(Re)view by Nena: Budgetconcealers

Vorige week schreef Serena een artikel over donkere kringen (klik) en vroeg ze op het einde of jullie nog goed dekkende concealers wisten. Tussen de comments werden de concealers van Essence en Catrice veelvuldig aangeraden en omdat we op Beautylab eigenlijk nooit een budgetconcealer hebben gereviewed (Serena is fan van Bobbi Brown en ik van M.A.C) werd het eigenlijk wel eens tijd.

Serena vroeg aan mij of ik een paar budgetconcealers wilde testen voor de site. Ik heb namelijk behoorlijk last van donkere kringen en concealer is voor mij echt een must. Sinds ongeveer een jaar of 2 gebruik ik alleen nog maar mijn 2 concealers van M.A.C in de kleuren NW20 (in de winter) en NW25 (in de zomer). Deze kosten €16,00 per stuk voor 5,5 gram en dekken erg goed!

Nou is €16,00 niet extreem duur, maar het is toch ook weer geen budgetprijsje. Dan kan velen malen goedkoper! Omdat de concealers van Essence en Catrice werden aangeraden heeft Serena deze gekocht. Voor de zekerheid maar gelijk alle kleuren, want dan zat er vast wel eentje tussen die voor mij geschikt zou zijn.

Hieronder swatches van alle concealers:

Zonder flits.

Met flits.

Als je de kleuren die ik normaal gebruik (linksonder nw20 M.A.C en daarnaast nw25 M.A.C), vergelijk met de kleuren van de budgetmerken dat denk ik dat er wel een aantal geschikte kleuren tussen moeten zitten!

Laat ik beginnen met het palette van Catrice:
Dit palette kost €3,49 en bevat 5 vakjes met 3 tinten beige, 1 roze corrector en 1 groene concealer. Er zit 1,2 gram in per kleur. Volgens de omschrijving kan je dit palette als volgt gebruiken:

3 beige tinten – dekt oneffenheden
roze – wordt gebruikt bij donkere kringen
groen – neutraliseert roodheid

Voordat ik laat zien hoe dit palette eruit ziet op mijn kringen, laat ik eerst nog even zien hoe ‘ze’ eruit zien.

Mijn kringen zijn erger wanneer ik moe ben. Deze foto’s zijn op een brakke zondag gemaakt, zodat ik ze goed aan jullie kan laten zien!

Ik heb de 3 beige tinten op het donkere gedeelte onder mijn oog aangebracht en dat ziet er als volgt uit:

Om te zorgen dat de rest van de make-up niet afleidt heb ik ervoor gekozen om niets anders dan concealer te laten zien op de foto’s. Eigenlijk ben ik blij verrast! De dekking is behoorlijk en de kleur  beige 2 en beige 3 (ik denk een combinatie daarvan) lijken erg geschikt! De concealers smeren goed uit en drogen niet poederig op. Tenminste het lijkt wel of beige 1 wat droger is, deze heeft namelijk wel wat korreltjes vind ik. Als ik de combinatie van roze + beige 2 + beige 3 gebruik krijg ik het beste resultaat:

Dan nu de Stay Natural concealers van Essence:

Essence heeft de volgende kleuren: 01 Soft Beige, 02 Soft Sand, 03 Soft Nude en 04 Soft Honey.

Ze kosten €1,99 per stuk en er zit 1,5 ml in. Het voordeel van deze verpakking is dat er al een kwastje aan zit, zodat je het al gelijk goed kunt aanbrengen.

In het begin moet je erg vaak draaien voordat er wat uitkomt. Ik heb het even geteld en ik kwam gemiddeld op 35x!! Echt, dat is niet overdreven!! Even volhouden dus ;)

Dit is het resultaat op mijn donkere kringen:

Hmm… ik vind het vrij lastig om te beoordelen welke kleur geschikt is. Soft Beige is te licht en dekt erg slecht. Soft Sand is wat dikker en heel creamy, daardoor glanst hij echt van m’n hoofd af en is dus niet geschikt. Soft Nude dekt ook niet goed, dus die vind ik niet goed genoeg. Ik denk dat ik Soft Honey het mooist vind, maar qua dekking ben ik wederom niet tevreden. De concealers zijn naar mijn idee ook iets te vloeibaar. Het voordeel is dat je het daardoor goed kunt verdelen, maar een groot nadeel vind ik de matige dekking.

Eindconclusie
Essence concealers zijn prima, maar niet dekkend genoeg (voor mijn donkere kringen). De textuur is mij te vloeibaar en het draaisysteem is op den duur niet ideaal. De concealer droogt na gebruik op in de kwast, waardoor deze wat harder wordt. Bij het volgende gebruik krijg je dat de concealer niet uit het kwastpuntje komt, maar halverwege de kwast ergens uit piept. Een ander nadeel is de ietwat glanzende finish van ’02 Soft Sand’. Ben je op zoek naar een niet al te dekkende concealer voor een laag prijsje, dan kunnen deze Essence concealers wat voor jou zijn.

Het grote voordeel van het Catrice palette vind ik de keuze aan kleuren. Je kunt zo je eigen kleur ‘mengen’ en je hoeft hierdoor geen aparte producten aan te schaffen voor in de zomer en in de winter. Ook is het fijn dat er in dit palette een roze concealer zit (vergelijkbaar met Bobbi Brown correctors). De roze kleur heft het blauwe onder mijn ogen een beetje op en vermindert in combinatie met de beige concealers mijn donkere kringen aanzienlijk.  De textuur is creamy, maar niet zo creamy als mijn M.A.C concealers. Catrice dekt beter dan Essence, maar minder goed dan M.A.C. Ben je op zoek naar een budgetconcealer die goed dekt, ga dan voor dit Catrice palette en laat die van Essence in het schap liggen. Vind je het niet erg om iets meer aan een concealer te besteden, dan raad ik toch echt de M.A.C concealers aan. Die blijven favoriet!

Hier nog even een full face foto van mijn opgemaakte gezicht, aan het einde van de dag, met als concealer de kleur: roze,  beige 02 & beige 03 van het  Catrice palette. Dat geeft een beetje een beeld van hoe het in het geheel staat. Links ben ik opgemaakt met mijn M.A.C concealers, zodat je het verschil (of het gebrek daar aan) goed kunt zien:


Wat vinden jullie van het resultaat? Zijn jullie al bekend met deze concealers? En zo ja, wat vinden jullie ervan? Mocht je nog tips hebben voor andere budget concealers, laat het me weten! Ik test graag een goede concealer!

Liefs,
Nena

Follow me!  –> www.twitter.com/nenaburger <–

 

 

Volg:

126 Reacties

 1. Isabel
  17 april 2016 / zondag, 17 april 2016

  Ik heb de essence concealer en ik vind hem heel erg fijn ! Ik heb een licht getinte huid en de kleur 04 soft honey.

 2. Roos
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Fijn dat er zo positief gereageerd wordt op Catrice concealers. Helaas na 1 x gebruikt te hebben kreeg ik na 2 uur een behoorlijke allergische reactie heel mijn gezicht was opgezwollen. Helaas voor mij toch een weer een durdere merk ÷ ( .

 3. Simone
  2 februari 2014 / zondag, 2 februari 2014

  Ik zie eerlijk gezegd geen verschil tussen de foto’s van M.A.C en Catrice. Wel een goede review.

 4. emma
  15 januari 2014 / woensdag, 15 januari 2014

  ik heb die concealer van catrice ook ! Hoe breng jij hem aan? Ik doe het eigenlijk met mijn vingers alleen dan is die een beetje korrelig…

 5. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Hoi, ik heb die condealer, en een vraag, kan ik deze consealer op puisten smeren? groet

 6. Snoepje
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Nena – je wenkbrauwen zijn volgens my niet in de juiste vorm – jij hebt ogen die naar boven gaan en waardoor wakkerder lijkt – ik vind jou ogen heel mooi – maar door jou wenkbrauwen doe juist naar beneden wijzen maakt het jou gezicht heel Onzeker en hoe zal ik het zeggen .:…. Zielig en geen zelfvertrouwen je ziet er daardoor heel onzeker uit – terwijl je ogen wel opgefleurd zijn ! Als ik jou was had ik mijn wenkbrauwen wel wat mooier epileren ( dus naar boven !) – je huidige wenkbrauwen geven een raar effect .. Verder zijn je artikels goed !

 7. 16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  Ik heb het Catrice paletje en de essence concealer. De essence concealer had ik gekocht toen ik net met foundation enzo bezig was. Maar vind die van Catrice stukken fijner. Ik zou hem opnieuw kopen als die op is.

 8. Nelleke
  19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Snel naar de winkel gerent om die van Catrice te gaan proberen maar na een keer vette uitslag te hebben veroorzaakt ligt ie nu te verstoffen, toch jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *