Summer Bummers: Verbranden

Misschien kennen jullie deze foto van Kim Kardashian nog? Ze twitterde haar door de zon toegetakelde gezicht nadat ze met zonnebril op in slaap was gevallen. Aiii! Dat ziet er pijnlijk uit Kim! Naast verbranden zijn er nog veel meer blunders waar je vooral in de zomer tegenaan loopt, zoals zweten, make-up meltdowns en razor burn. Lees verder om erachter te komen hoe je deze blunders het beste kunt voorkomen. We beginnen vandaag met het voorkomen van verbranden.
Smeren
Een logische oplossing om te voorkomen dat je eruit ziet als een kreeft met een superhero masker zoals Kim hierboven, is het aanbrengen van een goed zonneproduct. Je gezicht is gevoeliger dan je lichaam en heeft minstens SPF 30 nodig. En nu denken jullie “Maar met zo’n hoge factor wordt ik nooooit bruin!”am I right? Ten eerste wordt je wel bruin, maar langzamer. En ten tweede, who cares? Als je mag kiezen tussen minder bruin of een rood/witte wasbeertjes look, what do you choose? Juist.

Bovendien kan verbranding van de huid op den duur leiden tot rimpels omdat de schadelijke UV stralen de collageen aanmaak en daardoor de elasticiteit in je huid aantasten. Niemand vind je aantrekkelijk als de vellen aan je kin hangen en oh, en het leidt tot huidkanker. Nog een reden om smeren met zonnebrand niet zo nauw te nemen.


Eeeewl!

Gekke plekjes
Als je je gezicht en lichaam insmeert vergeet dan niet de gekke plekjes, want ook die vangen zon en kunnen verbranden. Denk aan oogleden, oren, voeten, tenen, handen, vingers en elleboog- en knieholten. Vergeet ook zeker je achterkant niet! Ook je lippen hebben bescherming nodig, gebruik daarvoor een lippenbalsem met SPF.

Make-up
Een manier om je gezicht extra te beschermen is het aanbrengen van minerale foundation of bronzer die titanium dioxide bevat. Dit ingredient weert schadelijke zonnestralen namelijk op een natuurlijke manier.

Wake-up
Naast het gebruik van zonneproducten is het aan te raden niet in slaap te vallen. Hier kun je natuurlijk niet echt iets aan doen, de combinatie warmte + cocktails is een optelsom tot lekker in slaap soezen. Een tip om te voorkomen dat dit gebeurt is een wekkertje zetten op bijvoorbeeld je mobiel. Zet het op maximaal 20 minuten als je vol in de zon gaat liggen bakken (alhoewel vol in de zon bakken nooit echt aan te raden is natuurlijk) en luister naar je lichaam. Als je merkt dat je het te heet krijgt, supersuf wordt en je huid gaat prikken, kom dan even overeind. Drink wat, zoek de schaduw op of neem een duik in het zwembad c.q. zee.

Fashionable Protection
Om geen zonnesteek op te lopen is het belangrijk dat je je koppie erbij houdt! De meeste mensen leggen heel charmant (kuch) een handdoek over hun hoofd heen. De modebewuste dame draagt natuurijk een trendy muzikantenhoedje, een stoere cowboyhoed of een chique St.Tropez-achtige hoed met grote flaprand. Hoeden beschermen tevens je haar tegen de zon. Extra nice!

Gadget
Er bestaat een bandje genaamd UVSunSense. Het bandje is oranje en verkleurd paars zodra je de zon in gaat. Wanneer het bandje donkerbruin kleurt is dat een teken om opnieuw zonnebrand te smeren. En wanneer het bandje zalmroze kleurt is dat een teken dat je genoeg UV stralen hebt gehad voor vandaag en beter de schaduw kunt opzoeken.

Ik hoop dat jullie met deze tips onverbrand de zomer doorkomen!

Until next time,

Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *