The Perfect Beach Makeup Look

Na na na na na na na nayeey! Zijn jullie ook zo’n fan van het nieuwste liedje ‘I’m Into You’ van Jennifer Lopez? Niet alleen het liedje, maar ook de clip is erg fijn en dat is mede te danken aan de onwijze hottie William Levy of course, maar dat terzijde. Toen ik de clip aan het bekijken vielen me de onwijs mooie make-up looks van La Lopez me op en dan men name de perfecte natural look die ze op het strand draagt. Is dit de perfecte strand make-up look of wat?

Nou. Nee. Natuurlijk is het prachtig voor in een videoclip en ik zou willen dat ik er zo fresh & dewy uit zag tijdens een dagje strand, maar erg praktisch is het natuurlijk niet. Op het strand is het zonnig en heet, je zweet en je neemt af en toe een duik in de oceaan. Ik denk dat er maar weinig make-up producten zijn die hier echt de hele dag tegen bestand zijn.
Natuurlijk bestaat er waterproof mascara, -oogschaduw en -oogpotlood, maar geloof me, ook dat loopt uit na een paar uur bakken en braaien in de gloeiendhete zon of na een kopje onder in de zee. Sure, je ziet er misschien wel mooi uit in het begin, maar in de loop van de dag verander je in een wasbeertje met allerlei zwarte vlekken en vegen rondom je ogen. Not. Charming. 

Waarom moeilijk doen? In Barcelona ben ik heerlijk make-up loos het strand op gehupst en niemand die me raar aankeek. Het merendeel van de tijd loop je toch met een zonnebril op je hoofd dus valt het niet eens op dat je ogen er misschien wat ‘kaler’ uitzien. Bovendien heb je een lekker gebronsd huidje waardoor het er mooier en egaler uitziet dan normaal. Je haar zit lekker ruig en beachy en door de warmte voel ik me lekker loom en een klein beetje zwoel. Ja, echt. 
De ideale en perfecte strand make-up look is wat mij betreft daarom: 
That’s right. Lekker helemaal niets noppes nada! Het is even wennen en voor je eigen gevoel ben je misschien wat onzekerder, maar trust me ook zonder make-up ben jij hartstikke mooi! Lekker naturel, met een bruin kleurtje. Je tanden lijken witter en je ogen springen eruit, prachtig! Je haren lekker wild. 
Niemand heeft toch zin om met een laag foundation in de brandende zon te bakken? En niemand heeft toch zin in die onzekerheid van uitlopende mascara? Als je blonde wimpers hebt kan ik me voorstellen dat het een grote stap is, maar je zou dan bijvoorbeeld kunnen denken aan permanente make-up (wimpers verven bij de schoonheidsspecialiste) vlak voor vertrek. Of wimper extensions, nog beter! 
Neem een tubetje lippenbalsem mee om je lippen te beschermen tegen de zon en voor een mooi glansje.  Teken eventueel je wenkbrauwen bij (zorg in elk geval dat ze zijn geëpileerd en mooi in vorm zijn geborsteld) en voorzie je huid van een shimmery laagje bronzer, ook al is dat meteen verdwenen na een duik in het water, gewoon voor je eigen (zekerheids)gevoel. It’s ok. Het hele strand loopt er zo goed als make-up loos bij en je moet je gewoon even over die drempel heen slepen. Bovendien, hoe langer ik naar mijn ‘naakte’ gezicht kijk, hoe meer ik er aan gewend raak en hoe minder het me stoort dat ik geen make-up draag. En zo werkt dat ook bij jou. 

Just remember: je mag er zijn en je bent mooi zoals je bent! <3
Wat doen jullie aan make-up als je op het strand (zwembad, sauna, etc.) bent? Helemaal niets of toch stiekem een klein beetje? Of ga je vol in de make-up en probeer je niet nat te worden? Ik ben benieuwd, tell me in the comments please!
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *