Tips bij een kantoor romance

-advertorial-

Je hebt een onwijs lekker ding ontmoet, alleen… het is je collega. Of erger nog, je baas! Met man en macht probeer jij die vlinders in bedwang te houden, want je kent genoeg verhalen van kantoor romances die verkeerd zijn afgelopen en waarbij één van de twee moest vertrekken. Aan de andere kant, je hebt ook vaak zat gehoord dat mensen elkaar via hun werk ontmoeten en nu gelukkig getrouwd zijn. Met kids en een labrador. Dus wat houd je tegen? Toch zijn er dingen waarmee je rekening moet houden.

Onschuldig flirten is onschuldig flirten, maar niet iedereen is hier van gediend. Houd daar als eerste rekening mee.  Daarnaast wil je ook niet je collega aan het lijntje houden, want dat leidt alleen maar tot negativiteit op de werkvloer. En je wilt al helemaal niet ontslagen worden.

Daten onder collega’s wordt afgekeurd in sommige kantoren – velen hebben een strikte in-house ‘niet onderling daten’ beleid, terwijl anderen meer flexibel zijn als het om gewone afspraakjes gaat.

Wees voorzichtig 

Bedenk wat de gevolgen zullen zijn als de relatie niet werkt. Ben je in staat om met zowel emotionele stress als professionele druk om te gaan op de werkvloer? Besef je ook dat één van de twee beter ergens anders kan gaan werken.

Research
Zoek uit of je bedrijf een beleid heeft over het afspreken met collega’s – controleer je contract meteen of vraag het aan de HRM afdeling.

Ssssssh!
Kijk de relatie even aan voordat je het aan de grote klok gaat hangen. Werkt het wel, werkt het niet. Als het echt serieuze vormen gaat aannemen is het tijd om het in de groep te gooien, maar voor die tijd kun je het echt beter stil houden. Ik snap dat het verleidelijk is om het aan je favoriete collega/vriendin te vertellen, maar just don’t.

Online / offline 

Verstuur never ever (I repeat, NEVER EVER) een romantisch of seksueel getint e-mailtje via de werk-email. Het is namelijk vaak niet zo privé als je denkt…

Aflopende zaak
Als je relatie op niets uitloopt en het wordt vervelend, wees dan bereid om op zoek te gaan naar een andere baan… Zie het niet als weggejaagd worden, zie het gewoon als een keuze die je voor jezelf maakt om er uiteindelijk beter van te worden.

Blijf positief
Als er iets slecht is voor je humeur en de werksfeer, dan is het wel boos zijn en blijven. Let it go. Probeer gewoon positief te zijn en lach je een weg door de moeilijke tijd heen – en misschien toch wel een mooi moment om eens een dating site te bezoeken?

Nu ik er aan terugdenk, back in the day heb ik wel eens een korte romance gehad met mijn collega Ferdy van de Scapino. Het duurde 2 weken en ik was blij dat ik kort hierna bij Douglas kon beginnen. Verder heb ik nooit sjans gehad op de werkvloer! Hoe zit dat bij jullie?

Hebben jullie een super hottie als collega of heb jij misschien wel je huidige relatie leren kennen via het werk? Tell me all about it. En wat vinden jullie van flirten op de werkvloer? Moet kunnen of absolutely not?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

61 Reacties

  1. 15 november 2011 / dinsdag, 15 november 2011

    Ik heb mijn huidige man ook ontmoet op het werk. We zijn in juli in het huwelijksbootje gestapt dus ik kan geen slecht woord zeggen over de ‘office romance’ haha :)

  2. 10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

    Afgelopen maandag (7-11) had ik 3,5 jaar met mijn vriend. Ik heb hem leren kennen toen we 16 waren en we allebei werkten bij de Albert Heijn. Toen gaf die al aan dat ie me leuk vond maar zag ik hem puur als een gewone vriend. Ik zei tegen hem dat ie wel mn broer mocht zijn haha. Hoe erg is dat voor een jongen om dat te horen? Haha :P. Twee jaar later sprong alsnog de vonk over en nu zijn we dus nog steeds bij elkaar. Dus voor ons heeft het goed uitgepakt omdat we gewoon vrienden bleven en een half jaar nadat we daadwerkelijk wat hadden ben ik alsnog weggegaan. Maar niet omdat ik een relatie met een collega had. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat er romances ontstaan op de werkvloer. Je ziet elkaar vaak, werkt soms nauw met elkaar samen. Dan zijn die beruchte vlinders soms moeilijk te weerstaan hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *