short film: Natural Beauty

De creatieve Nederlandse directors Lernert & Sander geven model Hannelore Knuts hier een eh, erg bijzondere makeover. Ze maakten een short film genaamd ‘Natural Beauty’ waarin ze de spot drijven met cosmetic overkill. Klik hieronder om de short te bekijken.

Jak! Hebben jullie ook zo’n zin om jezelf te douchen en om je gezicht te reinigen na het zien van deze short? Hannelore begint als een mooie vrouw en eindigt als een of andere gesmolten Shrek. Op een dag hebben ze gewoon 365 lagen make-up aangebracht op die arme Hannelore, en dan hebben ze de mascara en oogpotlood nog overgeslagen. Ik vraag me af hoeveel kilo wij in totaal op onze gezichten smeren per jaar…
Hieronder nog wat leuke details over deze short film:
Mission Statement: 365 lagen make-up aanbrengen op 1 dag om te zien hoeveel make-up er nodig is om van een natuurlijke look naar een verschrikkelijke look te gaan.
Production time: het heeft bijna 9 uur non-stop geduurd om alle lagen make-up op Hannelore aan te brengen.
Magic ingredients: Bij elkaaar is er 228,40 ml make-up gebruikt. Zeven flessen foundation, 2 creamy eyes sticks, 3 lipgloss sticks en 2 flessen vloeibare blush. Ik weet niet of jullie het ook al herkend hadden, maar de gebruikte make-up is van de Nederlandse Ellis Faas.
Lunch menu: Omdat Hannelore de gehele shoot tussen 2 platen was vastgezet kon ze tijdens de shoot alleen door een rietje eten en drinken. Ze gaven haar sap en yoghurt. En dat voor 9 uur lang! In de trein terug naar Brussel nam ze een flinke berg sushi. Dat heeft ze inderdaad wel verdiend zeg, sjeeminee! 
Soundtrack: Tijdens de shoot was het compleet stil, Lernert & Sander houden niet van muziek op de set, dat leidt af. 
Prep work: Als voorbereiding op deze shoot hebben Lernert & Sander getest hoe 100 lagen make-up eruit zal zien. Ze hebben het getest op hun stagiaire (een man!). Ze wilden kijken hoe het eruit zou zien en of het mogelijk was om nog meer aan te brengen, bovendien wilden ze testen of je er niet dood aan zou gaan. Hun stagiaire bleef leven…dus konden ze het met een gerust hart op Hannelore uitproberen!
Crisis averted: Tijdens de shoot had men stress omdat ze bang waren dat de make-up op zou gaan, maar het Ellis Faas kantoor was praktisch om de hoek dus konden ze altijd bellen om meer make-up in te slaan.
Souvenirs: De witte platen die rondom Hannelore’s gezicht zaten hebben ze bewaard. ‘Als we een 2 years of makeup’ willen doen, hebben we alvast het perfecte frame! 
Behind the Scenes foto’s:

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *