi zacht en laat zich gemakkelijk blenden in de huid. De kleuren uit het Navy Design palette variëren van mat wit naar lavendelblauw, jeansblauw en donkerblauw. Voor de echte liefhebbers van blauwe tinten! Prijs €58,90.

Diorshow mascara

the purple blues_18 Jaren geleden kocht ik eens de Diorshow mascara en dit was echt een geschenk uit de hemel! Eindelijk een mascara die mijn wimpers lekker vol en zwoel maakte! Yes! Inmiddels heb ik meerdere mascara’s geprobeerd en heb ik andere favorieten, dus toen deze Diorshow mijn pad weer kruiste was ik benieuwd of deze mascara vandaag de dag nog steeds zo’n geweldig effect op me zou hebben! Het is voor velen de absolute nummer 1 mascara, ik was dus erg benieuwd of Diorshow me wederom, jaren later, kon verrassen!

the purple blues_25 Het borsteltje is echt lekker dik en vol en bestaat uit fijne haartjes. Er komt niet te veel mascara van de borstel af, ook niet te weinig, de hoeveelheid is precies goed. De mascara is niet nattig en ook niet droog. En ondanks de grootte van de borstel kun je overal goed bijkomen, ook bij de kleine babyhaartjes.

dior mascaraLinks zijn mijn wimpers zonder de Diorshow en rechts met. Zoals je ziet geeft de mascara inderdaad megaveel volume zonder dat mijn wimpers aan elkaar kleven en het zorgt voor een mooi uitwaaierend effect. Ze zijn lekker vol en dik. En dat heb ik eigenlijk haast nooit met mijn fijne wimpertjes. Wel zakt de krul er iets uit, wat eigenlijk altijd het geval is bij niet-waterproof mascara’s. Jeetje, ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de waterproof variant van Diorshow!

Prijs €33,95.

the purple blues_10 Hier kun je meteen zien hoe het Dior 5 Couleurs Navy Design palette uitpakt op mijn ogen. Ik vind deze kleuren erg mooi staan bij bruine ogen. Het geeft ze een warmere gloed.

the purple blues_11Zoals je ziet is het pigment niet heel intens, maar juist heel subtiel. Mooi voor de mensen die houden van blauw zonder an te veel te knallen! Het is ook niet blauw-blauw, meer een beetje paarsblauw. De eyeliner had ik liever iets donkerder gezien, persoonlijk. Ik houd namelijk wel van knallen!

Max Factor Colour Intensifying Lipstick Balm

 

the purple blues_17Deze Max Factor Colour Intensifying Lipstick Balm is echt heerlijk! Er zijn meerdere kleuren, waaronder deze kleur 10 – Charming Coral, een zachte koraalroze tint. Het staat lekker fris en fruitig! Hij ruikt ook echt lekker fruitig, de geur doet me denken aan Lip Smackers (kennen we deze nognognog?).

the purple blues_14Deze Lipstick Balm voelt en brengt aan als een balm, maar geeft veel meer kleur af dan een getinte lip balm. Vandaar dus de naam! Na één laagje is het gewoon heel subtiel, maar na meerdere laagjes heb je echt een duidelijk aanwezige kleur op je lippen. Prachtig!

the purple blues_09 De balm hydrateert mijn lippen en maakt ze lekker zacht en soepel. In combinatie met het leuke kleurtje en de onweerstaanbare, nostalgische geur is dit echt een nieuwe favoriet. Lipsmackers voor volwassenen mét kleurtje! Prijs €10,99.

MUA Blusher shade 4

 

the purple blues_21 Ik ben dol op blush! Zonder blush, bronzer of shimmer bricks is het maar een dooie bedoening op mijn gezicht. Deze blusher van MUA is lekker budget, superzacht op de huid en goed gepigmenteerd. Nee, het zit niet in een fancy doosje, maar dat hoeft ook niet altijd!

the purple blues_15 Links en rechts zijn swatches van dezelfde blush, het lijkt wel een andere kleur! Links is wat dikker aangebracht en rechts wat subtieler.

the purple blues_12Hoe de kleur precies weet ik niet (shade 4), maar ik zou het zelf ‘burned sienna’ ofzoiets noemen, een beetje baksteenachtig gemengd met koraal. Heel flatterend voor bijna elk huidtype. Het geeft een mooie, gezonde en natuurlijke kleur aan je wangen. Je hebt maar een klein beetje nodig, want de kleur is mooi intens. Wat een pareltje voor dat geld! Echt aan aanrader, deze blushes van MUA. Prijs €2,49.

voor en na purple bluesMake-up magic! Links ben ik helemaal kaal en rechts draag ik de bovenstaande producten. Zoals je ziet is de foundation een tikkeltje te licht, maar de warme ondertoon is mooi. De lipkleur is lekker fris, de blush staat er ook mooi fruitig bij, eyebrows on fleek en de blauwe oogschaduw staat – vind ik – erg mooi bij mijn bruine haren en ogen. Het is een hele zachte, flatterende blauwe kleur. Mooi voor de blauwliefhebbers die bang zijn dat ze er met fellere blauwtinten uitzien alsof ze in de boksring hebben gestaan.

Mijn favorieten? De MUA blush is fantastisch en zeker voor dat geld. Ook de Max Factor ‘Lipsmacker’ vind ik geweldig, maar misschien heeft dat grotendeels te maken met de nostalgische geur. En natuurlijk ben ik fan van mijn MAC wenkbrauwpotlood. Over de Maybelline foundation en het Dior eyeshadow palette ben ik minder te spreken. De mascara is voor mij ook geen re-buy, maar naar de waterproof Diorshow mascara ben ik nu toch wel erg benieuwd!

the purple blues look_1Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze complete Purple Blues look te zien en om aparte reviews te lezen van de benodigde producten!

the purple blues_16

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

51 Reacties

 1. 28 mei 2015 / donderdag, 28 mei 2015

  Wauw wat staat blauw jouw mooi! Het is een kleur die ik zelf nooit gebruik maar als ik het zo zie is het eigenlijk echt mooi. De wenkrbauwpotlood lijkt mij ook fijn alleen wel zonde dat ie snel afbreekt.

 2. jill
  25 mei 2015 / maandag, 25 mei 2015

  mooi resultaat en echt goed gedaan

 3. 21 mei 2015 / donderdag, 21 mei 2015

  Wat een mooie look! Ik ben erg fan van blauwe tinten oogschaduw bij bruine ogen, het staat zo mooi en “instant chique”. De foundation van Maybelline lijkt mij ook niet zó, ik krijg van sommige foundations ook veel velletjes. Of ze plakken aan m’n droge plekjes :(.

 4. 21 mei 2015 / donderdag, 21 mei 2015

  Mooie look en prachtige foto’s weer :)

 5. Ilse
  20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Dit soort reviews vind ik zo leuk! Ik ben vandaag meteen naar de Kruidvat gesneld om de lipbalms van Max Factor te halen in zowel roze als koraal. Heerlijk product!

 6. 20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Ik vind de blush vooral heel mooi!

  x

 7. 20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  De blush is een erg mooie kleur! En het wenbrauwpotlood laat je wenkbrauwen er echt on fleek uitzien ;)
  x

 8. 20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Echt een hele mooie look! Ik vind je wenkbrauwen er erg goed uitzien!

 9. 20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Prachtige ooglook. Er zijn niet veel mensen die met blauwe oogschaduw wegkomen maar het staat je erg mooi!

 10. 20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Ik vind dit concept altijd zo leuk om te zien! De MUA blush wil ik zeker testen, want een blush kun je altijd gebruiken. Ook was ik heel nieuwsgierig naar de MAC wenkbrauwpotloden, maar als ze bij jou al afbreken is het voor mij onbegonnen werk! Je lippenbalsem vind ik wel ook prachtig :)
  xx

 11. Petra
  20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Wat zonde dat je Mac potlood afbreekt. Is mij gelukkig nog niet overkomen. Ik kocht het potlood voor als ik geen tijd heb om uitgebreid mijn make-up te doen, maar mijn wenkbrauwpoeder heb ik al weken niet aangeraakt. Ik ben fan!

 12. Syl
  20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Mooie look. Binnenkort toch maar weer eens bij mua kijken, want die blush vind ik erg mooi.

 13. 20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Mooie look weer! Hou van de koraalrode kleur lipstick en benieuwd naar deze foundation!

 14. 20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Een hele mooie look en altijd zo leuk dat je meerdere producten zo in één keer meeneemt. Ik wil ook echt weer een keertje de DiorShow mascara opnieuw kopen. Heb er ooit eentje gehad en vond hem wel erg fijn. xxx Lucinda

 15. 20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

  Mooie look, zeker de mascara ziet er goed uit! Ik ben echt fan van deze soort artikelen. In 1 oogopslag meteen zoveel reviews. Echt fijn!

 16. Dewi
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Dit soort artikelen vind ik echt heel leuk!

 17. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Wat een prachtige look! Vooral je blush, zo mooi.

 18. Diana
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  En nog veel beterschap :D

 19. Diana
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  ik ben een tikkeltje lichter dan jij en voor mij is 030 beige precies goed. Ook heb ik gewoon een normale huid met vettige t-zone ( maar MEGA droge kaken?!) en de foundation is echt perfffect voor mij. Heb al 3 backups haha. Wel spray ik een fixerende spray van de DM altijd erover, dan krijg je zo’n dewy finish.
  DM is een duitse drogisterij en make-up hemel. Alles is er veel goedkoper en hun eigen lijn is echt perfect, en ze hebben make-up van natuurlijke stoffen etc.

  • Mandyy
   20 mei 2015 / woensdag, 20 mei 2015

   Ik heb er een poeder van gekocht die bevalt mij ook super!! Ik moet nodig weer keer heen want hij is bijna op hihih.

 20. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Mooi zeg! Vooral de blush vind ik echt een uitschieter. Trouwens, als je Suits leuk vind, vind je White Collar ook wel gaaf.

 21. Ciele
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Mooie kleuren lekker fris, staan je goed. Zelf heb ik een lipstick balm van Collistar ook in een coral kleur. Kan ik je ook aanraden!! Blijft ook goed zitten.

 22. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Ja, leuk! Juist leuk om zo aparte reviews te lezen. Compact, snel, kort en bondig.. En een leuke look er mee zien. Ik ben fan.

 23. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Hmmm een wenkbrauwpotlood heb ik nog nooit gebruikt maar als ik dit artikel zo lees en naar je foto’s kijk denk ik dat ik dit toch echt eens moet gaan proberen.. deze ga ik zeker onthouden!

 24. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Wauw die wenkbrauwpotlood is heel mooi! En je ooglook is ook echt prachtig geworden!

 25. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Ik vind de complete look echt heel erg mooi staan bij je! En nu ben ik toch wel erg nieuwsgierig naar de blush van mua :)

 26. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  De finish van dream wonder nude ziet er idd niet al te best uit! Ik heb er een sample van gehad en vond hem toen wel meevallen, maar zou het niet meteen kopen.
  Jammer van het palette, ik vind de mascara er wel erg mooi uitzien!!

 27. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Jammer van het Dior palette, ik heb liever goed gepigmenteerde kleuren. Die kan je altijd nog lichtjes aanbrengen, andersom gaat niet zo makkelijk. De totale look is erg mooi, het heeft kleur maar is ook erg draagbaar.

 28. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Mooie look! De mascara is echt favoriet bij mij, heel veel plezier met Suits vanavond!
  Liefs, Iris

 29. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Heel erg mooi op te zien, de foundation is inderdaad iets te licht maar ik vind hem wel erg mooi! Erg mooie producten en je hebt er iets moois van gemaakt.

 30. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Wat een mooie look weer Serena! Ik vind blauw jou heel goed staan! Mua blush vind ik ook super! Mooie pigmentatie. Ik heb hem zelf ook, al moet ik nieuwe kopen want hij is bijna op.
  Jammer dat de Dior producten van vandaag tegenvallen. T is toch een prijzig merk… Nogmaals: mooie look en zoals ik vorige week al zei: fijne manier van reviewen!

 31. Heleen
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Hoi Serena. Waarschijnlijk heb je het al wel gehoord maar zo niet bij deze : urban decay zal vanaf volgende week bij ici paris verkocht worden. Is al in de webshop van ici te koop. Jeej!

 32. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Leuk artikel! Ik denk dat de foundation net aan je huid ligt, bij sommige mensen was ie wel heel mooi. Ik vind het wenkbrauwpotlood er echt top uitzien!

 33. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Wat een ontzettend mooie look Serena, staat je mooi! <3

 34. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Mooie look en die blush is inderdaad erg mooi!

 35. Vannesa
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Aah Suits is zo een geweldige serie. Kan niet wachten tot de nieuwe afleveringen er zijn.
  En Ohmyyyy die outfits van Rachel en Donna, geweldig!!

 36. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Mooie look, vooral de blush vind ik mooi!

 37. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Beter laat dan nooit! Hopelijk gaat het morgen wat beter met je. Ik vind die blush een heel erg mooi kleurtje hebben <3

 38. 19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  De producten op zich vind ik allemaal mooi, maar ik zou de blush persoonlijk niet zo snel dragen bij een ‘koele’ ooglook. Verder heel mooi! :)

 39. Puck
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  prachtige make-up look + goede reviews. Helemaal niet erg dat je nog maar 1 artikel per dag maakt; de kwaliteit is top en je schrijft altijd lekker uitgebreid. Fijne avond & veel plezier met Suits. Groetjes uit Hamburg! X

 40. Chey
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Heel mooi! heb zelf de MUA blush ook vind m erg mooi :), die Dream wonder nude was bij mij ook echt helmaal niks, echt sonde van mijn geld.

 41. Kiki
  19 mei 2015 / dinsdag, 19 mei 2015

  Hoera! Toch een tutorial Tuesday! Wat knap dat je jezelf nog even bij elkaar geschraapt hebt om deze post te maken terwijl je ziek bent. Hup, beentjes omhoog en series aan nu :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *