Tips by Nena: Mijn strand rituelen

Aaaaaah, het zomerse strandweer komt eraan!” “De hele week wordt het heerlijk warm met temperaturen van meer dan +25°C!” Dit waren de weervoorspellingen van afgelopen weekend over deze week. Eindelijk de langverwachte zomer lijkt er aan te komen… en ik … moet werken! Zoals jullie misschien weten werk ik fulltime op het lab (en het duurt nog even voordat ik vakantie heb), dus ik zal het mooie zonnige weer vanachter mijn bekerglaasjes moeten aanschouwen :(

Bron

Maar, gelukkig is het vandaag mijn vrije dag en ik weet al dagen precies hoe ik die (met mijn vriend die ook vrij is) ga invullen! Juist, naar het strand :) Ik ga altijd goed voorbereid naar het strand. Ik heb echt een beetje mijn rituelen die ik graag met jullie wil delen. Ook heb ik een paar onmisbare producten in mijn tas en heb ik altijd een aardige standaard 'strandlook'.

Voorbereidingen:

Wanneer ik naar het strand ga weet ik dat ik voornamelijk lekker van de zon ga genieten. Ik zorg er dan altijd voor dat mijn huid even goed gescrubd is. Op deze manier word je egaler bruin (de dode huidcellen zijn weg) en je eventuele mooie bruine kleurtje blijft langer 'zitten'. Ik scrub me in de zomer zo'n 1 à 2 keer per week. Deze 2 scubs van Therme zijn mijn favoriet. Ik had laatst weer een voorraadje ingeslagen toen ze 1 + 1 gratis waren bij de Etos :).

Naast goed schrubben zorg ik ervoor dat ik ook weer gladde beentjes en oksels heb. Sinds een aantal maanden heb ik het scheermesje ingeruild voor wax. Het is even wennen, maar had ik dit maar eerder gedaan! Door mijn haartjes op deze manier te ontharen blijven ze langer weg en heb ik geen vervelende stoppeltjes meer. Als ik weet dat ik naar het strand ga dan wax ik mijn benen en oksels een dag van te voren. De volgende dag heb je dan geen rode bultjes meer en je benen &  oksels zijn dagen/weken lekker zacht.

Misschien kunnen jullie je dit artikel nog herinneren? Ik heb al snel last van erg droge voeten en eelt. In de zomer krijgen mijn voeten wat extra aandacht, want ik loop dan veel op slippers. Ik verwijder de ergste eelt met een eeltschaaf (vrij heftige, maar effectieve manier) en behandel ze elke dag met een lekkere voetverzorging. Fair Trade Foot lotion van Lush is echt een aanrader!
Dan nu de producten die ik absoluut meeneem in mijn strandtas:
 1. Zonnebrand – Absolute must. Ik heb altijd een factor 15 en een factor 30 bij me. Ik smeer me sowieso in met factor 15, maar als ik merk dat de zon erg fel is, grijp ik al snel naar factor 30. Ik word liever geleidelijk bruin, dan dat ik verbrand (wat erg schadelijk is voor je huid) en binnen 2 dagen vervel. Ik smeer me ongeveer elke 2 uur goed in.
 2. Boek – Naast relaxen houd ik erg van lezen op het strand. Ik zorg ervoor dat ik een goed boek (meestal thrillers) bij me heb en eventueel nog een paar leuke tijdschriften.
 3. Zonnebril – Door het dragen van een zonnebril gun ik mijn ogen wat rust. Bovendien is felle zon niet goed voor je ogen. Doordat je minder hoeft te 'knijpen' met je ogen voorkom je ook nog eens rimpeltjes.
 4. Telefoon – eeeeuhm, tsja wie kan er tegenwoordig nog zonder ;)
 5. Fles(je) water – Dit heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Gewoon genoeg drinken!
 6. Toilettasje met: spiegeltje, haar elastiek, lipgloss, mascara, miniatuur geurtje – Ik draag weinig make-up tot geen. Dat hoeft echt niet naar het strand. Soms wil je nog ergens wat gaan drinken of weet je dat je niet met je hoofd onderwater zal gaan, dan kan een mascara en lipglosje nog wel eens van pas komen ;). Ik heb mijn haar altijd vast, dus vandaar het elastiekje. Ik heb lang donker haar, dus wanneer ik het vast zet is het minder warm, komen er minder snel klitten in en wordt het niet nat in het water.
 7. Grote badhanddoek – Ik ben dan wel niet zo groot, maar ik ga niet zitten klooien met een klein mini handdoekje! Ik wil een grote badhanddoek van minstens 170 cm! Heerlijk!
 8. Een klein portemonneetje met wat cash – Waarom zou je AL je pasjes meenemen!? Dat kan alleen maar kwijtraken of gestolen worden. Ik heb altijd een klein portemonneetje met wat losgeld bij me. Meer heb ik niet nodig!
 9. Deodorant – Dat ik me toch nog een beetje opfrissen aan het einde van de dag.
 10. Pakje kauwgom – Tsja, ik heb eigenlijk altijd wel een pakje kauwgom bij me, dus die zal je ook zeker tegenkomen in mijn strandtas.
Comfortabele kleding:
Het liefst draag ik een simpel jurkje, zoals deze Sabby ex Dress van Object en een paar slippers. Bikini eronder, zonnebril op mijn hoofd en ready to go!
Ook een korte broek (in een fel kleurtje) met een simpel shirt erop draag ik graag. Als het maar comfortabel zit en lekker zomers is!

After a sunny day…
's Avonds na het douchen smeer ik me altijd extra goed in met aftersun of bodylotion. Die warme zon is toch vrij heftig voor je huid, waardoor hij wel wat extra verzorging kan gebruiken. Bovendien behoud je de kleur langer door goed te smeren.

Dit waren mijn tips! Ik hoop dat jullie het leuk vonden en er misschien iets aan hebben?! Geniet van het mooie weer!

Hoe brengen jullie deze week door? En als je een dagje (paar dagen) naar het strand gaat, neem je dan ook extra voorzorgsmaatregelen? Ook ben ik benieuwd naar wie er met (veel of weinig?) make-up naar het strand gaat?

Liefs, Nena

Volg je mij al op Twitter of op Instagram (@nenaburger)?

jfdghjhthit45

Volg:

59 Reacties

 1. Samra
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  I LOVE YOUR WEBSITE ❤

 2. Lina
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  even freaken dat THG erin zit!
  ZDGVKLAKAKAKHASDFGHJKL

  SORRY/ IKHAD EVEN EEN FANGIRL AANVAL /5

 3. 12 augustus 2012 / zondag, 12 augustus 2012

  Handige tips! De meeste daarvan deed ik zelf ook wel, vooral die makkelijke kleding. Ik ga niet zo vaak naar het strand, maar naar een (buiten)zwembad kan het ook wel.

 4. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Heerlijk om naar het strand te gaan, ik ben deze week al drie dagen geweest :)

 5. diana
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik doe hetzelfde als jij, alleen niet waxen maar gwoon scheren, incl bultjes wondjes stoppels. Maar ik ben pussy durf niette waxen xd
  Ik lig nu al sinds twee weken elke dag op t strand maarwel onder de parasol, anders ben ik echt gebraden kip. Beetje zon vind ik tof maar niet elke dag.

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Waxen wordt steeds minder onprettig. Probeer het eens ;) Is echt de moeite waard!

 6. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Die scrub is heb ik ook!
  Echt heel fijn :D

 7. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leuk artikel en ook handig :D x

 8. Yasmine
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Wat voor wax gebruik je?

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Beetje een onbekend merk (ik zou het niet eens weten). Eens een keer op internet besteld. Het is in ieder geval zo’n harsverwarmer net als Veet met losse hars/wax patronen erbij (ook net als Veet). Werkt prima! Alleen een stuk goedkoper!

 9. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leukom te zien :) Die white lotus is heerlijk.. ben er dol op

 10. Cheyenne
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Oeehh The Hunger Games, geweldig boek :D

  Kuch Hunger games verslaafd kuch

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Ja goed boek hè!? Ik heb het bijna uit! Heb inmiddels deel 2 en 3 ook gekocht. Heb je die ook al gelezen?

 11. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik ga nooit naar het strand, er is er hier geen in de buurt en daarnaast verbrand ik met mijn lichte huid in recordtempo. Ik vind het wel lekker om even in de zon te zitten maar na vijf minuten heb ik het wel weer gezien en zoek ik de schaduw op.

 12. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Wat een leuk jurkje !

 13. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Mooi jurkje! Met dit weer hoeft het niet teveel poespas zijn

 14. Michelle
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Losgeld betekent eigenlijk: geld om iemand of iets vrij te kopen.

  Natuurlijk begrijp ik wat je bedoelt. ;-)

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Je hebt gelijk! Haha, ik gebruik het woord losgeld eigenlijk altijd. Ik houd het voortaan maar op kleingeld of cash ;) Thanks!

 15. irene
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Altijd leuk om dit soort dingen te lezen. Ik heb alleen een vraagje, ik ben ook bezin met het inwisselen van mijn scheermes, maar ik ga nu nog naar een zaak om mij te laten waxen omdat ik zelf de veet wax strips niet fijn vind werken ( ik ga gerust door een heel pak heen om alleen mijn benen te doen, ze laten gewoon steeds zo veel haren achter per strip!) Dus ik vroeg mij af welke wax jij gebruikte en of die fijn bevalt? :)

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   De wax die ik gebruik is wel vergelijkbaar met die van Veet, alleen veel goedkoper. Ik bestel het online. Maar gebruik je die van Veet wel goed? Zijn bijvoorbeeld je haartjes lang genoeg, breng je de wax aan met de haargroei mee en verwijder je de strip tegen de haargroei in? Scrub je van tevoren?

 16. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Het kleedje is super mooi ! Ik neem ook ongeveer zoveel mee naar het strand.

 17. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik breng deze dagen door met werken in de ochtend en lekker van het weer genieten in de middag.

 18. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leuke tips! Veel plezier op het strand

 19. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Aah, wat zonde dat je de hele tijd in het lab zit! Mooie tuniek heb je aan, en veel plezier meid, tan that skin! Ik typ dit vanuit mijn buitenstoeltje in Italië en ik neem ongeveer dezelfde dingen mee :)
  Lovee

 20. Gentle
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leuk artikel! Welke wax gebruik je? Ik had laatst veet oksel ontharingsstrips maar die namen niks mee:(. Ik hoop dat je mij kan helpen!

 21. Lune
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Wat voor wax gebruik je dan om zelf thuis tr waxen? :o en waar haal je dat?

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Ik bestel online harspatronen die in een harsverwarmer passen. Dat is zo’n roller vergelijkbaar met Veet alleen dan een stuk goedkoper.

 22. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  wat een leuk artikel =)

 23. Merel
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Wat doe je eigenlijk allemaal in het lab? Doe je echt onderzoek naar iets, en wat moet je dan precies doen? Lijkt mij heel interessant (ben zo’n nerd die scheikunde en biologie heel interessant vind op school, zo’n lab maakt mij dan ook heel nieuwsgierig (:)

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Die ‘nerd’ was ik ook op school, haha! Ik doe van alles. Ben afgestuurd in Moleculaire Biologie en heb eerst op een Microbiologisch lab gewerkt (onderzoek naar bacteriën, virussen en schimmels) in het ziekenhuis. Nu ben ik Research analist en onderzoek ik van alles.

 24. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  ik moet ook de hele week werken… in een snackbar…

 25. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik doe ongeveer hetzelfde als jij! Lichaam goed verzorgen, voeten er weer netjes en vertoonbaar uit laten zien, zorgen dat ik me goed heb ingesmeerd met zonnebrandcrème, de juiste spulletjes mee voor naar het strand… Heerlijk, ik heb meteen zin om naar het strand te gaan!

 26. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leuk artikel :D

 27. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Handig artikel!

 28. Noor
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Nena, leuk artikel, zoals altijd.

  Wil wel even kwijt dat die pop-up reclames van L’orèal echt heeeel erg vervelend zijn!

 29. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leuk artikel!

 30. tirza
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Als ik de mijn bene ga harsen, blijft de helft van het haar erop zitten en plakken mijn benen verschrikkelijk! wat doe ik echt verkeert.. en welke wax is aan te raden?

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   De wax die ik gebruik komt uit zo’n roller (net als Veet). Ik smeer de wax met de haargroei mee en plak vervolgens de strip erop. (Eerst reinig en scrub ik mijn huid goed.) Dan trek ik de strip er tegen de haargroei richting af in 1 strakke beweging en onder een scherpe hoek. Werkt perfect! Ik zorg er wel voor dat mijn haartjes een paar mm lang zijn. Doe jij ook zo iets?

 31. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Je vergeet een koelbox met allemaal lekkere eten en drinken in.

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Nee hoor die vergeet ik niet ;) Ik eet niet zo heel veel als ik een dagje naar het strand ga. En als ik zin in wat lekkers heb, dan koop ik iets bij zo’n (strand) paviljoen of een ijsje.

 32. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leuk artikel Nena! Mijn voorbereidingen zijn ook scrubben en scheren en insmeren en natuurlijk al een halfjaar van te voren flink wezen sporten zodat ik fatsoenlijk mijn bikini in kan! En dan lekker liggen “bakken” met een boek. En natuurlijk zo nu en dan weer flink bijsmeren.
  En daarna: lekker after sun gel op! :D

 33. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Jammer dat je moet werken in dit mooie weer! Ik neem meestal wel dezelfde spullen mee als jij!

 34. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Hey Nena!
  Ik doe eigenlijk dezelfde voorbereidingen als jou! En verder draag ik eigenlijk alleen mascara. Ik hou van het strand, heerlijk ! ;)
  xxxxx Lois

 35. Genevieve
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik tref zelden maatregelen als het gaat om het zonnetje.
  Mijn moeder verplicht mij juist om me in te smeren en verder denkt iedereen dat ik niet kan verbranden omdat ik getint ben (maar ik kan dus wel verbranden).

 36. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leuk artikel, handig voor in Portugal – ik vertrek vannacht by the way ;)

 37. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Echt jammer dat je dan net in zo’n week moet werken. M’n vriend net zo.
  Ik ga eigenlijk meestal met dezelfde spullen naar het strand.

 38. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Deze week waarschijnlik gewoon achter de computer werken aan m’n blog, denk ik.
  Qua spullen nemen we hetzelde mee, trouwens :)

 39. ellen
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik lees het boek hunger games nu ook.

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Wat vind je ervan?! Ik vind het echt een goed boek! Wil steeds verder lezen :) Ik heb ook vast deel 2 en deel 3 gekocht!

 40. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  wat vervelend dat je met dit heerlijke weer moet werken, gelukkig wel vrije dagen =) handige tips! vandaag moet ik werken maar morgen staat een dagje strand op de planning dus komt dit van pas!

 41. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Jammer genoeg moet ik naar m’n vakantiewerk, maar gelukkig kan ik dat wel met de fiets. Dan kan ik toch even genieten van de zon! En dan smeer ik me standaard in met spf 50. De zon is wreed voor bleekscheten zoals ik :)

 42. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leuke tips weer! Ik zit at the moment in Vegas waar het constant 40 graden is, dus erg handig dit!

  • Nena
   27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

   Wow 40 graden!? Is dat een beetje te doen? Ik ga binnenkort ook o.a. naar Las Vegas ;)

 43. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik heb vorige week al altijd mooi weer gehad op vakantie dus daar ben ik al iedere dag naar het strand gegaan. Nu ben ik weer thuis en heb ik geen strand in de buurt maar ga ik altijd naar het zwembad, ook leuk!
  Ik draag dan echt helemaal geen makeup. Inhoud van de tas is grote handoek, een rieten matje om handoek op te leggen, zonnebril, tijdschrift of boek, eten en drinken en een beetje geld, luchtbed.
  Xxx

 44. Ginny
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Veel plezier vandaag!

  Ik ben niet zo’n fan van het strand. Mij is het met mooi weer te druk, warm en vaak ook te ver reizen. Ga liever een eind weg op de racefiets, lekker de wind door je haar en gaan. Als ik toch naar het strand ga is het meestal om een eind te lopen. Weinig mee dus, een tas, water, appels, telefoon, geld en zonnebrand.

 45. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Deze week breng ik voornamelijk werkend in de buitenlucht door :P.
  Gelukkig smeer en smeer ik contstant en drink ik veel water waardoor het goed vol te houden is ;)!

 46. Cindy
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Moest eigenlijk gewoon werken, heb pas in september vakantie. Maar heb dinsdag de hele dag en gisteren de middag vrij genomen. Even van het weer profiteren zolang dat nog kan ;-)
  Heb ongeveer dezelfde voorbereidingen als jij, schrubben en ontharen.
  En draag alleen mascara en lipstick naar het strand.
  Neem ook een boek en tijdschriften mee, en een klein koeltasje met koelelementen om mijn drinken koel te houden.
  Vandaag helaas de hele dag werken dus het is over met de pret haha.

 47. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Wat sneu dat je in ‘t lab zit! :( Ahw.. ik vind het weer echt lekker en krijg ook zin om naar het strand te gaan, haha. Heerlijk! Ik neem meestal ongeveer dezelfde spullen mee.