Tutorial Tuesday | 6 x drugstore beauty reviews

Vandaag is het weer Tutorial Tuesday en maak ik een complete look met een aantal drugstore beautyproducten, oftewel producten die niet high end zijn, maar juist lekker betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar via de drogist. Ik review elk product, zodat je meteen weet wat je eraan hebt!

6 x drugstore beauty reviews_25 De producten die ik gebruik voor de look van vandaag;
– Rimmel lasting finish foundation in 400 – natural beige
– NYC HD Color quattro eye shadow in 823 – A kiss on the Hudson
– Essence Lash Princess mascara – false lash effect
– Rimmel Brow this Way in 002 – medium brown
– Etos cream blush in 001 – blush
– L’oréal color riche lipstick in 370 – crazy fuchsia

6 x drugstore beauty reviews_24 De eindlook is vrij naturel met een fellere lip. Heel vrouwelijk en lieflijk en lekker fris en lenteachtig. Benieuwd naar de stappen om deze look te creëeren? Hieronder laat ik het aan je zien!

Rimmel Lasting Finish foundation

6 x drugstore beauty reviews_32 De Rimmel Lasting Finish foundation zit in een glazen flesje van 30 ml en heeft een pompflacon. Handig in gebruik en tegelijkertijd kun je goed in de gaten houden hoeveel product er nog over is. Deze foundation bevat een ‘comfort serum’, belooft een full coverage dekking en maar liefst tot 25 uur draagplezier (!). Dat is nogal wat! Ook beschermt deze foundation onze huid met SPF20. Ik gebruik de kleur 400 – natural beige omdat deze me getint genoeg leek voor mijn huid en omdat deze kleur een gelige ondertoon heeft.

6 x drugstore beauty reviews_39 Het eerste wat me opvalt is de vrij dikke, romige textuur. Hierdoor verdeelt de foundation wat lastiger en stroever met een kwast, maar het gaat in principe wel. Ik doe er alleen iets langer over. Ik heb echt het idee dat deze foundation wat sterker aan mijn huid hecht dan andere foundations. Het streept en vlekt niet en laat een mooie, egale teint achter. De dekking is echt heel erg goed.

rimmel lasting finish foundation Links voor en rechts na, wat een verschil. Ik heb van nature geen egaal gekleurde huid, wat meestal het geval is bij getinte huidjes. Mijn voorhoofd is veel bruiner dan de rest en rondom de mond en ogen is het ook wat donkerder. Na slechts één pompje van deze foundation, verdeelt met een stippling brush, heb ik echt een superegale huid. Erg mooi! De kleur is ook donker en geel genoeg, waardoor ik er niet grauw uit kom te zien. Ik vind deze kleur een goede match! Wat textuur betreft, die is wel echt wat dikker dan wat ik gewend ben. Je ziet en voelt de foundation niet heel erg zitten, maar Armani Luminous Silk bijvoorbeeld is een stuk luchtiger om te dragen. Gelukkig laat het ook geen poederlaagje achter. Ondanks de sterke dekking vind ik de finish vrij natuurlijk.

Ik vind het mooi dat deze foundation niet compleet matteert, maar ook niet te voedend is waardoor ik onwijs begin te glanzen binnen een uur. Aan het eind van de dag heb ik wel wat glans rondom mijn neus, maar verder niet overmatig. En dat zonder afpoederen, dus dat is erg goed in vergelijking met mijn huidtype (ik heb een gemengd tot vette huid). Ik moet zeggen dat ik erg te spreken ben over deze foundation, zeker als je op zoek bent naar een langhoudende, superdekkende foundation. Aan het einde van de dag zag mijn gezicht er nog tiptop uit! Toch vind ikzelf het iets te stroef aanbrengen en lichtelijk plakkerig, waardoor ik deze toch niet voor elke dag zou gebruiken. Maar, ik ben wel echt onder de indruk van de dekking en mooie, natuurlijke finish. En zeker voor deze prijs! Prijs €12,99 (30ml).

Rimmel Brow this Way

6 x drugstore beauty reviews_35 Deze Brow sculpting kit bestaat uit een bruin gekleurde wax, een bruin gekleurd wenkbrauwpoeder en twee kwastjes; een spooly om mee te borstelen en en dubbelzijdig kwastje met een hardere kant (om de vorm te zetten) en een zachtere kant (om mee te blenden). Ik heb de kleur 002 – medium brown.

6 x drugstore beauty reviews_37 Links een swatch van het poeder en rechts van de wax. Ik ben fan van wenkbrauwpoeder, maar ik vind het pigment van dit poeder wel wat aan de matige kant. Ik heb nogal wat gaten op te vullen in mijn wenkbrauwen dus dat gaat niet lukken met dit hele lichte, zachtbruine poeder. Gelukkig is de wax wel lekker goed gepigmenteerd. De wax glanst minder dan ik dacht, zeker een pluspunt.

6 x drugstore beauty reviews_06 Met de gepigmenteerde wax kun je prima je wenkbrauwen shapen in strakke vormen. De wax geeft goed kleur af, maar is door zijn textuur ook iets vettig waardoor je hem ook zo weer wegveegt, helaas. Wat ik daarom doe is eerst de vorm erin tekenen met de wax en de rest ‘setten’ met het poeder.

rimmel brow this way Het gaat erg gemakkelijk om een mooie, strakke wenkbrauw te tekenen. Wat dat betreft ben ik fan van dit kitje! Door de wax te setten met poeder blijft de vorm er ook mooi in, zonder vegen of wegvagen. Je moet natuurlijk niet heel hard aan je wenkbrauw gaan zitten, maar doe je niets geks dan blijft alles netjes op zijn plek.

Het enige is, en dat kan je goed zien op deze voor/na-foto, dat mijn wenkbrauwen van nature een veel grijzere kleur hebben dan het kitje. Ik heb echt donkerbruine wenkbrauwen met een askleurige ondertoon, en de kleur rechts is echt veel te warm. De ondertoon is te roodachtig.

6 x drugstore beauty reviews_08 Hier kun je goed zien dat de kleur van mijn haren veel koeler is dan de kleur van de wenkbrauwen.

Hoe fijn ik het kitje ook vind (met de wax kun je mooie strakke brows tekenen en de bijbehorende kwastjes zijn erg fijn en handig), de kleur is toch echt te warm voor mij. Helaas komt dit heel vaak voor bij wenkbrauwproducten, merk ik. Mocht je bruine haren hebben met een warme, roodachtige ondertoon, dan is dit kitje perfect voor jou. Voor mij is het helaas geen match. Het is erg lastig om een goede (donker)bruin wenkbrauwproduct te vinden met een askleurige, koele ondertoon. De zoektocht continues!  Prijs Brow this Way €6,99.

Etos cream blush

6 x drugstore beauty reviews_34 Ik zal maar meteen eerlijk zijn, ik ben geen groot fan van cream blush. Toch heeft het één groot voordeel: het is handig voor onderweg en op reis. En omdat ik de laatste tijd nogal aan het reizen ben, was ik toch wel erg benieuwd naar dit product. Het is compact, handig in gebruik en ook nog eens goedkoop! Als dit een goeie blijkt te zijn gaat ‘ie voortaan mee in mijn handbagage! Dit is de kleur 001 – Blush, een lichte, zachtroze kleur met een koele ondertoon.

6 x drugstore beauty reviews_38 Het pigment is erg goed en de finish is niet al te creamy (niet vettig en glanzend) maar ook niet poederig. Sommige cream blushes veranderen op de huid in poeders, maar deze niet, en eerlijk gezegd vind ik dat juist wel fijn. Heeft puur met persoonlijke voorkeur te maken. Ik was alleen bang dat deze romige finish wellicht iets té romig zou zijn en zou ophopen in mijn poriën. Let’s try and test!

6 x drugstore beauty reviews_03 Het aanbrengen gaat in elk geval makkelijk; even deppen op de appeltjes van je wangen en vervolgens lichtjes met de vingertoppen inkloppen en verdelen.

6 x drugstore beauty reviews_04 Het resultaat is een hele zachte, frisroze kleur. Heel lieflijk en ‘gezond’ oogt het. Deze formule gaat niet in de poriën zitten, dus geen roze puntjes op mijn wangen, en geeft mijn wangen een vrij matte, natuurlijke glow. Ondanks mijn getinte huid is deze blush goed zichtbaar. I love it! Zelf mis ik juist wel een mooie shine (shimmer bricks zijn echt onmisbaar voor mij!) dus ik zou hierover heen nog zeker een highlighter aanbrengen. Prijs 4,99.

NYC HD Color quattro eyeshadow palette

6 x drugstore beauty reviews_33 NYC is een lekker voordelig budgetmerk met mooie palettes zoals deze. De naam van dit palette is A kiss on the Hudson en bestaat uit 4 kleuren van licht naar donker in poederige, zachte rosékleuren. Erg mooi en warm en vooral groene ogen gaan hier van stralen! Bij het palette zit geen spiegeltje, wel een dubbelzijdig sponsapplicatortje.

6 x drugstore beauty reviews_36 Het pigment is prima. Niet heel sterk, maar ook helemaal niet zwak. De finish is satin en de donkerste kleur lijkt wel matte, terwijl de derde kleur iets meer lijkt te glanzen. Erg mooi! Ik vind het fijn dat de kleuren onderling verschillen, maar toch prachtig  met elkaar combineren. Ik vind de rozige ondertonen erg mooi.

6 x drugstore beauty reviews_09 Hier heb ik de tweede en de derde kleuren gemengd en aangebracht op mijn bewegende ooglid en blend ik de donkerste kleur in mijn arcadeboog.

6 x drugstore beauty reviews_10 De highlighter breng ik aan onder mijn wenkbrauwen en bij de traanbuis.

6 x drugstore beauty reviews_11 De donkere kleur breng ik ook aan onder mijn ogen.

6 x drugstore beauty reviews_12 Met een oogpotlood kleur ik mijn waterlijnen in en zet ik een winged lijntje. Ik vind de warme, roséachtige kleuren erg mooi in dit palette, maar ik vind wel dat de kleuren iets te veel met elkaar blenden tijdens het aanbrengen. Hierdoor was het moeilijk om kleurverschil te zien tussen de oogschaduws. De allerdonkerste kleur bijvoorbeeld is niet zo heel donker in vergelijking met de andere kleuren, terwijl dat in het doosje en op de swatch wel zo leek. Wat ik bedoel is, dat de kleuren eenmaal op het oog toch te dicht bij elkaar liggen naar mijn mening, waardoor het lastiger is om met licht en donker te spelen in je ooglook. Desondanks is het een prima palette voor een romantische, naturel everyday look. En om de prijs hoef je het ook niet te laten, €4,29 per stuk.

Essence Lash Princess mascara

6 x drugstore beauty reviews_30 De verpakking alleen al is superschattig, met het korsetachtige dopje met strikje! Ook vind ik het pastelkleurige mint leuk afsteken bij het stoere zwart. Het borsteltje loopt iets taps toe en bestaat uit veel, fijne borstelhaartjes van ‘harig’ materiaal, dus geen siliconen. De huls bevat 12ml mascara.

6 x drugstore beauty reviews_31De Lash Princess mascara belooft een onweerstaanbaar false lash effect en dramatisch volume.

6 x drugstore beauty reviews_18 Het eerste dat me opvalt is dat de mascara vrij nattig is. Hierdoor blijft er vrij veel mascara aan mijn wimpers kleven en dat is fijn, want soms gebeurt dat helemaal niet en dan denk je ook, wat heeft deze mascara voor nut?! Deze mascara laat dus goed product achter op mijn wimpers, zonder te klonteren. Ook de kleine haartjes worden moeiteloos bedekt met een laagje mascara. Het tweede dat me opvalt is dat deze mascara echt door en door zwart is. Ik heb al vrij donkere wimpers van mezelf, maar deze mascara maakt ze echt gitzwart en dus opvallender. Zeker een plus.

6 x drugstore beauty reviews_19 Ondanks de nattige textuur klontert deze mascara niet, het separeert mijn wimpers juist heel mooi en waaiert ze mooi uit.

6 x drugstore beauty reviews_17De Lash Princess mascara geeft mijn wimpers mooi volume, ze vallen meer op en ogen dikker en zwarter, maar ik vind dat het mijn wimpers wel iets verzwaard. Er zat namelijk een krul in, maar die is hier op de foto ver te zoeken.

6 x drugstore beauty reviews_20 Wel volume en een voller ogende wimperlijn, weinig verlenging en geen krul.

princess mascara essence Hier kun je het effect wat beter zien; veel volume, mijn wimpers ogen echt voller en zwarter, maar amper verlenging en mijn wimpers verliezen krul en zakken uit. Ik vind deze mascara best OK, maar ik had liever gezien dat mijn krul er goed in zou blijven en de mascara dus niet uit zou zakken. Wat dat betreft hebben mijn wimpers echt waterproof mascara nodig, deze formule houdt de krul er vaak wel goed in! Heb jij dus geen krul en lengte nodig (omdat je zo lucky bent dat ze van zichzelf al mooi krullen en lang zijn) dan is deze mascara wellicht wat voor jou. Zeker als je fijne wimpers hebt en juist op zoek bent naar mascara die je wimpers voller en dikker maakt, is dit een aanradertje! En wederom, voor de prijs hoef je het niet te laten! Deze mascara kost namelijk slechts €3,39.

L’Oréal color riche lipstick

6 x drugstore beauty reviews_28 Deze bestseller lipsticks van L’Oréal hebben een prachtig pigment en houden de lippen zacht en soepel en voorzien ze van een mooie glans. Ik ben bekend met deze lipsticks en ben dan ook blij met nieuwe kleuren, waaronder deze felle 370 – Crazy Fuchsia kleur, perfect voor de lente en de zomer!

6 x drugstore beauty reviews_27 De kleur is echt lekker knallend, maar wat me opvalt is dat deze fuchsiakleur minder blauw is dan de meeste fuchsiakleuren. De ondertoon is eerder neutraal tot geel te noemen, en de kleur is echt veel feller en dus iets lichter dan de klassieke fuchsiakleur.

6 x drugstore beauty reviews_29 De lipstick glijdt soepeltjes over mijn huid heen en geeft een onwijs mooi pigment af.

6 x drugstore beauty reviews_21 Na één laagje zijn mijn lippen bedekt met kleur, wow! De kleur is lekker fel en knallend! Deze roze kleur is lekker fris en zomers en doet me denken aan vakantie. Het is totaal geen fuchsiakleur te noemen, vind ik. De ondertoon is warm/geel en je ziet dat er wat wit in deze lipstick zit gemengd, zodat de kleur lichter en romiger wordt. Fuchsia of geen fuchsia, ik vind de kleur in elk geval fantastisch! Hiermee maak je prachtige statementlippen en geef je je look meteen een frisse lentetouch!

6 x drugstore beauty reviews_236 x drugstore beauty reviews_22 De totale look. In het echt is de lipstick wat feller en knallender moet ik zeggen. Ik vind de warme ondertoon van Crazy Fuchsia mooi staan bij de warme, rosékleuren van de ooglook en mijn kettinkjes. Het geheel heeft een zachte, frisse uitstraling.

6 x drugstore beauty reviews_26Van alle geteste producten ga ik alleen de Etos cream blush en de L’oréal color rich lipstick vaker gebruiken. De blush omdat hij zo compact is en handig voor op reis, de lipstick omdat ik houd van felle kleuren op mijn lippen, vooral om het voorjaar goed in te luiden! De rest van de producten is het net niet voor me. Toch hoop ik dat jullie er wel een goed beeld van hebben kunnen scheppen, want het zou zomaar kunnen dat het juist wel iets voor jullie is!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om meerdere drugstore beautyproducten gereviewed te zien in één artikel. Ik vind het in elk geval een leuke manier om – voor mij – nieuwe producten uit te testen!

Wat is jouw favoriete drugstore beautyproduct?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

105 Reacties

 1. Caroline
  4 april 2015 / zaterdag, 4 april 2015

  De foundation is verrassend mooi! Verder vind ik het eerlijk gezegd deze keer geen mooie look :( sorry…

 2. Aarti
  3 april 2015 / vrijdag, 3 april 2015

  Hele mooie look vooral de oogschaduw en blush en de lipstick vind ik erg mooi.

 3. 2 april 2015 / donderdag, 2 april 2015

  Ik vind zo’n zachte look je heel erg mooi staan. Jammer dat die foundation er niet in een tint licht genoeg is..

 4. Isa
  2 april 2015 / donderdag, 2 april 2015

  Het staat je heel mooi

 5. 1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  Ohhh het brow setje ga ik eens proberen de kleur ziet er voor mij goed uit! snap dat het niet helemaal met jou haarkleur gaat kan je idd wat donkerder gebruiken, al moet ik zeggen dat dit je ook goed staat :)

 6. Suus
  1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  Ik vind dit echt leuke posts om te lezen!

 7. Annika
  1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  Wat grappig, je lijkt opeens veel meer op Larissa!
  Ik vind de lipstick je ontzettend goed staat, heel lente-achtig en mooi glimmend!

 8. 1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  Leuke review! Ik heb zelf de foundation ook en vind hem best fijn werken! De lipstick is ook pretty, en staat je prachtig!

 9. Kimberley
  1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  Ik heb hetzelfde ‘wenkbrauw probleem’ qua kleur. Daarnaast heb ik een huge litteken in mijn rechter wenkbrauw. Echt een streep door het midden. Fantastisch als mensen dan opmerkingen maken als: “Je hebt je niet goed geëpileerd hoor”, of: “Is dat weer zo’n trend om een streep in je wenkbrauw te hebben?” Ben dus nog steeds op zoek naar de juiste kit. Tips zijn van harte welkom hihi.

  • Im
   1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

   Ik gebruik al heel lang het doosje van christian faye. Er zit een poeder in 3 sjabloontjes en een kwastje. Er zijn veel kleuren verkrijgbaar. Ik gebruik het echt al jaren en krijg vaak complimenten over me wenkbrauwen!
   Is bij ici paris verkrijgbaar voor 27 euro geloof ik je doet er ook nog eens super lang mee! Succes

 10. Sandy
  1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  Handig artikel! Ik ga voor de blush. Verder heeft L’Oreal een toffe app om makeup uit te proberen: MakeupGenius.

 11. Sanne
  1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  Heel leuk artikel dit! Ben altijd op zoek naar reviews voordat ik een artikel aanschaf..en zoals altijd staat ook deze look jou prachtig!

 12. 1 april 2015 / woensdag, 1 april 2015

  Leuke look! Vooral de foundation en de lipstick spreken mij erg aan :)

 13. Diana
  31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Jaaa dit is leuk!!
  Ik ben ook groot fan van de L’Oreal lipsticks. Vooral gek op de ‘erotique’

  Ik heb warme bruine wenkies, maar eens dat kitje gebruiken.
  Al wil ik stiekem voor de Anastasia dip brow gaan..

 14. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Lovely, fresh everyday look. Love it, looks beautiful on your skin.

 15. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Je wenkbrauwen zijn echt wel mooi op deze manier ingevuld! x

 16. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Dat is een lastige.. ik denk mijn MUA Palette. Die gebruik ik bijna dagelijks voor een standaard look met nude tinten. Ik zelf zou van deze producten ook alleen de L’oréal color rich lipstick gebruiken maar misschien is zelfs deze al te fel voor mij. Leuke foto’s!

 17. Annabel
  31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Hoi Serena,
  ik vind deze reviews heel erg nuttig! Zo kan je budgetproducten reviewen en ons een goed beeld geven wat deze producten doen, zonder er 700 woorden aan vuil te maken. En ik vind het ontzettend leuk om te zien wat voor looks je met dergelijke producten kan maken!
  Blijf dit vooral doen, dan blijf ik ze vooral lekker lezen :)
  Liefs XXX

 18. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wat leuk zeg zo een 6 dubbele review met look erbij! Ik vind de foundation en lipstick er super goed uitzien!

 19. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Super leuke budget producten!

 20. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wojow die foundation is echt goed!

 21. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Leuk artikel, zo meerdere producten bij elkaar! Ga je de foundation niet vaker gebruiken?
  x

  • Serena
   Auteur
   31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

   Ik twijfel een beetje, ik vind mijn Armani Luminous Silk toch net ietsje fijner, maar altijd handig om een goede andere als backup te houden!

 22. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Heel tof! Lekker fris Door de blush en de lipstick!

 23. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Mooie look! Ik vind de Blush erg mooi

 24. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Mooie look! Vooral de lipstick staat je prachtig. Ben dan weer niet zo onder de indruk van het oogschaduwpaletje, oogt een beetje flets. Die wenkbrauwkit heb ik hier ook liggen, gauw testen!

 25. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wat leuk dat je allemaal budgetproducten hebt gebruikt! Mijn favoriete budgetmerk is Catrice.

 26. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wat een boel lieve producten!

 27. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  De blush wil ik zeker eens proberen, die lijkt me heel fijn! De lipstick vind ik ook erg mooi, maar ik heb al veel te veel roze lipsticks haha!

 28. Maaike
  31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Leuk en handig artikel!
  Misschien lees ik eroverheen, maar wat is de prijs van de lipstick? Het is namelijk een geweldige kleur ;)

  • Serena
   Auteur
   31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

   Oeps, vergeten erbij te zetten, €14,99!

 29. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wat een super schattige en lieve look! Erg mooi!

 30. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wat een super schattige en lieve look! Erg mooi!

 31. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wat een super schattige en lieve look! Erg mooi!

 32. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Heel leuk, zo’n artikel! Ik vind dat de foundation er echt heel goed uitziet, die wil ik zelf ook graag testen!

 33. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Ziet er goed uit. Die Etos blush lijkt mij ook wel wat eigenlijk. Hmmm, eigenlijk had ik mezelf voorgenomen geen blush meer te kopen als ik niet eerst een andere opmaak, haha :P

 34. Joëlle
  31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wat een leuk artikel! Lekker uitgebreid en met mooie foto’s :) xx

 35. Kimberly
  31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Mooi! Zonder foundation ben je ook prachtig!

 36. Ellen
  31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Dit vind ik dus zo leuk aan het feit dat je nu nog maar 1 blog per dag schrijft. De artikelen zijn zo lekker lang en echt top qua inhoud! Heel leuk om te lezen dit!
  Veel liefs,
  Ellen

  • tessa
   31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

   Helemaal mee eens. Ik vind je artikelen inhoudelijk veel sterker en ik lees het artikel ook echt aandachtig nu! En gewoon fijn van alles hup een review waardoor je ook goed ziet hoe je artikelen in combinatie met elkaar kunt gebruiken of juist niet :). Leuke manier van testen!

 37. 31 maart 2015 / dinsdag, 31 maart 2015

  Wat een fijn artikel om te lezen! Ik ga voor de handige blusher denk ik :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *