Sirena Eyelook

Op Instagram vroeg ik hoe ik deze ooglook moest noemen en jullie kwamen met fantastische creatieve ideeën waaronder Sirena. Dat vond ik een leuke combinatie tussen mijn naam en ‘Siren’ oftewel zeemeermin. De combinatie van groen, teal en zilver in de Sirena Eyelook doet inderdaad een beetje sprookjesachtig aan en heeft de kleuren van een glinsterende zee.

estee lauder gelee powder eyeshadow1Voor deze look heb ik de een nieuwe oogschaduw van Estée Lauder gebruikt. Deze Pure Color Gelée Powder Eyeshadow in de kleur Pop Pistachio heeft een metallic finish en een zeer goed pigment. De oogschaduw kan ook ‘nat’ aangebracht worden voor een nog intensere kleur. De textuur is lekker zacht en romig, kruimelt niet en blijft tot 8 uur goed op de oogleden zitten zonder in de arcadeboog op te hopen. Ik vond deze oogschaduw erg prettig werken en blenden. De prijs van deze oogschaduw is €25 en zal verkrijgbaar zijn vanaf 18 november bij de parfumerie.

groene oogschaduw01 Ik begin de look met een gereinigd ooglid en een laagje eyeshadow primer. De primer voorkomt dat oogschaduw in de loop van de dag zal ophopen in mijn arcadeboog. Lang zijn mijn wimpers hè? Ik ben nog steeds ‘aan’ de Revitalash.

groene oogschaduw02 Allereerst begin ik met het aanbrengen van zilver bij mijn traanbuis tot aan het midden van mijn ooglid. Dit kan met een dekkende zilveren oogschaduw, of met een potloodje. Wat je op dat moment in huis hebt!

groene oogschaduw03 Vervolgens breng ik de kleur Pop Pistachio aan vanaf het midden tot het uiteinde van mijn bewegend ooglid. En ja, dat doe ik gewoon met de sponsapplicator ja! Hihi.

groene oogschaduw04 Met het Essence Stays no matter what potlood in de kleur Green Garden teken ik lijnen vlak boven mijn arcadeboog en onder mijn ogen.

groene oogschaduw05 De lijnen gaan we later nog vervagen, maar zorgen er wel voor dat je echt een strakke (niet al te vervaagde) lijn zal zien.

groene oogschaduw06Onder mijn wenkbrauwen breng ik een subtiele highlighter aan en met een mooi tealkleur – ik gebruik Urban Decay Junkie – blend ik over de donkergroene lijn boven mijn arcadeboog. Dit doe ik tot de lijn mooi is vervaagd.

groene oogschaduw07 Tijdens het blenden vervaagt Pop Pistachio een beetje, dus die dep ik hier opnieuw even op mijn ooglid voor een intensere kleur.

groene oogschaduw08 Met het zilveren potloodje kleur ik mijn onderste waterlijn in.

groene oogschaduw09 Een subtiele winged eyeliner.

groene oogschaduw10 Mascara!

En de look is finished. Normaal gesproken zou ik deze groentinten combineren met goud. Maar ik doe altijd alles met goud. Dus ik dacht, ik doe het nu een keer met zilver. Het resultaat is verrassend mooi en sprankelend fris! Echt een zeemeerminnen look inderdaad.

groene oogschaduw13 groene oogschaduw12 groene oogschaduw14 groene oogschaduw11 Deze knallende ooglook kun je lekker feestelijk maken met een knallende kleur op je lippen. Hier gebruik ik Rimmel Moisture Renew lipstick in de kleur ‘As you want Victoria’. Het resultaat is behoorlijk Caribbean en tropisch!

groene oogschaduw16 groene oogschaduw15 De ooglook kun je extra laten spreken door juist voor een rustige lipkleur te kiezen. Hier draag ik een lichtroze transparant glossje van MAC Cosmetics. Dit resultaat is meteen een stuk zachter en liever.

groene oogschaduw18 groene oogschaduw17Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze ‘Sirena’ eyelook! Ik heb in elk geval het licht gezien en ga zilver veel vaker gebruiken in mijn ooglooks. Het staat lekker fris en ‘wakker’.

Hoe zou jij deze ooglook combineren? Met knallende lippen of een naturel lipkleurtje?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

122 Reacties

 1. Nienke
  13 november 2013 / woensdag, 13 november 2013

  Wow je wimpers zij zo lang!!

 2. 13 november 2013 / woensdag, 13 november 2013

  wat een prachtige ooglook! Ik vind hem met nude lippen wel mooier <3

 3. Yasmine
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  Supermooi, ik zou het met een naturel kleurtje combineren denk ik. Interesting, siren. Leuk bedacht ook!

 4. chantal
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  hoi serena vroeg me af wat voor camera jij gebruikt ik zelf maak ook veel ooglooks maar krijg nooit zo scerp op een foto !! dus zou je graag willen reageren !!!! trouwens maak je looks altijd na met een ander product dan wel maar lijkt er wel vaak op !!!

  xxxx

 5. 12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  Super gaaf. Je bent net een bos nimph! :D

 6. Annika
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  Oooh mooi! Vooral met die roze lipstick!
  Zou je misschien deze week ook een keer een gala-look willen maken? Ik heb vrijdagavond gala op school, dat is zo’n beetje het enige moment dat ik opvallende oogschaduw durf te dragen.

 7. Karin
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  heeel mooi die kleuren bij elkaar!

 8. Bianca
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  Super mooie look! Vind ‘m met de felle lipkleur het mooiste. Misschien lees ik erover heen, maar nadat je het essence oogpotlood hebt aangebracht onder je oog en in je arcadeboog, welke kleur heb je daarna erover aangebracht en mee geblend? (De kleur die meer naar blauw neigt)

 9. Heleen
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  ikzelf zou het met een zachte lipkleur doen!
  wat staat dit je prachtig zeg! ik wou dat ik zo goed mn ogen kon opmaken ;) bij mij wil het op de een of andere manier nooit zo goed lukken..

 10. Jasmijn
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  wauw, ik vind het echt extreem mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *