Samsung Galaxy Note 3

Mijn eerste mobieltje kreeg ik toen ik 14 was. Volgens mij was het een Sagem, kennen jullie die nog? Hij was opzettelijk krom, er zat een lichte buiging in, waardoor hij al snel de bijnaam ‘banana phone’ kreeg. De telefoon erna was een Samsung. De telefoon dáárna was ook een Samsung. En nog één, en nog één en nog één.

Ik heb laatst tijdens het opruimen mijn oude telefoons weer teruggevonden. Kijk dan zo vintage!

mijn oude samsung telefoons1

En dan heb ik ook nog een Samsung Galaxy Tablet gehad (en die gebruikte ik ook als telefoon), vervolgens een Note I, toen een Note II en nu heb ik een Note III. We kunnen dus best stellen dat ik een Samsung-lover ben. Een Samsung-kenner zou ik mezelf niet durven noemen, want ik duik niet zo diep in alle specs, dus ik hoop dat jullie genoegen nemen met een Galaxy Note III review van een ‘gewone’ vrouw (in plaats van een gadgetfreak die met ingewikkelde vaktermen slingert).

Wat is ‘ie groot!

De meest gehoorde opmerking als ik mijn telefoon uit mijn zak trek is ‘het lijkt wel alsof ze tegenwoordig juist weer groter worden, die mobiele telefoons’. Gevolgd door een lachje. Deze opmerkingen komen gek genoeg alleen van mannen en vrouwen boven de 60. Ik glimlach terug en herhaal steeds hetzelfde riedeltje ‘nou, dat is juist ideaal hoor! Lekker groot scherm, kan ik alles goed zien’. Waarop zij dan weer zeggen ‘nou, dat klinkt dan echt als een telefoon voor mij!’. Doelend op hun leeftijd en slechter wordende ogen. We lachen allebei en onze wegen scheiden. Dit heb ik nu zo’n keer of 6 meegemaakt.

instalab_15Het is inderdaad een flinke joekel, de Note III. Net een halve centimeter langer dan zijn voorganger Note II. Wel een heel stuk lichter en daardoor ook handzamer. Ik was natuurlijk al gewend aan de grootte, maar ik weet dat mijn vader er speciaal een tas voor heeft aangeschaft. Hij kon de Note III namelijk niet lekker kwijt in zijn broekzak, vandaar.

papa met zijn manbagHij wilde eerst zo’n klein tasje voor om zijn nek (waar al die jonge jochies met bontkraagjes mee lopen), maar dat hebben we gelukkig uit zijn hoofd kunnen praten. Nu heeft hij een middelgrote lederen schoudertas van Fossil waar hij zijn iPad, Note III en portemonnee in kwijt kan. Deze past veel beter bij zijn leeftijd dan zo’n klein tasje. Staat hem best chic ook nog!

Zelf heb ik op de een of andere manier altijd mazzel met zakken. Zo heeft mijn C&A parka ruime zakken waar mijn Note III precies in past. En mocht ik een keer een andere jas aantrekken, dan past ie prima in de meeste ritsvakjes van mijn tassen. No problemo. Door de grootte is het misschien lastig om selfies te maken met één hand, maar oefening baart kunst.

Wat is ‘ie scherp!

Jawel, de camera van de Note II vond ik al goed, maar deze camera slaat alles. Maar liefst 13 megapixels (voor de buitencamera) zorgen ervoor dat ik haarscherpe foto’s kan maken. Zelfs van heel dichtbij. Waarom ze niet weglopen met een grote telefoon op 3 cm afstand van hun koppie is mij een vraag, maar ik ben blij dat Coco & Clarence bleven zitten zodat ik jullie kan laten zien hoe scherp de foto’s zijn genomen met de Note III.

coco 2cocoDe foto’s spreken voor zich: de kwaliteit is geweldig, de foto’s zijn haarscherp en ik kan er – in geval van nood – zelfs foto’s mee maken voor mijn blog. Ik ben zeer, zeer tevreden over de camerafunctie. Tijdens mijn persreis in Alicante werd mijn telefoon ook steeds gebruikt voor groepsfoto’s “because your camera quality is better than ours”.

note 3 hd beeldscherm2 note 3 hd beeldscherm1Het Full HD beeldscherm is natuurlijk ook haarscherp en dit kijkt vooral erg prettig bij YouTube filmpjes. Wisten jullie trouwens dat je YouTube filmpjes straks ook offline kunt bekijken via je telefoon of tablet? Vanaf november stopt YouTube een extra optie aan de YouTube mobile app genaamd “toevoegen aan apparaat” waardoor je filmpjes en playlists kunt opslaan en de komende 48 uur zonder internetverbinding kunt terugkijken. Echt een uitkomst!

Wat is ‘ie handig!

Het S-pennetje heb ik amper aangeraakt toen ik nog de Note II had, maar nu gebruik ik hem volop. Wat suf dat ik dat nu pas ‘ontdek’. Het zit er natuurlijk niet voor niets, dus daar zou eigenlijk iedereen gebruik van moeten maken als je een Note toestel hebt. Zelf gebruik ik het pennetje vooral om foto’s mee te bekladden. Ik ben namelijk fan van de iPhone-app ‘A Beautiful Mess’. Wat was ik jaloers dat ze die niet hebben voor Android! Maar pffff, wie heeft deze app nou nodig als je gewoon zelf je eigen A Beautiful Mess-achtige tekeningen kunt maken? ;-)

S pen InstagramOp bovenstaande foto’s kun je zien wat ik bedoel. Wat je schrijft of tekent kun je aanpassen op kleur of op schrijfgerei. Zo kan je iets schrijven met een digitaal potloodje, kwast, markeerstift etc. voor steeds een andere look & feel. Superleuk!

note 3 S pen1Liep ik vroeger altijd met een notitieboekje op zak, nu trek ik gewoon mijn telefoon. In de trein of tijdens een persevent maak ik digitale notities via S Note en de notities kan ik daarna meteen verzenden naar mijn eigen e-mail, dan raak ik het sowieso niet meer kwijt. Echt heel handig, zeker voor zo’n chaoot als ik. Ook voor studenten en collega-bloggers lijkt me dit een uitkomst!

MijnNote3

Ik heb deze Note 3 van Samsung gekregen en omdat Samsung de beroerdste niet is, mocht ik de telefoon ook weggeven aan 5 vrienden en/of familieleden. Ik gaf de telefoon aan mijn vader, die nog in het bezit was van een hele bejaarde iPhone (zonder internet). Hij heeft via wifi nu eindelijk whatsapp en telt weer mee in de wereld! Elke dag krijg ik een klein berichtje en een foto, superlief.

Ook gaf ik de telefoon aan iPhone addicts Larissa (zusje) en Robin (nichtje) omdat ik ze graag wil overhalen lid te worden van de Android fanclub. Ook Nena was toe aan een nieuwe telefoon omdat haar oude telefoon steeds langzamer en langzamer werd en vriendin Caroline is net als ik Samsung/Android-fan van het eerste uur, dus die kon ik de nieuwe Note 3 natuurlijk niet onthouden!

Onze Instagram accounts:

 • Ik – @serenaverbon
 • Papa (en mama) – @robenritaverbon
 • Larissa – @larissaverbon
 • Robin – @robinverbon
 • Caroline – @carolineG69
 • Nena – @nenaburger

We hebben de afgelopen weken flink wat foto’s geupload met de hashtag #mijnnote3 en het leek me leuk om onze MijnNote3-momenten met jullie te delen. Hieronder een kleine selectie van onze momentjes:

mijnnote3 momenten

Conclusie

De Samsung Note III is vrij licht en handzaam in gebruik, reageert supersnel, heeft een haarscherp full HD beeldscherm (erg prettig voor de ogen, vooral wanneer je YouTube video’s kijkt) en een haarscherpe 13 megapixels camera. Ook het geluid is erg zuiver. De optie om op foto’s te tekenen is een leuke bijkomstigheid, maar de S Pen en S Note zijn vooral heel erg handig voor het maken (en delen) van aantekeningen. Bovendien zijn de looks ook zeker om naar huis te schrijven. De achterkant heeft een doorgestikte leatherlook en de zijkanten zijn geribbeld en zilverkleurig. Een chic design!

Geen minpunten eigenlijk, het enige wat ik me kan voorstellen is dat het formaat voor sommigen even wennen is en dat iPhone-gebruikers die zijn overgestapt even goed moeten omschakelen naar het Android-systeem. Maar ja, alles went! Ik ben erg tevreden met mijn Note III en ik ben er trots op dat ik na al die jaren nog steeds een trouwe Samsung-gebruiker ben. I love Samsung! <3

Ben jij momenteel tevreden met je mobiele telefoon?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

118 Reacties

 1. Jamie
  19 november 2014 / woensdag, 19 november 2014

  Ik heb de Note 3 nu een half jaar en in het begin gaat de batterij ( 3200MAh ) 3 dagen meer ( mijn beleving). Daarna zwakt het met de weken wat af maar er zijn een paar regels aan Li-thion batterijen.

  1. Laat hem nooit helemaal leeglopen maar laadt je note al op bij 5 tot 10 %. Standaard bij dit soort batterijen.

  2. Probeer om niet tussendoor effe snel op te laden want dat is ook heel slecht voor de batterij.

  3. Bij de eerste paar keren in gebruik zou ik hem sowieso de hele avond/nacht aan de lader houden.

  Dit helpt allemaal met de levensduur van de batterij, natuurlijk heb je nog Spaarstand etc. Maar dat spreekt voor zich.

  Conclusie de batterij is een beest. Ik kan gamen, films kijken etc. Desnoods de hele dag door.

 2. Ezz
  25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Ik ben echt een apple fanaat :) ik had eerst een sony xperia miro maar die was zo slecht na 3maanden was hij al kapot en hij werd ook steeds trager toen ik een nieuwe sony xperia miro omdat mijn oude dus helemaal stuk was en ik was zo klaar met sony en android dus besloot ik een iphone 4 te kopen. Ben er helemaal blij mee x

 3. Denise
  30 maart 2014 / zondag, 30 maart 2014

  Hoe is de batterij?

  Gr. Denise

 4. lalameisje
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  ik ben wel blij met mijn xperia S ik heb ‘m nu anderhalf jaar en doet het nog super maar ik ben wel blijer met mijn iphone 5s die ik morgen binnenkrijg :)

 5. vera
  9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Hey!

  Ik heb hem zojuist ook besteld, maar wat is nu eigenlijk het beste hoesje voor de Note 3? Welke beschermd het beste tegen vallen en is ook nog een beetje praktisch in gebruik?

  Groetjes!

 6. Jolanda van der LIJCKE
  5 november 2013 / dinsdag, 5 november 2013

  Leuke recentie! Heb zelf IPhone en iPad mini en laatste gebruik ik dan weer voor notites ed.
  Maar dit is handig en lijkt dus twee in een! Maar hoe zit het met de batterij? Gaat die snel leeg? Soms moet ik mijn iPhone al om 1600 uur op de lader doen! En dat terwijl ik deze dan smorgens er af heb gehaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *