Review: Lotus Label Kabuki P!nk

Een paar dagen terug ontving ik de roze Kabuki kwast van Lotus Label. Deze nieuwe webshop verkoopt kwasten die zij zelf hebben ontworpen en laten produceren. Ze zijn hiermee begonnen omdat ze als beauty liefhebbers vonden dat make-up kwasten van grote merken al snel een vermogen kosten. I agree! Mijn MAC Stippling Brush bijvoorbeeld heeft me €45 gekost, om maar even wat te noemen. Desondanks heb ik nooit spijt gehad van deze investering (ja zo heet dat dan, een investering, omdat je zulke aankopen moet relativeren). Maar goed, als Lotus Label met een kwaliteit komt die vergelijkbaar is met de grote merken maar dan zonder die duizelingwekkende prijzen, is dat alleen maar heel goed nieuws in beautyland!

De site van Lotus Label ziet er in ieder geval mooi verzorgd en vrolijk uit. Lekker girly roze, overzichtelijk,  een mooie header en duidelijke foto’s. Wat me ook opvalt is dat ze inderdaad beauty liefhebbers zijn, ze hebben namelijk kennis van zaken wat betreft kwasten, en op hun site is dan ook veel informatie te vinden over de verschillende soorten kwasten en hoe je ze het beste kunt verzorgen en reinigen.
De Kabuki Pink krijg je in een schattig donkerroze etuitje met slangenprint. I like it! Sowieso ben ik gek op roze en dat je een kwast in een etuitje krijgt is niet alleen handig maar staat ook nog eens leuk! Een kabuki kwast heeft een vrij dikke handgreep die niet in mijn make-up tasje past (ik heb er zo een waar je je kwasten in lusjes kan schuiven) dus dat er een etuitje omheen zit is ideaal!

Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik met een kabuki kwast moest doen. Ik wist wel dat het de ideale kwast is om minerale foundation mee aan te brengen, en ik wist ook dat je het met van die ronddraaiende, drukkende bewegingen moest doen. Maar ik heb dus geen minerale make-up! Ik vroeg om hulp op Twitter en als snel kreeg ik antwoord. Meiden gebruikten hun kabuki voor vloeibare foundation, losse finishing poeder, pressed poeder, bronzer en blush. Eigenlijk is de kabuki dus voor alles te gebruiken! En ik maar denken dat het alleen voor minerale poeder was bedoeld, vandaar dat ik er zelf nog geen een had…hehe!

De Kabuki P!nk is zoals een kabuki hoort te zijn. Tenminste, ik ken alleen maar deze vorm Kabuki’s. De kwast voelt lekker aan op mijn huid, heel zacht en fluffy, terwijl de kwast wel heel vol en compact is. De handgreep is dik en kort, waardoor je hem het beste op deze manier vast kunt pakken;

Ik besloot de kabuki meteen te onderwerpen aan een test. Ik gebruik nooit meer foundation (ik heb het wel) maar voor deze test zou ik het dan wel weer eens gaan gebruiken. Ik heb een vloeibare MAC foundation die ik op de kwast pompte en met ronddraaiende bewegingen inmasseerde op mijn huid. Daarna bracht ik was pressed powder aan (Flawless van Benefit) en bronzer (mijn pan porn Lancome Starbronzer) ook allebei met de kabuki. En als laatste gebruikte ik de kabuki om mijn NARS Outlaw blush mee aan te brengen. Ik moet zeggen, het resultaat was prachtig egaal zonder dat het eruit zag als een dikke cakelaag. Door de fluffy structuur en de ronddraaiende, inmasserende bewegingen ontstaat er een soort airbrush effect. Ik heb pigmentvlekken, littekens en puistjes en daar is helemaal niets meer van terug te zien op deze foto:

Ik ben dus heel erg blij met mijn nieuwe Kabuki kwast, ik kan haast niet geloven dat ik dit ding nog niet had. Ik bedoel, ik heb zo’n 30 kwasten en geen eens een kabuki?! Waarom heeft niemand me ooit verteld dat die dingen geniaal zijn voor foundation en gezichtspoeders? 
Als je na het lezen van dit artikel er ook over denkt een kabuki kwast aan te schaffen, schaf dan zeker deze aan van Lotus Label. Het is roze, je krijgt er een cute etuitje bij en de kwaliteit is erg goed! Ik heb dan wel geen andere kabuki’s om deze mee te vergelijken, maar qua stevigheid en zachtheid is het te vergelijken met mijn MAC blush kwast. Deze Kabuki P!nk kost slechts €8,50 (inclusief etui en verzendkosten) en dat is echt een goede prijs als je het mij vraagt.

Q: Waar gebruiken jullie je Kabuki voor?

Until next time,

Serena Verbon

Volg:

2 Reacties

 1. isa
  11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

  Beste serena,
  de kwast ziet er goed uit.
  Ik wil deze ook graag aanschaffen maar ik kan nergens een site vinden waar ik heb kan kopen.
  Op welke site heb jij hem gekocht?

  • Serena
   Auteur
   11 mei 2014 / zondag, 11 mei 2014

   hi Isa, ik heb de kwast opgestuurd gekregen maar dat was al heel lang geleden. Geen idee waar je dit merk nu nog kunt kopen helaas..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *