(Re)view by Nena: Get a fake tan!

Hoeveel manieren zijn er wel niet te bedenken om een lekker bruin kleurtje (op je gezicht) te krijgen?! Natuurlijk kun je lekker onder de zon gaan liggen bakken, wanneer het zomer is. Als de zon niet schijnt, of in de andere seizoenen, kun je aan je kleurtje werken door naar de zonnebank te gaan. Dit is echter vrij duur en niet erg gezond voor de huid. Gelukkig zijn er alternatieven!

Ik moet zeggen dat ik mijzelf altijd goed bescherm als ik de zon in ga. Ik gebruik liever een goede zonnebrand met SPF30 waarmee ik geleidelijk bruin word, dan dat ik mezelf insmeer met een megasupertan-olie ZONDER factor waarmee ik dan wel levend verbrand, maar WEL binnen het uur zonnebankiebruin ben.

Wanneer het geen zomer is zie ik er vrij bleekjes uit. Je kunt dan op verschillende manieren een ‘fris’ kleurtje krijgen, zodat mensen niet constant vragen of ik moe of ziek aan het worden ben. Vroeger gebruikte ik nog weleens een gezichtsbruiner. De rest van mijn lichaam zit in de winter toch dik verpakt, maar een kleurtje in mijn gezicht vind ik toch wel fijn. Het nadeel van zo’n gezichtsbruiner is toch wel dat het heel schadelijk is voor je huid en je het regelmatig moet herhalen om de kleur bij te houden. Bovendien vind ik dat het veel tijd kost. Ik was toch steeds 10 minuten kwijt om mijn gezicht te reinigen, scrubben en in te smeren met beschermende crème. Om vervolgens 20 minuten te ‘bakken’ en daarna weer m’n gezicht te wassen en reinigen insmeren etc. Kortom; tijdrovend!

Na diverse goede verhalen heb ik een tijdje de Soleil Identité van Chanel gebruikt. Deze zelfbruiner is vrij kostbaar, maar doet zijn werk goed. Een nadeel van zelfbruiners is dat de kleur na verloop van tijd pas goed zichtbaar is en je er dan ineens achter kunt komen dat je het vlekkerig(!) hebt opgesmeerd! Of dat de kleur misschien te oranje voor je is en je er dan niet gemakkelijk vanaf kunt komen :( Ik heb dit product dus na een tijdje weer in de kast laten liggen.

Ik ga eigenlijk nooit meer naar de zonnebank, ik gebruik geen gezichtsbruiner en zelfbruiners meer. Eerlijk gezegd ben ik gewoon tevreden met mijn favoriete bronzer van Guerlain (Terracotta, 4 seasons – 01 Blondes) en matte blush van M.A.C (Pearl matte face powder, sunday afternoon) die nog wat leven in mijn gezicht brengen.

Totdat ik na een event van Lancaster toch weer in de verleiding kwam om iets nieuws te proberen, namelijk de Bronzing Beauty Adjustable Tan Glow Moisturizing Emulsion met Tan adapt technology. De wat?! Nou, een crème die d.m.v. gekleurde ‘beads’ je huid een fake tan geeft die je er ‘s avonds gemakkelijk weer af kunt wassen. Gewoon ‘s ochtends even aanbrengen, overdag stralen (of bij dat speciale etentje met je date) en ‘s avonds weer afwassen! Kijk, niet schadelijk en afwasbaar… Ik ben benieuwd!

Er zijn 3 kleuren te verkrijgen:

  • 01 Blond tan – 50 ml – €28,00
  • 02 Blonette tan – 50 ml – €28,00
  • 03 Brunette tan – 50 ml – €28,00

Aangezien ik donker haar heb met een lichte huid, besloot ik voor 02 Blonette te gaan. Serena koos voor 03 Brunette. Deze 2 kleuren zal ik dan ook voor jullie reviewen.

De crème is een beetje een bodylotion-achtige substantie met kleine bolletjes. In deze bolletjes zitten verschillende kleurpigmenten. Bij de Blonette tan (aan de linkerkant) zitten bruine, oranje en huidskleurige bolletjes en in de Brunette tan (aan de rechterkant) zitten ook hele donker bruine (bijna zwarte) bolletjes. Wanneer je de crème uitsmeert over je huid, mengen deze bolletjes zich met de crème en met elkaar, waardoor je een egale kleur krijgt.

Op het onderste plaatje zie je hoe de binnenkant van mijn arm eruit ziet, wanneer ik niets op mijn huid heb (links), de Blonette tan heb uitgesmeerd (midden) en de Brunette tan (rechts). Je moet de crème wel snel en zorgvuldig uitsmeren, want als je tussendoor even wacht (zoals ik voor het maken van een foto), dan trekt het al snel in en kan je het niet goed meer uitsmeren. Je krijgt dan vlekken.

En dan nu de test met deze Tans op mijn gezicht! Hieronder zien jullie mijn gezicht zonder crème, bronzer, blush, foundation etc. Helemaal niets dus! Alleen mascara, eyeliner en lipgloss. Zoals je kunt zien heb ik een lichte, vrij witte huid. Tijd voor een kleurtje!

De bovenste twee foto’s zijn met flits gemaakt, linksonder zonder flits en rechtsonder bij daglicht

Hieronder foto’s waarbij ik de Blonette tan aanbreng:

Zorg ervoor dat je een goede hoeveelheid crème (zo’n 3 erwtjes voor het gehele gezicht + hals) met elkaar mengt. Breng het bij voorkeur aan op een gereinigde en gescrubde huid. Hierdoor kan de crème niet ‘ophopen’ op een droog plekje en daar een vlek veroorzaken. Als je het verdeelt over je gezicht, smeer het dan ook goed uit richting de haargrens, anders krijg je zo’n masker-effect en dat willen we niet ;)

Dit is het resultaat:

Links is zonder flits, midden met flits en rechts is in direct daglicht

Zien jullie verschil? Ik namelijk niet. . Hmmm… Na dit resultaat pak ik er toch nog even m’n Bronzer en Blush bij:

Zo, dan heb ik tenminste weer wat kleur ;)

Let trouwens niet op mijn wenkbrauwen, ik laat ze namelijk groeien n.a.v. de comments op mijn wenkbrauwen artikel, om er eens een model in te laten epileren door een schoonheidsspecialiste. Komt nog een artikel over!

Eens kijken of de Brunette tan iets voor mij is.

Hmmm… Dit is wel erg donker en daardoor zie je ook direct eventuele vlekken. Het smeert wat lastig uit.

Dit is het resultaat:

Zie je die vlekken op mijn kin? En ook een beetje op mijn wang en de rest van mijn gezicht? Ik kreeg het gewoon niet goed uitgesmeerd. Je kunt de crème ook eerst goed in je handen mengen en daarna aanbrengen, maar daardoor verlies je ook weer wat crème. Ook blijft het daarna gemakkelijk vlekken. Deze Tan is dus te donker/oranje voor mij en vlekken zie je daardoor snel.

Blonette is dus te licht en Brunette is te donker/oranje. Ik heb al uitgeprobeerd of het mengen van deze 2 tans wel een beter resultaat geeft en dat is het geval. Het grote nadeel is dan dat je dus 2 x €28,00 moet uitgeven, wat ik best veel geld vind! Als ik verder kijk naar wat voor eventuele toegevoegde waarden dit product heeft t.o.v. mijn bronzer of een zelfbruiner, dan kan ik niet echt iets bedenken.

Het is wel grappig die gekleurde ‘beads’ in de crème. Je kunt het zo dik/dun aanbrengen als je zelf wilt (en zo ook deels de kleur bepalen). Maar of ik het iemand aan zou raden? Nee, ik denk het niet. Houd het dan maar bij bronzer of een zelfbruiner. Die loopt tenminste ook niet van je gezicht af na een regenbuitje…

Hieronder nog even 3 foto’s naast elkaar met links niets, in het midden Blonette en rechts Brunette:

Ik ben benieuwd naar een aantal dingen: Wat gebruiken jullie voor het krijgen van een kleurtje? Hebben jullie ervaring met goede zelfbruiners (tips?) en wat vinden jullie van deze Bronzing Beauty producten van Lancaster? Tell me all about it!

Liefs,
Nena

Volg me via Twitter: www.twitter.com/nenaburger

 

Volg:

139 Reacties

  1. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik gebruik af en toe zelfbruiner, maar niet om echt bruin te worden, maar minder ongezond bleek :) Ik heb namelijk een heel transparante huid en en blauwe van mijn aders schijnt er overal door, en het gele van een zelfbruiner neutraliseert dat een beetje.

    Mijn favoriet is Louis widmer, die geeft een supermooie kleur, ruikt heerlijk en hydrateerd goed, ze droogt alleen erg traag. De bronze goddes lotion van estee lauder vind ik ook heel fijn. Yves rocher spray is ook niet slecht, maar die gebruik ik voornamelijk voor mijn benen en rug, waar mijn huid niet zo droog is. Op droge plaatsen vlekt ze en maakt ze m’n huid nog droger..

  2. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Dit doet me een beetje denken aan de Day Wear sheer tint release van Estee Lauder. Deze heeft ook van die bolletjes erin zitten. Die van Estee is 2x zo duur, maar werkt wel goed voor mij. Geen vlekken, maar wel een mooi tintje.

  3. ik ben het
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik gebruik ook zo af en toe de zelfbruin doekjes van kruidvat eigen merk.. rond de 60 euro cent.. en die zijn echt goed.. ook op je decollete en armen.(op mijn handen kreeg ik wel vlekken , dus daar maar niet meer) ik vind ze zeker de moeite waard.. S.avonds voor het slapen ga smeer ik het op en en s,mogen BB creme erover en een bronzer en heb dagen een gezonde kleur..

  4. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik ben toch altijd een beetje voorzichtig met zo’n crèmes, het is al snel té :(

  5. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Wat heerlijk dat er zoveel foto’s bij zitten. Geweldig!

  6. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    ik zoek iets waarbij mijn hele lichaam egaal bruin zou kunnen zijn, want ik ben echt spierwit en verbrand echt heeeul snel.. :$

  7. Chiara
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik gebruik zelf geen zelfbruiners, of wat dan ook.
    Ik wacht liever gewoon af tot de zon! (:
    Dat ziet er denk ik ook wat natuurlijker uit, ik ben bang dat ik anders oranje word =P

    Wel een leuke review!

  8. Annemiek
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik gebruik wel eens de zelfbruinende dagcreme van Etos eigen merk. Ben daar erg tevreden over en hij is niet duur!
    De kleur kan je zelf opbouwen, dus je hebt geen last van vlekken.
    Ik gebruik hem meestal aan het begin zowel voor overdag als s’nachts om kleur op te bouwen en als ik vind dat de kleur goed is, om de dag 1x, om de kleur hetzelfde te houden.
    Er zijn 2 varianten geloof ik. Ik heb de creme voor de lichte huid, maar er is er ook een voor een normale tot (licht) getinte huid, zo uit mn hoofd.

  9. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik vind de Blondette wel heel mooi eigenlijk, al vind ik je lichte huid ook prachtig. Maar zonde dat het niet echt wat voor jou is, voor die prijs..

  10. Jolanda
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Liggen ze al in de winkel? :D Ik vind de Blonde toch wel mooi hoor en handig dat je het er weer af kunt wassen!

  11. tina
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    het zou maar gaan regenen als je die op hebt! haha maar wel leuk dat je het test. Ben er altijd benieuwd naar

  12. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Apart product. Lijkt me niet echt fijn… Toch maar zelfbruinen :)

  13. Pauline
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Een aanrader;
    ik gebruik soms zelfbruiner/bodylotion van Yves Rocher, werkt super en de dag erna was ik het gewoon weer af. Smeert uit zoals een echte lotion, dus je krijgt ook geen vlekken of strepen ofzo. Mijne is niet geschikt voor het gezicht denkik (ik gebruik het soms op mijn benen), maar ik denk wel dat er een gezichtsversie van bestaat :)

  14. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Goede review, zelf houd ik het (als ik het al gebruik) bij bronzer (:

  15. Nora
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik vind je wenkbrauwen eigenlijk wel heel mooi zo hoor!:-)

  16. olga
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    hoe maakt je dat lijntje bij je ogen? :)

  17. Floor
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik gebruik af en toe Garnier Summerface, een dagcreme met een zelfbruiner erin. Deze is alleen niet meer te koop dus dat is wel jammer (gelukkig heb ik nog 2 tubes op voorraad), want het is echt superfijn spul! Heb nooooit vlekken gehad.

  18. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Je ziet bijna geen verschil! Zelf gebruik ik nooit zelfbruiner, ik ben bang dat ik eruit ga zien als een clown!

  19. Nicky
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik vind je bleke huidje het mooist !

  20. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Jeetje jij durft Nena… vreselijke vlekken geeft dat soms… nee dan maar bleek de winter door

  21. Annika
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    ik vind eigenlijk dat er wel verschil is :)
    je ziet het misschien niet heel goed, maar het is toch dat kleine beetje dat je er wel beter doet uitzien. bovendien vind ik niet dat je er alleen maar frisser uitziet als je een bruinere huid hebt, soms is het ook juist heel mooi om een wat lichtere huid te hebben, juist met sproeten, vind ik ^.^

  22. steff
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    ik gebruik estee lauder zelfbruiner die bouwt t lichtjes op vind die jij geprobeers hebt niks inderdaad al die strepen!! en ben vandaag naar mac geweest bronzer gekochttt jeeeehhh

  23. Pamela
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik snap niet waarom mensen bruiner willen zijn. Ik ben zelf best wit en ik vind het mooi! Je moet er trots op zijn, z’n mooie bleke huid!

  24. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    nog nooit zelfbruiner gebruikt, ik ga maar lekker zitten wachten tot het zomer is en ik door de zon bruin word!

  25. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik ga in de zomer wel onder de zonnebank, maar dat komt omdat ik erg wit ben en door middel van de zonnebank mijn pigment naar boven wordt gehaald en daardoor verbrand ik minder snel als ik dan naar het strand ga of dergelijke.

  26. Joyce
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ook ik heb vanalles geprobeerd, van chanel zelfbruiner tot zonnebank en een spray cabine. ( en natuurlijk gewoon bronzer) maar ben nog het meest tevreden over de doekjes van kruidvat. Dit is alleen voor je gezicht en hals maar wat geeft dit een mooi effect bij mezelf! En krijg ook heel vaak de vraag of ik op vakantie ben geweest omdat ik een gezond lekker kleurtje heb. Natuurlijk nog een voordeel: het is heel goedkoop! Heb dus een lade vol zelfbruiners liggen waar ik niets mee doe ( chanel, lancaster, guerlain etc) doe mij maar kruidvat ;)

  27. Nathalie
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik gebruikte altijd graag die bodylotion met een vleugje zelfbruiner erin van Dove. Die geeft echt een goed resultaat zonder vlekken :)
    Doe ik gewoon ook een beetje op mijn gezicht, kan geen kwaad al is er volgens mij ook een speciale versie voor het gezicht.

  28. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    jammer dat de blonde niet goed past bij je.. Ik vind die andere ook inderdaad wat te donker en oranje achtig voor jou.
    Ik zelfbruin mezelf niet : ) wel een lange tijd gedaan maar werd er gek van, vlekken en veel gedoe. Nu vind ik met mijn blanke huid wel goed:D

  29. Olga
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Hoe heeft ze dat lijntje boven dr oog zo gemaakt? :)

    • Nena
      2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

      Met een bruine oogschaduw en een eyeliner kwastje. :)

      • olga
        2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

        oeps ik hda m nog een keer geplaatst maar thanks!

  30. Rianne
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Hmm dit lijkt me dus helemaal geen fijn product, of je ziet het niet of het vlekt daar heb je dus helemaal niks aan. Zelf gebruik ik niks van zelfbruiner of bronzer ofzo iets, ik ben veels te bang dat het opeens blijkt te vlekken. Superleuk van je trouwens dat je iets gaat doen met de comments van het wenkbrauwartikel!

  31. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Moeilijk dit soort dingen! Dan ligt het denk ik echt aan je huidskleur, misschien staat de Brunette juist weer wel bij Serena. Maar wel vervelend dat het zo moeilijk uit te kiezen is.

  32. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik gebruik dit liever niet, Ik kleur liever met het weer mee haha! Ik vind je trouwens wel een hele mooie vrouw!

  33. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik vind 28 euro voor een product wat niet eens zo goed werkt echt te veel geld. Blush en bronzer it is.

  34. Nina
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ha, grappig. Ik ben namelijk net weer sinds een week geobsedeerd aan het smeren met zelfbruiner. De beste voor het gezicht blijft wat mij betreft Chanel Soleil Identité. Daarvan zie je meteen na twee uurtjes al een mooi bruin (niet oranje) resultaat. Alleen wel duur… Meer dan 30 euro.

    Voor mijn lichaam gebruik ik gewoon Dove (de donkerste van de twee) en daarmee kleur ik ook af en toe mijn gezicht (heel weinig, want lichaamsbruiner kan wat heftig uitpakken op een gezicht). Die is maar 7 euro en je doet er lang mee.

    Eerst goed scrubben, dan scheren, dan smeren. Om de dag bijsmeren en daarna om het kleurtje bij te houden slechts twee keer in de week.

    Oh, en lekker een beetje bronzer op mijn koppie voor ik de deur uit ga, natuurlijk.

  35. margot
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Om een kleurtje te krijgen moet je gewoon veel chocolade melk drinken terwijl de rest van je famille de helling afsuist… Zij komen rood terug, jij komt met een gezellig buikje terug en een beetje zon :)

  36. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik ben dol op de tanning spray van Garnier. Geen vlekken op je handen of nagelriemen na het uitsmeren. Gewoon ‘s avonds op je snoet spuiten (of je hele lichaam) en de volgende ochtend heb je een natuurlijk kleurtje. Geen vieze zonnebankkleur, geen geel of oranje kleurtje, maar gewoon natuurlijk kleurtje.

  37. Danique
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Lekker wit zijn in de winter…
    Het maakt mij echt niet uit iedereen is wit en als jij dan wel bruin bent steek je daar weer bij af.
    In de zomer ben ik wel altijd ontzettend bruin, dan doe ik een paar x zonnebank voor ik op vakantie ga.
    Ben afgelopen zomer 2x op vakantie geweest en als laatste in eind oktober 9 dagen naar Turkije. Ben nog nooit zo bruin geweest dan is de tempratuur echt perfect dat je niet verbrand en echt heel bruin wordt. De kleur is ook echt 3/4 maanden blijven hangen, terwijl het normaal na 2 weken weg is.

  38. katia
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik laat me altijd sprayen, kost wel veel 15 euro voor gezicht tot bh. Maar het is zo mooi, echt de enigste manier dat ik mijn super bleke huid mooi bruin krijg.

  39. Joanne
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Leuk dat je het zo uitgebreid getest hebt!
    Als je de foto’s zo naast elkaar ziet dan lijkt die blonette toch wel iets te doen, maar niet echt veel inderdaad. Ik vind het wel mooi subtiel.
    Zelf doe ik er niets aan om bruiner te worden. Mijn huid is nog iets lichter dan de jouwe en ik vind het eigenlijk gewoon mooi.
    Sowieso ga ik niet (meer) in de zon liggen bakken om bruin te worden omdat dat zo slecht is voor je huid. Ik heb liever een bleke strakke huid dan een bruine gerimpelde huid! Sinds ik bij mijn schoonmoeder (super bleek, woont nu in curaçao) gezien heb hoeveel schade de zon aan je huid kan aanrichten kijk ik wel uit met de zon. Ook heb ik littekens in mijn gezicht door een ongeluk, die nu amper zichtbaar zijn, maar de plastische chirurg die ze gefixt heeft zei dat het absoluut lelijk gaat worden als ik er te veel mee in de zon ga etc.
    Zo’n zelfbruiner is ook niets voor mij. Ik krijg heel snel puistjes van producten, lijkt me veel werk en moeilijk om natuurlijk te krijgen.
    Nee, doe mij maar gewoon mijn pale self. Ik gebruik ook geen bronzer of blush.

  40. Nanda
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    dit spul smeer je dus alleen op je gezicht. Ziet dat er nou niet heel raar uit als je naakt of in zwemkleding bent? Dan heb je een bruine kop en is de rest wit :-P

  41. Jella
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Wel, ik heb een hele goeie tip! Ik kocht vroeger altijd de zelfbruiners van duurdere merken. Ik had sprays, crèmes, lotions, doekjes, enzovoort geprobeerd, maar kreeg vrijwel altijd strepen en vlekken, hoe goed ik de instructies ook volgde! Maar toen vertelde een vriendin me dat de beste zelfbruiner die van Kruidvat eigen merk is. Ik kocht die dus, heeeeel goedkoop (ik denk nog amper 3 euro voor een flesje!). En INDERDAAD: van deze ‘notenmelk’ (zo heet ie) krijg ik absoluut geen strepen of vlekken!!! Dikke aanrader! :-)

  42. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik vind de 3e iets te oranje uitpakken voor je
    Bij de laatste 3 foto’s zie ik wel een beetje verschil tussen niets en met blonette

    Ik ben zelf al getint, en heb in de winter verschillende zelfbruiners gebruikt

    De allerfijnste vind ik die van Collistar, Magic drops. Je hebt hier maar 2/3 druppeltjes van nodig voor heel je gezicht, het is heel waterig en ik kreeg er echt geen vlekken van, maar toch wat meer kleur! Als je de kleur iets donkerder wilt doe je na het drogen gewoon nog een keer 2/3 druppeltjes verdelen over je gezicht en hals.

    En van garnier de zelfbruiner SPRAY vind ik ook heel fijn, van deze krijg ik ook geen vlekken, en deze is wat goedkoper.

    Maar met die van collistar deed ik veel langer eigenlijk!

  43. Saartje
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Serena heeft ooit een die kruidvat bruinings doekjes gebruikt. Ik heb ze toen meteen gekocht, alleen ben ik nog steeds bang dat het mislukt.

    • Saartje
      2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

      Ik heb het even opgezocht vhttps://www.beautylab.nl/2011/04/budget-tip-kruidvat-self-tan-tissue/ dit is het artikel. Het filmpje doet het helaas niet meer. Serena had je destijds je gezicht geschrubt voor dat je de doekjes had gebruikt?

      • Serena
        Auteur
        2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

        Yes gescrubt en alles! Het is heel mooi en sterk deze doekjes, dus wel meer voor lichtgetinte huidjes. Als je bleek bent, en echt heel blank, dan is het denk ik te heftig.

  44. Chiara
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Leuk artikel weer, Nena! Ik ben van nature heel bleek, namelijk NW15. Ik lijk helaas wel immuun te zijn voor zonnestralen. Ik verbrand zelden, ik bruin amper. Heel vreemd! Ik krijg dus ook vaak de vraag of ik ziek ben :/

    Gelukkig heb ik in de loop der jaren een aantal producten ontdekt die me wél al een eindje opweg helpen naar die beach babe tan :)

    Ik gebruik erg graag Dove Sunshine Body Lotion voor m’n lichaam. Ruikt heerlijk .. naar een veld met sinaasappelbomen :) Voedt men velletje meer dan behoorlijk en de donkerste kleur geeft in één nacht al een gebronsd maar toch natuurlijk effect. Voor mijn gezicht gebruik ik graag de Lancôme (ik weet de exacte naam niet meer, maar het was iets met ‘nuit’). Als ik dan toch onder de zon lig gebruik ik graag de Tan Optimizer lijn van Lancaster.

  45. Renske
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Mijn holy grail voor een beetje kleur en een fijne shimmer is Estee Lauder Daywear – Sheer Tint release.
    Is een dagcreme met kleine korreltjes erin die veranderen in kleur zodra je het opsmeert, en heeft ook nog een SPF 15.

    En ik ben heeeeel benieuwd naar je wenkbrauwen!! Ik heb geen commentaar gegeven maar ik vond inderdaad ook dat je de boog niet helemaal passend bij je gezicht hebt gewaxt.

  46. Linde
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik ben trots op mijn witte huidje. en met highlighter en blush is het nog mooi ook!
    xxxx

  47. Salima
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Hey Serena, ik wil niet rot overkomen ofzo… lees je blog met veel plezier :) Maar die gastbloggers vind ik maar niks.. dan heb ik zoiets van; begin je eigen blogje.

  48. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik ben vaak in de winter zo wit als sneeuw. Heel vervelend want ik zie er dan heel ongezond uit. Vaak zeggen mensen dan ben je moe? slaap je wel goed ? Maar ik vind de zonnebank veel te slecht voor je een zelfbruiner veel te veel gedoe. Dus vaak loop ik dan maar rond als een sneeuwvlokje. En ach wat maakt het ook uit? De meeste mensen zijn wit in de winter toch? (:

  49. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik heb een heel licht koppie, maar mijn lichaam is tamelijk bruin. Dus heb ik het “geluk” een donkere foundation te moeten nemen om dat te compenseren :-) Geen fake tan voor mij

  50. Amina
    2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

    Ik ben altijd bang voor de gevolgen, dus gebruik niks meer, dan maar van mijn bleke huid proberen te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *