Tutorial Tuesday: kimono eyelook

Veel lezers gaven aan mijn Makeup Monday’s te missen, artikelen waarin ik jullie stap voor stap de opbouw  van een eyelook laat zien. Gelukkig is Makeup Monday weer terug, maar dan één dagje later en met een nieuwe naam, namelijk Tutorial Tuesday. Vanaf vandaag geef ik jullie niet elke maandag maar elke dinsdag leuke eyelook inspiratie!

10995143_1062696530413096_1918529135_n Afgelopen zaterdag kocht ik deze prachtige geborduurde kimono bij Zara en ik ben er helemaal mee in mijn nopjes! Normaal gesproken ben ik geen fan van groen, zeker niet van dit harde grasgroen, maar in combinatie met het zwart, lila, zachtgeel en roze vind ik het juist wel erg mooi.

0881002800_2_7_1Deze grasgroene kleur is sowieso een van de trendkleuren van 2015, want je ziet het veel terug in kleding en accessoires. Ook in make-up is deze groene kleur een trend, want de nieuwste Givenchy collectie bevat een kajal eye pencil in de kleur Vert Invention. Ik besloot een eyelook te maken geïnspireerd op de kleuren van mijn nieuwe kimono, waarbij ik het groene Givenchy potlood gebruik als eyeliner.

kimono eyelook_01 Ik begin met gereinigde oogleden, gekrulde wimpers (volgens de perfect gekrulde wimper-methode) en bijgetekende wenkbrauwen. Ik teken mijn wenkbrauwen bij met wenkbrauwpoeder uit een kitje van Guerlain.

kimono eyelook_02 Ik breng allereerst een dun laagje eyeshadow primer aan van Catrice, de nieuwe Prime & Fine eyeshadow base. Het verdeeld goed van wimperrand tot wenkbrauw en oog onder mijn ogen. De eyeshadow base voorkomt dat oogschaduw ophoopt in de arcadeboog en houdt de oogschaduw de hele dag netjes op zijn plek. Ik vind deze nieuwe primer van Catrice erg fijn en gebruik het product elke dag.

kimono eyelook_03 Met een felle koraalroze oogschaduw uit het Sleek Del Mar palette (oud limited edition palette) kleur ik mijn bewegend ooglid in. Ik breng het gewoon aan met mijn vingertoppen.

kimono eyelook_04 Met een grote fluffy blending brush, deze is van Real Techniques, breng ik een matte donkerbruine oogschaduw uit een Bobbi Brown kitje aan in en boven de arcadeboog. Tijdens het blenden met het koraalroze verandert deze kleur in een taupeachtig bruin, erg mooi!

kimono eyelook_05 Zorg dat alle harde lijntjes mooi zijn vervaagd.

kimono eyelook_06Met het groene potlood van Givenchy trek ik een winged eyeliner. Ik vind het groen supermooi en fris staan bij deze felle koraalkleur.

kimono eyelook_07 Om ook het lila uit de kimono terug te laten komen in de look, breng ik deze felle lilakleur aan rondom de traanbuis. Ook deze kleur is afkomstig uit het Sleek Del Mar palette. Aan het uiteinde onder mijn ogen breng ik dezelfde donkerbruine kleur aan uit het Bobbi Brown palette.

kimono eyelook_08 Om de look af te maken breng ik een laag Guerlain Cils d’Enfer waterproof mascara aan, mijn lievelingsmascara! Deze mascara blijft nog steeds de beste die ik ooit heb geprobeerd en de waterproof formule laat mijn gekrulde wimpers niet zakken. Het enige minpuntje is dat deze mascara vlekt wanneer ik het aanbreng op mijn onderste wimpers, dus die stap sla ik daarom over.

kimono eyelook_11 kimono eyelook_10kimono eyelookkimono eyelook_09Het eindresultaat van deze Kimono Eyelook is vrij druk en kleurrijk en vooral lekker fris. Hoewel ik vrij felle, knallende kleuren heb gebruikt vind ik de look gek genoeg toch heel zacht en pastel, vooral als je het van een afstandje bekijkt. Het lila en het grasgroen laten mijn bruine ogen stralen, erg mooi!

Zo op mijn ogen vind ik deze groene kleur echt fantastisch, het doet veel goeds voor mijn ogen en dit Givenchy potlood zal ik dan ook zeker vaker gebruiken, maar dan wellicht in combinatie met bruin en bronzetinten voor een iets draagbaardere look. I love it!

kimono eyelook_12kimono inspired eyelookDe rest van de look bestaat uit Bobbi Brown shimmer bricks in de kleur bronze, Armani Luminous Silk foundation en Tom Ford lipstick in de kleur Pink Dusk.

Wat vinden jullie van deze grasgroene kleur voor op de ogen? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

66 Reacties

 1. 28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Je ooglook past echt heel mooi bij je kimono :D Super tof gedaan :)

 2. 27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  top! Volgens mij kun jij best veel kleuren dragen zonder er raar uitzien

 3. MichelleH
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Wat voor tool gebruikte je om de lilakleur rondom je traanbuis aan te brengen?

  Mooie look, prachtige kleuren die goed combineren! :)

 4. 26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Wat zie je er weer stralend uit! En leuk om je zo op een kledingstuk te inspireren!

 5. Julia
  25 februari 2015 / woensdag, 25 februari 2015

  Hoi Serena,
  Zou je misschien ook eens een tutorial willen doen voor brildragers. Ik heb zelf -6 komma nog wat. Je kunt je wel inbeelden dat m’n ogen dan enorm krimpen en je make-up valt ook best wel weg met een bril op. Misschien heb je tips en tricks :).

  Veel liefs
  Julia

 6. 25 februari 2015 / woensdag, 25 februari 2015

  Lekker kleurrijk! Mooi Serena!

 7. 24 februari 2015 / dinsdag, 24 februari 2015

  Wat een heerlijke lente-achtige look! Vind hem heel tof. Past echt goed bij de kimono!

 8. 24 februari 2015 / dinsdag, 24 februari 2015

  Love your hair op de eerste foto! Wauw, wat een volume! <3
  Ontzettend mooie look! Die groene eyeliner maakt het echt af in contrast met de paars/roze tinten.

  Xx.

 9. Mandyy
  24 februari 2015 / dinsdag, 24 februari 2015

  Wauw hele mooie ooglook (en kimono!)! Staat je super goed!! Leuk dat je de makeup dag terug hebt gebracht!!
  Liefs

 10. 24 februari 2015 / dinsdag, 24 februari 2015

  Wauw prachtige look, staat mooi bij je kimono!

 11. Annika
  24 februari 2015 / dinsdag, 24 februari 2015

  Wat een mooie kimono!
  Ik vind het trouwens heel knap hoe je met zo’n dik potlood toch zo’n mooie winged eyeliner kunt maken. Mijn lukt het niet eens met een perfect geslepen potlood.

 12. 24 februari 2015 / dinsdag, 24 februari 2015

  Erg mooi! En dat terwijl het totaal niet mijn kleuren zijn… :-)

 13. 24 februari 2015 / dinsdag, 24 februari 2015

  Wauw, mooi! Het lijkt zo een heel rustige look, maar als je je ogen dicht doet zie je allemaal mooie kleuren ;) Ik gebruik wel eens een groen oogpotlood op mijn waterlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *