(Re)view by Nena: Big Shampoo van Lush

Zoals beloofd in mijn shoplog filmpje van Antwerpen, wil ik jullie graag wat meer vertellen over mijn favoriete Lush product. Ik ga vaak shoppen in Utrecht, maar hier is helaas geen filiaal van Lush te vinden… Toen ik van Serena hoorde dat er in Antwerpen wel een Lush zou zitten, wist ik al gelijk wat ik zou gaan kopen! Namelijk mijn geliefde shampoo: Big! Bomvol zeezout, zodat mijn gladde haar flink wat volume krijgt!

Wat mijn haar betreft, ben ik over het algemeen best tevreden. Het heeft een mooie bruine kleur en is ook redelijk dik. Ik heb ook best veel haar, dus daar zal het niet aan liggen. Wel is mijn haar erg glad. Het is redelijk stijl en fijntjes, waardoor het vaak sluik langs mijn gezicht valt. En dat terwijl ik van lekker veel volume houd! Ik ben dus altijd bezig met het verkrijgen van extra volume in mijn haar. Ik laat het bij de kapper altijd in lagen knippen en gebruik de nodige verzorgingsproducten.

Ik gebruik liever geen conditioner, want hierdoor wordt mijn haar alleen maar zwaar en (te) glad! Wat shampoo betreft heb ik verschillende merken gebruikt. Bijvoorbeeld die van Andrélon, speciaal voor extra volume. Eerlijk gezegd merk ik met het gebruik van deze shampoo geen verschil. Het is misschien wat stugger, maar ik krijg niet meer volume. Helaas! Door het gebruik van de Big shampoo van Lush daarentegen, krijgt mijn haar WEL lekker veel volume!

Over Lush gesproken… Ik zal heel eerlijk zijn. Ik vind hun producten vrij kostbaar. Ik zal dan ook lang niet alles kopen als ik niet eerder van iemand gehoord zou hebben dat het zijn geld echt waard is. Ik zou bijvoorbeeld niet snel €9,95 uitgeven voor een lipscrub waar voornamelijk suiker in zit. Of meer dan €5,00 voor een badbruis product… Mijn interesse was inmiddels wel gewekt door diverse positieve verhalen over het nagelriem verzorgende product: Lemony Flutter.

Er zit 50g in een potje, waar je dan ook maaaaanden mee kunt doen. Kijk, dan vind ik €9,95 nog eens de moeite waard! En voor veel mensen schijnt het ook echt een wondermiddeltje te zijn (hebben jullie hier ervaring mee?). Ik ben in ieder geval benieuwd! Ik heb hem ook gekocht! Misschien wordt dit ook wel een favoriet, net zoals de Big shampoo!

De eerste keer dat ik de Big Shampoo van Lush gebruikte, had ik hem gekregen. Dat is inmiddels alweer een aantal jaren geleden. Ik kon me nog herinneren dat ik er vrij lang mee had gedaan en dat er een heerlijke geur aan zat! Maar belangrijker nog, ik kreeg van deze shampoo al direct veel volume! Ik baalde dan ook toen mijn potje leeg was en ik kocht vrij snel een nieuwe. Toen ook deze opraakte wilde ik eigenlijk weer een nieuwe kopen, maar ik kom niet wekelijks in de buurt van een Lush filiaal. Bovendien vind ik hem stiekem best prijzig! Dus ik bedacht het volgende: Wat maakt deze shampoo dan zo bijzonder? Ohja, er zit voornamelijk zeezout in. Dan maak ik toch zelf een lekkere shampoo met een paar handjes grof zeezout?! Zo gezegd, zo gedaan.. Ik maakte mijn eigen Big Shampoo…

Ik kocht de volume shampoo van Andrélon en bracht wat over in een potje, waar ik een paar handen grof zeezout aan toevoegde. Ik kon niet wachten om het te testen! Maar, het was helaas te mooi om waar te zijn… Helaas was dit toch niet te vergelijken met de echte! Het zout spoelde niet echt lekker uit m’n haar, de geur haalt het niet bij de echte Big en veel volume… tsja, ik denk dat ik het graag wilde zien, maar dat viel wel tegen. Vandaar dat ik in Antwerpen toch weer gevallen ben voor een nieuwe Big Shampoo! Veel mensen vragen zich af: “Vind je dat dan lekker al dat ‘zout’ in je haar?! Mijn haar zit als een bosje stro als ik een dagje naar het strand geweest ben… “ Gelukkig voelt je haar na het gebruik van Big niet aan als stro! (Mijn haar voelt trouwens nooit als stro, ik houd juist van m’n haar na een dagje uitwaaien op het strand :D) Mijn haar is na gebruik lekker, luchtig en zacht en ja, gelukkig wel iets stugger en MET volume! Dan nu de daadwerkelijke review!

Ultimate Brain Power – Beyond The Secret – Zox Training System

3″ src=”https://www.beautylab.nl/wp-content/uploads/2011/11/lush3.png” alt=”” width=”620″ height=”334″ />
“Big” komt in een welbekende zwarte verpakking van Lush. Er staat duidelijk op wat erin zit en wat het beloofd. Wanneer je de verpakking opent, door simpelweg de dop te draaien, ruik je direct al de zachte geur van frisse citrusvruchten, zeewier en misschien een beetje kokos. Het doet mij echt denken aan een mooi strand! De shampoo is een beetje een witte, transparante pasta met grove zeezout korrels, zoals je hieronder goed kunt zien.


Een beetje een nadeel van deze verpakking is dat je de shampoo er op een redelijk onhygiënische manier uit moet halen, om wat van de shampoo onder de douche te kunnen gebruiken. Je wilt er liever niet met je vingers in en er kan ook beter geen water bij komen… Gelukkig werkt het redelijk goed om er gewoonweg wat uit te schenken. (Ik laat er liever ook geen lepel of spatel inzitten.) Ik gebruik voor halflang haar ongeveer een dessertlepel en dat is meer dan genoeg! Om jullie een idee te geven van hoeveel dat dan is en hoe zuinig de shampoo in het gebruik is, laat ik dat d.m.v. onderstaande foto’s aan jullie zien.

Dit is de hoeveelheid van mijn dessertlepel op een keukenweegschaal. Zoals je kunt zien is dat precies 10 gram! Aangezien er 330 gram in een verpakking zit, kan je dus 33 keer je haar wassen ;) Was je je haar eens in de 3 dagen, dan kan je dus een aantal maanden vooruit! En waarschijnlijk gebruik je nog minder met kort(er) haar, dan kan je er nog langer mee doen! Dit is voor iedereen verschillend natuurlijk.


Je kunt je afvragen of deze shampoo wel een beetje schuimt met al dat zout? Zoals je aan bovenstaande foto’s kunt zien is dat het geval! Ook voelt de shampoo verassend zacht aan.


En zo ziet Big eruit in mijn haar ;) Ik laat het altijd even een paar minuutjes intrekken en daarna spoel ik het grondig uit. Tijdens het uitspoelen merk je al dat deze shampoo anders is dan anderen. Je haar voelt namelijk een beetje stroef en squeaky-clean aan. Het zout spoelt gemakkelijk uit en je haar ruikt erg lekker fris. Vervolgens laat ik mijn haar altijd aan de lucht drogen of ik ga zelfs met nat haar slapen. Dit deed ik altijd al, want ook daardoor krijg ik altijd meer volume ;) (Neeeee, m’n haar zit dan niet als een vogelnest op m’n hoofd….)

Natuurlijk heb ik voor jullie ook even een foto gemaakt van mijn haar voor & na het gebruik van Big. Hieronder is vóór het wassen:

En hieronder is na het wassen met Big shampoo (zonder styling producten):


En uiteraard heb ik voor jullie ook nog even een overzicht van de ingrediënten:

De prijs van een potje Big shampoo is €16,95 voor 330 gram. Je kunt Big Shampoo kopen in alle Lush filialen (Amsterdam, Haarlem, Den Bosch, Maastricht, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen) en via hun webshop.

Zijn jullie bekend met Big van Lush? Of hebben jullie een andere super shampoo, waar je geweldig veel volume van krijgt? Ik ben erg benieuwd! Ik hoor het graag in de comments!

Liefs Nena (www.twitter.com/nenaburger)

zp8497586rq

Volg:

136 Reacties

 1. 1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

  hee Nena,
  Wat doet het voor je hoofdhuid ? (dat van mij is enorm geirriteerd namelijk)

  Groetjes

 2. Christine
  21 januari 2013 / maandag, 21 januari 2013

  Beste nena,

  Geweldige complete uitleg een vraagje, is het ook geschikt voor geverft haar?

 3. Christine
  20 januari 2013 / zondag, 20 januari 2013

  Goed duidelijk verhaal ben er erg blij mee. Kan het alleen nergens kopen. Ik woon in Diemen
  dus vlakbij Amsterdam. Weet jij misschien waar ik het kan kopen of bestellen?
  Misschien wel bij de tuinen?

  MVG

  • Serena
   Auteur
   20 januari 2013 / zondag, 20 januari 2013

   Er zit een LUSH in Amsterdam, of bestel via lush.nl

 4. 23 november 2012 / vrijdag, 23 november 2012

  Ik wil deze zoooo graag!

 5. 28 juli 2012 / zaterdag, 28 juli 2012

  mijn haar word bij deze shamphoo heel erg ondioorkambaar wat gebruik je daarna? een conditioner?

 6. Karlijn
  17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Ziet er goed uit! Alleen gebruik je dan helemaal geen conditioner? Als ik die niet gebruik, heb ik een flinke bos met klitten

 7. 31 december 2011 / zaterdag, 31 december 2011

  de prijs houd me elke keer tegen want ja ik sta elke keer met het potje in me handen ,
  maar ik denk dat ik de kleine verzie ga overwegen ?

 8. emine
  29 december 2011 / donderdag, 29 december 2011

  wauww

 9. 6 december 2011 / dinsdag, 6 december 2011

  Ik heb hem net ook besteld, ben erg benieuwd. Ik heb 2 weken geleden de producten van Aussie gekocht, maar ik merk er helemaal geen verschil van, (het beloofde ook meer volume), het enige lekkere eraan was de geur.

 10. Inge van Asten
  5 december 2011 / maandag, 5 december 2011

  Hoi Nena, wat schrijf je helder en leuk! Fijn ook de vergelijking met weegschaal en uitrekenen hoe lang je er dan mee doet.
  Een hele fijne schrijfstijl, vaker doen! :D
  Ik las eerder dat je zelf je haar knipt, zou je dat kunnen laten zien? Je haar ziet er heel gezond uit!

 11. Amber
  4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

  Het is echt een hele fijne shampoo! Ik heb ‘m ook, maar doordat ik op internet wat dingetjes had gelezen over mensen met geverfd haar bij wie de kleur eruit ging gebruik ik ‘m maar niet meer nu ik m haar heb geverfd :) Maar het is zeker een aanrader en je doet er heeeel lang mee!

 12. Cynthia
  3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

  Supergoede review! Echt!
  Goede voor-en na foto’s , ik ben verkocht! :o Jammer genoeg geen LUSH bij mij in de buurt :(