Review: MUFE High Definition Primer

Primers zijn make-up producten waar ik nooit zo veel aandacht aan heb geschonken. 'Das toch niet nodig?' dacht ik. Nu moet ik toegeven dat ik het gevoel van de meeste primers ook niet goed kan handelen. Dat silkysoft siliconen gedoe op mijn huid trek ik gewoon niet. Alsof het mijn hele huid dichtmetselt en bedekt in een dikke laag gelei.

Toen ik bij de Sephora was op zoek naar de juiste kleur minerale foundation van Bare Minerals kwam de verkoopster echter ook aanzetten met een primer. Mijn gezicht sprak boekdelen. De verkoopster moest lachen. In het meest schattige Singlish (Singapore-English) vertelde ze me dat deze primer anders was en dat mijn minerale foundation vele malen beter zou blijven zitten wanneer ik dit eronder zou gebruiken. Met een beetje tegenzin nam ik plaats op de stoel en liet de verkoopster haar ding doen.

Ze bracht de primer aan op de helft van mijn gezicht. Het voelde aan als een verkoelende, rijke creme en helemaal niet zoals ik had verwacht. Ik keek in de spiegel. Dat zag er goed uit! De ene helft leek iets egaler en het zag er heel glowy uit. De verkoopster straalde. 'See? I told you this feels much better than that silcone feel you were talking about!'. Ze ging door met de minerale foundation. Verassend genoeg bleek de kleur 'light' het beste bij mijn huid te passen en deze foundation dekt nog veel beter dan die van M.A.C.

Ze vroeg of ze de andere helft zou bijwerken, maar ik zei dat ik de primer voor de site wilde testen, dus bracht ze op mijn andere gezichtshelft alleen de minerale foundation aan, dus zonder primer. Aan het einde van de dag zag mijn primer-helft er beduidend beter uit dan de andere helft. Sorry, ik ben er vergeten foto's van te maken dus ik hoop dat jullie me gewoon op mijn woord geloven wanneer ik zeg dat de primer wel degelijk verschil maakte. En hier in Singapore is het ontzettend warm en vochtig, dus dit is de ultieme plek om zulke producten te testen, haha!

Make Up For Ever (MUFE) heeft een hele High Definition (HD) lijn bestaande uit o.a. de primers. De primers zijn bedoeld om de natuurlijke pigmentatie en ondertoon van de huid te corrigeren. Daarnaast zorgt het ervoor dat de eventuele foundation die eroverheen aangebracht wordt langer en mooier blijft zitten.

MUFE heeft 6 primers in haar assortiment:

  • Green #1 – verminderd roodheid
  • Mauve #2 – verhelderd een 'muddy' teint en verminderd gele ondertonen
  • Caramel #4 – verwarmd en verbeterd een medium huidkleur en verhelderd een donkere teint
  • Blue #5 – verhelderd een lichte huid en verminderd enige roodheid
  • Yellow #6 – verhelderd een donkere teint met gele ondertonen
  • Pink #7 – laat de huid stralen

Ik weet niet precies waarom, maar de verkoopster zei dat de blauwe primer het beste bij mijn huid paste. Ik vind mezelf niet licht van huid, maar ze zei dat ze zelf de gele primer had en dat mijn huid daar te licht voor was. Oh well. Het resultaat met de blauwe primer vond ik erg mooi dus ik besloot om hier gewoon voor te gaan.

Hieronder draag ik links niets, in het midden de primer en rechts de primer met mijn nieuwe Bare Minerals foundation:

Zoals je ziet zorgt de primer er voor dat roodheid iets wordt verminderd (zie litteken op mijn kin) en dat het geheel iets egaler en helderder wordt. Ook lijkt het iets te matteren. Toch ziet het er wel wat wit uit, maar nadat ik mijn foundation heb aangebracht heb ik gewoon weer mijn eigen gezonde kleurtje terug.

De primer zit overigens in een flacon van 30 ml en je hebt slechts één pompje nodig per keer. Het pompje vind ik handig en hygienisch. Volgens de verkoopster zou ik er zo'n 3 maanden mee moeten doen wanneer ik het elke dag gebruik.

Het spul zelf is – in tegenstelling tot de meeste primers waarmee ik bekend was – niet silkysmooth en siliconenachtig. Terwijl er wel siliconen in deze primer zitten hoor! Alleen dat gevoel is er niet, en dat vind ik zelf erg fijn. Het is bovendien een oil-free product, wat ook erg prettig is voor mijn vette huid. De primer heeft een fijne, creamy structuur (eigenlijk gewoon als een dagcreme) die zich goed laat verdelen over mijn huid. Het heeft ergens ook iets 'stroefs' nadat het erop zit. Misschien zorgt dat stroeve ervoor dat de foundation zich extra goed hecht? Aan het einde van de dag zit alles er nog prima op en voelt mijn huid niet vetter of droger aan dan normaal.

Ik ben helemaal om wat primers betreft! Nu ik er eentje heb gevonden die niet alleen mijn ondertoon corrigeert, maar ook nog eens prettig aanvoelt én mijn foundation langer mooi laat zitten snap ik eindelijk het doel van deze producten, haha!

En oja, deze primer heet natuurlijk niet voor niets HD primer! Wat MUFE bedoeld is dat deze primer zorgt voor een gladdere huid en een stralende teint zodat je op film en video beter uit de verf komt dan wanneer je deze primer niet zou gebruiken. Hieronder nog even een foto met en zonder flits. Op beide foto's draag ik de primer. De rechterfoto is een beetje gelig uitgevallen, helaas. Ik vind het effect erg mooi, zo zonder concealer. Gewoon primer + minerale foundation. Verder draag ik Sleek blush in Pixie Pink, Chanel wenkbrauwpotlood in brun cendre en Tom Ford lipstick in Pink Dusk en mijn nieuwe Fiberwig mascara (Aziatisch merk).

De MUFE primers kosten in Nederland €27,90 (30ml pompflacon) en zijn te koop bij Sephora.

Wat vinden jullie van primers onder je foundation? Overbodige luxe of een absolute must?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

123 Reacties

  1. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik vind het nogal overbodig om speciaal primer te kopen, in mijn ogen niet echt nodig.

  2. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Die onderste foto’s zijn zonder photoshop of iets dergelijks? Wauw! Inderdaad goed glad! Ik ben trouwens ook heel benieuwd naar je review van de mascara :)

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Ik heb alleen via Picmonkey de foto wat scherper gemaakt met de knop ‘sharpen’ en dan ‘clarity’, maar verder niets. Het is verder ook wel goede lichtinval en mijn huid doet het de laatste tijd wat beter dan voorheen, maar ja, ik vind echt dat het een prachtig effect geeft! Heel glowy en fris.

  3. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ziet er heel goed uit hoor!

  4. --
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Echt een mooi effect! Ik ga zeker even de MUFE Primer bekijken, haha. Trouwens, heb jij de Bare Minerals Original of Matte foundation, Serena? Ik twijfel namelijk. :)

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      oh er is verschil? ik ga even kijken…. de original staat op de doos!

      • --
        27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

        Bedankt! :)

  5. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ziet er fijn uit, maar ik gebruik nooit primer, omdat ik ook geen foundation gebruik. BB cream gebruik ik af en toe, maar om daar nou een primer voor te kopen, vind ik iets te veel van het goede.

  6. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Lijkt me een fijn product ! Ik gebruik de Clarins Baume Beauté Eclair als primer. Heb ook een hekel aan dat silicongedoe, mijn huid voelt dan echt dichtgeplamuurd.

  7. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik gebruik eigenlijk nooit een primer, heb er wel 1 van GOSH, maar hij blijft maar liggen. Bij warme dagen is het misschien wel handig, maar ach. :)
    Klinkt wel goed btw.

  8. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Hij is wel wat aan de prijs, maar ik wil dit product toch ook graag hebben. Misschien kan ik hem iets goedkoper scoren in Amerika op vakantie (:

  9. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Dat ziet er echt prachtig uit!

  10. Denise
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wow je huid ziet er inderdaad mooi uit. Het ziet er egaal uit! Mijn huid is opzich oke, maar mijn wangen zijn vaak rood zegmaar. Als het goed is heeft het een naam. Als ik dan foundation smeer ziet mijn huid er gelijk rustiger en egaler uit. Weet iemand wat je hieraan kunt doen? Het kan ook met voeding te maken hebben denk ik.

    • Denise
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Ohja zou je misschien een before en after foto kunnen doen bij een update van de Philosophy kit? Ik ben daar echt benieuwd naar!

      • Serena
        Auteur
        27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

        Tuurlijk, maar ik denk dat ik gewoon over een paar maanden weer een nieuwe skincare routine update doe, en dan zal ik er ook een oude foto bijdoen.

      • Soon
        28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

        Je bedoelt denk ik rosacea? Bezoek eens de site van jetske ultee. Zij heeft heel veel geschreven hierover en geeft goede tips. Ik heb het zelf ook en sinds ik haar tips opvolg en milde producten gebruik zonder parfum/alcohol en andere irriterende producten is het al een stuk rustiger. Bij rosacea hoort ook couperose, hier is behalve laseren en dekkende creme’s niet veel aan te doen.

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Is het rosacea? Ik weet het niet zeker, maar volgens mij kan je die rode adertjes laten weglaseren. Verdwijnt als sneeuw voor de zon!

  11. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik hou eigenlijk ook niet van dat siliconen gevoel, maar na een tijdje heb ik me eraan toegegeven. (alleen bij primer dan he) merk namelijk wel dat mn foundation dan nog net wat mooier zit en ook langer. Ben wel benieuwd naar die van mufe, aangezien mn mac prep+prime bijna op is.

  12. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Klinkt veelbelovend! :)

  13. Maaike
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wauw, klinkt goed! Vooral #1 Green klinkt interessant, omdat het roodheid tegen gaat. :)

  14. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ziet er goed uit. Ik gebruik eigenlijk ook nooit een primer voor mijn gezicht, ook omdat ik het gewoon geen fijn gevoel vind. Maar deze klinkt wel erg fijn. Hij is wel wat aan de dure kant maar je doet er natuurlijk ook wel wat langer mee.

  15. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik heb een tijdje geleden in New York mijn eerste primer gekocht, kan ook niet meer zonder!

  16. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Vind dat je huid er echt geweldig uitziet op deze foto’s!
    Sowieso zijn het echt modellen foto’s ;)

  17. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    klinkt echt heel goed, ik zou de primer voor het verminderen van de roodheid wel willen proberen. Die laatste linkerfoto is echt prachtig!!

  18. margot
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik heb een te lichte huid voor foundation, maar ik vind een primer op mijn t-zone (en dan vooral om mijn hollandse glimneus) wel heel fijn… Daarna even afpoederen et voilà !

  19. nathalie
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Deze heb ik al een hele poos en ik ben er erg tevreden mee! ik hou ook niet van dat siliconen gevoel dat gaat dan ook na een paar uur (bij mij) plakken en van je gezicht afglijden, die primer van sephora heeft dat heel erg. Maar deze gelukkig niet! het is de beste die ik heb gebruikt tot nu toe.

  20. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik wil hem al zoooooo lang, maar die prijs houdt me tegen!

  21. Lies
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ziet er goed uit! :) De voorlaatste foto vind ik echt een supermooie foto van je.

    Je hebt wel enkele dt-foutjes geschreven: bij de 6 primers moet alles met een T (vermindert, verheldert, verwarmt …), want het is tegenwoordige tijd. En het moet zijn: “Wat MUFE bedoelT…”
    Geen kritiek hoor, alleen maar om je te helpen!

    • Rhonda
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Ik ben daar ook zó vreselijk slecht in. Eigenlijk te erg voor woorden maar op school word(t?) daar ook niet echt veel aandacht aan besteed.

      • Anneke
        28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

        Wordt met t inderdaad.
        Toen ik op school zat (EEUWEN geleden ;-)) werd daar precies toch nog wel aandacht aan besteed.

      • Eva
        13 juli 2012 / vrijdag, 13 juli 2012

        Een handige tip die ik vroeger kreeg, was deze: vervang je werkwoord gewoon door het werkwoord “zwemmen” als je twijfelt, dan hoor je meteen of er een t moet of niet.
        Vb: ik word (ik zwem), jij wordt (jij zwemt), word jij (zwem jij). En bij voltooid deelwoorden: adjectief van maken. Vb: het is verbrand (het verbrande hout), wat werd bedoeld (de bedoelde reden), het heeft gewerkt (de gewerkte uren), enzovoort.
        :-)

  22. Rianne
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik heb zelf nog nooit een primer gebruikt maar ik heb eerlijk gezegd ook nog nooit een foundation gebruikt. Ik vind het niet heel erg nodig en ik ben te lui om een goede foundation te zoeken haha.
    Wat een mooie foto’s!! Ze lijken net bewerkt, echt heel erg mooi.

  23. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik heb het zelf niet, maar na een halve dag ben ik al mijn foundation al kwijt. Ik gebruik ook wel een simpel hema-dingetje dat waarschijnlijk helemaal niet zo goed is als een mac of weetikveel duurder product. Ik heb onlangs catrice prime and fine powder gekocht en hiermee blijft de boel wel wat meer plakken; misschien blijft alles er wel een hele dag op mét goede primer. Ik ben een gelukzak die niet veel foundation nodig heb, dus ga er niet meteen onderzoek naar doen. Toch fijn om te weten dat deze werkt én verkoelt! (ik begin ook meteen aan pure siliconen op het gezicht te denken)

  24. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wauw! Ziet er heel mooi uit!!

  25. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik ben nog niet helemaal om. Omdat ik zo snel allergieën heb ben ik ook niet iemand die snel iets wil testen, Ik heb wel goede dingen gehoord over de primer van Collistar, dus misschien dat ik het toch een keertje moet gaan proberen. Fijn artikel!

  26. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wow. Hij klinkt echt ideaal! Ik gebruik die van Catrice, maar het voelt zoals je zegt net aan als gelei.

  27. Suzanne
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ziet er goed uit, hoe duur was ‘ie van voor jou als ‘ie al in Nederland zo duur is, of was ‘ie voor jou goedkoper??

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Hij was hier zelfs duurder!

  28. Klarieke
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wauwie!
    Ik gebruik sowieso nooit foundation en als ik het gebruik hoef ik geen primer..

  29. Annemiek
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik heb een vraagje over primers: Eerst gebruikte ik altijd vloeibare foundation en daaronder een primer. Sinds eind vorig jaar gebruik ik nu een bb cream (van Misha). Nu is mijn vraag: kan je onder bb cream ook primer dragen of is dat eigenlijk niet de bedoeling? Aangezien bb creams ook verzorgend zijn etc, heb ik steeds t idee dat de werking van de bb cream verloren gaat door het dragen van een primer. Daarom draag ik de bb cream tot nu toe zonder primer.
    Jij draagt echter ook primer onder je minerale foundation (sinds nu dan haha) en minerale foundation zou ook een positieve werking moeten hebben op de huid. Kan ik dus uit dit artikel afleiden dat je ook gewoon primer onder een bb cream kan dragen?
    Ik weet t niet….

    Verder trouwens een goede review dit! Denk dat je alle punten van het product goed hebt belicht! Ben ook blij dat je een uitleg hebt gezet bij de verschillende primers. Stond een tijd geleden naar deze primers te kijken bij Sephora, maar omdat ik niet helemaal wist welke het best was, heb ik ze laten liggen.

    • Annemiek
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      *omdat ik niet helemaal wist welke het beste bij mijn huid paste

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      hi Annemiek, wat een goede vraag. En om heel eerlijk te zijn durf ik niet zo goed antwoord te geven. Ik doe namelijk zelf: dagcreme, primer, foundation, maar zoals jij al aangeeft is BB cream dagcreme en foundation in 1, dus waar moet de primer?
      Ik heb er ook geen ervaring mee verder, met die combinatie, dus misschien kunnen andere bezoekers je helpen?

      • 29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

        Ik gebruik zelf ook een BB cream, eerst deed ik dit zonder primer en ik merkte toch wel heel duidelijk verschil in hoe goed hij bleef zitten (in vergelijking met mijn primer + foundation gewoonte van daarvoor). Ik ben dus weer vrolijk aan de primer gegaan. Ik merk ook niet zo veel verschil in mijn huid nu ik een BB cream gebruik, maar misschien heb ik hem daarvoor te kort zonder primer gebruikt. Oftewel, ik heb geen idee of je verschil merkt, maar ik gebruik zelf nog wel gewoon een primer :)

    • 13 juli 2012 / vrijdag, 13 juli 2012

      Je zou ook de Missha Boomer kunnen halen, dit is een primer voor Missha BB creams.. Met de zelfde werking al de BB cream, maar zorgt er voor dat het langer blijt zitten. Je kunt hem online kopen, rond de €14,-
      Ik heb deze zelf ook, en moet zeggen dat ik zeker tevreden ben.

  30. Lola
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ziet er supermooi uit!

  31. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik heb een tijdje die van Sephora zelf en één van L’Oreal gebruikt, vond het altijd heel fijn maar heb het idee dat ik puistjes krijg van die siliconen. Dus doe het nu nog maar heel af en toe. Deze is wel echt super zeg, je huid ziet er geweldig uit op die foto’s!

  32. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik gebruik eigenlijk nooit primers. Ik heb van clinique de redness solution daily protective base omdat mijn wangen vrij rood zijn en ik heb van sephora een primer. Die van clinique gebruik ik nauwelijks meer en die van sephora heb ik nog niet eens open gemaakt.
    Deze lijkt me erg fijn, maar ik vind 28 euro wel duur om te proberen en misschien dan nooit meer aan te raken.

  33. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Lijkt me een erg fijne primer! Ik gebruik niet altijd een foundationprimer, op “gewone” dagen vind ik het een beetje overbodig. Als ik echter een hele lange dag heb, of op stap ga of het erg warm is, gebruik ik er wel eentje omdat het dan wel degelijk verschil maakt.

  34. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik heb zelf de roze variant van de MUFE HD Primer. Hij werkt wel prima, alleen ben ik juist fan van dat ‘silky’ gevoel dat de meeste primers met siliconen erin geven, en vind ik het stroeve effect van deze zelf niet zo prettig. Hoewel ik moet zeggen dat de combinatie van de MUFE primer en de minerale foundation er bij jou wel geweldig uit ziet! :)

  35. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Je haar op de laatste foto zit zoooo mooi! x

  36. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Hm, ik wil best graag een primer uitproberen, maar ik vind deze prijs best hoog (A)

  37. chell
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Hoe super leuk ik de ‘normale’ beautylab stukjes ook vind, ik ben natuurlijk RAZEND benieuwd naar je verdere belevingen in Singapore! Ik hoop gauw een stukje te lezen over jouw ervaring in dat land! Lijkt me een ontzettend gave ervaring…

  38. Julia
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Hoeveel kostte de primer in Singapore? Ik ga zelf binnenkort naar Thailand dus ik denk dat de prijzen te vergelijken zijn :)

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      67 SPD zie ik net op de bon. Dat is omgerekend iets van 40 euro, dus ik zou het in NL kopen als ik jou was!

  39. helena@hot.com
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    ‘t ziet er geweldig uit op foto’s

  40. Nonany
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wow Serena,
    Je huid is echt ook enorm opgeknapt de laatste tijd! Dat viel me gister al op in je filmpje!

    Inmiddels is mijn potje van philosophy met vitamin C booster helemaal leeg! Ging helaas niet zo lang mee als ik hoopte. Maar het is dan ook een heel klein flesje. Ik heb inmiddels mijn 250 gram pot (voor 21,50 via de apotheek besteld) binnen. Ik had alleen een vraagje. Graag wil ik daar wat uitscheppen en overscheppen in een ander potje i.v.m. oxidatie en de grote hoeveelheid etc..
    Maar moet ik dat nieuwe potje dan helemaal reinigen met alcohol? of is het voldoende om hem te reinigen met kokend water?

    Ik heb trouwens gemerkt dat de structuur van de 100% pure vitamine C poeder, die van de apotheek, nog vele malen fijner is dan die van Philosophy. Het lost ook veel sneller en beter op in mijn arganolie waar ik het ‘s avonds mee meng. Ik ben dus nu al meer tevreden over die van de apotheek dan philosophy. Misschien daarom een tip voor je aangezien hij op je wishlist stond:)

    Fijne vakantie nog!

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Wow, wat een goede tip! Mag ik vragen waar je het hebt besteld en hoeveel het je heeft gekost?

      Als je het in hetzelfde Philosophy potje overschept denk ik dat je het niet eens hoeft te wassen, maar doe je dit wel, gooi het dan in een bak met kokend heet water, haal het eruit, spuit er 96% alcohol in en laat het op de kop op een theedoek drogen. Door de alcohol maak je het ook vetvrij en zorg je dat alle water verdwijnt.

      • Nonany
        27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

        Hartstikke fijn dat je zo snel reageert:) Dat vind ik altijd zo fijn op jouw site. En hier even antwoord op jouw vraag:

        Ik heb het besteld via kringapotheek, dit is de apotheek bij mij in de buurt. Ik heb hun simpelweg gemaild en zij hebben het vervolgens voor mij besteld. Het is een pot van 250 gram van het merk AOV en heeft me 21,50 gekost. Er staat op: AOV 330 VIT C Ascorbinezuur. Na ongeveer 6 werkdagen had ik het thuis:)

  41. floor
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    de bb cream van dr brandt is geweldig!!!!!

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Ja? Waarom?

  42. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Woah je huid geen putje te zien! Mooi effect misschien iets voor mij mijn huid is echt een hobbelige weg

    • Serena
      Auteur
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Ik vind niet dat deze primer echt heel veel egaler maakt qua lijntjes en putjes opvullen, ik denk dat het meer bedoeld is om de teint te corrigeren en om de huid een glowy uitstraling te geven!

      Wil je een gladdere huid dan kan ik de Microdelivery Peel van Philosophy aanbevelen!

  43. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    leuke fotos

  44. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Nou, dat klinkt toch wel als een wonderproduct, deze primer! Ik heb primers ook nog niet echt ontdekt, ik heb er wel een aantal in huis maar ik gebruik ze eigenlijk nooit. Dit is dan wel echt iets dat ik graag zou willen proberen, vooral ook omdat het je gezicht egaler maakt. Goede review!

  45. Tessa
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Mag ik vragen wat Singapore-engels precies is? Ben nu wel benieuwd!

    • Stefanie
      27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

      Ik denk dat ze Engels met een singaporees accent bedoelt :)

      • Serena
        Auteur
        27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

        Klopt! De taxi chauffeur vertelde me er alles over, haha. Ik zei met mijn beste Engels dat ik naar Jervois Road moest en hij begreep me gewoon niet. Toen liet ik het hem zien (op een briefje geschreven) en toen riep hij, Ooooowh, Jeeyvoice Load, met zo’n heerlijk Chinees/Engels accent. Nee, ze praten hier echt goed Engels, maar je herkent wel meteen dat accent. Hij zei dat ik ook maar zo moest praten, dan begreep iedereen me meteen :)

  46. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wat een mooi effect!

  47. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Wauw, wat een ontzettend mooi effect! Ik vind ‘m wel erg duur, maar hij doet wel goed z’n werk. Ook leuk met die verschillende ‘kleuren’ :)

  48. julia
    27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    wow, het effect is echt heel mooi!

  49. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ziet er goed uit!

  50. 27 juni 2012 / woensdag, 27 juni 2012

    Ik gebruik nooit een primer.
    Hij is wel erg duur hoor.
    Liefs, Jae