Think Outside the Box

I believe there are no rules when it comes to makeup

– Kevyn Aucoin

Deze quote is van Kevyn Aucoin, een van de meest getalenteerde visagisten die helaas te vroeg om het leven is gekomen door een hersentumor. De quote is me altijd bijgebleven omdat het ten eerste een simpele quote is en ten tweede ik het er helemaal mee eens ben. Kevyn is mijn held wat betreft zijn visagiekunsten maar ook zeker door zijn wijze uitspraken.


Kevyn Aucoin met zijn moeder
Wat Kevyn bedoeld is dat je je niet moet laten beperken tot make-up regels, wees juist vrij om te experimenteren. Durf te experimenteren, wees creatief, probeer nieuwe dingen uit en heb vooral veel lol. Think outside the box. Als men zich altijd maar aan de regeltjes hield dan zou het maar een hele saaie wereld zijn. Dan zou nooit iemand hebben bedacht dat je lipstick als blush kan gebruiken en blush als oogschaduw, om maar wat te noemen. En dan zouden er ook niet zo veel leuke, innovatieve cosmetica producten op de markt komen. Als Kevyn zich zo erg had laten leiden door deze zogenaamde regeltjes, had hij het nooit zo ver geschopt.

Volgens Kevyn verschijnen er ineens make-up experts uit het niets die de mensen regeltjes willen opleggen. Hoe vaak lees je niet in een magazine dat je paars moet dragen om je blauwe ogen te laten stralen en beter de kleur blauw kan laten staan? Of dat je je ogen rustig moet houden als je een fel gestifte mond hebt en je mond neutraal moet houden als je zwaar opgemaakte ogen hebt? Of gebruik deze kwast voor dit en deze kwast voor dat. Wie heeft ooit verzonnen dat het zo moet? Als jij graag een blending brush gebruikt om je concealer mee aan te brengen, go ahead. 
Wijze woorden van Kevyn Aucoin
Sommige bloggers maken zich hier ook schuldig aan heb ik gemerkt. Ik gruwel bij het woord ‘moet’ en bij het feit dat er wordt gedaan alsof dit de enige manier is om het goed te doen. Alsjeblieft, als jullie dit lezen, onthou dan dan niets moet, en alles mag als het om make-up gaat. There are no rules. Ik geloof wel in tips, trucs, richtlijnen en gezond verstand, maar make-up regels? Oh no.
Iedereen is anders, iedereen heeft andere voorkeuren en wensen en over smaak valt niet te twisten. Maak je op, op de manier die het beste bij jou past en laat niemand – en vooral geen mensen die het ook maar van internet hebben geplukt – je vertellen dat je het anders moet doen. Sta echter wel open voor nieuwe ideeën, tips, trucs en vriendelijk advies.

Q: Hoe sta jij tegenover make-up regels? Neem je ze met een korreltje zout of geloof je er heilig in? En heb jij je ooit wel eens laten tegenhouden door zo’n regel – bijvoorbeeld geen rode lippenstift gedragen omdat iemand zei dat het niet in balans is met je zwarte smokey eyes?

Tell me your stories en geef je mening bij de comments!

Until next time,

Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *