This is my cup of care…

Sinds ik Beautylab ben gestart houd ik me uiteraard veel meer bezig met beauty, maar ook met fashion. Ik ben nu veel beter op de hoogte van de laatste fashiontrends en alle ins & outs en ik vind het ook erg leuk om me fashionable aan te kleden. Tenminste, als ik iets speciaals heb. Het heeft vast met de temperatuur te maken, maar de laatste tijd zie je me alleen nog lopen in warme Uggs, een kort grijs (superlekkerwarm) bontjasje en mijn wollige Brrr sjaal.

Als ik moeite doe dan kan ik er superleuk uitzien, maar vaak doe ik geen enkele moeite en vertoon ik zware vergelijkingen met een cave woman. Ik draag heel vaak geen make-up en soms vergeet ik mijn haren te borstelen. Dan klos ik met een wilde bos met haar voorbij op mijn lompe Uggs. Nee, op zulke momenten zou ik liever niet herkend willen worden door een bezoeker!

Het is grappig, want aan de ene kant heb ik het idee dat ik me altijd leuk moet kleden in het openbaar, omdat zoiets wordt verwacht van een beautyblogger. Ik bedoel, ik blog over fashion en make-up, ik ben mijn eigen visitekaartje, dan hoor ik er ook representatief bij te lopen, nietwaar? Aan de andere kant ben ik ook maar een mens en ik houd net als ieder ander van comfy clothes. Joggingsbroeken, Uggjes, capuchontruien, make-up loos. Heerlijk!

Het kan me eigenlijk niet zo veel schelen, ik doe gewoon lekker waar ik zin in heb! Waarom zou ik dat verbergen?

Ik zat van de week op de computer van mijn ouders en daar kwam ik hele oude vakantiefoto’s tegen. We zijn in 2005 met het hele gezin voor het eerst naar Amerika gegaan, naar Florida. Ik was destijds 21 jaar dus het zou voor mij wel de laatste familievakantie zijn (daarna ga je toch gewoon met vriendinnen op pad), dus misschien dat het daarom zo’n leuke onvergetelijke trip is geworden! Sowieso, onze eerste keer Amerika, echt super spannend en leuk!

Ik ga jullie hieronder een collage laten zien met in het midden mijn One-Z (zeer oncharmant, maar oh zo comfy) en aan weerszijden foto’s die tijdens onze eerste vakantie in Amerika gemaakt zijn. Let op, dit is dus 7 jaar geleden! Beautylab bestond nog niet en mijn fashiongevoel was kennelijk ook nog niet ontwikkeld:

Een bordeauxkleurige polo, blote buik, mintkleurig plooirokje en laarsjes? En een witte badstoffen hotpants, wéér die blote buik en een te strak ‘Jesus is my Homeboy’ shirt? Ok, dat droeg destijds iedereen en het was een behoorlijk cool merk, maar waarom is dat broekje zo kort?

Het grappige is dat ik op dat moment helemaal zen was met mijn kledingkeuze. Ik weet namelijk nog dat ik de polo en dat rokje zo goed bij elkaar vond passen omdat het Abercrombie logo’tje van mijn polo dezelfde kleur had als mijn rokje. En ik kan me ook herinneren dat ik de laarsjes er juist zo lekker nonchalant onder vond staan.

Zoals ik al zei, ik deed altijd mijn eigen ding en ik vond het nog tof ook! Nu ik er op terugkijk denk ik ‘ooooh nooooo!’ maar op dat moment vond ik mezelf helemaal de shiz. Ik maakte me in elk geval niet druk om wat anderen ervan zouden vinden. En ik moet mijn ouders credits geven dat ze me altijd mijn gang hebben laten gaan wat kledingstyle betreft. Als ze zagen dat ik er helemaal happy mee was hielden ze gewoon hun mond. Daar ben ik ze nog steeds erg dankbaar voor, want door me vrij te laten in mijn kledingkeuze, en door me miskoop na miskoop te laten kopen (ik denk niet dat je het gaat dragen Sereen, maar het is jouw kleedgeld) heb ik uiteindelijk een kledingstyle ontwikkeld zoals jullie vandaag de dag kunnen vinden hier op Beautylab.

De ene dag schuifel ik zielsgelukkig in mijn Primark badjas door het huis of bestel ik een Chai Tea Latte met een kop alsof ik door twaalf treinen ben overreden en de andere dag zie je me ineens staan met 15 cm hoge hakken bij de opening van een nieuwe winkelketen. Zo ben ik. Ik hoef er niet altijd piekfijn uit te zien. Ik voel me mooier wanneer ik wél wat moeite doe voor mijn outfit, maar op dagen dat ik prima in mijn vel zit heb ik dit niet per se nodig. I just don’t care! :)

Hoe zijn jullie hier in? Ga je nooit zonder make-up de deur uit of loop jij juist elke dag in joggingsbroek over straat? En wat vinden jullie ervan dat ik er als beautyblogger niet altijd piekfijn uit wil zien?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

172 Reacties

 1. Puck
  6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Waar heb je je One-z gekocht?

  x

 2. Titia
  12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Ik draag eigenlijk bijna nooit make up.
  Af en toe wat bruine mascara en bruin oogpotlood als ik er zin in heb.
  Maar dat gaat wat in periodes.
  Voor de rest ga ik altijd wel verzorgd en goed gekleed de deur uit.
  Ook als ik de deur niet uit hoef.
  Ik draag elke dag een spijkerbroek en de bovenkleding verschilt qua stijl een beetje van casual tot trendy tot chique.
  Soms heb ik ook van die periodes dat ik savonds of de hele dag een jogging/huis broek/pak draag.
  En in de winter lekkere sloffen aan.

  Ik ben gewoon lekker mezelf en dat voelt goed :)

 3. 11 december 2012 / dinsdag, 11 december 2012

  Precies! Ik trek kleding aan waar ik zin in heb, draag de make up (of juist niet) waar ik zin in heb. That’s my style, like it or leave :)

 4. 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Ik ben zooooo blij om te lezen dat ook jij je haren weleens niet borstelt en er niet altijd piekfijn uitziet, want ik begon dit wel te denken en dacht: jeetje, ik zit hier nu in een comfy warme trui en joggingbroek, terwijl Serena er altijd piekfijn uit ziet en ik dat eigenlijk ook zou moeten doen, het is namelijk geen zicht zo!

  Ik ben iemand die zich wel altijd veel aantrekt van de rest van de wereld, en ben bij deze heel blij om te lezen dat zelfs een doorwinterde beautyblogger als jij niet altijd tip top in orde is.

  Bedankt!!!!!!! je hebt geen idee

 5. Lisa
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Het is wel grappig want ik ben je nu een aantal keer tegengekomen op Utrecht CS (altijd nét te laat door of nog 2 minuten om de trein te halen aan de andere kant van de hal) maar altijd heb ik je mooi in de veren gezien! Zelf huppel ik niet zonder make-up in de rondte, maar dat ismeer omdat ik het ‘s ochtends ontspannend vind om me op te maken en te tuttelen dan dat ik vind dat het nodig is.

 6. Renske
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Dat is het hem met trends.. Het ene moment vindt iedereen ze geweldig, of, in jouw woorden, the shiz, maar dat is meestal snel over. Jaren later denk je dan: what the f*** was I wearing? Ach, zo lang het gevoel op dat moment goed was:)

 7. Ann-Sophie
  8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Logisch dat je er niet elke dag piekfijn uit wil zien!! Zo vermoeiend zelfs. Je moet aandoen wat je zelf wilt en waar je je op dat moment het meest comfy in voelt! Ik ga zoveel in m’n training naar buiten en haren opgestoken. Als mensen raar kijken, denk ik ook: ‘care’ ;).

 8. Sanne
  8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Ach, je bent ook geen Victoria Beckham, dat lijkt wel bijna een barbie dan een mens. Gelukkig ben jij nog menselijk! Ik loop er in de weekenden met een joggingbroek en een trui erop, als ik toch de hele dag thuis werk. Voor leuke gelegenheden wil ik me mooi kleden maar vaak houd ik 1 outfit 2-3 dagen aan. :)

 9. Yentl
  8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Hoewel ik zoveel plezier heb in make up, maak ik mij de laatste tijd tijdens de week nooit meer op. Ik ben gestart op mijn tweede stageplaats en ik geef prioriteit aan andere zaken. Daardoor is ‘s morgens de zin gewoon weg. Wat ik wel vaak doe, is vrijdag echt de tijd nemen. Dat vind ik dubbel genieten.
  Ik vind het maar normaal dat niemand altijd er perfect kan uitzien. Het is gewoon te vermoeiend en zou teveel tijd kosten om dat altijd na te streven. Bij mijn keuze over welke blogs ik volg en op wie ik mij op youtube aboneer weegt herkenbaarheid voor mij heel erg door. Mijn haar zit bijna nooit perfect, maar hoe kan dat ook anders wanneer ik ‘s ochtends 30 minuten in de sneeuw naar het station fiets. (Wat niet wegneemt, dat ik toch nog moeite doe om er iets van te maken).

 10. Eileen
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  ach, hier loopt toch amper iemand over straat;) dus ik huppel op mijn vrije dagen gewoon vrolijk in mijn huispakkie door het dorp :D

 11. Ellen
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Wat een geweldig leuk en goed artikel!
  Zo laat je zien dat jij als beautyblogger ook maar een mens bent!
  Ik ga zelf niet met een joggingbroek of make up loos over straat. Daar voel ik me niet prettig bij.
  Om met een klusbroek vol verfvlekken en oude schoenen over straat te gaan vind ik dan weer geen probleem. Dan is het zo obvious dat ik dat met een reden aan heb en niet dagelijks slonzig erbij loop.
  Ik draag niet veel make up (eyeliner, mascara en bijgewerkte wenkbrauwen) maar zonder voel ik met toch kaal. En met oogschaduw, foundation en blush voor een feestje voel ik me juist weer erg mooi. Iets extra’s!

  Natuurlijk kun jij in je comfy kleding over straat. Als jij dat op dat moment wilt en je er prettig bij voelt, waarom dan niet? Zolang er maar geen gaten in je kleding zitten of het veel te klein is (of je lichaam veel te groot?). Comfy kleding in niet altijd stylish, maar zolang het verzorgd is heb ik er geen problemen mee.

 12. 7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Haha, ik vind het geniaal! Zulke foto’s heb ik ook van mezelf!

 13. MiriamH
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Ik doe wel eigenlijk altijd een beetje make-up op. Maar als het allemaal even niet kan ben ik niet in paniek. Wat kleding betreft heb ik nog nooit de trends gevolgt, maar er altijd mijn eigen stijl op nagehouden. Daar horen bij mij overigens geen uggs, jogginbroeken en hoodies bij, maar dat is gewoon niet mijn ding. Ik hou van een wat meer gekleedde stijl. Het meest sportieve wat ik bezit is een spijkerbroek en eenzwarte trui met een boothals… Maar ik heb altijd mega respect voor mensen met een eigen stijl, al is dat niet mijn stijl! Heerlijk als je onderscheidend durft te zijn!

 14. Sepideh
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik vind het super normaal dat je niet altijd in stiletto’s naar buiten wil, pfff ik ook niet! Maar dat maakt het juist deste leuker wanneer je ze wel aan hebt!

  Als ik even iets moet kopen ga ik soms ook zonder make-up, maar je zal me niet snel in een joggingbroek over straat zien lopen, dan voel ik met toch iets fijner in een comfy spijkerbroek:)

 15. Francesca
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Ik draag eigelijk bijna nooit make-up. Maar als ik van die dagen heb van nu ga ik me eens lekker optutten, dan geeft het me ook weer meer zelfvertrouwen. En denk ik ja, ik mag er ook wel zijn. Maar soms heb ik ook van die dagen dat ik ook lekker in een joggingbroek loop, haren in een knot en een lekker warm sweater aan heb.

  Ik vind dat jij zelf mag bepalen wanneer je der netjes uit wilt zien of een keer lekker casual.

 16. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Leuk en goed om te zien dat ook jij erg veranderd bent, dit geeft denk ik voor de meeste een heel fijn en reëel beeld! Ik moest wel lachen om het stukje waarin je uitlegde wat je zo mooi vond aan de polo/rokje combinatie, haha.

  Erg leuk om te lezen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *