Spa Bali

Ongeveer een jaar geleden bezocht ik Spa Bali in Utrecht waar ik de lekkerste massage ooit heb gekregen: een traditionele Balinese massage. Ik schreef er toentertijd een review over op de site 20something.nl, maar bedacht me dat het ook een leuk idee is om het artikel nog eens op mijn eigen site te plaatsen (met hier en daar piepkleine aanpassingen). Ik las het artikel per toeval nog eens terug, en als ik het mag zeggen, ik kan verrekte grappig schrijven! Nou, zet je schrap voor een aardig lang, vermakelijk én informatief verhaal over mijn belevingen bij Spa Bali.


Vorige week donderdag was het koud. Niet alleen koud, het was miezerig vies plakweer. Angel (één van mijn beste vriendinnen) parkeerde de auto en samen liepen we richting de Spa van haar moeder die zich midden in Overvecht Utrecht bevindt. Haar moeder zwaaide hartelijk de deur voor ons open en het was alsof ik een totaal andere wereld binnenstapte. Jullie geloven het niet; ik was op Bali! Binnen was het lekker warm, het rook er naar een zonvakantie in het paradijs en de ruimte was knus ingericht met een prachtige Indonesisch interieur, kunstig houtsnijwerk en mooie batik doeken. Wat direct in het oog springt is het leuke typische Indonesische hutje, compleet met rieten puntdak, waaronder de behandeltafels staan. We kregen een kopje thee aangeboden (er is ook koffie, en als je trek hebt een Indonesisch hapje) en de huiskamerlijke sfeer zorgde ervoor dat ik me meteen op mijn gemakje voelde.

Jane, de moeder van Angel, is een gecertificeerd schoonheidsspecialiste en masseuse. Ze is geboren in Indonesië waar ze haar certificaten heeft gehaald en de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd. “Wil je een massage?” vroeg ze me met haar schattige kroepoek accent. Nou, daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Ik beklom de treden van het hutje en Jane deed de Batik gordijnen dicht wat zorgde voor een prettige privacy sfeer zodat ik me zonder gêne uitkleedde en me op de tafel liet ploffen (ook fijn om te weten is dat je je kleren trouwens ook gewoon mag aanhouden, daar doet ze helemaal niet moeilijk over). Op de achtergrond hoorde ik de zachte pling plong geluiden van de Balinese muziekinstrumenten uit de speakers vloeien. Een vleugje wierook waaide het hutje in, wat me echt in zeer relaxte zen-toestand bracht. Het hutje was zo gezellig en knus! Ik werd overvallen door een luxe zomergevoel en had echt het idee alsof ik in een hutje op een strand in Bali lag, waanzinnig!


Jane gebruikt heerlijke exotische Orchidee olie voor haar massages. Ze gaf me een Traditionele Balinese lichaamsmassage van maar liefst een half uur. Bij deze massage staan de drukpunten centraal. Ze begon bij mijn voeten en vervolgens werkte ze omhoog naar mijn kuiten en billen. Jane is maar een klein vrouwtje, dus af en toe klom ze op tafel zodat ze er beter bij kon, zo schattig! Daarna waren mijn rug, hoofd, armen en handen aan de beurt. Ik vind serieus deze Balinese massage de beste die ik tot nu toe heb gekregen. Het is een stevige massage zonder dat het pijn doet zegmaar en vooral de extra aandacht voor handen en voeten is heerlijk. Je merkt echt dat Jane verstand heeft van het vak, ze raakt gewoon precies die punten die nodig zijn voor totale ontspanning. Toen ze klaar was voelde ik me soezig en opgewekt tegelijkertijd, ontspannen maar toch ook klaar om er weer tegenaan te gaan! Mijn huid was trouwens superzacht en moisturized door de olie. Deze massage kost maar € 45,00 wat ik erg goedkoop vind als ik naar de duur en kwaliteit kijk. Na de massage ben ik onder de zonnebank gedoken en daarna kon ik me lekker afdouchen (de zonnebank heeft altijd zo’n aparte geur). In de douche staan allemaal vrolijke verzorgende Aloë Vera spulletjes die je gewoon mag gebruiken.

Hoewel de Spa relatief klein is beschikt het toch over een zonnebank, een infrarood sauna (voor 2 personen), een douche, twee behandel tafels (een massagetafel en een schoonheidsspecialist stoel), een nagelstylistetafel én echt de MOST AMAZING MASSAGESTOEL E-VAR. Nee… deze is niet zoals die andere die je soms op luchthavens ziet staan. Die stoelen vallen hierbij in het niet, ik zweer het je. Deze stoel doet je (onder)rug, benen, voeten, handen, nek en zelfs een beetje hoofd! Het masseert en kneedt alles naar jouw wens (dit kan je instellen). Een half uur kost slechts €10,00 en dat is alles wat je nodig hebt na een zware week werken (of een zwaar weekend dansen & shoppen) om weer op krachten te komen.

De infraroodsauna is trouwens ook erg goedkoop, namelijk € 10,00 voor drie kwartier! Nu denk je misschien; “3 kwartier in de sauna? Dat overleef ik niet!” Maar een infrarood sauna is anders dan de klassieke stoomsauna. De infraroodsauna wordt namelijk niet zo kokend heet als een gewone sauna en daardoor hou je het veel langer uit. Je zweet wel goed en dat is weer fijn om de afvalstoffen te dumpen. Je kunt er gezellig samen (of alleen natuurlijk) in, radiootje aan als je dorst hebt, komt Jane je gewoon wat te drinken brengen.

Spa Bali is voor mij echt dé plek om tot rust te komen voor een zacht prijsje. Het is ideaal voor mensen die een beetje verlegen zijn of voor het eerst naar een spa gaan, en graag in een vertrouwde omgeving behandeld willen worden. Ik ben eigenlijk zelf niet echt verlegen, maar zo’n massa sauna of wellness centrum vond ik ook weer te veel van het goede. Al die blote lui die daar een beetje rondhobbelden en zonder gène in hun blote dopje een krantje zitten te lezen, daar voelde ik me toch een beetje ongemakkelijk bij. Maar bij Spa Bali had ik hier totaal geen last van.

Ook is het dé plek om even snel langs te gaan voor bijvoorbeeld een massagestoel behandeling, bijwerken van nagels of een zonnebankie. Iedereen die in een beetje in de buurt van Utrecht woont raad ik echt aan om eens een keertje een bezoek te brengen aan Spa Bali. Ik ga in ieder geval absoluut terug want ik ben heel nieuwsgierig naar de traditionele Lulur behandeling. Dit is een royalty (vroeger kregen alleen leden van het koningshuis deze behandeling) lichaams scrub behandeling op basis van natuurlijke kruiden. Spannend!

Angel en ik waanden ons nog helemaal in Balinese sferen tot het tijd was om te gaan. We deden de deur open en stapten de oerhollandse prutkou weer in. Blegh! Back to life, back to reality. Ik wil terug naar Bali!

Nieuwsgierig? Bezoek de website van Spa Bali voor meer informatie en reserveringen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *