Tutorial Tuesday | Essence Deepsea eyelook

Goedemorgen vanuit zonnig Mykonos! Terwijl ik deze review schrijf kijk ik uit over de zee, met hier en daar een paar bootjes, de zon die over de witte huisjes van het eiland schijnt en voel ik een mild zeebriesje in mijn haren. Wat is het hier heerlijk! Om jullie ook een klein beetje ‘zon, zee en strand’ mee te geven heb ik vandaag een Deepsea eyelook voor jullie gemaakt.

essence deepsea palette_19 Dat doe ik vandaag met lekker veel budgetproducten van Essence en Catrice, maar ook test ik een gele (!) lipstick uit en een prachtige blush van Max Factor. Hieronder kunnen jullie zien welke look ik met deze producten heb gecreëerd en review ik elk product afzonderlijk, dan weet je meteen wat je er aan hebt.

Enjoy!

essence deepsea palette_21 De producten die vandaag aan bod komen;
1. Essence All About Deepsea oogschaduw palette – €3,59
2. Essence Steel-Smurf long lasting effect oogpotlood – €1,99
3. Catrice wenkbrauwpotlood Charlie Brow’n is Black in town – €2,59
4. Essence I Like Long Lashes mascara – €2,89
5. Max Factor creme puff blush in Gorgeous Berries – €12,99
6. Guerlain Rouge Automatique Yellow it-stick – €37,95

Essence All About Deepsea oogschaduw palette

essence deepsea palette_27 Ik was al bekend met de Essence ‘All About’ palettes, maar deze Deepsea variant kende ik nog niet. De zeeblauwe kleuren spraken me meteen aan, en zien er mooi uit zo bij het diepe paars en de zanderige kleurtjes. Ik was erg benieuwd naar het pigment en de verdere kwaliteit.

essence deepsea palette_28 Het palette bestaat uit 6 kleuren, bovenaan neutrale zandkleurtjes en onderaan felle, sprekende kleuren, van licht naar donker. Het palette lijkt hierdoor qua kleuren goed in balans. Je kunt er zowel natuurlijke everyday looks mee maken, je kunt een pop of colour toevoegen, maar je kunt ook all the way en een kleurenexplosie op je oogleden maken! Lekker divers.

essence deepsea palette_01 Dit zijn de swatches. Ik vind het pigment erg goed, maar ik vind wel dat er te veel metallic finishes zijn. Hierdoor wordt het geheel al snel iets te ‘flashy’ en oogt het zelfs een beetje goedkoop. Door de sterke metallic glans lijken de kleuren ook veel koeler en zilverachtiger dan in het doosje. Ik had het mooier gevonden als de finish meer satin zou zijn, of als er nog wat matte finishes tussen zouden zitten. Maar, dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur!

essence deepsea palette_16essence deepsea palette_13Op de oogleden vond ik het pigment toch wel een béétje tegenvallen, het ziet er niet meer zo intens uit als op de armswatches. Alleen de dieppaarse kleur is lekker knallend, de overige kleuren zijn helaas niet zo knallend als ik had gehoopt. De mintgroene kleur is zelfs bijna zilverachtig te noemen, het mintgroene komt er haast niet meer in terug. Dat maakt het niet minder mooi, maar ik had toch wel op een tikkeltje meer kleur gehoopt in vergelijking met de swatches. Desondanks vind ik dat ik er een mooie, sprekende en kleurrijke ooglook mee heb kunnen maken. En zeker voor dat geld! Het is een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Essence Steel-Smurf long lasting effect oogpotlood

essence deepsea palette_32Deze potloden zag ik al vaker liggen in het schap, maar ze zagen er zo cheap ass uit dat ik ze steeds liet liggen. Laatst in de winkel tóch maar even geswatcht en wow, wat een pigment! Er zijn verschillende felle knalkleuren maar ik koos Steel-Smurf omdat ik deze het mooiste vond combineren bij het Deepsea palette.

essence deepsea palette_02 Eén lijntje geeft dit sterke, intense pigment. De finish is metallic (niet zo’n fan van, maar als het voor alleen een lijntje is vind ik het al beter dan voor een groter oppervlakte) en blijft echt rocksolid zitten. Eenmaal opgedroogd gaat het nergens meer heen, zit als een huis! Het potlood zelf is lekker romig en glijdt soepel over de huid heen.

essence deepsea palette_14Het tekenen van lijntjes gaan erg gemakkelijk! Al is de punt wel wat stomp, die die zou ik persoonlijk zelf steeds een beetje bijslijpen voor het mooiste resultaat. Op de waterlijn vond ik deze kleur niet zo goed werken, het gaf daar haast geen kleur af. Ik zou dit dus alleen gebruiken voor op of onder het oog. Een perfect en budgetvriendelijk potlood die een knallende pop of colour toevoegt aan je look!

Catrice Eye Brow stylist

essence deepsea palette_31 Dit potlood heet Charlie Brow’n is Black in town en zoals de naam al suggereert is de kleur diep donkerbruin (bijna zwart). Ik vind het fijn dat er een borsteltje aan het uiteinde van dit potlood zit, dat gebruik ik namelijk na het bijtekenen en nu heb je die lekker handig meteen in de buurt.

essence deepsea palette_03 De kleur is niet zo heel donkerbruin, vond ik. Zo op deze swatchfoto is het gewoon een mooie bruine kleur en zo ver ik kan zien, is de ondertoon lekker koel. Geen roodheid te bekennen, ideaal! Het ziet er veelbelovend uit. Zou ik dan eindelijk een perfect budgetwenkbrauwpotlood hebben gevonden?

essence deepsea palette_08 Zo zien mijn wenkbrauwen eruit na bijtekenen. Ik moet zeggen, ik vind de kleur eenmaal op de wenkbrauwen toch wel heel donker en bijna zwart. Ik wist het van te voren al, maar de lichtere swatch heeft me misleidt! Het staat wel, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een kleur die toch een tikje lichter is dan dit.

catrice wenkbrauwpotloodGelukkig had Catrice nog andere bruintinten in het assortiment, dus ik geef de moed niet op en ga de volgende keer voor een tintje lichter! Het potlood zelf bevalt me namelijk wel. Je kunt er mooie fijne lijntjes mee tekenen en na het uitborstelen ziet de wenkbrauw er strak en natuurlijk uit. Niets op aan te merken!

Essence I Love Long Lashes mascara

essence deepsea palette_29Ik ben altijd benieuwd naar budgetmascara’s. Zouden ze in de buurt komen van mijn duurdere geliefde Guerlain Cils d’Enfer? Ik vind het altijd leuk om mascara’s te testen, JUIST omdat ik van die rotwimpers heb. Nou ja, dat vind ik zelf dan. Ze zijn heel fijn en kaarsrecht, dus mascara’s hebben op mijn wimpers nooit zo’n fenomenaal effect. Er zijn slechts een paar mascara’s waarvan ik denk, ja, die geven mijn wimpers echt zo’n gewild false lash effect. De rest doet helemaal niets voor mijn wimpers, of ze nu budget zijn of high end.

Maar goed, we hebben een voor mij nog onbekende mascara te pakken, we zullen zien wat deze zal doen! Het belooft in elk geval volume en verlenging.

essence deepsea palette_30 Het borsteltje ziet er zo uit. Het bestaat uit siliconen vezeltjes die vrij kort zijn en dicht op elkaar staan. Niet heel spectaculair of anders dan anders gevormd.

essence deepsea palette_11 Het aanbrengen gaat goed, er zit niet te weinig mascara op het borsteltje, maar ook zeker niet te veel. Het is gelukkig geen natte mascara die dan onwijs vlekt als je per ongeluk te hard knippert (pfiew!) en je kunt de mascara goed opbouwen, zonder te klonteren.

essence deepsea palette_09 Mijn wimpers zonder mascara.

essence deepsea palette_10 En met!

essence long lashes mascara Ik ben positief verrast, wat jullie? Deze mascara geeft mijn wimpers zoals belooft lengte, volume én zorgt er voor dat de krul er niet uitzakt (dit is overigens geen waterproof mascara). Hij waaiert de wimpers mooi uit, zonder klontjes, en houdt de wimpers zacht en flexibel. Ik vind dit echt een van de beste budgetmascara’s die ik heb geprobeerd! Echt een aanrader!

Max Factor Creme Puff Blush

essence deepsea palette_22 Veel mensen zijn groot fan van de creme puff blusjes van Max Factor, en ik snap waarom! Niet alleen klinkt de naam schattig en snoeperig in de oren, het pigment is ook fantastisch goed en ze geven de wangen een mooie, frisse glow. De kleur die ik hier heb heet Gorgeous Berries.

essence deepsea palette_04 De kleur is heel intens en heeft, zoals de naam suggereert, een mooie, diepe berrykleur. Je moet deze blush niet al te zwaar aanbrengen om een clowneffect te voorkomen, zoals je ziet. De onderste swatch is zoals je de kleur wat subtieler aanbrengt. Erg mooi en fris!

essence deepsea palette_12 Mijn wangen zonder blush.

essence deepsea palette_15 En met!

max factor puff blush De blush is echt prachtig! Het geeft mijn wangen een mooie, frisse glow. De kleur is goed op te bouwen, dus ook dames met een hele donkere huid kunnen met deze blush hun hart ophalen. De blush geeft mijn wangen een subtiel shimmertje, maar niet zo sterk als mijn geliefde Bobbi Brown Shimmer Bricks. Zelf zou ik er daarom nog extra een highlighter over aanbrengen. Maar that’s just me!

Guerlain Yellow it-stick

essence deepsea palette_26 Huh, wat? Een gele lipstick?! Dat was mijn eerste reactie toen ik deze lipstick in mijn handen had. Wat heeft Guerlain nu weer voor aparts bedacht? Nou, no worries. Deze lipstick geeft slechts een subtiel goudgeel glansje. Je steelt er zeker de show mee, maar het effect is (gelukkig) niet zo geel als verwacht.

guerlain lipstickRouge Automatique lipsticks zijn ontwikkeld voor de drukke vrouw. De vrouw die geen tijd heeft om uitgebreid lipstick aan te brengen met twee handen, omdat ze op één heup een baby draagt of half een e-mail aan het tikken is op de laptop. What to do? Guerlain ontwikkelde deze speciale huls waarmee je met één beweging de lipstick naar boven haalt. Je hoeft alleen je duim op het knopje te houden en het knopje naar beneden te schuiven, c’est ca! Easy peasy en superhandig in gebruik! Ik ben dol op dit soort gadgets!

essence deepsea palette_05 De swatch is zoals je ziet heel subtiel. De lipstick geeft een goudgeel glansje met shimmertjes af.

essence deepsea palette_17 Het geeft de lippen een warme, gouden gloed met hier en daar een shimmer. Het staat heel verzorgd, een beetje zoals een lippenbalsem, maar geeft de lippen verder geen spectaculaire kleur of sterke glans. Het staat een beetje nude, maar dan met een mooie warme ondertoon. De Yellow it-stick kun je het beste bekijken als een luxe lippenbalsem in een supersonisch gave huls. Een leuk hebbeding, maar voor de prijs van bijna €38 vind ik het zelf de moeite niet waard.

essence deepsea palette_18 De complete look maak ik af met Armani Luminous Silk foundation, mijn favoriete foundation! Zo van een afstandje vind ik de eyelook toch wel erg mooi, ondanks dat ik het pigment op de oogleden wat zwakker vond en niet zo’n fan ben van metallic.

Maar wat ik vooral erg mooi vind, is de blush en de mascara. Dit zijn dan ook zeker mijn aanraders en springen er voor mij echt uit! Het wenkbrauwpotlood is naar mijn smaak iets te donker, de yellow it-stick vind ik niet bijzonder genoeg voor dat geld, het Deepsea palette is mooi, maar zou ik niet vaak gebruiken denk ik. Waar ik ook erg te spreken over ben is het metallic blauwe oogpotlood. Wat een pigment! Perfect voor mensen die eens met kleur in hun eyelooks willen experimenteren.

essence deepsea palette_20Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik deze Deepsea look heb gemaakt en hoe elk afzonderlijk product mij is bevallen. Hopelijk hebben jullie er leuke inspiratie van gekregen! Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jullie mening én naar welk product jullie het meest benieuwd zijn. Welk product laat je liggen en welke komt meteen op je wish list te staan? Laat het me weten bij de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

65 Reacties

 1. 10 juni 2015 / woensdag, 10 juni 2015

  supermooie look! Het paars staat je echt goed!
  x

 2. 10 juni 2015 / woensdag, 10 juni 2015

  Echt niet lullig bedoeld hoor, het ligt meer aan de producten, maar ik vind deze look veels te flashy en ordinair. :c Meid, jij hebt veel meer klasse. :3

 3. 10 juni 2015 / woensdag, 10 juni 2015

  Mooie look zeg. Enjoy your vacation mop!

 4. 10 juni 2015 / woensdag, 10 juni 2015

  Erg mooie look heb je gemaakt! Ik vind vooral het oogpotlood en de blush prachtig :)

 5. Elisa
  10 juni 2015 / woensdag, 10 juni 2015

  Jou staat eigenlijk alles wel he? :) ik vind je oog looks altijd precies op hetzelfde neer komen..
  Zou je een keer wat anders kunnen doen? Of looks van celebs kunnen doen? Cara Delevingne, Lana del Rey, Kim K, Dita von Teese, Adele, Katy Perry, etc etc..

 6. 9 juni 2015 / dinsdag, 9 juni 2015

  Wat een mooie look zeg! Die kleuren op je ogen staan je prachtig! Ik vind mezelf er altijd een beetje uitzien als een clown als ik dat probeer, haha

 7. t.
  9 juni 2015 / dinsdag, 9 juni 2015

  Wat ziet jou huid er goed uit zeg op fotos zonder make up! Ik denk dat de lipstick mooier is als topcoat over rood ofzo. 1 laagje. Voor kerst hahah. Of maybe als highlighter gebruiken. Vind t zo eigenlijk ook wel wat hebben. Ik heb nog zo’n lipgloss van kiko. Wist nooit wat ik ermee moest

 8. 9 juni 2015 / dinsdag, 9 juni 2015

  Die mascara is goed zeg, wauw! Precies wat ik in een mascara zoek. Ik hoef geen zwaar aangezette wimpers maar wel wimpers met lengte, krul en een mooie separatie.

 9. 9 juni 2015 / dinsdag, 9 juni 2015

  Mooie ooglook! Het geeft echt zo’n zomers gevoel dat blauw. Ook de verschillende tinten bij elkaar vind ik erg mooi, jammer dat het pigpent wat tegenvalt op de oogleden..

 10. 9 juni 2015 / dinsdag, 9 juni 2015

  Fijn, zo’n budget look :) Die blush heeft echt een prachtige kleur zeg, en de ooglook die je hebt gemaakt vind ik ook weer erg geslaagd!

 11. 9 juni 2015 / dinsdag, 9 juni 2015

  Het eindresultaat ziet er weer tof uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *