Tattoo’s van Beautylabbers

Een tijdje geleden vertelden wij jullie over de geschiedenis van tatoeëren en onderaan vroegen wij jullie je eigen tatoeages in te sturen zodat we deze konden delen. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de ingezonden tattoo’s. Sommigen hebben een verhaal, weer anderen zijn gewoon ‘voor de mooi’.

Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar persoonlijk vind ik dat een tattoo niet per se een verhaal hoeft te hebben. Het is een permanente manier van het lichaam versieren, of het nu betekenis heeft of niet. Een betekenis geeft de tattoo natuurlijk wel meer diepgang en wij vonden het dan ook erg mooi om de (vaak ontroerende) verhalen achter bepaalde tatoeages te lezen.

Hieronder de tatoeages van Yolanda, van mij en van een aantal Beautylabbers:

PicMonkey Collage

Yolanda: de hoofdletter ‘W’ achter mijn oor staat voor mijn achternaam Wevers. Ik heb deze tattoo laten zetten ter nagedachtenis aan mijn vader die is overleden toen ik 16 was. Mijn andere tattoo’s vond ik gewoon erg mooi.

De drie tatoeages van Serena

Serena: het hartje heb ik laten zetten met mijn zusjes Tara en Larissa en met mijn nichtjes Maren en Hester. Het staat voor de diepe onvoorwaardelijke liefde die wij voor elkaar voelen. Het sterretje op mijn voet heb ik in Texas laten zetten, dit was mijn eerste tattoo. Het is een nautical star, een ster die voor mij onlosmakelijk verbonden staat met Texas de Lone Star State. Het is een herinnering aan de leuke tijd die ik daar heb gehad (ik heb er 9 maanden gewoond). De driehoek heb ik samen met Larissa en Tara laten zetten. De driehoek staat symbool voor ‘3 zusjes’ en onze hechte band die we hebben.

tattoo 510

Kelly: mijn dromenvanger, 4 en half uur voor gelegen met perfecte details! Staat voor mij, als dromer, en voor mijn familie. De tattoo zit aan de linkerkant van mijn lichaam, dus draag ze altijd dichtbij mijn hart. Zelf ben ik gek op alles wat met veren en indianen te maken heeft en de dromenvanger zelf staat voor het vangen van slechte dromen, waar ik ook last van heb. Misschien bijgeloof, maar ik geloof erin ;-)

tattoo 512

Roxanne: ‘don’t be pushed by your problems, be led by your dreams’

tattoo 513

Laura: op mijn ribben heb ik staan: ‘you’re best revenge is your own success’. Echt wraak nemen heeft nooit in m’n aard gezeten. Soms zit ik met de gedachten dat karma wel eens echt zou kunnen zijn. Ik vind als je echt wraak wilt nemen, je dat het beste niet op de persoon zelf doet, je raakt hem/haar er waarschijnlijk niet zo hard mee en je verlaagt je tenslotte tot het zelfde niveau. Ik geloof erin dat je hem/haar het beste raakt met je eigen succes. Dan hebben ze immers door wat ze gedaan hebben helemaal niet uitmaakt en dat ze je niet klein krijgen en jij gewoon succesvol verder gaat met je leven.

tattoo 505

Annelien: afgelopen jaar was het moment dat ik en mijn beste vriendin elkaar de helft van ons leven kende (10 jaar). We vonden dit zo bijzonder dat we samen een hartje hebben laten zetten op onze pols. Dit was een bijzondere ervaring en een hele mooie herinnering!

Chantalle Weevers 3.0

Chantalle: Het afgelopen jaar ben ik gepest door een groep meiden waarvan ik dacht dat het mijn beste vriendinnen waren. Van plagen werd het steeds erger dat ik niet eens meer naar school wilde. Ik luisterde elke dag naar de muziek van Drake omdat hij mij met zijn liedjes me uit de put hielp. Op zijn twitter verscheen vorig jaar de tekst; ‘Count your blessings not your problems.’ Vanaf dat moment werd het mijn motto. De vlinder heb ik erbij gezet omdat mijn vader mij, al sinds ik een klein meisje was, zijn vlinder noemt. Ook staat het voor het punt dat ik besefte uit mijn cocon van onzekerheid te komen en te gaan worden wie ik ook daadwerkelijk ben.

tattoo 515

Rachelle: ik wilde graag de letters van mijn kinderen in een infinity teken wat voor mij staat als oneindige liefde. Misschien niet de meest bijzondere tattoo maar voor mij heeft het een bijzondere betekenis!

tattoo 516

Robyn: mijn vader is overleden aan longkanker. Ik geloof dat wanneer dierbaren overlijden, zij vlinders worden. Zodoende heb ik deze tattoo laten zetten met de initialen van mijn vader Carel Roelvink. De bloem staat voor de bloei van het leven waar snel een eind aan kwam toen hij overleed.

tattoo 517

Suzanne: Deze tattoo heeft voor mij een hele speciale, maar toch ook emotionele betekenis… Ik zal proberen om in het kort te vertellen waarom ik deze heb laten zetten. 9 jaar geleden, toen ik 17 jaar was, had ik een vriendje genaamd Peter (16 jaar) We kenden elkaar eigenlijk al ons hele leven; we woonden 3 straten van elkaar weg en gingen naar dezelfde school en onze broers gingen toentertijd met elkaar om. Het was Oudejaarsdag 2004; we hadden afgesproken om thuis bij onze ouders het Nieuwjaar in te luiden om vervolgens met alle vrienden naar de plaatselijke discotheek te gaan. Tegen een uur of 19.00 belde ik hem op om te vragen of hij nog wat vuurwerk had voor mijn vader; van die lekkere harde knallen, hij nam niet op. Vreemd dacht ik bij mezelf, hij pakt namelijk altijd de telefoon op. Ik kreeg al een beetje een raar gevoel, probeerde hem nogmaals te bellen, weer zonder gehoor. Toen belde zijn moeder mij op; ik kon haar niet goed verstaan en dacht te horen dat Peter een klaplong had gekregen en ik moest zo snel mogelijk komen. Daar aangekomen bleek hij al mee te zijn met de ambulance. Pas in het ziekenhuis kregen wij te horen wat er daadwerkelijk aan de hand was. Peter had een hersenbloeding, een schedelfractuur en zijn hand was helemaal verbrijzeld. Dit is gekomen doordat hij wat doms heeft uitgehaald met vuurwerk. Hij werd in slaap gehouden om te kijken of hij daardoor meer hersenactiviteit zou krijgen, maar dat mocht niet baten. Peter was hersendood. Na het horen van de arts zijn we naar hem toegegaan en goed met elkaar besproken dat we de stekker eruit ging halen. Dat werd gedaan en langzaam zag je hem doodgaan. Dit is een moment wat ik nooit zou vergeten; zijn moeder stond aan de kant van het bed waar zijn verbrijzelde hand lag, zij had haar hand er boven opgelegd. Zijn broer zat op een stoel te kijken naar zijn gezicht. Ik zat op zijn bed en hield zijn goede hand vast, zijn vader weer een hand leggende op mijn schouder. Tijdens het uitblazen van zijn laatste adem deed hij zijn ogen open en keek zijn broer aan, tegelijkertijd ging zijn verbrijzelde hand omhoog en kneep hij mij in mijn hand. Dit was zijn afscheid voor ons. Deze tattoo heb ik een half jaar na zijn overlijden laten zetten; Chinees teken van Liefde en zijn voorletter P, zo zal hij altijd bij mij blijven.

tattoo 518

Stephanie: Lumos houdt verband met licht, en het is de spreuk die ze in de Harry Potter wereld gebruiken om licht te creëren met hun toverstok. Ik heb een hele zware, donkere periode gekend en er is een uitspraak van professor Dumbledore die me erg geraakt heeft: Happiness can be found at the darkest of times, if one only remembers to turn on the light. Daarbij komt ook nog dat ik letterlijk ben opgegroeid met Harry Potter, en heel fel meegeleefd heb met het hele verhaal, dat het voor mij ook een extra reminder geeft aan mijn ‘jongere’ nog meer onbezonnen tijd, van voor ik in de zware periode ben terecht gekomen.

tattoo 507

Marianne

tattoo 519

Claudia: Hij is vrij nieuw maar wel ongelooflijk belangrijk. Mijn moeder is op 25 november 2012 overleden aan de complicaties van borstkanker. Ze heeft borstkanker gekregen in 2002, een paar maanden na t overlijden van mijn vader. Mijn vader is erg onverwacht overleden, ik ben 34 jaar en wees. Om mijn ouders te eren, heb ik deze tattoo laten zetten op mijn pols. Het zijn vleugels en een oreool, als engel. Ben er heel trots op en zo heb ik m’n ouders altijd bij me.

tattoo 520

Lotte: Achter mijn linker oor heb ik een infinity teken en inplaats van de normale liggende 8 heb ik gekozen voor 2 hartjes. Het voor mij staat als oneindige liefde voor mijn zoontje en mijn vriend die sinds dat Bentley 6 maanden oud is bij me is en alle drama ook heeft mee gemaakt. Ik ben hem daar erg dankbaar voor en alle mensen die dicht bij me staan en hebben geholpen met alles. Deze tattoo heb ik laten zetten nadat ik het begeleid wonen achter me heb gelaten en alles weer rustig was. Hij staat er zodat ik niet vergeet wat er gebeurt is in de afgelopen tijd en voor hoeveel ik hou van de mensen die me hebben geholpen om te komen waar ik nu ben.

tattoo 508

Liselotte: mijn tattoo staat nu bijna 3 jaar op mijn rug en ondanks dat ik ‘m niet elke dag zie ben ik er nog steeds heel erg blij mee. Op de middelbare school heb ik veel mee gemaakt, veel gepest en de thuis situatie was ook niet geweldig waardoor ik voor mijn gevoel in een dip kwam. Uiteindelijk weet ik er nu goed mee om te gaan en ben ik blij met alle mooie dingen in het leven. Deze zin op mijn rug herinnert mij er zo af en toe weer aan om positief te blijven omdat je daar het verste mee komt.

tattoo 521

Maud: ik studeer zang aan de popacademie Enschede, muziek is echt mijn grootste passie. Toen ik hoorde dat ik misschien moest stoppen vanwege stemproblemen, stortte mijn wereld in. Na veel KNO onderzoeken en uiteindelijk een operatie, mocht ik toch door en toen wist ik het zeker, ik wilde deze tattoo hebben: Music never dies, voor mij in ieder geval niet.

tattoo 502

Madi: Dit is de handtekening van mijn moeder met kersenbloesem. Het afgevallen blaadje staat voor een overleden dierbare, mijn moeder is bijna vier jaar geleden overleden.

tattoo 523

Jeske: Er staat: “finite life, infinite love” wat te vertalen is als “eindig leven, oneindige liefde”. Ik heb dit helemaal zelf bedacht, was al een tijd bezig in mijn hoofd om iets te bedenken en ineens sprong dit in mijn hoofd op. Deze tattoo heb ik laten zetten voor mijn vader, hij is namelijk ongeneeslijk ziek, hij heeft kanker. Ik wilde graag dat hij hem nog kon zien. Het is geen grote opvallende tattoo, niet altijd zichtbaar maar zeker ook vaak wel zichtbaar. Ik krijg er vaak vragen over en ik vertel maar al te graag het verhaal erachter. Als mijn vader te overlijden komt, zal ik altijd aan hem herinnerd blijven.

tattoo 524

Kathelijn: Imagine staat voor dromen, visualiseren. Ik ben een enorme dromer en heb al jaren het idee om een eigen kledinglijn/webshop te beginnen. Sinds maart van dit jaar is die droom uitgekomen. Steeds als ik maar mijn tattoo kijk, krijg ik weer nieuwe inspiratie!

tattoo 506

Sabine: Ooit heb ik een foto gevonden van een vogeltje die ontzettend mooi nagetekend was. Deze foto heb ik toen naar een vriend van mij gestuurd om hem te laten zien wat ik voor tattoo zou willen! Hij vond het plaatje erg mooi en wilde graag ook een tattoo als deze. We hebben er samen ons eigen ontwerp van gemaakt, ik voor op mijn pols en hij op z’n been. We hadden het er bijna iedere dag over, alleen hij durfde niet zo goed. Toen mijn lieve vriend overleed en ik nog steeds dit idee had, heb ik er voor gekozen om dit idee uit te werken. Ik word iedere keer als ik naar mijn tattoo kijk herinnert aan deze lieve jongen die ik nooit meer zal vergeten!

Joy Anna 3.0

Joy Anna: Ik heb een aardige verzameling zoals je op de foto’s kan zien, totaal zullen het er een stuk of 20 zijn. Sommige met een verhaal, andere puur en alleen omdat ik het leuk en mooi vind. De tattoo op mijn borst heb ik net na het overlijden van mijn opa laten zetten. Mijn opa is altijd zeeman geweest en vertelde altijd de spannendse verhalen, ik was als klein meisje al gefascineerd door dat wereldje. Vandaar een roer en een anker, met de tekst You can guide my the way (roer) But you can never hold me down (anker), de roos is er later bij gekomen. Ik heb meerdere “scheepsvaart” gerelateerde tattoo’s, zoals de pin-up sailor girl op m’n bovenbeen, met de tekst “Homeward Bound”. De tattoo’s springen natuurlijk behoorlijk in het oog en krijg er dan ook vaak opmerkingen over. Ik vind het een fascinerend dat mensen het gevoel lijken te hebben dat ze er “iets van moeten vinden” en dat ook moeten uitdragen. Zo stond ik laatst in de kroeg, waar een man op mij afstapte en zei: Ik vind je een mooie meid, maar die tattoo’s vind ik niks. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben nog nooit op wild vreemde afgelopen om te zeggen dat ik z’n trui spuuglelijk vind. Gek! Spijt zal ik nooit krijgen van mijn tattoo’s, ze horen bij mij en ik zou een rolberoerte krijgen als ze op een ochtend ineens zouden zijn verdwenen.

tattoo 503

Ilona: Ik wilde mijn tattoo al 10/11 jaar, het basisontwerp was er al 4 jaar maar wilde het na jaren nog mooi vinden. De betekenis was er al maar voor mijn gevoel miste er nog iets. Mijn vaders onverwachte overlijden gaf het geheel nog meer betekenis en daardoor durfde ik de stap toch te zetten. Ik wilde hem z.s.m laten zetten want hoe stom het ook klinkt, het voelde alsof de betekenis nu compleet was. De boom met kraaien staat voor leven en dood. Ik heb een grote liefde voor de natuur, ik heb een opleiding gedaan in de dierenbranche en heb zelf al mijn hele leven dieren. De opleiding bracht tevens mijn vriend en mij bij elkaar. In de boom staat een hartvorm die de liefde in het geheel versterkt. De 3 kraaien die wegvliegen staan voor de personen die ik verloren ben. Tevens staan de kraaien voor mijn moeder en ik waar mijn vader van wegvliegt. Kraaien en raven heb ik altijd fascinerende beesten gevonden en hun verband met de dood vond ik mooi.

Anouk 3.0

Anouk: De tatoeages hebben niet zo zeer een betekenis, de diamand staat gewoon voor mij als ‘shine bright like a diamond’ en ‘diamonds are forever, right?!’. De tekst op m’n arm ‘Be strong girl’ heeft wat meer betekenis. Vroeger was ik een heel verlegen meisje, ik heb mezelf aangeleerd om altijd sterk te zijn, ook in moeilijke tijden. Nu ik 20 jaar ben en totaal niet meer verlegen, heb ik het soms toch nog even nodig om in sommige momenten er aan herinnert te worden altijd sterk te blijven, vandaar de tekst ‘Be strong girl’.

tattoo 527

Janneke: Als er iets is wat ik geleerd heb de afgelopen jaren, is wat er ook allemaal mis kan gaan, nooit van het leven vergeten te genieten! Hoe uitzichtloos het soms ook lijkt, bij de pakken neer gaan zitten helpt je niet vooruit. Een hartje erbij omdat niemand, ook ik niet zonder liefde kan. De liefde van mijn familie en vrienden, mijn hondje en poes, want ook van dieren krijg je liefde. De vlinder die staat voor vrijheid omdat mijn vrijheid me heel dierbaar geworden is. Vrijheid in alles wat ik doe en zeg. Tenslotte een muzieknood omdat muziek mijn hele dag kan goedmaken. Uit muziek kan je zo veel kracht, moed, geloof en troost halen.

tattoo 504

Iris: ik heb deze tattoo in 2008 laten zetten als eerbetoon voor mijn moeder Sylvia. Zij heeft mij en mijn broertjes altijd opgevoed met de gedachte van karma, “doe goed en je krijgt het ook terug”. Ik ben nu 22 en leef er nog elke dag naar :-).

tattoo 501

Lisa en Nathalie: Wij zijn twee vriendinnen die elkaar al kennen sinds de basisschool. In groep 1 zijn we bij elkaar in de klas gekomen en de hele periode op de basisschool hebben we ook bij elkaar in de klas gezeten. Toen we naar de middelbare school gingen zaten we nog 1 jaar bij elkaar in de klas. Daarna zijn we allebei een andere richting op gegaan maar zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Inmiddels zijn we 22 jaar en 23 jaar en we zijn nog steeds beste vriendinnen. Daarom hebben wij op 22 juni 2009 besloten om een blijvende herinnering hier aan te geven! We hebben er nog steeds geen spijt van en dat zullen we ook nooit krijgen. We hebben zoveel leuke herinneringen…

tattoo 509

Isabelle: Er zijn enkele slechte dingen geweest in mijn verleden die moeilijk waren om los te laten. Sinds een periode vol hulp van mijn moeder, zus en vrienden heb ik grote stappen gezet. Ik heb los gelaten en nu leef ik met vrede en rust, eindelijk! Het symbool van mijn tattoo is dat als je bepaalde dingen gewoon los moet laten, open moet staan voor nieuwe dingen waar iets moois uit kan komen.

2013-05-26 13.32.43_20130528171655610 (1)

Merel: de tekst free staat uiteraard voor ‘vrij’ zijn, kunnen doen wat ik wil en mijn free spirit!

anne

Anne: Als kind al was ik gek van de natuur en vooral insecten, ik heb vele gelukkige childhood memories dat ik samen met mijn oma in de natuur bezig was. Nog steeds hou ik van insecten, de natuur én mijn oma! Ik wilde graag deze gelukkige herinneringen vastleggen. De tattoo rechts is in oktober 2012 gezet. Ik heb gekozen voor een klaproos omdat ik van simpele bloemen hou en voor een dagpauwoog omdat het de favoriete vlinder van mijn oma is. Links is in januari 2013 gezet. Wederom voor een anemoon en vergeet-me-nietjes gekozen omdat het mooie, simpele bloemen zijn, een rups omdat ik gek ben op rupsen en het een mooi samenspel is met de vlinder. Ik ben echt heel blij en trots op mijn mooie benen zo!

Brenna

Brenna: Toen ik jong was heeft mijn vader, mijn moeder en mij uit huis gegooid, ik was toen 3 jaar oud. Dit was midden in de nacht en we konden nergens heen. De enige deur die open stond, was de deur van mijn tante. Ze heeft ons in huis genomen en enorm goed voor ons gezorgd. Ze hielp ons overal mee en we waren nooit te veel. Ze is de oudste zus van mijn moeder en heeft mijn moeder meer opgevoed dan haar eigen moeder deed, doordat ze een hotel/café/restaurant hadden. Op 2 mei 2011 is ze overleden. Ze was dement, haar nieren werkten niet meer en haar lichaam was op. Toen ik klein was, zei ze tegen mij: “Als ik later dood ga, laat ik jullie niet in de steek. Ik zal terug komen als vlinder, en op die manier een oogje in het zeil houden.”

Britt

Britt: deze tattoo heb ik gekregen voor mijn 16e verjaardag. Mijn vader is overleden en zo ben ik altijd verbonden met hem en staat hij nog altijd in het middelpunt van m’n leven. Niet op de perfecte manier, want het ding in het midden is een beetje scheef gezet. Ik ben blij dat hij zo mooi is geworden en het een uniek ontwerp is!

Celeste

Celeste: Mijn 2e tattoo, de tattoo van de phoenix met de lotusbloem staat eigenlijk een beetje voor hoe het leven is. De phoenix stelt mezelf voor, de lotusbloem iedereen waar ik om geef en het sterretje voor degenen die er niet meer zijn. Deze tattoo heb ik laten zetten na een periode waar er ineens heel veel mensen die ik kende/waar ik om gaf overleden. Een tante van me verloor de strijd tegen kanker, mijn vaders oom is van ouderdom gestorven en een meisje dat ik best goed kende is vlak voor haar 16 verjaardag aangereden door een vrachtwagen. Ze was na enkele operaties helaas niet meer te redden. Op dit moment ben ik me echt gaan beseffen hoe kostbaar het leven is en je aan je omgeving moet laten zien dat je van ze houdt, want van het ene op het andere moment kan het over zijn. Nu is het dus zo dat de lotus tussen de vleugels van de phoenix ligt omdat ik daarmee wil zeggen dat ik er altijd voor mijn dierbaren ben en dat ik om ze geef, dat ik ze met me meedraag. Het sterretje staat er vlak boven, omdat ik niet bij ze kan zijn, ik ze niet meer vast kan pakken en ze niet meer kan zien, maar ze zijn er wel en ze zullen ook altijd bij me blijven.

Charona

Charona: Er zit niet echt een speciaal verhaal achter, ik besloot deze family infinity tattoo te nemen omdat wij als familie heel hecht zijn en omdat ik gewoon heel veel van mijn familie hou.

Danielle

Danielle: : Ik heb vanaf mijn derde de nierziekte Nefrotisch Syndroom, deze ziekte komt vooral bij jongens voor en bijna niet bij meiden. Er bestaat een grote kans dat het overgaat in de puberteit, maar bij mij is dit helaas niet het geval geweest. Ik ben rond mijn 13de/14de erg ziek geweest en het heeft er een tijdje naar uitgezien dat als het achteruit bleef gaan, ik misschien een donor nier moest krijgen. Dit heeft veel impact gehad op mij, hierdoor ben ik nog harder gaan werken op school om mijn diploma te halen. Ik ben als nierpatient aangesloten bij de Nierpatienten Vereniging Nederland en in het blad stond er de mooie tekst: ‘Don’t take your organs to heaven, heaven knows we need them here’. Toen ik dit zag wist ik dat ik deze tekst ging laten tatoeëren samen met een symbool van een nier op mijn been. Veel mensen reageren verrast op deze tatoeage maar het zet ze wel aan het denken. Ik heb al paar keer de reactie gehad: “Ik ga mij thuis gelijk inschrijven om donor te worden”. Het was nooit de bedoeling van mij om mensen hier toe aan te zetten maar ik ben er blij mee als hierdoor meer mensen donor worden. Op dit moment gaat het met mij goed. Ik ben niet over mijn nierziekte heen gegroeid maar heb gelukkig geen donornier hoeven te krijgen, ik slik wel medicatie maar daarmee kan ik alles gewoon doen. Ik heb mijn HAVO diploma behaald en ben nu eerste jaars HBO-student en heb geen moment spijt gehad van deze tatoeage!

Emine

Emine: Hierbij mijn twee tattoeages, de letter M is mijn allereerste tattoo en staat voor mijn ouders, hun namen beginnen allebei met een M. Ik heb er echt heel lang voor moeten zeuren en mn vader wilde mij altijd beschermen voor beslissingen waar ik later misschien spijt van kon krijgen. Hoe kan ik hier nou ooit spijt van krijgen? Ik ben er elke dag nog erg blij mee! De zwaluw heb ik een half jaar geleden spontaan laten zetten, wegens omstandigheden. Ik had een moeilijke periode, de zwaluw staat voor vrede, het enige waar ik op hoopte!

Inge

Inge: Mijn eerste tattoo is niet heel bijzonder, qua ontwerp dan, maar de gedachte erbij is voor mijzelf wel belangrijk. Mijn tattoo is het teken van een weegschaal, wat ook mijn sterrenbeeld is. Ik heb hem expres niet strak maar een beetje golvend laten zetten omdat ik ook veranderlijk ben en niet in strakke lijnen denk. Ik heb hem op mijn pols laten zetten zodat ik er altijd naar kan kijken en mezelf kan herinneren aan wie ik ben. De afgelopen periode ben ik veel meer bewust geworden van wie ik eigenlijk ben, maar voornamelijk de bewustwording dat het goed is wie ik ben. Ik was/ben continue in strijd met mezelf, ik accepteerde mezelf, maar in mindere periodes weer niet. Ik ben een enorme twijfelaar; ik vraag advies aan anderen om vervolgens vaak op hun mening mijn keuze te baseren. Terwijl mijn mening ook belangrijk is en ik me niet zo moet laten beïnvloeden door anderen.De acceptatie van wie ik ben vond ik moeilijk, soms nog steeds wel. Mijn tattoo herinnert mij er aan te blijven vasthouden aan wie ik ben; het is goed wie ik ben, iedereen is anders en iedereen is uniek! Ja, ik ben een twijfelaar, veranderlijk als eb en vloed, naïef en bang om fouten te maken maar ik ben ook makkelijk in de omgang, idealistisch in de liefde, kan moeilijk tegen onrecht, ruzie en wreedheid en zou willen dat de hele wereld in vrede en liefde met elkaar leeft. Dit alles zijn zowel positieve als negatieve eigenschappen van een weegschaal en dat maakt ook wie ik ben en het is goed wie ik ben!

Joyce

Joyce: Zoals je ziet is het een zwaluw met een takje kersenbloesems. Mijn grootvader was samen met mijn vader de belangrijkste man in mijn leven, hij is inmiddels overleden aan kanker. Hij zag graag zwaluwen en als de kersenbomen in bloei stonden reden we er samen op de fiets naar toe. Ook heb ik de zwaluw laten zetten omdat het symbool staat voor graag willen thuiskomen en ik ben een echte huiszwaluw.

Judith

Judith: Ik had reeds een tattoo van dezelfde artist en had al een lange tijd het idee voor een nieuwe tattoage, een roodborstje op mijn arm. Ik ben een vogelaar en stiekem is het roodborstje mijn favoriet.

Kaylani

Kaylani: Ik heb mijn tattoo laten zetten door de enige echte Henk Schiffmacher! Dat is al een verhaal opzich haha ;) Ik heb al het een en ander meegemaakt in mijn leven en omdat ik toch altijd bleef doorzetten vond ik het wel een tattoo waard. Toen Henk in samenwerking ging voor een goed doel pakte ik mijn kans en liet ik ‘Never give up’ in sierletters op mijn zij zetten.

Kimberley

Kimberley: De mexicaanse sugar skull staat symbool om het leven te vieren van m’n overleden (over) grootouders. Dat is de originele betekenis van de feestdag waar de sugar skull gebruikt word.

Lindy

Lindy: Deze is ter nagedachtenis van mijn vader, die op mijn 19e overleed aan de gevolgen van een agressieve kanker. Hij is niet ouder geworden dan 50 jaar. De duif staat voor vrede, rust, puurheid, onschuldigheid en eenvoudigheid. Als een duif op een grafsteen zit en wegvliegt betekend dit dat de ziel zijn weg naar de hemel gevonden heeft. Mijn vader was nog al een grijze duif, vandaar deze tattoo.

 

 

Lynn

Lynn: Dit is de tattoo die ik samen met mijn zusje heb laten zetten, we hebben een hele goede band samen en ze is mijn beste vriendin!

Lysanne

Lysanne: Ik heb er lang over nagedacht en het ontwerp is ook verschillende keren gewijzigd. Ik heb uiteindelijk gekozen voor meerdere vogels met de gedachte dat deze staan voor vrijheid, nieuw begin, liefde en hoop. Het verhaal achter mijn tattoo heeft te maken met mijn overleden oma. Zij was mijn beste vriendin en ik kon alles bij haar kwijt. In de laatste jaren kreeg zij dementie, dit was echt verschrikkelijk om haar zo te zien aftakelen. Tijdens haar crematie kwam er een vogeltje op de kist zitten en een dag later, toen ik even in de tuin zat, kwam er één naast me ‘zitten’. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk niets met mijn oma te maken gehad maar voor mijn gevoel was dat wel zo. Het gaf me het gevoel dat ze altijd over me zou blijven waken en ze er altijd zou zijn. Daarom heb ik 5 vogeltjes op mijn rechterzij/ribben laten zetten.

Marie-louise

Marie-Louise: Mijn tatoeage heb ik laten zetten na de geboorte van mijn 2e dochtertje. Het zijn de initialen van mijn meiden.

Sabrina

Sabrina: Een writing feather met een Edgar Allen Poe quote van Eleonora!

Samantha

Samantha: Deze tattoo heb ik laten zetten ter gedachtenis aan mijn lieve oma, die helaas is overleden aan gal kanker en lymflierkanker. Mijn oma was een 2de moeder voor me, ze was er altijd en ik kon altijd alles aan haar kwijt. Mijn oma was een vechter, een echte vechter en zo sterk in die vreselijke tijd! Toen ze te horen kreeg dat ze die vreselijke ziekte had vroeg ze met een klein stemmetje aan mij: “ga ik nu dood?”. Dat brak echt me hart, ik moest me groot houden om niet te huilen. Mijn oma ging in die paar maanden heel hard achteruit. De kanker vrat haar van binnen helemaal op, maar ondanks dat ze zo ziek was maakte ze zich nog zorgen om ons. We moesten ons wel goed aankleden omdat het frisjes was, ze wou boodschappen doen om daarna voor ons te gaan koken ondanks dat ze niet meer uit bed kon komen. Dit was heel zwaar voor ons maar vooral voor haar. We hebben de korte periode die we nog hadden met haar goed besteed. We kwamen elke dag op bezoek, ik ging niet meer naar mijn werk en bleef s’nachts bij haar zodat ik haar kon helpen als ze hulp nodig had. Ik ging de volgende ochtend om 8uur naar huis omdat mijn tante dan de taak overnam en ik wat kon slapen, maar dan zat ik rond 1uur weer bij haar. Bij haar begrafenis was het mijn idee om als laatste eer aan mijn oma de kist zelf te dragen naar haar rust plaats met al haar kleinkinderen en dat hebben we gedaan. Het was zo moeilijk maar ook zo mooi dat wij dit mochten doen voor haar. Nu 4 jaar later mis ik haar nog steeds heel erg. Maar als ik naar deze tattoo kijk,  zie ik mijn lieve oma met een mooie glimlach op haar gezicht.

 

Shelly

Shelley: Mijn tattoo staat voor de 4 belangrijkste mensen in m’n leven, twee opa’s, mijn oma en moeder. Met een beetje creativiteit kan je zien wat ik bedoel. Van links naar rechts moet je de “takken” van de bloesem volgen. De O het stokje naar beneden de P en de kleine krul aan het eind is de A. Op deze manier kan je ook O.M.A en M.A maken. Het was niet mijn bedoeling dat iedereen hem gelijk zou zien of snappen, ik weet dat het er staat. De kersenbloesem staat voor nieuw leven.

Tessa

Tessa: Dit zijn de woorden ‘serenity, courage, wisdom’ op de binnenkant van mijn bovenarm. Dit staat voor ‘de sereniteit om dingen te accepteren die je niet kunt veranderen, de moed om het te veranderen als het wel kan, en de wijsheid om het verschil tussen die twee te weten’. Ik heb de neiging om vast te zitten in het verleden, en niet verder te kunnen. Deze tattoo helpt mij herinneren dat ik alleen zo vast mag zitten als daar uiteindelijk een positieve uitkomst uit komt. Zo niet, accepteer het dan, en ga door. Het komt oorspronkelijk uit de Bijbel, en ik ben zelf niet gelovig, maar het idee vond ik zo mooi en sprak mij zo aan, dat ik gelijk wist dat ik dit op mijn lichaam wilde.

Wij willen iedereen bedanken voor het inzenden van hun tattoo en het delen van hun verhaal. Sommige verhalen zijn zo emotioneel, aandoenlijk of inspirerend, bedankt voor deze openhartigheid.

Welke tattoo spreekt jullie het meest aan, en waarom?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

224 Reacties

 1. tess
  5 april 2015 / zondag, 5 april 2015

  op de schaal van 1 tot 10. hoe zeer doet een tattoo ?

  • Serena
   Auteur
   6 april 2015 / maandag, 6 april 2015

   hi Tess,
   hangt van de plek af, wat er gedaan moet worden (dikke lijnen doen meer pijn dan inkleuren/schaduwen bijvoorbeeld) en hoe hoog jouw pijngrens is. Geen pijl op te trekken dus!

   • Loes
    5 augustus 2015 / woensdag, 5 augustus 2015

    Niet om lullig te zijn, maar inkleuren en schaduwen doet juist meer pijn, dit omdat er bij schaduwen en kleuren veel meer naalden worden gebruikt.. :p

 2. Marlot
  30 maart 2015 / maandag, 30 maart 2015

  Het verhaal van Inge en haar tatoeage vond ik heel erg bijzonder. Ik ben zelf ook een weegschaal en ik herken alle eigenschappen die ze noemt, zoals twijfelen, naïviteit ook heel erg bij mezelf. Ik wil al een lange tijd een tattoo maar kan steeds niet het ‘goede’ vinden. Dit heeft me zeker geïnspireerd, Dankjewel!

 3. onno
  1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

  Ik las your best revenge is your own succes en dat is de beste verwoording van hoe we moeten leven.Ondanks alle teleurstellingen die we allemaal krijgen, niemand uitgezonderd, moeten we laten zien wie je bent en wat je kan.Ik vind dat heel positief en een statement 4 life. Een tatoeage bepaalt, is heilig en laat zien wie je bent.Zet dan wel een goeie.Niet 1 omdat iedereen hem zet.Een hoop dames laten zien wie ze zijn en dat maakt ze mooi. Lelijk is iets als je hetzelf niet mooi vind.maar kom dan ook met iets van jezelf.

 4. Michelle
  11 juni 2014 / woensdag, 11 juni 2014

  LISELOTTE

  Welk Lettertype is de tekst verticaal op de rug

  • tess
   5 april 2015 / zondag, 5 april 2015

   volgens mij sierletters maar ik weet het niet zeker.

 5. Eva
  7 mei 2014 / woensdag, 7 mei 2014

  Ik vind die Infinity tattoo echt supermooi <3

 6. Stefanie
  3 mei 2014 / zaterdag, 3 mei 2014

  de tattoo van sabrina vind ik heel leuk ;) ! en het hartje in je lip ook ;)

 7. Myrddin
  19 september 2013 / donderdag, 19 september 2013

  Ik wil al een aantal maanden de tattoo Be Strong laten tatoeëren op mijn linker pols of linkerschouder. De tekst ben k helemaal zeker van maar de plek nog niet ik twijfel tussen die twee plekken omdat ik als ik m op m’n pols ga zetten ik miss problemen krijg met mijn beroep (beveiliging of recherche, natuurlijk zijn lange mouwen een optie maar dat is ook weer zo heet in de zomer) en op je schouder zie je m natuurlijk in de zomer maar in de winter of herfst zie je m niet (andere mensen dan) en jijzelf ziet m natuurlijk altijd en dat wil ik ook graag. Ik wil dat ie zichtbaar blijft voor mezelf. De tekst heeft ook een speciale betekenis voor mij i.v.m mijn verleden. (pesten en verschillende dierbaren die ik verloren heb of nu op dit moment kan verliezen ivm ongeneeslijke ziektes en dementie.) Mijn moeder heeft gezegd dat ik altijd sterk moet blijven wat er ook gebeurt en daardoor eer ik ook mijn moeder een beetje. Bovendien heb ik het sterk blijven en doorzetten van haar geleerd. Mijn moeder leeft trouwens nog en is gelukkig gewoon gezond.

 8. 26 juni 2013 / woensdag, 26 juni 2013

  Wow wat een mooie tattoo’s met betekenissen staan er tussen :)
  De tranen sprongen in mijn ogen bij die van Suzanne, wat een mooi en aangrijpend verhaal…. poh!

 9. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  De zwaluw met kersenbloesems vind ik echt super mooi! Mooi om te zien wat de verhalen ervan zijn.

 10. Stephanie
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Ik vind ze allemaal echt vreselijk… Ik houd super veel van tattoeages… maar hier geen mooie tussen gezien.

 11. Rianne
  19 juni 2013 / woensdag, 19 juni 2013

  Geweldige post! Heel erg bedankt hiervoor! Ik vond het zo interessant om de tattoo’s te zien en het verhaal erbij te lezen. Bij sommige moest ik me inhouden om niet te huilen en bij het verhaal van Samantha ging dat niet eens meer, erg aangrijpend.

 12. Stephanie
  16 juni 2013 / zondag, 16 juni 2013

  Jeetje, er zitten een aantal hele mooie gezette tattoo’s bij, maar ook een aantal die echt bar slecht gezet zijn. De “papa armband” wat is dat? Is dat wel een echte? Niet zelf met eyeliner getekend? Ondertussen zit ik aardig vol, meer als de helft heeft niet eens een betekenis meer, zelfs mijn allereerste is betekenisloos. Wel superleuk om de tattoo’s van anderen een keer te zien! Nu een rondje “Tattoo’s waar je spijt van hebt!”

 13. Marissa
  16 juni 2013 / zondag, 16 juni 2013

  Leuk om te zien. Heb er zelf geen, en hoef ik ook niet, maar vind het wel leuk bij anderen.
  De gekleurd veer is mijn favo, prachtig gewoon!

 14. Ann-Sophie
  15 juni 2013 / zaterdag, 15 juni 2013

  De meeste tattoo’s zijn helemaal mijn smaak niet, maar ieder zijn eigen ding natuurlijk! De verhalen die erbij horen zijn natuurlijk wel prachtig, en dat maakt de tattoo dan toch weer een tikkeltje ‘anders’ dan toen ik hem zag zonder het verhaal gelezen te hebben..

 15. kitkatje
  15 juni 2013 / zaterdag, 15 juni 2013

  tranen in mn ogen als ik dit zie, prachtig!

 16. 14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Wat leuk op te lezen! Ik wil zelf ook heel wat tattoos, ben alleen nog wat te jong om daar nu al over te beslissen vind ik. Het is namelijk voor het restje van je leven, en dat is best een grote beslissing om nu al te nemen.

 17. Wieteke
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Wauw dat roodborstje is echt briljant gemaakt, supermooi. Van andere moest ik ene beetje huilen zo slecht gezet :/

 18. Angela
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Wauw dat verhaal van suzanne, die met het verhaal van haar overleden vriend, dat is zo een prachtig verhaal.

 19. Jasmin
  14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

  Even een vraag aan Naomi met de tattoo “parvi sed fortis”. Komen parvus en fortis niet in getal of naamval overeen? Parvi en fortis kunnen namelijk als ze moeten congrueren alleen genitivus enkelvoud zijn. Dus van klein maar van sterk.

  Ik probeer de tattoo niet te bekritiseren hoor, want ik vind hem wel mooi. Ik zou graag jouw keuze voor deze formulering bergrijpen.

  • Jasmin
   14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

   Oh en misschien handig om te weten gezien je een tattoo in die taal hebt. Het is LatijN niet LatijnS.

 20. Tamara H.
  13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

  Wow… wat zitten er heftige verhalen tussen… bij 1 moest ik echt een traantje wegpinken… die van het vuurwerk. echt verschrikkelijk!

 21. Amanda92love
  13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

  Waarom zoveel van die infinity tattoos had liever andere gezien

 22. S
  13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

  Ja, Anouk heeft echt precies dezelfde tattoo’s als de blogster Kenza. Ook de diamant en ‘be strong girl’ in hetzelfde lettertype. Verder hele mooie tattoo’s met betekenissen allemaal!

 23. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

  Wauw, er staan echt prachtige tattoo’s tussen zeg! En leuk om mijne terug te zien haha!

 24. Lies
  13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

  Wauw! Ben echt gek op tattoo’s, er zitten echt mooie tussen. en het is natuurlijk extra speciaal met al die betekenissen!
  Wel zonde van Annelien dat ze samen met haar beste vriendin een tattoo heeft, ik ben ooit 17 jaar bevriend geweest met iemand en dit is ook over gegaan, je weet maar nooit wat er kan gebeuren dus!

  Liefs

 25. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

  Waaauw wat een mooie allemaal.
  En bij de meeste zitten wel betekenissen.
  Ik vind die driehoek van jou en je zusjes echt mooi en een speciale betekenis hebben.
  Maar ook de tattoo’s met het verhaal van de overleden vaders. Verschrikkelijk maar de betekenis is zo mooi.

 26. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

  @Naomi: ik wil niet grof zijn, maar ik denk dat er een Latijnse fout in je tattoo staat, Parvi sed Fortis betekent inderdaad klein maar sterk, maar parvi is een bijvoeglijk naamwoord en de uitgang -i is mannelijk.. en jij bent dat niet neem ik aan? Ik denk dat het ‘Parva sed Fortis’ had moeten zijn ..

  Zelf ben ik zeker geen fan van tattoo’s, ik vind maar een paar tattoo’s hiervan mooi. Maar zo’n grote dingen vind ik spuuglelijk..

  • 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

   Oh ik zie juist dat er al een hele discussie is over geweest..
   Ik vind het ook erg om te zeggen, maar het latijn klopt inderdaad niet..
   Fortis is mannelijk en vrouwelijk enkelvoud in nominatief
   Parvi is mannelijk meervoud in nominatief en genitief enkelvoud.

   Je had het als Parva sed Fortis kunnen tattoëren , dan was het juist geweest..
   Mooie betekenis maar jammer dat je nu de rest van je leven met een fout op je lichaam loopt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *