Review: Organic Island Shell Lipbalm

Organic Island is een Australisch merk die natuurlijke, organische lip balm verkoopt in echte strandschelpen. Wow! Waan je de Kleine Zeemeermin met deze prachtige hebbedingetjes. Niet alleen een lust voor het oog, de lipbalm is heerlijk voedend en heeft een subtiele kokosgeur, om vast helemaal in de vakantie stemming te komen!

De schelpen worden verzameld nadat ze zijn aangespoeld op de stranden van Australie. Vervolgens worden ze op een speciale, milieuvriendelijke manier gereinigd zodat ze hygienisch goedgekeurd zijn om gevuld te worden met 100% natuurlijke en organische lipbalm. Dit proces is een tijdrovende klus en duurt maar liefst een jaar lang.

Er zijn verschillende soorten schelpen waar uit je kunt kiezen, maar omdat het hier om een natuurproduct gaat is iedere schelp uniek. De kleine schelpen (de laatste 2 op de foto hierboven) bevatten 3 tot 6 gram lipbalm en heben geen spiegeltje, de medium schelpen (middelste 2 op de foto) bevatten 4 tot 10 gram lipbalm en hebben wel een spiegeltje en de grote schelpen (voorste 2 op de foto) bevatten 8 tot 14 gram lipbalm en hebben een ook handig spiegeltje aan de binnenkant.

Ik ben in het bezit van een Turquoise schelp, een kleine lipbalm die gemakkelijk in een uitgaanstasje of broekzak past door zijn handige formaatje. Deze shell lipbalm is verpakt in een leuk buideltasje van Organic Island. De schelp is mooi afgewerkt met een stevige sluiting die soepeltjes openklikt.

De lipbalm is zacht en romig van structuur en komt gemakkelijk uit de schelp. Het glijdt smooth over je lippen heen en heeft een hele subtiele, echte kokosgeur die me helemaal doet denken aan vakantie! Mijn lippen zijn de hele dag door soepel en gevoed maar voelen niet vettig of plakkerig aan. De lipbalm bestaat voor 100% uit natuurlijke, organische ingrediënten en het is uiteraard ook niet getest op dieren. Iets waar ik voor 100% achtersta!

Lipbalm van Organic Island bestaat uit kokos olie, macadamia olie, bijenwas, mango boter, lanoline (wolvet, een natuurproduct gemaakt van schapenwol), rozenbottel extract, jojoba olie en vitamine E. Allemaal heerlijke ingrediënten die je lippen verzachten, voeden, beschermen en helen.

En weet je wat het leuke is? Als de lipbalm op is kun je de schelp gebruiken als doosje! De Organic Island Shell lipbalms zijn te koop in de webshop van Enchantra, prijzen variëren van € 7,95 tot  € 12,95. Ook erg leuk om als kadootje te geven (of te krijgen).

Until next time,

Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

  1. Laura
    11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

    Lijkt me een heel fijne lipbalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *