Ritzo cleanser gel-to-milk

In het voorjaar kreeg ik de Ritzo cleanser gel-to-milk in mijn Beauty Brand United goodiebag, een event georganiseerd door Mooi PR. Sinsdien heb ik het in mijn douche gezet en gebruik ik het regelmatig. Het viel me op dat deze cleanser uit weinig ingrediënten bestaat en dat het dus een vrij eenvoudig, puur, lekker rechttoe rechtaan product is. Houden we van! Geen SLS, SLES, parfum of parabenen, dus ook nog eens geschikt voor de gevoelige huid. Ook test Ritzo niet op dieren.

ritzo gel-to-milk cleanser-01Ritzo Cosmetics is een gloednieuw cosmeticamerk van Nederlandse bodem. Ze zijn gestart op 14 februari 2014 en bestaan dus echt nog maar een paar maanden. Al hun producten zijn ontwikkeld in een Nederlands laboratorium aan de hand van een testpanel bestaande uit jonge meiden van 13, 14 en 15 jaar. Ritzo richt zich dan ook op een jonge doelgroep van tieners en begin-twintigers. Ik ben bijna 30, dus die doelgroep moet je niet al te nauw nemen. Het zijn vooral erg betaalbare producten.

ritzo gel-to-milk cleanser-02Vandaag review ik de gel-to-milk cleanser, een reiniger voor je gezicht en oogmake-up. De tube bevat 100 ml cleanser die je op een natte huid dient aan te brengen. Ik heb mijn tube daarom in de douche gezet.

ritzo gel-to-milk cleanser-05Sinds de Hannah huidtherapeute me heeft verteld dat schuimende reinigers mijn huid te veel ‘strippen’ van huideigen oliën en het uit balans brengen, ben ik gestopt met het gebruik. Ik wil er nog wel eens wat testen voor mijn blog, maar ik gebruik sindsdien eigenlijk alleen nog maar olie om mijn huid mee te reinigen (de Oil Cleansing Method, zie deze link).

In eerste instantie wilde ik deze cleanser daarom ook niet testen, maar nadat ik een blik op de ingrediëntenlijst had geworpen zag ik dat dit juist een hele milde, niet schuimende reiniger is. Het bevat namelijk geen zeepbestanddelen en dus ook geen SLS of SLES. Wat bevat het wel?

ritzo gel-to-milk cleanser-04

 • Macadamia olie – exotische notenolie die snel in de huid trekt. Maakt de huid zacht, soepel en herstelt de vochtbalans.
 • Glycerine – een zalfachtig ingrediënt met een hydraterende, vochtvasthoudende werking voor de huid.
 • Aqua – water.
 • Sucrose Laurate – dit ingrediënt wordt gemaakt van plantaardige vetzuren uit bijvoorbeeld kokosnoot olie, palm olie, katoenzaad olie of soja olie in combinatie met suiker. Het is een olieachtige gel die in aanraking met water verandert in een melkachtige vloeistof. Ook heeft het een hele milde reinigende werking.
 • Alcohol – deze cleanser bevat een kleine fractie alcohol, nodig als oplosmiddel en voor een betere smeerbaarheid van het product. Ook zorgt de alcohol voor een antibacteriële, reinigende werking.
 • Mother of Pearl – voor een mooi glansje.

ritzo gel-to-milk cleanser-06Deze cleanser is een beetje gelachtig en zalfachtig (textuur is iets dunner dan vaseline). Je gebruikt het je door je gezicht nat te maken (of onder de douche te gaan staan) en vervolgens een klein beetje in je huid te masseren. Ik gebruik dit ook voor mijn oogmake-up en omdat deze cleanser gelachtig is, kan ik er ook gewoon mijn waterproof mascara mee weghalen. Ideaal!

ritzo gel-to-milk cleanser-07 ritzo gel-to-milk cleanser-08Het is in het begin wel even wennen dat het niet schuimt. Schuimende cleansers zijn gemakkelijk te verdelen over je hele gezicht, maar dit is iets lastiger. Wat ik doe is even vanonder de douchestraal vandaan stappen, alles lichtjes inmasseren en dan afspoelen. Blijf je onder de straal staan dan wordt er te veel weggespoeld om goed over de rest van je gezicht te verdelen. Gebruik je dit gewoon bij je wasbak dan is het gewoon een kwestie van inmasseren en afspoelen met lauwwarm water.

ritzo gel-to-milk cleanser-09ritzo gel-to-milk cleanser-10Wanneer deze cleanser in contact komt met water veranderd het in een dunne, melkachtige substantie. Het haalt zelfs waterproof make-up prima weg.

ritzo gel-to-milk cleanser-11Na het douchen voelde mijn huid niet ‘piepend schoon’ aan. Mjjn huid was gewoon schoon, ook al ‘voelde’ het niet per se heel schoon aan, terwijl het dat wel was. Gewoon een kwestie van wennen dus! Bovendien is dit juist veel beter voor je huid, omdat het je huid niet stript van je huideigen oliën. Op deze manier droogt je huid niet uit en blijft de talgproductie goed in balans.

ritzo gel-to-milk cleanser-02Ik ben goed te spreken over de Ritzo Gel-to-Milk cleanser. Het is een milde cleanser, zacht voor de huid, droogt niet uit en haalt ook nog eens waterproof oogmake-up weg. Het bevat geen SLS, SLES of andere harde reinigers, geen parfum en geen parabenen. In het begin heb je misschien de neiging om wat meer te gebruiken (omdat het niet schuimt), maar ben je er eenmaal aan gewend geraakt dan zal je merken dat het juist erg zuinig in gebruik is.

Ritzo Cosmetics is momenteel alleen online te bestellen in hun webshop. De Ritzo gel-to-milk cleanser kost €9,99 (100 ml). 

Wat vinden jullie van een gel-to-milk cleanser die niet schuimt? Zou het iets zijn voor jou of blijf je liever bij je huidige cleanser?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

 1. Lucy
  2 januari 2015 / vrijdag, 2 januari 2015

  Heb m ook, super fijn

 2. 27 juni 2014 / vrijdag, 27 juni 2014

  Lijkt me een erg fijne cleanser! Ik ben er nu erg nieuwsgierig naar geworden, dus misschien dat ik hem binnenkort maar ga bestellen hihi!

 3. 20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

  Ik heb zelf deze cleanser, ook gekregen om hem te testen. En ik moet zeggen: hij doet goed zn werk (denk ik) en voelt goed aan. Mijn huid is vetvrij (ik heb een gemengde huid met glimmende, vette t-zone) en als ik mijn huid met deze cleanser schoon heb gemaakt voelt het wel redelijk goed aan.

 4. Sascha
  19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

  Die alcohol mochten ze wel weglaten..

 5. 19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

  Prachtige foto’s, met die bloemen erbij! Wat voor bloemen zijn dat, trouwens?
  Heel duidelijke review, lijkt me een heel interessant product! Zeker voor die prijs, ik had het veel duurder verwacht…

 6. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Klinkt fijn! Wat zitten er weinig ingrediënten in zeg. En Serena, wat maak je toch elke keer weer prachtige foto’s!

 7. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Klinkt als een fijn masker.

 8. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Wat fijn, en eigenlijk helemaal niet duur! Nu alleen nog wat verkooppunten…

 9. Annika
  18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Dit lijkt mij wel wat! Zou het ook bij 17-jarigen werken? ;)

 10. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Klinkt goed! Ik gebruik zelf tegenwoordig ook een olie-achtige cleanser (van Babor) onder de douche. Vind het erg fijn werken.

 11. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Het lijkt me een erg fijn product!!

 12. Daphne
  18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Hi Serena! Moet je na deze cleanser nog een reinigingslotion of tonic gebruiken?

 13. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Ik kende het nog niet! Hij lijkt me erg fijn :D

 14. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Ziet er goed uit. Ik kende dit merk nog niet.

 15. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Lijkt me echt super fijn! En is ook absoluut niet duur !

 16. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Ik heb deze ook én ik vind hem echt fantastisch!
  Ik had eerst ook iets van ‘ja is het nu wel gecleansed?’ maar wooow mijn huid heeft er in geen tijden zo goed uit gezien:D grote fan hier!

  Liefs,
  Karlien

  • panda
   18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

   Mijn huid is ook nog nooit zo goed geweest.
   Ik ben inmiddels al met mijn 2 tube bezig :)

 17. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Dat ziet er wel heel erg interessant uit zeg!
  Vast het proberen waard!

  Liefs,

 18. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Mother of Pearl, grappig.
  Fijn zo een ingredientenlijst kort & krachtig, bij veel producten lijkt het of je een chemie boek aan het lezen bent.

  Dat een huid/haarproduct niet schuimt vind ik niet fijn, mss kwestie van wennen?

  Fijn review!

 19. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Wat een opvallende ingredientenlijst. Het klinkt wel super eigenlijk en de prijs is ook prima.

 20. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Lijkt mij een fijne cleanser, en best goedkoop voor het aantal ml wat je krijgt.

 21. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  wat een heerlijk product!! hij is ook goed betaalbaar.

 22. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Mooie ingrediënten. Ziet er prima uit die cleanser!

 23. Kimmy
  18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Dit ziet er goed uit zeg! Fijne review. De website van Ritzo ziet er ook erg mooi uit, en ze geven combinatie-korting.. Als ik terug kom van vakantie ga ik eens nadenken over de ‘Face Essentials’ deal!

 24. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Klinkt goed, ik kende het merk inderdaad niet, leuk dat het van NL bodem is. Ik gebruik eigenlijk altijd melkachtige cleansers, deze lijkt me dus zeker de moeite waard om te proberen. Ok ik ben ook geen tiener meer haha maar gezien de ingrediënten zie ik er geen probleem in :-)

 25. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Als ik dit zo lees word ik heel enthousiast, al zit ik ook niet in de doelgroep, wat ik heel fijn vind is dat er geen rommel inzit! wat klinkt dat goed! ik ga eens even op de webshop kijken, ben benieuwd wat ze nog meer hebben! wat ik ook leuk vind is dat het een merk is van Nederlandse Bodem!

 26. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Ik ben heel blij met de ingrediëntenlijst, hoewel ik alcohol probeer te vermijden. Verder ziet het er erg goed uit!

 27. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Ik ken dit merk niet, maar word vooral enthousiast van de kleine ingrediënten lijst! En de prijs is ook nog eens betaalbaarder dan Hannah…..

 28. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Ziet er goed uit, hij haalt je make-up echt goed weg! Ik gebruik zelf onder de douche vaak de cream & cleansing cream van de Kruidvat, die werkt ook heel fijn en droogt mijn huid ook niet zo uit. De cleansing cream van jou hierboven lijkt me ook erg fijn omdat hij je huid helemaal niet uitdroogt, en dat er geen irriterende ingrediënten in zitten. Fijne review!

 29. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  De ingrediënten zijn in ieder geval goed en de werking lijkt me wel even wennen. Toch heb ik al e goedkopere variant die prima voor mij werkt, dus ik denk dat ik hierbij blijf. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *