(Re)view by Nena: gadgets als cadeautip

Ken je dat? Er is iemand jarig of er is een andere gelegenheid waarbij je voor iemand een cadeautje moet kopen, maar je hebt geen idee wat je moet geven. Ik heb dat regelmatig. Bijvoorbeeld bij een housewarming, verjaardag, vaderdag, moederdag, Valentijnsdag (dat is al bijna!). Soms wil je weleens wat anders geven dan een geurtje (wat ook al heel lastig en persoonlijk is) of een waardebon.

Wat is nu een leuk cadeau wat bijna iedereen wel zou kunnen waarderen? Ik heb eens zitten denken en ik geloof dat ik het gevonden heb, namelijk: gadgets! Ik krijg daar zelf altijd een hoog 'hebben' gehalte van en veel mensen in mijn omgeving ook ;) Ik heb sinds kort een aantal leuke gadgets in huis die ik graag even aan jullie wil laten zien. Kijken jullie mee?

Ik zocht op het internet naar 'gadgets' en kwam al snel bij de website www.megagadgets.nl uit. Jeetje, wat staan daar veel hebbedingetjes op! Ik kon maar moeilijk kiezen, maar dit was mijn bestelling:

Sun Jar Zonnewekpot
De Sun Jar Zonnewekpot vangt overdag het zonlicht voor je op, zodat het 's avonds als het goed donker is nog uren licht uitstraalt. De wekpot heeft in het deksel een zonnepaneel die is verbonden met een oplaadbare batterij. Gedurende de dag laadt deze batterij op, terwijl hij geplaatst wordt in de volle zon (bij een matige zon laadt de batterij minder goed op en zal hij minder lang en intens branden) en 's avonds wanneer de zon ondergaat begint de pot te branden. De Sun Jar is verkrijgbaar in 2 kleuren: blauw of geel. Ik heb de blauwe variant en deze heb ik natuurlijk al voor jullie uitgeprobeerd! Overdag ziet hij er zo uit:

En 's avonds wanneer de zon onder is gegaan heb ik een gezellig blauw lampje in mijn woonkamer (of in de tuin):

Niet geheel onbelangrijk is dat je de Sun Jar ook gewoon met een knopje aan of uit kunt zetten, zodat je zelf kunt bepalen wanneer je hem wilt gebruiken. Hij is waterdicht, dus ook geschikt om in de tuin te zetten.

Kenmerken:
Prijs: €29,95 (en €26,96 met Beautylabkorting)
Afmetingen: 16 x 10 cm
Brandtijd: tot 5 uur lang


D-light Mood Lamp
Dit is een gadget waar ik erg benieuwd naar was. Ik wilde namelijk altijd al een dergelijke lamp, maar vond ze vaak gewoon te duur. De D-light Mood lamp werkt met een USB-aansluiting, waardoor je hem bijvoorbeeld via je je computer kunt opladen. Doordat deze lamp werkt met een 256-kleuren energiezuinig LED lampje, kun je er heel lang van genieten.

Ik heb hem in mijn woonkamer naast de televisie geplaatst. En ik moet zeggen dat ik hem bijna elke avond aanzet. Ik vind het een erg gezellig lampje, dat ik inderdaad aanpas aan mijn 'mood' ;) Hieronder zie je een aantal foto's met steeds een andere kleur licht:

Staat mooi en gezellig toch? Ik vind het een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik denk dat hij niet de volle 2 uur nodig heeft om op te laden, want hij is vaak al eerder volledig opgeladen (dan gaat het groene lampje uit). Hij lijkt overigens ook langer te branden dan 6 uur.

Kenmerken:
Prijs: €24,95 (of €22,46 met Beautylabkorting)
256-kleuren Living Colors Light
Pas het licht aan, aan jouw stemming
Incl. USB oplader
Geen batterijen nodig
Aan/uit aanraak sensor / 256 kleuren auto functie
Touch Scroll bar
Reset knop
Oplaadtijd: 2 uur
6 uur licht bij volle batterij


Click 'n Cook
Spatels zijn onmisbaar in elke keuken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd verschillende spatels had die ik door elkaar gebruikte. Van hout tot plastic of metaal. Groot of klein. Vrij nieuw of te oud… Een systeem zoals de Click 'n Cook van Quirky kwam dan ook als geroepen! Het opbergsysteem bevat een houder voor het handvat en 5 verschillende gleuven voor bijpassende spatels.


Ik heb dit systeem naast mijn keramische kookplaat staan, zodat ik er tijdens het koken gemakkelijk bij kan. Hieronder een overzicht van de diverse spatels:


De paarse spatel is ideaal voor een omelet in de koekenpan, althans daar gebruik ik hem voor. De blauwe spatel gebruik ik om gerechtjes van de bakplaat af te scheppen. De groene en gele spatel lijken veel op elkaar, alleen is de gele meer in de vorm van een lepel. Ideaal om bijvoorbeeld eenpansgerechten mee om te scheppen. De oranje spatel gebruik ik voor beslag. De bolle kant is ideaal om een beslagkom mee leeg te maken. De naam omschrijft al goed wat het doet. “Click” de juiste spatel aan het handvat en koken maar!


Ik ben erg tevreden over dit systeem. Het staat netjes in mijn keuken. Ik heb al mijn spatels bij elkaar en ze zijn handig in gebruik. Het is eigenlijk een 5-in-1 spatel. Een voordeel is dat het materiaal geschikt is voor de vaatwasser. Of het daadwerkelijk hittebestendig is durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik heb wel gemerkt dat deze spatels veel kunnen hebben en nog niets is vervormd.

Kenmerken:
Prijs: €29,95 (of €26,96 met Beautylabkorting)
5 verschillende spatels
Ergonomisch Hendel
Materiaal: Plastic
Vaatwasser bestendig
Afmetingen: 15.5 cm x 23 cm x 21 cm


Magic Chain Wineholder
Dit is toch wel een blikvanger in ons huis! Iedereen die langskomt moet er even aanzitten of kijken hoe het nou precies werkt! De Magic Chain Wine holder is een grappige gadget die leuk in je keuken staat, wanneer er een fles wijn in zit.


De Magic Chain Wineholder is geschikt voor bijna alle flessen wijn. Het is een leuk (housewarming) cadeautje voor wijnliefhebbers.

Kenmerken:
Prijs: Van €24,95 nu voor €14,95
Optische illusie
Geschikt voor standaard wijnflessen
Materiaal: Vernikkelde ijzeren ketting
Afmeting: ±30 x 3 cm

Scratch Map
De Scratch map is eigenlijk een poster waarop je kunt wegkrassen waar je bent geweest. Dit lijkt me een leuke gadget voor iemand die veel van reizen houdt, zodat je precies kunt zien waar diegene allemaal al is geweest (of welke landen er juist nog bezocht moeten worden!). De Scratch Map komt binnen in een bijbehorende koker, zoals je hieronder kunt zien:

Vervolgens is het een kwestie van een geschikte locatie bedenken, ophangen en krassen maar! Ik, als groot fan van Italië, heb al even aangegeven dat ik daar in ieder geval ben geweest ;) Italië kleurt groen, maar elk land heeft weer een ander kleurtje.

Kenmerken:
Prijs: €14,95 (of €13,46 met Beautylabkorting)
Afmeting: 81.9 x 58.2

Touch Screen handschoenen
Dit is zo'n gadget waarbij ik dacht: “Eerst zien, dan geloven..” En gelukkig werkt het ideaal! Als ik op de fiets zit en het is koud en mijn telefoon gaat, dan neem ik liever niet op. Ik wacht dan wel een paar minuutjes, totdat ik op een warmere plek terug kan bellen. Of ik probeer het gesprek kort te houden… Dat is niets voor mij! De Touchscreen handschoenen lijken de perfecte oplossing, maar werkt dit nou eigenlijk echt? Ik heb het voor jullie uitgeprobeerd! Zo ziet de betaalbare versie eruit:

Het zijn 2 normale handschoenen met aan elk 3 vingertoppen in een andere kleur. Eens kijken of ik met een van deze vingertoppen mijn iPhone kan bedienen:

Zoals jullie kunnen zien, werkt dat prima! Ik heb geen hele grote handen, dus ik kan er zelfs mee typen ;) Ik ben hier wel tevreden over. Een puntje van kritiek is dat erbij staat one size fits all, maar ik met mijn vrij kleine handen pas ze prima en bij mijn vriend rekken ze heel erg uit (geen gezicht), dus denk hieraan. Dit staat ook op de website vermeld. Verder is het geen top kwaliteit, want bij mij kwam er al snel een gaatje in de handschoen waar de duim bevestigt zit.. Ze zijn niet erg duur, maar het is toch zonde.

Kenmerken:
Prijs: €9,95 (of €8,96 met Beautylabkorting)
Werkt bij elke touchscreen
Warmhoudende synthetische stof
Kleur: Zwart
One size fits all (de handschoenen vallen klein uit)

Cookie stamper
Hier houd ik van! Gadgets voor in de keuken! Ik houd van koken en ook van leuke of handige middeltjes tijdens het koken! Dit is een Cookie stamper die een vormpje achterlaat in je deeg wanneer je koekjes bakt. Ik trakteer weleens op mijn werk en houd er dan van om altijd iets zelf te maken. Ik krijg dan regelmatig de vraag: “Hmmm lekker, heb je dat zelf gemaakt?” Nou, dat is met deze Cookie Stamper dan meteen duidelijk ;-)

De handgreep is van hout en ligt gemakkelijk in de hand. De siliconen onderkant is makkelijk schoon te maken, want hij kan in de vaatwasser. Wat je doet is een bolletje deeg rollen en die neerleggen. Met de Cookie Stamper druk je dan het bolletje plat zodat je meteen de juiste koekjesvorm hebt EN de homemade stempel erin hebt gedrukt zodat iedereen weet dat jij je best hebt gedaan in de keuken :)

Kenmerken:
Prijs: €13,95 (of €12,56 met Beautylabkorting)
Hoogte: 10 cm
Ø 8 cm
Siliconen onderkant
Inclusief recept

Ik hoop dat ik jullie wat cadeautips heb kunnen geven voor het kopen van een leuke gadget. Mochten jullie trouwens in het hele jaar 2012 een bestelling plaatsen bij megagadgets.nl, dan krijg je met de volgende kortingscode 10% korting op je gehele bestelling: BEAUTYLAB10.

Wat vinden jullie van de gadgets? Er zitten leuke dingen tussen toch!? Wat zouden jullie zelf graag willen hebben? Of zijn jullie minder gevoelig voor gadgets dan ik ;)?

Liefs,
Nena

Volg mij ook op twitter: www.twitter.com/nenaburger

zp8497586rq

Volg:

112 Reacties

 1. tina
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  ik heb net die moodlamp besteld voor mn schoonzus. Ze wilde die van phillips maar die is veelte duur natuurlijk. Dit is een goede oplossing :D als ik mijn kamer ga verbouwen wil ik deze ook!!! Thanks voor de korting serenaaaa

 2. Lija
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Die scratch map heb ik voor mijn verjaardag gekregen, superleuk. Alleen heeft niet ieder land een aparte kleur, het gaat per continent. Gadgets zijn altijd leuk om te krijgen :)

 3. 24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  de Magic Chain Wineholder heb ik al een tijdje in huis. Er zit bij mij een speciale fles in die ik niet wil opdrinken maar zo wel iedere dag kan zien haha.

 4. 23 januari 2012 / maandag, 23 januari 2012

  Leuheuk!! Wel jammer dat de verjaardag van mn vriendje net voorbij is… Al is een duo-massage ook altijd fijn ;)

 5. Diana
  22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  Superleuk! Eens even op die site kijken :)

 6. Nicole
  20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

  De wijnhouder is echt heel gaaf! Ik moest even goed kijken hoe het precies zat. ;-) Ook die koekjesstamper is tof!

 7. Lisette
  20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

  Ik heb gelijk de scratch map besteld! Ik was al een hele tijd aan het kijken naar zoiets, maar deze nog nooit voorbij zien komen. Heel leuk :D

 8. 20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

  Leuke gadgets! Die homemade stamper is echt vet, maar helaas wel erg prijzig.

 9. Tara
  20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

  Die winechainholder heb ik voor kerst aan mn stiefvader gegeven, hij staat echt superleuk op de eettafel!

 10. Jamilla
  20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

  Aah die scratch map is zo leuk, ik wil die al eeuwen hebben!

 11. 20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

  Echt super leuke gadgets! Vooral die Scratch map, mood lamp en die wijnhouder zijn echt leuk

 12. 20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

  Ik vind de Home Made cookies stempel fantastisch!

 13. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Erg leuke kados vooral die wijnhouder en koekjes stempel!

 14. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Aaaaaahh! Er zitten hier zulke leuke dingen tussen die ik eigenlijk allemaal wel zou willen hebben. Vooral de magic chain, landkaart krasser en de coockie stamper!

 15. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  super leuk artikel! die cookies stamper is echt awesome!

 16. Janara
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Hoi Serena,
  nu je het toch over valentijn hebt…
  Zou je in een eventuee valentijnspost ook rekening willen houden met de single mensen onder ons?
  Ik heb personlijk nog nooit iemand gehad met valentijn en vind het dus altijd fijn als er aan de mensen die niemand hebben gedacht word.
  Is misschien ook fijn voor andere singles op deze blog ;)

 17. Nathalie
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Ja! Ik heb zelf ook al vaker zitten snuisteren op die site maar nog nooit wat gekocht. De sun in a jar trok me ook erg aan, al zou ik dan de gele kopen.
  En om de een of andere bizarre reden vind ik die glow in the dark antfarm heel cool, al zou ik die nooit zelf in huis willen, arme beetjes ;)

 18. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Haha! erg handig allemaal!

 19. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Leuk artikel! De touchscreen handschoentjes vind ik echt geniaal ;d

 20. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Wat een leuke dingen op de site! Heb de kortingscode meteen gebruikt voor een R2-D2 alarm voor mijn vriend haha :D

 21. Annemiek
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  I love gadgets! En ik heb er ook best veel haha
  Zo heb ik die Glow Jar ook, en zo’n mood light (alleen dan die van philips). Ook heb ik een dingetje op mn raam hangen die met zonnig weer regenbogen maakt in mn woonkamer :) Als de zon erop schijnt, gaat een soort prisma draaien waardoor je regenbogen ziet bewegen op de muren (rustig, niet disco achter).
  Ik heb ook nog een klokje die aftelt naar mn verjaardag, vakantie, de kerst, en daarnaast nog veel meer bijhoud :)
  Wat ik nog graag zou willen is een Biosphere. Zo’n glazen bol waarin een mini biosfeer zit. Zooo mooi <3

  • 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

   @ annemiek: Die is toevallig binnenkort ook weer bij Megagadgets in het assortiment. Wij verwachten m binnen maand!

 22. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  hahhah echt leuke dingen zeg :D

 23. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Die wijnhouder is echt wel erg leuk !

 24. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Ik vind die wereldkaart zo leuk!

  Maar kan Nena ook niet krijgen dat d’r reacties blauw kleuren of anders opvallen? ;)
  (Ik lees alleen jullie reacties altijd, zou zo handig zijn)

 25. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Die koekjes stamp, leuk!

 26. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Die scratchmap vind ik superleuk!! Hoe leuk is dat om elke keer als je op reis bent geweest een stukje weg te krassen.. het is dan een doel om elke keer nieuwe plekken te ontdekken, zodat je weer iets nieuws mag wegkrassen!!

  Verder vind ik die wijnhouder ook erg leuk!!

 27. isabelle
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Ik heb de echte living colours lamp! Mn ouders kochten m en ik vroeg of k m op mn kamer mocht en nu heb ik m yes :D

 28. lotte
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  heeej nena

  De site Beautylab is al geweldig maar met jou er bij wordt het alleen nog maar leuker!! Ga zo door

  xxx

  • Nena
   19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

   Hoi Lotte, Wat lief! Dankjewel ;)

 29. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Oh wat leuk zeg. En zo’n handschoen lijkt me echt perfect voor touchscreen;D

 30. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Die cookiestamper is leuk !

 31. Sterre
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Wat een super leuke gadgets!!! :D

 32. Britt
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Wat een superleuk artikel! :D

 33. Maaike
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Wat een leuke gadgets! Als je van dat soort dingen houdt moet je ook eens kijken op http://www.thisiswhyimbroke.com/ , hehe.

 34. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Superleuke gadgets! Van die handschoenen wil ik ook nog steeds eens voor mezelf, maar ik vind ze meestal niet echt heel mooi om te zien. Enige nadeel van leuke gadgets is dat ze vaak vrij prijzig zijn.

 35. Romy
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Die spatels lijken mij ook wel handig, maar niet als je er 2 tegelijk wilt gebruiken!

 36. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Geven ze je een leuke kortingscode gaan mensen erover klagen. Ik vind het super meiden!

  xoxo

 37. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  De wijnhouder vind ik echt heel erg leuk! Echt een beetje optische illusie;p

 38. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Super leuke gadgets! De handschoenen heb ik al, en ze werken echt goed! Die cookie stempel is ook echt heel leuk!

 39. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Die Cookie Stamper is leuk! De wijnketting zal er ook gaaf uitzien in de keuken.
  En ik ben morgen jarig, dus hopelijk lezen mijn vriendinnen dit artikel ook, haha!

 40. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Wat een grappige gadgets, inderdaad echt dingen die altijd leuk zijn om te geven!

 41. R
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Even een vraagje over die scratchmap (want het lijkt me een leuk valentijnscadeau)
  als je hem een paar keer op en in rolt gaan er dan niet stukjes vanzelf er al af? (soort beschadigingen).

  • Nena
   19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

   Dat heb ik zelf nog niet gemerkt, maar ik denk dat dat wel meevalt. Het papier is namelijk vrij soepel en glanzend. Ook zit er een bescherm papier bij, voor als je hem oprolt. Alleen zou ik hem juist ophangen en niet steeds terug in de koker stoppen … ;)

 42. Patriecia
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Ik heb bij koffietijd een DIY gezien voor die touchscreen handschoenen.. Een stuk goedkoper en volgens mij werkte het prima!

  Die spatel click huppeldepuppel set lijkt mij het handigst :)

 43. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Ik ben niet zo heel erg into gadgets, niet mijn ding. Er zitten zeker leuke dingen tussen, al zie ik vooral cadeau’s voor familie en vrienden ertussen. Ik zelf hou van reizen en vind de scratch wereldkaart heel leuk! Maar stiekem vind ik speldjes in een mooiere wereldkaart of globe prikken leuker.

 44. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Die scratchmap lijkt me echt heel erg leuk om te hebben! Hij krijgt zeker een plekje op mijn wishlist :)

 45. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Die cookiestamper is wel echt heel erg leuk. En die wijnfleshouder trouwens ook.

 46. Pauline
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Die cookiestamper is tof :)

  Doet me denken aan een stempeltje die mijn moeder vroeger had de zie op eigen gemaakte kaarten deed, stond er “Handmade” en dan haar naam onder.

 47. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Ik heb de site direct bij favorieten gezet! Daar ga ik binnenkort toch cadeautjes bestellen, hehe ^^

 48. Marese
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  Haha, super leuke spullen allemaal! Heb de site meteen bij mijn favorieten gezet, zo kan ik het nog eens gebruiken in de toekomst.
  Heel leuk artikel!