Snelle lunchtip: wraps

Uit de comments van een artikel van stagiaires Stijn en Tara bleek dat jullie wel eens wat anders dan brood wilden eten tijdens de lunch. Snap ik. Brood is superlekker en je kan er veel mee variëren, maar soms hebben we gewoon zin in iets anders. Salade wordt al snel 'soggy' en yoghurt met muesli en fruit is al snel zo'n 'gedoe' met allerlei losse, kleine Tupperware bakjes. Dus, what to do? Wraps is het antwoord!

Wraps zijn in een handomdraai gemaakt, met de inhoud kun je eindeloos variëren, het is budgetproof en het neemt gemakkelijk mee zonder al te veel van de versheid en knapperigheid te verliezen. Hieronder laat ik een combinatie zien met rucola en gebraden beenham.

Wat heb je nodig?
– tortilla wraps
– gebraden beenham broodbeleg
– rucola melange
– Philadelphia – Pesto & Tomaat


1. Neem een wrap uit de verpakking en besmeer het met een riante laag Philadelphia


2. Beleg de tortilla met een dun laagje beenham


3. Strooi tenslotte wat rucola melange over het beenham (niet te veel).


4. Variatietip: trek je koelkast open en kijk of er nog kliekjes zijn die je kunt gebruiken om je tortilla mee te beleggen. Ik vond nog een pot gerookte zoete paprika's. Ik sneed er één in reepjes en legde ze op de sla.



5. Oprollen maar!  Het is belangrijk dat je beleg kiest dat redelijk 'plat' is of wat je goed in kunt drukken. Als je te dik beleg kiest dan rolt je tortilla niet goed op en blijft de rol niet goed zitten.


De tortillarol kun je nu doormidden snijden en meteen opeten, of verpak het in vershoudfolie of aluminiumfolie en neem het mee naar je werk of opleiding.


Makkelijk, snel, niet duur en weer eens wat anders dan brood! Het is zo gedaan, je kunt dit gewoon 's ochtends voordat je de deur uitgaat klaarmaken zodat het extra vers is tijdens de lunch. In raad iedereen aan om een pak wrap tortilla's en zoiets smeerbaars als Philadelphia in huis te halen. Met leftovers van de dag ervoor (salade, groente, broodbeleg, reepjes vlees) maak je zo een heerlijke lunch klaar én verspil je geen eten. Goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Probeer ook eens:
– kruidenroomkaas, kipfilet (broodbeleg) met reepjes avocado, peper en zout
– smeerbare geitenkaas, rucola, zongedroogde tomaatjes

Wat zit er vandaag in jullie lunchbox?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

164 Reacties

  1. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Jam Jam! Dit gaan we zondag maken haha, bedankt Serena!

  2. roos
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Kipfilet, rucola en… mangochutney! Win win win!!

  3. Annenen
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dit ga ik ook een keer proberen, brood komt echt mn neus uit!

  4. Annemiek
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Hoi Serena, ik vroeg me even wat af: heb je de tijden waarop je posts online komen veranderd?
    Normaal start ik namelijk mn werkdag met een post, en rond een uur of 4 ‘s middags hou ik een ‘koffiebreak’ (zonder koffie, want dat lust ik niet haha) met je tweede post. Maar ik mis je tweede post nu alweer een tijdje. Komt je tweede post nu standaard later, of is dat gewoon door omstandigheden deze week even zo gegaan?
    Mis mn dagelijkse Beautylab-middag-momentje best wel…

    • Annemiek
      6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

      Jaaaaa! Ik plaats mn reactie, en er staat een nieuwe post online! Dankjewel!

  5. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Heerlijk! Ik maak ook wel eens een wrap met eiersalade en komkommer, of paté met pistache nootjes!

  6. Deveny
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Het is ook lekker met Philadelphia – Bieslook, zalm, en een beetje ijsbergsla!

  7. Anouk
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    wij maken ze vaker met boursin light (minder zout), gerookte zalm, kappertjes en ijsbergsla, ook erg lekker! 🙂

  8. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Zou je misschien een keer iets vegetarisch kunnen plaatsen? Uit het recept kun je natuurlijk gewoon het vlees-gedeelte weglaten, maar dan mist het toch wat.

  9. sammy
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    oeeeh dit is lekker! doe ik ook vaak als we wraps over hebben:D

  10. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Lekker! Ik maak ook wel eens wraps, met gerookte zalm of kipfilet. Soms eten we als avond eten de chickenwraps van Mac Donalds maar dan zelf gemaakt 🙂

  11. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Mmm. Zulke wraps eet ik heel en toe. Zo ontzettend lekker! Met zalm is ook echt goddelijk haha 🙂

  12. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er heel erg lekker uit!

  13. Janneke
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    wat ook lekker is is een wrap met Philadelphia dat gebakken spekjes en appel erin oprollen snijden en eten. mijn favoriet

  14. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dit ziet er zó lekker uit!
    Liefs

  15. Renee
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    mijn moeder maakt ze altijd met verjaardagen en dan snijdt ze deze in stukjes.
    We hebben altijd twee soorten:
    – wrap met zalm, roomkaas en sla
    – wrap met rundercarpaccio, geroosterde pijnboonpitten en honing-dille saus
    Echt overheerlijk

  16. Anouska
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Hmmm… Dit ga ik zeker eens proberen! Thanks for sharing.

  17. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er echt heerlijk uit!
    Bij ons liggen de juiste spullen in huis, alleen beetje jammer dat mijn moeder dat zo gaat maken voor m’n broertjes verjaardag morgen…

  18. Juf_Joyce
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik heb dit zojuist gemaakt én gegeten (jawel ;)) en het was echt heerlijk!
    Toen ik in de supermarkt liep kreeg ik alweer een idee voor de volgende:
    plakjes kipfilet (broodbeleg) met monchou, uitje, komkommer en paprika.

  19. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Jammie! Ik eet zelf graag wraps met kruidenkaas, kipfilet en veel sla. Ook ontzettend lekker!

  20. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Leuk idee. Ik heb nog nooit wraps gegeten dus ben best wel benieuwd.

  21. Nabi
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er lekker uit! Leuke tip!

  22. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik vind wraps echt heerlijk! Ik eet ze altijd met bruine bonen, creme fraiche, komkommer, sla, paprika en geraspte kaas.

  23. Bonnie
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ah heerlijk! Wraps zijn zo heerlijk, best gezond denk ik en makkelijk klaar te maken! Maar nu wil ik smiddags en savonds altijd alleen maar wraps eten haha, met de quesidilla tip van jou! Dag variatie is het dan alsnog!

  24. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik doe dit wel eens met zelfgemaakte hummus en komkommer en tomaten. Of ham en scrambled eggs. Opties genoeg in ieder geval!

  25. Miek
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Annanasroomkaas met gerookte kip of kipfilet met walnoten en sla.. Om je vingers bij af te likken!

  26. damla
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    waar kan je philadelphia kopen ?

  27. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Hmmm, lekker! Wat heb je voor alternatief voor beenham, ik ben namelijk een vegetariër.. 🙂

  28. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    ziet er heerlijk uit! Maar voor nu hou ik het lekker bij mijn boterham met pasta!

  29. Maud
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    dat is geniaal. ga ik zeker doen

  30. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Oh lekker! Gelukkig vind mijn moeder het ook een goed idee en gaat ze vanmiddag boodschappen doen!

  31. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dat ziet er echt heel lekker uit! En gezond en makkelijk… goede tip, thanks!!

  32. Dounita
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Oeeww,, wat lekker! Ik ben daar eigenlijk nooit echt opgekomen joh ;9 Mmm,… kga denk ik morgen weer boodschapjes doen en dan zal ik dit zeker proberen.

  33. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dit is verdorie een goeie tip.

    • Serena
      Auteur
      6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

      I know, right!?

  34. Miriam
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ziet er lekker uit. Ga ik zeker eens proberen. Ik neem eigenlijk altijd gewoon brood mee naar het werk. Best saai om iedere dag te eten. Op vrijdag lunch ik altijd met collega’s in de kantine en dan trakteren we ons op een broodje kroket (ongezond I know) of een ander lekker belegd broodje.
    Mijn moeder maakt ook weleens van de wraps als hapje voor een verjaardag. Ze smeert op de wrap kruidenroomkaas, daar over zalm leggen en dan nog een beetje ijsbergsla erop. Rollen en dan in plakjes snijden. Is ook altijd heel lekker, die hapjes zijn vaak zo op.

  35. Josje
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Kunnen jullie ook iets vegetarisch maken?

  36. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Yummie! Ziet er heerlijk en gezond uit! 🙂

  37. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dit is echt een goed idee! Ik ben dol op wraps en ook op groente dus dat kan ik mooi combineren. Leuk!

  38. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik hou van wraps!! Echt lekker, ook met zalm ertussen en dan kleine hapjes er van maken voor op een verjaardag ofzo.

  39. Xanthe
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    dit is zoo lekker!
    ik maak het juist meestal met gerookte zalm.

  40. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik eet vandaag vis bij de lunch.

    Wraps met ham of zalm of kip is ook erg lekker. Wij maken dit vaak als we iets te vieren hebben en zetten dat dan op tafel. De schalen zijn dan zo leeg 😉

  41. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik maak heel vaak wraps!

    Maar dan met Philadelphia naturel, gerookte zalmplakjes, ijsbergsla, bieslook en peterselie. Heeerlijk!

    Dit doen wij ook wel eens als hapjes op een verjaardag, dan snij je ze gewoon in kleinere stukjes en dan prikkertjes erin!
    Echt een all time favorite!

  42. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    hmm ziet er heerlijk uit. Ik ben gek op wraps!

  43. Martine
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Wraps zijn ook heel lekker met kruidenboter, zalm en verse basilicumblaadjes.
    Of met pesto & dan roosteren.

    =)

  44. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Dit is ook zo lekker met gewone Philadelphia en dan met sla en zalm! <3 Of ham ipv zalm! <3

  45. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik vind wraps echt zo lekker!

  46. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Yes, I like wraps! Die eten wij meestal thuis wanneer wij niet naar school moeten, dan eten we altijd tussen de middag warm en wraps komen dan vaak voor 😀

  47. Isabelle
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Lekker! Ik doe ook kipfilet en sweetchili saus in mijn wrap met mix ijsbergsla. (ik hou echt niet van rucola) Ohja, en met reepjes komkommer dan is het wat knapperiger…

  48. Rianne
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Oooow wat ziet dat er lekker uit! en dan al die heerlijke variaties die tussen de comments staan, ik krijg gewoon spontaan honger :p

  49. Francien
    6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Ik weet weer wat ik vanmiddag kan eten 😀
    ziet er super lekker uit!

  50. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

    Looks jummie ! Ik doe dit soms wel es met zalm en kruidenkaas, ook lekker !