Report: Miss Queen of the World

Ik keek er de hele week al naar uit, en afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver! Na een suffe dag werken op het lab stapte ik op de trein naar Zwolle waar Willemijn me vond na een lange treinrit vanuit Groningen. Samen vonden we ook de auto met Cynthia. We scheurden door naar Center Parcs de Eemhof waar we een lekkere pasta bestelden. Het is altijd zo leuk om door Center Parcs te lopen. De tropische palbomen, het fonteintje en de romeinse stijl huizen geven me altijd dat échte heerlijke vakantie gevoel.

Na het eten liepen we naar het business center waar Martin van EGO Cosmetics, tevens jurylid van de verkiezing, op ons stond te wachten. Hij heette ons van harte welkom en vertelde ons vol enthousiasme over de avond. Hij begeleidde ons naar de perstafel die pal aan het podium stond en drukte ons ieder drie consumptie muntjes in de hand. Martin had alles heel goed voor ons geregeld en het is echt een schat van een man! Cynthia had een perfecte plek dicht bij de uitloper van het podium waar ze prachtige kiekjes heeft geschoten met haar digitale spiegelreflex.


Cynthia, Willemijn en ik aan de perstafel
Bron: Martin/EGO Cosmetics

Na een tijdje kwam er een jolige presentator op die de hele show op een leuke manier aan elkaar praatte. Er waren helaas drie missen geveld door de Mexicaanse griep en één was er inmiddels zwanger geraakt (die overigens nog wel dapper meedeed). Dit feit werd pas later in de show bekend gemaakt, we vroegen ons de hele tijd al af waarom ze haar buik bedekt hield. Van de 14 Missen deden er dus slechts 11 Missen mee. De presentator had voornamelijk veel zin in de bikironde, hahaha! De show werd geopend met alle Missen die een gezamelijke dans opvoerden.


De gelukkige presentator omringd door de prachtige Missen.
Bron: C. Schultz/MissLipgloss.nl

Er was een vast programma. Eerst kwamen de Missen zich stuk voor stuk voorstellen. Dat moet best wel eng zijn geweest, zo helemaal in je uppie op zo’n groot podium met alle ogen op je gericht! Je kon meteen zien wie zich er prettig bij voelde en wie er een beetje ongemakkelijk van werd. Het was grappig om te zien dat sommige Missen iets meer indruk probeerden te maken door rondjes te draaien of knipogen en handkusjes te geven.

Na de voorstelronde was het tijd voor de cocktailjurk ronde gevolgd door de onmisbare bikinironde! Na de bikinironde werd Miss Populairity bekend gemaakt. Dit is de Miss die de meeste stemmen heeft gekregen via sms en van het publiek tijdens de show. Miss Populairity is dus eigenlijk de publieks favoriet. Na een spannende aankondiging viel de Friese Sanne Roffel (22 jaar) in de prijzen!


Een deel van de Missen in Bikini. Rechts in het wit staat de zwangere Miss Charlene
Bron: C. Schultz/MissLipgloss.nl


Miss Populairity winnares Sanne Roffel
Bron: C.Schultz/MissLipgloss.nl

Toen was het tijd om te laten zien dat beauties ook brains kunnen hebben! Mijn favoriete gedeelte. De Missen stonden in een rijtje op het podium en de presentator vroeg ze een voor een vragen die met Holland te maken hadden. Wie een vraag fout had zette een stap naar achteren, en wie een vraag goed had zette een stap naar voren. Om een idee te geven van hun intelect; tijdens de eerste ronde viel de helft al af, en na de tweede ronde bleef er slechts één Miss over ( Miss Sharifa Henar). Hieronder citeer ik een ‘lekker slim’ momentje:

presentator: Reis jij vaak met het openbaar vervoer?
Miss Salbi: ja, ik ben student dus gratis OV!
presentator: oh dus je reist nooit zwart?
Miss Salbi: Nee ik heb mijn rijbewijs nog niet, hihihi!
[awkward silence]presentator: ehm ok, en nu de vraag. Wat is het meest gebruikte vervoersmiddel in Nederland?
Miss Salbi: de FIETS! *maakt zelfverzekerd sprongetje naar voren*
presentator: (duidelijk opgelucht dat ze de vraag goed had) dat is juist!

Na de beauty/brains vragen was het tijd voor de uitreiking van Miss Charity. Er zit namelijk een goed doel gekoppeld aan deze Miss verkiezing, genaamd Missahoe Wonder. Stichting Missahoe Wonder wil een nieuw en groot weeshuis opzetten in Kpando, Ghana. Kijk voor meer info op hun site.

De Missen kregen allemaal bloemetjes die als diadeem, haarspeld of broche verkocht konden worden. De Missen met de opvallendste akties om de bloemetjes te verkopen kwamen in aanmerking voor de titel Miss Charity. De winnares was de zwangere Miss Charlene, die met een kruiwagen vol bloemetjes allerlei campings, markten en braderien heeft afgestruind. Ze heeft zich super ingezet voor het goede doel. Deze prijs was heel belangrijk voor haar, en ze was er ook erg blij mee, dat kon je zien. Aan haar de eer om de checque met de opbrengsten van de bloemetjes verkoop te overhandigen aan de Stichting.


Miss Charity winnares Charlene Engels
Bron: C.Schultz/MissLipgloss.nl


Ook ik had een bloemetjes broche gekocht!
Bron: artfotos.nl

Na de Miss Charity uitreiking was het tijd voor de gala ronde. Alle Missen werden in prachtige avondjapons gehuld door de ontwerper van Laurisa Inspired. Je kon echt zien dat hij bij iedere Miss de perfecte kleur jurk had gekozen. Alle jurken waren van prachtige zijde of andere luxe stoffen die mooi en sierlijk bewogen met iedere beweging die de Missen maakten. Cynthia, Willemijn en ik waren het er alledrie over eens dat Inger de mooiste jurk aan had. Een prachtig Romeins-achtig ontwerp in een mooie lichte turkoois kleur.


Inger had volgens ons de mooiste jurk!
Bron: C. Schultz/MissLipgloss.nl

Tijdens de pauze waarin de juryleden zich konden terugtrekken om te beraden kregen we een spetterend optreden van de nieuwe girlgroup Jameerah. Zoals ik al eerder schreef bestaat de groep uit vier ex-missen van verschillende nationaliteiten. Ze waren dus helemaal op hun plaats tijdens de Miss Queen of the World verkiezing! Ze deden drie songs die stuk voor stuk een hoog pop gehalte hadden met catchy teksten. Vooral hun laatste song ‘All eyes on me’ bleef toch wel een tijdje hangen, wat niet zo gek is aangezien ik heb gehoord dat dit in Belgie op nummer 1 heeft gestaan.

Ze zagen er prachtig uit met opvallende sexy showkleding; zwart met zilveren accenten. Wat ik hoorde klonk zeker niet verkeerd maar het leek alleen helemaal niet live. De background vocals waren veel te aanwezig, het waren bijna geen background vocals meer te noemen. Dus ik vraag me af hoe goed de dames echt kunnen zingen. Ze maakten er in ieder geval een enthousiast optreden van door leuk met het publiek te spelen en typische girlgroup dansjes uit te voeren.

Na de pauze werd met veel spanning en sensatie de winnares van Miss Queen of the World – The Netherlands aangekondigd. Het moment waar iedere Miss op zat te wachten! De second runner up (derde plaats) werd wederom Sanne Roffel, de first runner up werd Aletta de Wit en de winnares was de slechts 19 jarige Inger de Jonge!


Second runner up Sanne, winnares Inger en first runner up Aletta
Bron: C.Schultz/MissLipgloss.nl


Natuurlijk wilden wij ook met de winnares op de picture!
Bron: Martin/EGO Cosmetics

Na de uitreiking begon de after party in het restaurant naast het business center waar DJ Phalerieau al bezig was met draaien en scratchen. Na een tijdje was het gezellig druk en durften steeds meer mensen een dansje te wagen. Ook wij hebben natuurlijk onze moves laten zien! Valerio draaide afwisselde muziek met goeie beats alhoewel hij zo hier en daar een steekje liet vallen (lees: 1 seconde stilte tussen de platen of een hele slechte overgang waardoor ik mijn dansritme uit het oog verloor). Hij doet het leuk op tv maar als DJ vonden we hem niet bepaald een talentje. Sorry V! Het was een gezellige avond en vertrokken met moeite al om 2u , zodat we het feest voort konden zetten in de Bloopers in Zwolle.


Wij met Valerio!
Bron: W. van Lochem/LiveLifeGorgeous.nl

Ik vond het superleuk om zo’n event mee te maken. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

Until next time
~Serena Verbon

Volg:

3 Reacties

 1. Diana
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Wat een gaaf artikel!! Zo oud haha maar aah cynthia willemijn en jij waren er nog zo jonkieees!

 2. Jamie-lee
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Wat ben jij toch mooi ! X je groootste fan :D

 3. Abby
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Superleuk! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *