(Re)view by Nena: De perfecte reiskoffer voor een weekendje weg!

Ik was al jaren lang op zoek naar een geschikte koffer voor als ik een korte periode op reis ga. Ik ben namelijk iemand die aardig wat meeneemt, want tsja.. je zal het maar nodig hebben?! Ik verdeelde mijn spullen altijd over 3 verschillende tassen. Een (vrij grote) handtas, een weekendtas en een boodschappen tas. Je sjouwt je eigenlijk altijd een ongeluk en je hebt nooit je handen vrij. Niet handig dus.


Dit moest makkelijker kunnen. Zag ik niet steeds vaker die handige koffertjes/ trolleys voorbijkomen? Die soepel op 4 wieltjes met je mee rollen?! Die moest ik hebben! Er moet dan wel veel in passen, de koffer zelf moet dan niet te zwaar zijn en uiteraard moet de koffer voorzien zijn van veel handige opbergmogelijkheden. Ik bedacht mij dat ik vast niet de enige zal zijn die hier naar opzoek is, dus ik besloot mijn ervaringen met jullie te delen!

Ik zocht met behulp van het internet op het trefwoord: 'Trolley' en kwam via de eerste hit terecht bij: www.travelbags.nl. Ik bezocht de site en zag dat ze een erg ruim assortiment hadden. Hier moet ik kunnen slagen voor mijn koffer!

Om eerlijk te zijn heb ik niet veel verstand van al deze merken, maar ik wist al wel waar mijn koffer aan moest voldoen. Ik besloot contact op te nemen met Travelbags.nl, zodat zij mij konden adviseren welke koffer het beste bij mij zou passen. Dit zijn mijn criteria:

– Flexibel
– 4 wieltjes
– Voorzien van meerdere vakjes/ritsjes
– Eventueel uit te breiden met een bijpassende beautycase
– Lichtgewicht
– Geschikt als handbagage in het vliegtuig, dus max. 55cm hoog.
– Goede prijs/ kwaliteit verhouding

Ik had wel eens een mooie koffer voorbij zien komen op TV, bij het programma Holland Next Topmodel. Wat blijkt… Deze koffer is ook te koop bij Travelbags! Het was de Titan X2 Flash New 54. Dit is precies de koffer dat ik in mijn hoofd had! Ideaal voor een weekendje weg. Het type ‘harde koffer’ voorzien van een cijferslot, in een handig handbagage formaat en op 4 wieltjes!

Deze koffer wordt het sowieso! En dan het liefst in een fris en fel kleurtje, zoals hij hier staat afgebeeld in het groen. Maar, voor een goede review moet hij eigenlijk nog met een goed alternatief worden vergeleken. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik aan koffers denk, dan denk ik aan Samsonite. Dat lijkt me toch wel een van de bekendere merken onder de koffers, of niet?!


Samsonite heeft ook een koffer die volledig aan mijn criteria voldoet. Ik heb het dan over de B-Lite Fresh Spinner 55. Ojee, nu wordt het lastig. Het merk Samsonite trekt mij heel erg. En zoals hij hierboven is uitgevoerd, in een mooie dichte stof, kan hij nog wel eens lichter en meer geschikt zijn ook! Hmm..

Ik ga ze allebei voor jullie reviewen! De koffers bevinden zich in dezelfde prijscategorie en komen qua specificaties aardig overeen. Zijn jullie benieuwd? Om te beginnen de specificaties:

Wat opvalt is vooral het soort koffer. Een harde koffer (Titan) kan wel tegen een stootje, maar een zachte koffer (Samsonite) geeft weer wat meer mee, wanneer je hem bijvoorbeeld achterin de auto moet opbergen. Ook is de zachte koffer nog lichter in gewicht en iets ruimer qua inhoud. Een ander bijkomend voordeel van de Samsonite is dat hij ook een handvat aan de zijkant heeft, waardoor hij gemakkelijk horizontaal te dragen is.

Dan nu de binnenkant. Daarin verschillen de koffers het meest. Dit is de binnenkant van de Titan. Wanneer je de rits opent verdeeld de koffer zich in 2 gelijke compartimenten. De linkerkant is voorzien van een extra ‘flap’ om de spullen achter op te bergen. Deze flap heeft weer 2 aparte vakjes voor kleine spulletjes, altijd handig! Ook in het midden zit nog een klein zakje met een rits. Veel opties dus, hier houd ik van!

Wanneer je de flap opent, ziet de linkerkant er hetzelfde uit als de rechterkant. Allebei netjes voorzien van een goede gesp, om alle spullen goed op hun plaats te houden.

Een extraatje is dit opbergzakje. Dit zou ik gebruiken voor vuile was of ondergoed.

Dan nu de binnenkant van de Samsonite koffer. Deze koffer heeft eigenlijk een soort ‘deurtje’, waardoor de rechterkant een diepere bak heeft om je spullen in op te bergen en de linkerkant is geschikt voor plattere spullen, zoals documenten of een eventuele oplader. De binnenkant is verder eenvoudig en ook voorzien van goede gespen om de spullen op hun plaats te houden.

Dan nu de test! Dit is wat ik meeneem als ik een weekendje weg ga:

v.l.n.r.: Laptop + lader, telefoon + lader, leesboek, paspoort, toiletartikelen, lenzen & bril, extra schoenen, 3 shirtjes, 2 broeken, pyama, ondergoed, haarbenodigdheden en een toilettas vol make-up ;)

Wanneer ik dit allemaal inpak in de Titan, dan ziet dat er zo uit:


De spullen zitten met genoeg ruimte in de 2 delen verpakt. De rits gaat soepel dicht. En ik houd zelfs nog genoeg ruimte over om eventuele aankopen mee te nemen ;) Ik kan alles dus makkelijk meenemen is deze Titan!

Vervolgens verpak ik al mijn spullen goed in de Samsonite koffer. Dat ziet er zo uit:

Je zou misschien denken dat ik hier nog meer ruimte zou overhouden, maar dat valt tegen. Deze koffer heeft qua inhoud iets meer liter, maar doordat je hier in 1 groot gedeelte alles moet indelen, mis je toch een iets betere verdeling. Dat vind ik tenminste. Mijn spullen passen er goed in, maar er kan eigenlijk niets meer bij. Gesloten ziet de Samsonite er zo uit:

Je kunt zien dat het deurtje helemaal naar de vorm van de inhoud is gaan staan. Op zich geen probleem. Deze koffer is dan ook goed in een kleine ruimte te plaatsen, omdat deze koffer wel meegeeft t.o.v. een harde koffer.

Allebei de koffers zijn uit te breiden met een bijpassende beautycase. Dit kan voor de Samsonite een groot voordeel opleveren, want dan kan je al je toiletartikelen bovenop de koffer plaatsen en zo houd je ruimte over voor andere spullen en heb je toch nog een extra (vrij groot) opberg vak ;) Bij de Titan vind ik dit iets minder noodzakelijk, hij heeft namelijk al veel opbergmogelijkheden. De beautycase van Samsonite, die bij de B-lite fresh (€55,00) hoort kan ik jullie laten zien:

Geheel in dezelfde stijl met veel opbergmogelijkheden. Allebei de kanten hebben een even groot gedeelte, voorzien van meerdere vakjes om eventuele flacons goed in op te bergen. Deze beautycase is eenvoudig bovenop de koffer te plaatsen.

Het geheel ziet er zo uit:


Ik heb gelukkig allebei de koffers al een keer kunnen uitproberen. En ik moet zeggen dat ik toch wel een voorkeur heb! En ja, de perfecte zit er tussen!

In eerste instantie was ik weg van de Samsonite B-lite Fresh. Deze had ik als eerste mee en ik verbaasde mij echt over het lichte gewicht van de koffer. De wieltjes zijn ontzettend flexibel en rijden goed mee over diverse bestrating. Het zijn echter wel relatief kleine wieltjes, dus pas op met kinderkopjes. Mijn bagage past goed in de koffer en hij ging prima in de auto. Er moest nog meer bagage mee, dus het was fijn dat het materiaal van de koffer iets meegeeft (kleine kofferbak). Ik had ook de beautycase meegenomen, waardoor ik (na het shoppen) al mijn aankopen toch nog kwijt kon in de combinatie van Samsonite ;)

Vervolgens nam ik de keer daarop de Titan X2 Flash koffer mee. Deze is ondanks de harde koffer, nog steeds erg licht. Deze wieltjes zijn ook lekker flexibel en rijden erg prettig. Het is de indeling die mijn voorkeur naar deze koffer doet uitgaan! Het is toch wel erg fijn, dat je 2 ruime compartimenten hebt. En veel vakjes. Een groot pluspunt! Verder vind ik de harde cover toch iets meer solide aanvoelen, waardoor de inhoud wat meer tegen een stootje kan. Ook dit vind ik een voordeel. Het is raar, maar ondanks dat ik precies dezelfde inhoud in beide koffers heb gestopt en het aantal liter hoger is bij de Samsonite, heb ik toch het idee dat er meer in de Titan kan. Dit is dan ook voor mij de perfecte koffer!

Ik hoop dat ik jullie een beetje een idee heb kunnen geven van 2 soortgelijke goede koffers, die toch wat van elkaar verschillen. Mochten jullie meer interesse hebben in deze of andere koffers, neem dan zeker eens een kijkje op www.travelbags.nl. Verzenden is gratis en je kan je aankoop ook kosteloos retourneren. Wanneer je in de maand januari een bestelling plaatst, krijg je met de code: BEAUTYLAB 10% korting op het gehele assortiment.

Wat nemen jullie mee als je een weekendje weggaat? Hebben jullie al een goede koffer of ben je van plan er eentje te gaan aanschaffen? En waar let je dan op? Laat het me weten in de comments!

Liefs,

Nena (www.twitter.com/nenaburger)

zp8497586rq

Volg:

60 Reacties

 1. Dafne
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  zelf vind ik harde koffers fijner, vooral als je gaat vliegen.. Ze zijn niet altijd even voorzichtig met koffers en als je dan ook souveniers mee hebt op de terugweg die je heel wilt houden.

 2. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Een vraagje waar vindt je de prijsvragen?

 3. Chanel
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Ik vindt het best wel veel maar een vraagje waar kun je de prijsvragen vinden?

 4. Maaike
  30 december 2011 / vrijdag, 30 december 2011

  Ik reis vaak met het vliegtuig en neem altijd het grootste formaat aan handbagage mee, dit is echt hartstikke groot! Je kunt geen scherpe voorwerpen en vloeistoffen (+100ML) meenemen, maar dat maakt mij niets uit. Het scheelt mij ruim 40 euro per vlucht, aangezien dat de toeslag is die je betaalt voor een koffer. Primark verkoopt dit soort koffertjes voor handbagage al jaren en degene die ik heb was £17. Deze heb ik vier jaar geleden in Engeland gekocht en na ongeveer 20 heen- en terug vluchten doet ‘ie het nog prima!

 5. 30 december 2011 / vrijdag, 30 december 2011

  als ik op vakantie ga en ik moet veel meenemen neem ik altijd een stoofen roze tommy hilfiger tas en een lichtblauwe trolley mee want als ik dan iets koop kan ik dat altijd neememen